polka79 Re: "ja Wam pokażę" 11.02.06, 16:58 Ehhhh, przepraszam za szybko kliknelam czytalam ksiazke-Bardzo sie mi podobala film "nigdy w zyciu" tez BARDZO a mam ochote obejrzec ja Wam pokaze, dzis sobota, troche w ramach Walentynek no i ostatnio bylam w kinie jeszcze na Pasji (wiem, dawno, prawie 2 lata temu :- (((( ) i mam ochote w koncu sie "rozerwac" PODOBAL Wam sie ten film i warto???? Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: "ja Wam pokażę" 11.02.06, 17:02 no byłam na tym wczoraj film zły nie jest, ludzie narzekają, zajrzyj na forum Telewizja, albo Telewizja bez Ottka, ale ja specjalnie się na PL filmach nie znam, tym bardziej na komediach romantycznych, owej książki nie czytałam ,ani pierwszej ani drugiej tak więc na moje oko był okej Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina251 Re: podnosze watek 11.02.06, 19:54 juro sie wybieram na ten film i też chciałabym sie dowiedzieć co o nim myslicie "nigdy w zyciu" oglądałam i troszke sie rozczarowałam bo ksiązka podobała mi sie o wiele bardziej. Napiszcie co sadzicie o "ja Wam pokaze" pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: podnosze watek 12.02.06, 12:29 sądzimy że bardzo nam się kolorystycznie podobała wiertarka... Odpowiedz Link Zgłoś
anoosia2 Re: podnosze watek 12.02.06, 15:21 Oglądałam wczoraj, niestety trochę mnie rozczarował. Czytałam książki pani Grochowi, oglądałam „Nigdy w życiu” i jakoś brakowało mi tego jej humoru, ten film jest inny od poprzedniego, nudniejszy, brak szybkich zwrotów akcji. Pani Stenka była lepsza w roli Judyty, Paweł Deląg mnie zaskoczył myślałam, że słaby z niego amant, a tu zaskoczenie. Ogólne wrażenie Ok, ale bez zachwytu. Odpowiedz Link Zgłoś
agamiki Re: "ja Wam pokażę" 13.02.06, 01:24 byłam dzisiaj na tym. Przypadkiem, bo mieliśmy iśc na inny film, ale jakoś na tym w końcu stanęło. I żałuję, bo tak rzadko udaje mi się wyjść do kina, a ten film to totalna kaaaaszana. Wogóle aktorzy źle dobrani, wszystko jakieś takie nuuudne, nie było fajnych ani śmiesznych dialogów, momentów. A przecież to ma być komedia. Sala wypełniona, a mało kto się smiał. Film jest przereklamowany i daleko mu do "Nigdy w życiu" Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: "ja Wam pokażę" 13.02.06, 09:28 No to chyba sobie jednak książkę kupię.Niech stracę w ramach walentynek 30 pln,no cóż żyje się raz.Dwie poprzednie mam to i trzecią kupię a filmy zdążę obejrzec kiedyś a może nawet kuPić za 7 pln jak to taki chłam Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: "ja Wam pokażę" 13.02.06, 09:35 Grocholi nie cierpię, "Nigdy w życiu" przeczytałam, miejscami było śmiesznie (korespondencja z "Niebieskim") a "Ja wam pokażę" głównie "przekartkowałam". "Nigdy w życiu dało się oglądać ze względu na wspaniałe zdjęcia i główną rolę żeńską. Na "Ja wam pokażę" na pewno nie pójdę, zaufam krytykom filmowym, którzy zjechali ten film z góry na dół. Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: "ja Wam pokażę" 13.02.06, 09:46 Postanowiłam się nie nadymać i nie obrażać na reżysera i obsadę - wybieram się dziś zobaczyć ten obraz. Muszę sama zobaczyć i ocenić bo większośc opini negatywnych to albo krytyka gazetowa, albo oceny tych co nie byli. Nie spodzieam się wielkiego dzieła, Grocholi nie czytałam, "Nigdy w życiu" (film) było sympatyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: "ja Wam pokażę" 13.02.06, 10:22 My z koleżanką wybieramy sie w środę. Dzieci do przedszkola,a my do kina. Mam nadzieję,że film nie okaże sie przereklamowany. Odpowiedz Link Zgłoś
