taka-jaka 11.12.05, 16:28 KOCHANE MAMY! PROSZE O POMOC - MOJA KROLEWNA POMALOWALA MI MEBLE I PODLOGE KREDKAMI SWIECOWYM - CZYM TO W OGOLE RUSZYC? OCTEM I ALKOHOLEM NIE SCHODZI......MACIE JAKIES DOSWIADCZENIE W TEJ KWESTII? POZDRAWIAM! b&b Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leliwina Re: BŁAGAM O POMOC!!!!-KREDKI ŚWIECOWE 11.12.05, 16:37 spróbuj benzyną ekstrakcyjną, tylko nie w obecności dziecka, bo opary są trujące!! Duża ta twoja "królewna"? ZABIŁABYM zycze cierpliwosci... Basia Odpowiedz Link Zgłoś
taka-jaka Re: BŁAGAM O POMOC!!!!-KREDKI ŚWIECOWE 11.12.05, 17:29 moja krolewna ma 1,5 roku i przyznam sie szczerze ze na to malowanie miala pelne przyzwolenie mamy......glupol ze mnie bo tak sobie pomyslalam ze skoro mala ma frajde to niech maluje a ja potem tylko sprzatne......no i tu pojawil sie problem bo kredeczki nie chca zejscchyba sie potnedzieki za rade- sprobuje benzyną, pozdrawiam! b&b Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: BŁAGAM O POMOC!!!!-KREDKI ŚWIECOWE 11.12.05, 18:08 Moze nozem zdrapiesz?Z drugiej strony,to jak raz pozwolilas,to na drugi raz mala bedzie sadzic,ze to calkiem OK po wszystkim malowac... Odpowiedz Link Zgłoś
q_211 Re: BŁAGAM O POMOC!!!!-KREDKI ŚWIECOWE 11.12.05, 21:16 moje dziecko pomalowało kiedyś szybę w oknie i cały ekran telewizora tylko że w tym przypatku płyn do okien wystarczył Odpowiedz Link Zgłoś
deotyma11 Re: BŁAGAM O POMOC!!!!-KREDKI ŚWIECOWE 11.12.05, 21:16 Mi kredki świecowe z drewnianych mebli, paneli i płytek zlazły po umyciu gąbeczką nasączoną płynem do zmywania (ludwik), a z tapety można zetrzeć gumką do ścierania (taka szkolną) Odpowiedz Link Zgłoś
taka-jaka Re: BŁAGAM O POMOC!!!!-KREDKI ŚWIECOWE 11.12.05, 22:43 DZIEKI MAMY DROGIE! JUTRO PLYN DO NACZYN I TERPENTYNA - NAJWYZEJ WYPALE DZIURY...... A SWOJA DROGA TO POPUKAC SIE PO GLOWIE!!! ALE NIEDOSWIADCZONĄ MATKĄ JEST SIĘ TYLKO JEDEN RAZCHOCBY I NIE ZESZLO TO TE SZLACZKI SĄ NAJPIĘKNIEJSZE NA SWIECIE.....DZIEKUJE ZA RADY!!! DAM ZNAC CZY POMOGLO!!! B&B Odpowiedz Link Zgłoś
cosmolinka gąbka do naczyń i CIF 11.12.05, 23:59 Tydzień temu to samo miałam, Cifa na gąbkę nałożyłam i bez żadnych problemów kredki zmyłam A tak na przyszłość to nie pisz drukowanymi literami, bo to w necie oznacza krzyk! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oneway9 Re: BŁAGAM O POMOC!!!!-KREDKI ŚWIECOWE 12.12.05, 08:37 wosk rozpuszcza tylko tluszcz (prawa chemii), wiec tam gdzie mozesz przecieraj oliwka, a potem tluste plamy juz jakims detergentem, Odpowiedz Link Zgłoś
placebo77 Re: BŁAGAM O POMOC!!!!-KREDKI ŚWIECOWE 12.12.05, 10:03 Ja zmylam bardzo szybko i latwo czarna kredke jakims mleczkiem do czyszczenia umywalek itp. Olowka juz nie chce mi sie zmywac, niech maluje. Wychodze, z zalozenia ze jak nie bede jakos kategorycznie bronic to sama sie zniecheci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: BŁAGAM O POMOC!!!!-KREDKI ŚWIECOWE 12.12.05, 19:41 Moje dwie królewny (2 lata i rok) pomalowały mi kredką świecową parkiet Nie zeszło ani nożem, ani niczym. Przykryliśmy dywanem Odpowiedz Link Zgłoś
jolper Re: BŁAGAM O POMOC!!!!-KREDKI ŚWIECOWE 13.12.05, 08:30 U mnie sprawdził się Cillit Bang. Ale to oczywiscie zależy od kredek. Odpowiedz Link Zgłoś