triss_merigold6 Czas spadać w Bieszczady 23.10.05, 21:16 W końcu głosowałam. Nigdy nie miałam złudzeń co do tego, że żyję w pszenno-buraczanym kraju zaściankowej ciemnoty z ambicjami. Kłania się "Modlitwa Polaka" z dnia "Świra". Wyborcy nie chcą mieć lepiej. Chcą żeby inni mieli równie fatalnie jak oni. Odpowiedz Link Zgłoś
g0sik Re: Czas spadać w Bieszczady 23.10.05, 23:44 Przykro mi bardzo ale na najbliższe pół roku biletów brak. Wszyscy chcą jechać..... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Czas spadać w Bieszczady 23.10.05, 23:46 W Bieszczady chocby stopem... ziemia tania, koszty utrzymania także, świeże powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Czas spadać w Bieszczady 24.10.05, 10:34 Ale w podkarpackim pan prezydent-elekt miał największe poparcie w skali kraju. Nie wiem, czy będziesz się tam dobrze czuła... Odpowiedz Link Zgłoś
mamausi Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 21:17 nasz kraj schodzi na psy!potrafimy tylko narzekac ,a co do czego jak możemy cos zmienić .....brak słów Odpowiedz Link Zgłoś
edka05 Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 21:17 na kaczora głosował ciemnogród i mocherowe berety. Dziś dotarło do mnie jaką siłę ma Radio Maryja. Po prostu koszmar. Ciemne społeczeństwo, które słucha obietnic jak mantry, chyba inaczej nie umieją myślec... Odpowiedz Link Zgłoś
indiaaa Zajefajnie że wygrał KACZOR! 23.10.05, 21:20 ... a nie ta marionetka tuskP Odpowiedz Link Zgłoś
karola.v Re: Kaczyński nas zjednoczył... 23.10.05, 21:25 Już dawno nie było takiego wątku,w którym tylee osób myśli podobnie, tylee osób się zgadza i nikt sie nie kłóci ) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 21:31 znajomi, sąsiedzi i rodzina głosowali na Tuska , większośc znajomych z forum też to kto głosował na Kaczyńskiego ? ... czas walizki pakować Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 21:34 głosowali ci....co nie maja kompów...ale maja nadzieje ,ze dostana......no oczywiscie sa wyjatki... Odpowiedz Link Zgłoś
iw82 BRAWO SZCZECIN 23.10.05, 21:54 moje miasto !!! tam studiuje i teraz jeszcze bardziej je kocham . tam TUSK wygral ponad 15 procentami. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: BRAWO SZCZECIN 24.10.05, 08:44 Brawo dla Szczecina bo nasze miasto nie jest zacofane Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 [...] 23.10.05, 21:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
indiaaa [...] 23.10.05, 21:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: kalina mozesz wykasowac,ale musze napisac 23.10.05, 21:38 nie nie jestem chora psychicznie. Po prostu zwątpiłam jak zobaczyłam wyniki wyborów. zwatpiłam. Co za kanał. jasne TAK TYLKO umiem napisac. faktycznie raz człowiek wyuchnie to juz go od chorych wyzywają. sama się lecz bo chyba głosowalas na kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
indiaaa Re: kalina mozesz wykasowac,ale musze napisac 23.10.05, 21:43 przynajmniej nie jestem różową świnią Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: kalina mozesz wykasowac,ale musze napisac 23.10.05, 21:44 indiaaa napisała: > przynajmniej nie jestem różową świnią Przyznam się ze nie rozumiem twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialamnicka Re: kalina mozesz wykasowac,ale musze napisac 23.10.05, 21:47 ja w Polsce nie mieszkam juz pare lat i dopiero po przeczytaniu tej wiadomosci ciu lzej mi sie zrobilo i ciut mniej tesknie upije sie na pewno wstyd dla Polski XXI wiek srodek europy i wygrywa faszysta i populista oj rozgorzeja stosy w polsce nie palilismy czarownic ale "pedalow zydow i masonow" zacznie sie palic ekstremizm nic gorszego po prostu smutno mi i przykro mi z powodu tych co na niego glosowali niestabilny biedny elektorat bez pogladow za 5 lat pojda glosowac na leppera widly w dlon!!! Odpowiedz Link Zgłoś
june26 Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 21:39 wstydze się że jestem polką.dwie kaczki u szczytu władzy.nawet w najgorszym koszmarze się tego nie spodziewałam. RATUNKU!!!co teraz będzie.masz racje emigracja Odpowiedz Link Zgłoś
janet3 Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 21:40 Byłam pewna zwcięstwa Tuska,wszyscy znajomi na niego głosowali dziewczyny o co tu chodzi????? Odpowiedz Link Zgłoś
goniag33 Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 21:42 janet3 napisała: > Byłam pewna zwcięstwa Tuska,wszyscy znajomi na niego głosowali dziewczyny o co > tu chodzi????? sama się zastanawiam..... Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 21:49 no aj wlasnie tez nie moge tego zrozumiec. Nie znam nikogo kto glosowalby na tego aroganckiego kurdupla... nie wiem o co tu chodzi... tzn chyba wiem. To jest to czego sie obawialismy. moherowe berety nie odpuszcza po trupach ale do wyborow pojda a dam sobie reke uciac ze wiekszosc tych co nie poszli bo im sie nie chcialo glosowalaby na Tuska. Zreszta wiekszosc sondazy i analitykow przepowiadala ze im mniejsza frekwencja tym mniejsze szanse Tuska. No to teraz mamy. ja sie nadal gotuje, chociaz teraz wsciekal jestem coraz bardziej wlasnie an tych co nie poszli. Bo po co, bo im sie zwyczajnie nie chcialo... dalczego my mamy teraz za to cierpiec? Dlaczego mam zyc w kraju rzadzonym przez Radio MAryja i tym podobne kliki. Dlaczego w Polsce ma natsac teraz Ciemnogrod... Wiecie co ja mzoe bluznie, ale ozyla we mnie andzieje sluchajc slow Komorowskiego. Z nich jasno wynika ze teraz Platforma zastanowi sie czy wchodzic do rzadu i do koalicji. Bo maja racje. Pis bedzie dyktowal warunki a Platforma potem za ten idiotyczny id ebilny program ma ponosic konsekwencje???? ja bym sie te zdobrze zastanowila. Nie o boze juz sama nie wiem co pisze wylewaja sie ze mnie slowa, ale przeceiz koalicja z Samoobrona, chociaz pewnie nie trwalaby dlugo szkod by nam wyrzadzila ...sama nie wiem tragdedia.. A wjakiej Polsce sie jutro obudzi moje dziecko? W Polsce zacpofanej, aroganckiej, popadajacej w konflikty z sasiadami, w Polsce ludzi ktorzy mowia "kto na Tuska glosuje, Jezusa biczuje"- jakby ktos nie wiedzial to z Radia Maryja haselko wyborcze((((( Boze co za koszmar.... wiecie co teraz to sie jeszcze na powaznie wystraszylam naszych relacji z saSIADAMI, PRZECIE ZPOTEZNA ROSJA TUZ OBOK A TAM U STERU WLADZY KOLEJNY OSZOLOM... przepraszam Capslock mi sie wlaczyl ide sie dalej umartwiac.. boje sie Maraska Odpowiedz Link Zgłoś
olliwkaa Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 21:42 Bez komentarza. Po prostu brak slow. Rece mi opadly...... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: kaczor prezydentem KOSZMAR 23.10.05, 21:52 To chyba jakiś koszmar... Jechalismy wszyscy przekraczając prędkość,żeby zdązyc na wybory do Krakowa... Jednogłośnie oddaliśmy głos na Tuska! Juz jak usłyszałam jaka była frekwencja,juz poczułam się zle..ale byłam pewna,że i tak wygra TUSK!Bo kogo bym nie spytała,kązdy miał na Donalda głosować! A widzieliście co na gazecie pisali?Że na Tuska głosowali młodzi,wykształceni,a na Kaczora,ci,biedniejsi,którym gorzej się powodzi...Po prostu tych było więcej,jednym słowem więcej było owieczek Leppera..... Cóż-dziękujmy zatem wszystkim,którzy na wybory nie poszli!! Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: kaczor prezydentem KOSZMAR 23.10.05, 22:01 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8055585&rfbawp=1130097493.202 Odpowiedz Link Zgłoś
kinga707 Re: kaczor prezydentem KOSZMAR 23.10.05, 22:14 Jade z Wami dziewczyny!!! nie chce miec prezydenta kurdupla ktory trzyma z tym swirem Lepperem i jeszcze gorsza zaraza Rydzykiem.To juz koniec(( Odpowiedz Link Zgłoś
6kinia6 Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 22:01 10 kroków które ułatwią życie w 4 rp: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=30862074 Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 22:03 taaaaaaaaa,jakoś mi nie do śmiechu czytając te kroki. boje sie,bo to wydaje sie byc takie realne(( Odpowiedz Link Zgłoś
aga863 glos z emigracji 23.10.05, 22:09 po uslyszeniu informacji ze Kaczor zostanie prezydentem powiedzialam do meza ze teraz to kto bedzie mogl to bedzie z Polski uciekal ,teraz weszlam na forum i moje slowa sie potwierdzily. Oj placz Polsko bo czeka Cie cieszki czas Odpowiedz Link Zgłoś
karawara Re: glos z emigracji 23.10.05, 22:56 powiedziała wielka patriotka z emigracjiiiiii hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
onika27 Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 22:10 "a co sie tak denerwujecie Tusk, coś by zmienił???? W tym kraju przez najblizsze lata nic sie nie zmieni, jeżeli ktoś ma gdzie wyjeżdżać to jest szczęśliwcem!!!" Fakt nic sie nie zmieni ale prezydent ma reprezentować kraj.Prezydent może tylko albo aż "wygladać"niestety jak pomyslę jak kaczyński bedzie "wyglądam "na jakimkplwiek miedzynarodowym spotkaniu aż mi sie nie chce wierzyć w jego wygrana >te wybory to kolejny argument na tak dot wyjazdu Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Kto poparł Kaczora: 23.10.05, 22:12 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2981947.html Słabo wykształceni, wieś i elektorat Leppera. Wybaczcie im, bo nie wiedzą, co czynią... Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Kto poparł Kaczora: 23.10.05, 22:16 sakada oni wiedza czo czynia!! Rydzyk im powiedzial Ale to jest chyba ejszcze gorsze... Maraska Odpowiedz Link Zgłoś
rysia_mama_wiktorka Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 22:23 Ja aż zamarłam jak wpadłam do chałupy i akurat widziałam wiwatujący sztab PIS z Kaczorem na środku. No po prostu szok!!!!! Później słuchając wypowiedzi i ogladając sondaże to jasno wynika, kto jak głosował. Czyli wieś, elektorat Leppera i radia Maryja na Kaczora a reszta na Tuska. Tusk wygrał prawie we wszystkich miastach. To jednak o czymś świadczy, niestety..... Na podkarpaciu Kaczor uzyskał 78 proc popracia!! Koszmar i tyle. Dobrze że spałciłam wszystkie kredyty, bo jak do władzy dojdzie Lepper i emu podobni może być różnie. A tak na marganisie to daleko ta ptasia grypa?) Matko 5 lat w plecy.. Podajcie jakieś sprawdzone adresy to też wyjeżdżamy Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 22:30 no wlasnie jak juz ochlonelam to pal licho ze na niego patrzec nie moge, ale przeraza mnie te 5 lat w placy. Przeciez to kupa czasu!!!! I ta wizja Leppera pukajacego u bram... Boszeeee a jak ktos nie mzoe wyjechac((( Odpowiedz Link Zgłoś
kinga707 Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 22:32 5 lat to najlepszym przypadku, ale moze byc tez 10( Odpowiedz Link Zgłoś
j_aga Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 22:37 A mi jest po prostu strasznie smutno. Dlaczego żyjemy w takim ciemnogrodzie? ps. Też nie znam nikogo kto na niego głosował. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 22:49 A to Polska właśnie. Buraczana, roszczeniowa, ciemna i radiomaryjna. Nie znam nikogo kto by głosował na Kaczki. Na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 22:52 Wiesz co w sumie jedyne pocieszenie w tym wszystkim, ze ja tez nie znam. Nikogo kto by na kaczora glosowal... i dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
karawara Tuskomaniaczki 23.10.05, 22:55 niby nikt na Kaczyńskiego nie głosował aż tu nagle BUM i wygrał, ciekawostka no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p juz sakada napisala, kto glosował:( 23.10.05, 22:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=30858131&a=30868301 Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Tuskomaniaczki 23.10.05, 22:56 Głosowała ciemna i roszczeniowa wiocha, małe miasteczka i resztówki wielkoprzemysłowej klasy robotniczej zrzuconej z piedestału w l.90-tych. Tutaj takich niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
mamulka-kubulka Re: Tuskomaniaczki 23.10.05, 23:06 bylam dzis na rodzinnej impreie jak ogloszono wybory,mlodzi ci którezy mnie boja sie zmian nglosowali nja tuska starsi ,którzy kieruja sie steoretypami typu niemiec itp glosowali na kaczora. jezeli doliczyc sekte rydzyka i oszoloma leppera normalnosc nie miala szans moze nasze dzieci beda mialy normalny kraj bo az wstyd pomyslec co bedzie jak nasdz nowy prezydent pojedzie na spotkanie miedzynarodowe -totalna kicha. ijak tu zmienic stereotyp polaków?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Tuskomaniaczki 23.10.05, 23:07 Nie ma żadnego stereotypu. To sama prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzynka3 Re: Tuskomaniaczki 23.10.05, 23:11 5 lat w plecy ( Jest mi zle,paskudnie i smutno Ciagle nie moge uwierzyc ze ludzie naprawde dali sie nabrac na te bzdurne socjal obietnice i 3 mln mieszkan.Dlaczego????Wszyscy doookola mnie glosowali na Tuska, czasem z przekonaniem a czasem przeciw Kaczynskiemu. Najbradziej przeraza mnie wizja Naszej przyszlej polityki zagranicznej, trzaskania szabelka, obrazania sie, zrazania wszystkich dookola. Oby to bylo tylko 5 lat Skrzynka Odpowiedz Link Zgłoś
slma A my mieliśmy ostatnie 10 lat w plecy-pora.. 24.10.05, 10:40 ...na zmiany...Po czerwonym Kwachu musiał przyjść ktoś z drugiej strony sceny politycznej -i dobrze, że jest zdecydowany kaczor a nie anemiczny donald Odpowiedz Link Zgłoś
iw82 a ja niestety znam... tesciowie 23.10.05, 23:02 dzisiaj z mezem bylismy u nich na obiedzie i sie dowiedzialam . kocham ich , sa cudowni wiec zachowalam dyplomatyczne milczenie w tej sprawie. dodam ze w wyborach parlamentarnych glosowali na pis , w 1 turze na Tuska a teraz znowu na kaczke .... no i jak tu dyskutowac ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia a ze takich jest wiekszosc... 23.10.05, 23:08 buraczanych rozczeniowych i radiomaryjnych no to sorry. Kaczor MUSIAL wygrac. Odpowiedz Link Zgłoś
lawia Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 22:58 Brak mi słów((( Same buraki głosowały a Rydzyk i Lepper zacierają ręce a nie mówię już o Kaczkach Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 23:15 hm...to samo pytanie dzis uslyszalam od niemeza: " czy zdecydowalabym sie wyjechac z kraju? "... Odpowiedz Link Zgłoś
atrawi Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 23:27 No i mamy kaczą zupę To gdzie jedziecie? Ja mam rodzić w kwietniu. Chciałam ewentualnie synka (bo jeszcze nie wiadomo) nazwać Franek ale teraz to nie wiem...To imię ma źródłosłów germański...A jak się komuś nie spodoba?... Kto wie co tu się będzie działo za te pare miesięcy A tak na poważnie, to raczej tragedii nie będzie, ale z pewnością jakaś kompromitacja się zdarzy, a krok do tyłu to na 100% Pozdrawiam wszystkich i wypijcie proszę moje zdrowie na najbliższej smutnej popijawie Agata Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 24.10.05, 09:58 Ogólnonarodowej tragedii pewnie nie będzie, ale takie pojedyncze, jak zmuszenie zgwałconej kobiety do urodzenia albo nieleczenie ciężarnej, bo to może zagrozić płodowi - już jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
balba_77 Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 24.10.05, 10:51 hmmmm nieuleczalnie ciężarna... brzmi intrygująco Tak na marginesie to te prawa mimo dosyć klarownych przepisó i tak są nagminnie łamane i dochodzi z tego powodu do wielu tragedii... to jest właśnie przekleństwo Polski, mamy prawo które wszyscy mają w D.... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzneta Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 23.10.05, 23:14 Ja również zastanawiam się KTO na niego głosował?!?!?! Jakies stare babki (bez urazy) miłośniczki RM i księży, którze celowo wypowiadają się na temat polityki publicznie, aby zmienić wyniki wyborów!!! Jestem załamana i nie mogłam dojść do siebie, razem z przyjaciółmi i dotej pory nie mogę uwierzyć, przeciez bylo tyyylke sadarzy....... dlaczego, za co?????? Odpowiedz Link Zgłoś
e-es I BARDZO DOBRZE 23.10.05, 23:30 Nie rozumiem waszych niedojrzalych dziecinnych wypowiedzi na tym watku.Jest szansa ze ktos posprzata ten burd*l po latach komuny a wy w placz???!!! A juz wyjezdzac, szybko.Tylko kto was wezmie? Wszedzie sie pracuje a nie jedzie na znajomosciach.Bardzo sie ciesze z wyniku.Jest nadzieja na przyszlosc.A wy jestescie infantylne. BRAWO prezydent Kaczynski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olliwkaa Re: I BARDZO DOBRZE 23.10.05, 23:33 A wy jestescie infantylne. ....nooooo, to chociaz w tym jednym pasujemy do naszego prezydenta.... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: I BARDZO DOBRZE 23.10.05, 23:34 Jaka komuna? Za PRL-em najbardziej tęsknią zredukowani robole i złodzieje z byłych pgr-ów. Faszysta wygrał, dlatego trzeba stąd uciekać. Dopóki granic nie zamknie. P Odpowiedz Link Zgłoś
karawara Re: I BARDZO DOBRZE 23.10.05, 23:40 a dokąd będziecie uciekać???Do hameryki mlekiem i miodem płynącej może na greenpoint, czy może wgłąb przewspaniałej unii europejskiej? Wszędzie na polaczków czekają z otwartymi ramionami. Tacy są właśnie u nas w kraju patrioci, jak coś nie pasuje to walizy w dłoń i chodu. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: I BARDZO DOBRZE 23.10.05, 23:43 Ten konkretny pan mi nie pasuje. Albowiem jest faszystą, homofobem i ma poparcie Radia MaRyja. Hamerykę znam, dzięki, to ostatni kraj w którym chciałabym żyć. Państwa unijne w większości cywilizowane, taka Belgia jest fajna na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
karawara Re: I BARDZO DOBRZE 23.10.05, 23:49 Cóż ja tu w każdym razie zostaję, kocham swój kraj i nie potrafiłabym żyć nigdzie indziej. Serce mnie boli jak widzę co te skurw..... uczyniły z tą krainą. Liczę że może nowy rząd i prezydent coś wniosą dobrego, chociaż nie chce mi się jakoś w to wierzyć, historia naszego kraju mówi sama za siebie(( Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: I BARDZO DOBRZE 23.10.05, 23:52 Historia jak historia, społeczeństwo jest ciemne i roszczeniowe. Robolom marzy się szwedzki socjal, prl-owskie ceny i szwajcarskie pensje. Odpowiedz Link Zgłoś
karawara Re: I BARDZO DOBRZE 23.10.05, 23:54 polecam "Polactwo" Ziemkiewicza, wypisz wymaluj, pozdrawiam idę spać Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: I BARDZO DOBRZE 23.10.05, 23:56 Ziemkiewicza nie trawię jako publicysty, jako pisarza owszem - fantastykę. Odpowiedz Link Zgłoś
alutka100 kto nie jest ciemny? 24.10.05, 00:29 triss_merigold6 napisała: > Historia jak historia, społeczeństwo jest ciemne i roszczeniowe. ale dzięki takiej triss, średnia ocena nam sie podnosi Ależ w tobie nienawiści Odpowiedz Link Zgłoś
atrawi Re: I BARDZO DOBRZE 23.10.05, 23:48 Będziemy uciekać do tych okropnych krajów gdzie i wyższe uczelnie są płatne, i służba zdrowia też, i podatek jest liniowy (fuuuu), no i ten paskudny liberalizm. Ja w kraju mimo wszystko zostanę i poczekam co ludzie powiedzą już za rok Jak tylko ktoś znowu będzie narzekał na władzę... Przecież my sobie sami taki pasztet wybieramy, to czemu się dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: I BARDZO DOBRZE 23.10.05, 23:50 Do krajów w których władza nikomu do łóżka nie zagląda, antysemici są w zoo, czarni w kruchcie a buraki na polu. Odpowiedz Link Zgłoś
oluncia Re: Triss 23.10.05, 23:56 Dokladnie A ta smutna mina bo ja taka polska jestem...wlasnie( Odpowiedz Link Zgłoś
ekan13 Re: I BARDZO DOBRZE 23.10.05, 23:59 Emocje, emocje, emocje. Jutro opadną i pewnie niewiele sie zmieni i pewnie nie wiele zmieniłoby się gdyby wygrał Tusk. Dla mnie ważniejsze jest to, że chcą zbudować koalicję, że tak naprawde maja wspólne korzenie, że i większość ludzi z PIS i PO to patrioci i zależy im na tym aby było lepiej. I co da to krzyczenie po sobie. Same stereotypy, obrzucanie się. Jest to wolny kraj, kraj który podjął taką decyzję i trzeba uszanować decyzję wiekszości. Nie każdy kto słucha RM jest mocherowym beretem, nie każdy kto głosuje na Kaczyńskiego jest burakiem i idiotą. Smutno mi jak czytam te wypowiedzi, nie wiem czemu. Zaimponował mi Jan Rokita. Godnie i z klasą potrafił przyjąć porażkę, a i Tusk wszak mówił" Polsak nie przegrała, będzie dobrze". Dla mnie Pozytywne jest to, że nie będę musiała znosić Kwacha, a opcje sa dwie: albo Kaczyński sprosta tej prezydenturze i będzie OK, albo ludzie nie wybiorą następnym razem Leppera i te dwie wizje mnie jakoś uspokajają. Odpowiedz Link Zgłoś
atrawi Re: I BARDZO DOBRZE 24.10.05, 00:06 Pewnie to prawda, ale i tak żal...Może nie warto się martwić rzeczywiście...A jednak ja się trochę niepokoję. No, ale ja mieszkam cholercia w warszawie i nie bardzo mi się podobają "porządki" pana prezydenta na pewno jakoś będziemy żyć, ale miałam nadzieję, że tak trochę szybciej będzie mi ociupinkę lepiej Jednak nie martwmy się bardzo, jakby co - mamy w końcu niezawodną ochronę przed lękami- poczucie humoru. Nawet jeśli czarny - zawsze to coś Odpowiedz Link Zgłoś
ekan13 Re: I BARDZO DOBRZE 24.10.05, 01:27 Triss, Ty zawsze taka rozsądna w swoich poglądach(za to Cię bardzo cenie) dajesz sie ponieść takim emocjom, eeee Triss spokojnie nie dajmy się zwariować. Spiewam Ci na uspokojenie;" jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie.." Przepraszam, że fałszuje ale staram się jak mogę Odpowiedz Link Zgłoś
aha44 Re: I BARDZO DOBRZE 24.10.05, 00:09 Nie pasuje, od dłuższego czsu. Lubisz pracować za darmo? Mam dość dopłacania do tych którym sie nie chce pracować. Nie wierzę w obietnice PIS, w wizję socjalnego państwa. Na codzień widzę skutki takiego działania i niepokoję sie o moją przyszłość. Nie chce emigrować , ale obawiam się ,że niedługo nie będę miała wyjścia. A propos polaczków, coraz wiecej ludzi,których znam wyemigrowało,wierz mi mają się dobrze.Sa dobrze wykształceni, i na emigracji szanowani jako dobrzy pracownicy. I bynajmniej nie wykształcił ich tak dobrze polski system edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ekan13 Re: I BARDZO DOBRZE 24.10.05, 01:24 Sorry ale jak słyszę hasło "polaczków" to odechciewa mi sie dalszej dyskusji. OK, kto chce niech wyjeżdża w nowy lepszy świat. Ja chcę żeby dobrze było w mojej ojczyźnie i wierzę, że jeszcze będzie. Kaczyńscy przecież nie mają mocy wszechpotęznej. Nie maja nawet większości niezbednej do zmiany konstytucji. Muszą współpracować z PO bo wiedzą, że do tego zobowiązali się społecznie. Wyolbrzymiacie ich możliwości destrukcyjne. Tam w PISie jest na prawde wielu mądrych ludzi, tak jak w Po i musimy wierzyć, że im sie uda dla naszego wspólnego dobra. Emigracja- gadanie dyktowane wyborczymi emocjami. Odpowiedz Link Zgłoś
ggmadzik Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 24.10.05, 00:51 Szkoda ale może Źobro pokaże Milerowi kto jest zerem. Byłoby fajnie! A tak wogóle to ptasia grypa kaczki wykończy! )))) Odpowiedz Link Zgłoś
pesteczka5 Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 24.10.05, 01:33 Triss, jak to dobrze, że w końcu zagłosowałaś A ja właśnie mam możliwość wyjechać, ba, mój mąż będzie zachwycony. On już tam jest. To przykre i zaskakujące dla mnie samej, jaki argument się pojawił Szlag mnie trafił. Nie sądziłam, że uznam, że plebs jest głupi, że będę żałować, że w ogóle jest, że demokracja jest niebezpieczna. Zwykle uważałam, jak się już naczytałam i naoglądałam, że z grubsza biorąc wzystko jedno; tym razem jestem zrozpaczona. Tak, że ja wyjeżdżam... przynajmniej na jakiś czas. Może ochłonę. Odpowiedz Link Zgłoś
hancik5 Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 24.10.05, 08:42 U nas wszyscy głosowali na Kaczyńskiego.. Jesteśmy od pokoleń rodziną inteligencką, o rodowodzie ziemiańskim, w mojej rodzinie młodzi mężczyźni ginęli w Powstaniu Styczniowym walczyli w wojnie 1920 roku, siedzieli w łagrach sowieckich, kobiety z dziećmi walczyły o życie w Kazachstanie... Wszyscy nasi znajomi też głosowali na Kaczyńskiego... Większość z nich to ludzie z doktoratami, kilku ma habilitacje... Wiedza społeczno-polityczna ogromna... Proszę nas nie obrażać, nie robić z nas ciemnoty i moherowych beretów...Poza tym, tyle obelg, ile tu można usłyszeć świadczy tylko o Was drogie panie, o Waszej kulturze... Widocznie nie miał kto Was tego nauczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
hancik5 Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 24.10.05, 08:45 A już najbardziej prymitywna jest niejaka triss merigold, co za chamstwo i prymitywizm wypowiedzi, jak spod budki z piwem.. Odpowiedz Link Zgłoś
iw82 Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 24.10.05, 10:06 a ja bym chciala zeby wszyscy Polacy znali się na polityce tak jak Triss . najgorsze jest , kiedy decyduja ludzie nie mający pojęcia o rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 24.10.05, 10:09 W takim razie to ja jestem ten burak, ćwok i zacofaniec który głosował na Kaczyńskiego. Bardzo mi miło. aga Odpowiedz Link Zgłoś
zumaminka Nadeszła era Kaczyzmu 24.10.05, 10:49 Gdzieś to usłyszałam i strasznie mi sie spodobało to kreślenie bo dokładnie tak będzie Ku..ca mnie bierze,że jako Polka będę identyfikowana z homofobią,fanatyzmem religijnym,węszeniem wszędzie podstępu,zakłamaniem.... Jedno mam tylko na pocieszenie,że w końcu te wszystkie moherowe berety i inni fanatycy, homofoby przekonają sie że do tej pory było całkiem nieźle i jeszcze będę tęsknić za innymi rządami.Nie będą już mogli na lewicę narzekać i co oni biedni poczną??? Odpowiedz Link Zgłoś
hancik5 Re: Nadeszła era Kaczyzmu 24.10.05, 10:55 Jako moherowy beret zapewniam Cię, że wolę być tym beretem właśnie niż marksizującym, antyklerykalnym homofilem o ciasnym wybiórczo sterowalnym umyśle..Te określenia to w odpowiedzi na Wasze buraki, zaścianki i ciemnoty... Fajnie, że wygrał ktoś prawdziwy... Wreszcie ktoś inny... Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 24.10.05, 10:26 Ja też jestem tym plebsem, moherowym beretem, burakiem itp - - mieszkam w mieście mającym > 500 000 mieszkańców - dla ułatwienia dodam, że w mieście tym prezydentem był prezydent-elekt, który ma tu rzekomo znikome poparcie - mam wykształcenie wyższe - nie jestem bezrobotna - moje dochody pewnie 2-krotnie przekraczają średnie dochody w moim mieście, a średnią krajową to pewnie 3-krotnie - propozycje podatkowe PO bardzo podobały się mojemu portfelowi - nie słucham radia, w szczególności Radia Maryja - z gazet zasadniczo czytam GW (trudno ją posądzać o sprzyjanie Kaczyńskiemu, nie?) - w kościele bywam rzadko - decyzję na kogo głosować podjęłam bardzo pochopnie: obejrzałam 3 debaty telewizyjne, przeczytałam dokładnie strony www obu kandydatów, ze szczególnym uwzględnieniem programów, poczytałam awchiwum kilku poprzednich kadencji sejmu i całą sobotę przemyśliwałam nt wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 24.10.05, 12:45 To wyjeżdżajcie, gumowych drzew Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 24.10.05, 15:58 mieszkowamama napisała: > To wyjeżdżajcie, gumowych drzew A kto będzie pracował? Elektorat Tuska to młodzi-niezalezni, przedsiębiorcy ludzie którym udaje sie w kraju godnie przeżyć. Kto tu zostanie???? Bezrobotni renciści, emeryci, zawodowe mamy he he. Życze dpobrobytu bi.gazeta.pl/im/9/2982/m2982229.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
iw82 Re:pelna demokracja?? 24.10.05, 15:58 czy naprawde najlepsza?? czasami mysle , ze jednak przydalby sie cenzus jakis np. wyksztalcenia... do takich mysli mnie te wybory doprowadzily. mam nadzieje , ze na krotko i ze w swoich czarnych przewidywaniach jednak sie myle. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blige ja wyjechalam, ale chcialam wrocic... 24.10.05, 17:31 ...w takiej sytuacji rozwazaniami o powrocie zajme sie za minimum 5 lat. Kurcze! O kant pupy rozbic takie wyniki!!! W najsmielszych marzeniach nie sadzilam, ze do tego dojdzie. Dzis rano zanjomy przywital mnie radosnie: wiesz kto wygral u was wybory prezydenckie??? Ale macie fajne spoleczenstwo I co on teraz zrobi z Waszymy gejami, wygoni ich do Afryki) On sie smial, ale ja uwazam, ze to zalosne((( Ludzie, co wyscie zrobili!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qba26 Re: ja wyjechalam, ale chcialam wrocic... 24.10.05, 18:43 Nie wyscie tylko myśmy! Zapewne nie byłaś głosować? A to błąd. Jak narazie zacznijmy już wybierać odpowiedni kolor na rewolucję, proponuję żółty bo bardzo bliski pomarańczowego. Odpowiedz Link Zgłoś
blige Re: ja wyjechalam, ale chcialam wrocic... 24.10.05, 21:47 "ludzie co wyscie zrobili" skierowane bylo do elektoratu KAczynskiego Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: ja wyjechalam, ale chcialam wrocic... 24.10.05, 19:50 blige napisała: > Ludzie, co wyscie zrobili!!!!!!!!!! Nie chciało się pofatygować i zagłosować to nie miej pretensji do innych tylko do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
goniag33 Coś na poprawę humoru 24.10.05, 20:08 Pierwsze foto nowego prezydenta tinypic.com/es4zg9.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
blige Re: ja wyjechalam, ale chcialam wrocic... 24.10.05, 21:53 odpowiedz jak wyzej dodam, ze glosowalam... na Tuska czyli sobie tego zarzucic nie moge, prawda? a przy okazji kolezanka z tonu wypowiedzi wydaje sie wrecz przesympatyczna (i tu pociekl mi jad po brodzie pozdrawiam jakw napisała: > blige napisała: > > > Ludzie, co wyscie zrobili!!!!!!!!!! > Nie chciało się pofatygować i zagłosować to nie miej pretensji do innych tylko > do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiaa1_mama_ignasia Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 24.10.05, 22:13 niedorośnięte minimum faceta prezydentem................. bardzo dziwne, szczególnie, że wszyscy których znam głosowali na TUSKA p.s. z całą pewnością będziemy mieli najmniej reprezentacyjną parę prezydencką na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
karawara Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 24.10.05, 22:32 wygląd to nie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoskarka Re: kaczor prezydentem wyjeżdżam 24.10.05, 22:54 A ja sie ciesze, podobnie jak wiekszosc mojej rodziny i znajomych. Mieszkam w miescie wojewodzkim, mam wyzsze wyksztalcenie, nie cierpie radia maryja, nie jestem bezrobotna ani biedna- wrecz przeciwnie a mimo wszystko glosowalam na Kaczynskiego. Moze on w tym chorym kraju zrobi w koncu porzadek. Odpowiedz Link Zgłoś