koralinaa Nie polecam 13.02.06, 10:31 Byłam w sobotę. W kinie sie wynudziłam totalnie. I część ze Stenką była super w porównaniu z tą (choć do książki tez jej wiele brakuje). Ja wam pokażę jest słabsze w każdym calu. Wolszczak beznadziejna, Pazura beznadziejny(jego nigdy nie lubiłam), Ulka i jej mąż są tragiczni. Jedynie dobrze zagrał tu Deląg. Jemu należy się pochwała.Także filmu nie polecam absolutnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Nie polecam 13.02.06, 11:21 Przesadzasz, Wolszczak wcale nie jest beznadziejna. Nie była to stenkowska Judyta, ale zła też nie. Deląg faktycznie dobrze zagrał, Pazura moim zdaniem trochę przeszarżował, dziecko grające Piotrusia, czy jak mu tak, zbyt nienaturalne było, rodzice Judyty jak zawsze bezbłędni, cioteczka w wykonaniu Bielickiej nudnawa, ale jako całokształt dla rozrywki - ok. Jedynie naprawdę źle dobrana rola, to moim zdaniem i bez porównywania do Brodzik, przyjaciółka Judyty. Tu już był moim zdaniem błąd w doborze... A pani Korcz, za którą nie przepadam, w roli znajomej Judyty z pracy - przekonywująca i taka prawdziwa... Dla rozrywki, czemu nie. W kinie wybuchy śmiechu się trafiały. Znam gorsze filmy i lepsze. Ten to taki średniaczek, ale sympatyczny... Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: Nie polecam 13.02.06, 12:18 Tez bylam w sobote. Ocenilismy z mezem na 3+. Nie smialam sie za wiele. W sumie najsmieszniejsze sceny byly z udzialem Kowalewskiego i Lipińskiej- rodzice Judyty. Reszta taka naprawde przeciętna. Aha Korcz fajna też. Hanka Belicka- z calym szacunkiem dla starszej Pani, ale dno totalne, dla mnie wrecz żenująca byla. Wiedzialam na co mniej wiecej idę, ze nie będzue to film pełen emocji i sklaniajacy do przemyslen. Poszlam odpocząc i odpoczełam. Aha, PODOBALA MI SIE MUZYKA w filmie, chyba najbardziej ze wwszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek11 Re: Nie polecam 13.02.06, 12:28 Tak, najgorzej dobrana postać - przyjaciółka Judyty, kiepska, plus to MUZYKA. Ale polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
cocollino1 Re: Nie polecam 13.02.06, 12:36 Wlasnie, ta przyjacioka i jej maz, to pokazani sa jak za przeproszeiem para przyglupów, a w ksiązce bylo inaczej o ile dobrze pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Nie polecam 13.02.06, 13:01 akurat przy próbie łączenia Judyty z eksiem to i w ksiące jej przyjaciele się specjalnie nie popisali... Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: Nie polecam 13.02.06, 13:13 Hanka Belicka- z > calym szacunkiem dla starszej Pani, ale dno totalne, dla mnie wrecz żenująca > byla. Zgadzam się i te jej amerykańskie wstawki... żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek11 Re: Nie polecam 13.02.06, 13:20 Nie lubie Bielickiej, z całym szacunkiem ,ale taka bazarówa... Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: Nie polecam 13.02.06, 13:27 wesolek11 napisała: > Nie lubie Bielickiej, z całym szacunkiem ,ale taka bazarówa... na siłę utrzymuje wizerunek starszej, rozgadanej pani w kapeluszu... ona ma ze 100 lat - to juz moze zacząć nudzic...) Odpowiedz Link Zgłoś
anoosia2 Re: Nie polecam 13.02.06, 13:26 Fakt tak jakoś nudą i sztywniactwem powiało w tym filmie, pani Bielicka hm nie ujmując jej nic jakoś nie specjalne przypadła mi do gustu. Zastanawiałam się, co ma tytuł do treści filmu, bo jakoś Judyta to nic w nim nie pokazała. Może całkiem zgrabną pupe jak na jej wiek . U Grocholi między Nigdy w życiu, a Ja wam pokaże jest jeszcze Serce na temblaku, ale czy to ważne. Co do postaci Ulki przyjaciółki Judyty to jednak ta w 2 części bardziej pasuje do literackiego pierwowzoru. Za to rodzice Judyty rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś