goralica 13.02.06, 20:05 No właśnie. Do porodu już zostało niewiele a ja wcią sie nie zdecydowałam. jakie są Wasze typy ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasminar Re: IGOR czy MACIEK ?? 13.02.06, 20:23 no chyba najwazniejsze co Tobie sie podoba a nie nam) Odpowiedz Link Zgłoś
jaga241 Re: IGOR czy MACIEK ?? 13.02.06, 21:04 Jak po raz pierwszy spojrzycie sobie w oczy to wtedy sama będziesz wiedziała. Przynajmniej mi tak mówią. Osobiście mam brata Maćka - super gość. Pozdrowienia Jaga Odpowiedz Link Zgłoś
smolka23 Re: IGOR czy MACIEK ?? 13.02.06, 21:20 Maciek choś moje kochanie które pojawi się za parenaście dni będzie się nazywać Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
igus_tryn Re: IGOR czy MACIEK ?? 13.02.06, 21:23 ja jestem mamą Igora, więc to mój typ. Odpowiedz Link Zgłoś
kubiaczka007 Re: IGOR czy MACIEK ?? 13.02.06, 21:27 Wybrałabym Igora!!! Maciek kojarzy mi się z dużym brzuchem, czasami tak się mówi: "ale masz dużego maćka". Trochę śmieszne skojarzenie, ale jakoś tak mi się kojarzy. Jeśli będę miała syna, to właśnie będzie Igor lub Maurycy. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi62 Re: IGOR czy MACIEK ?? 13.02.06, 22:02 to zalezy właśńie z jakimi osobami, kojarzy sie Tobie imię. Mi Maciek kojarzy sie z łobuzersko uśiechnietym, ruchliwym, wesołym, rubasznym chłopakiem. Igor natomiast ze spokojnym, ułożonym, grzecznym dzieckim. zawsze lubiłam ,,łobuzów" i dlatego mój syn to Maciek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: IGOR czy MACIEK ?? 13.02.06, 22:55 Mi podobnie jak którejś z dziewczyn Maciek (Maciuś) kojarzy się z grubaskiem, szczerze mówiąc nie cierpię tego imienia. W ogóle dla mnie jest jakieś takie niemęskie, rozmemłane Maciuś. A co do Igora - to mam synka Igora więc jestem jak najbardziej za. aga Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: IGOR czy MACIEK ?? 14.02.06, 09:25 No pewnie że Igor, Maciek to dla mnie grubas z wielkim brzuchem. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: IGOR czy MACIEK ?? 14.02.06, 09:44 igor to bardziej ..... charakterne imię,no bo maćków jak mrówków a wybitnych wśród nich niewielu, tacy bez wyrazu są....... Odpowiedz Link Zgłoś
krtek7 MACIEJ !!!! 20.03.06, 17:41 Igorów jest teraz wiecej niż Maćków, staje sie to imię pospolite, płytkie. Bardzo popularne choć brzmi jakos z rosyjska (moda na Rosję). Mój kolega Igor jest sympatycznym grubasem (mam nadzieję że tego nie przeczyta ) a mój brat Maciek jest wysportowany i szczupły ))) Lubię wszystkich znajomych Maćków. Są super. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaaleksandra Re: IGOR czy MACIEK ?? 14.02.06, 09:57 Dlatego właśnie nie chcę znać płci dziecka przed porodem Mam po prostu święty spokój, przynajmniej na razie. Życzę dobrego wyboru imienia! Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: IGOR czy MACIEK ?? 14.02.06, 10:14 Dlaczego?? Dla mnie wymyślanie imienia to ogromna przyjemność jak i wszystko związane z moim dzieckiem. A jak płci nie znałam to wybierałam imie dla chłopca i dziewczynki. Od kąd mam 100% pewności że będzie dziewczynka to jakoś tak się fajnie czuję, jakbym ją już miała. Bo ja jestem strasznie niecierpliwa i nie mogę się doczekać. Dziecko nabrało dla mnie osobowości, nie rozumiem jak można nie chcieć znać płci, co to za róznica kiedy ta niespodzianka? Uwielbiam kupować rzeczy dla dziecka a w tym względzie jestem bardzo drobiazgowa i bardzo ważne jest dla mnie czy kupuje dla chłopca czy dla dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka002 Re: IGOR czy MACIEK ?? 15.02.06, 09:35 MACIEK.... na to imie namówiłam swojego brata i.. teraz mam chrześniaka Maćka.. Odpowiedz Link Zgłoś
pata3 Re: IGOR czy MACIEK ?? 15.02.06, 09:52 Mam brata ,męża i synka MACKA-mój typ!!!!!! pata3 Odpowiedz Link Zgłoś
julisia3 Re: IGOR czy MACIEK ?? 15.02.06, 11:21 Zdecydowanie Maciek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: IGOR czy MACIEK ?? 15.02.06, 12:19 Maciek i wcale nie musi być gruby, przykładem może być mój mąż patyczek Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: IGOR czy MACIEK ?? 15.02.06, 12:33 z przymrużeniem oka: Opis imienia: IGOR Imieniny obchodzi: 10.01, 10.05, Osobowość: Ten, co przechodzi i depcze Charakter: 99 % Promieniowanie: 97 % Rezonans: 114 000 drgań/sek. Kolor: Czerwony Główne cechy: Wola - Aktywność - Moralność - Dynamizm Totem roślinny: Wierzba Totem zwierzęcy: Słoń Znak: Strzelec TYP: Gdy idą przed siebie, nic nie może ich zatrzymać. Przypominają słonia, który kroczy przez zarośla, depcząc wszystko po drodze i nie zważając na krzyki lęku czy nienawiści. PSYCHIKA: Muszą mieć w życiu określony cel. Z dwojga złego wolą mylić się i posuwać naprzód, niż mieć rację i cofać się. Brzydzą się ludzkimi słabościami, próby wzbudzenia w nich współczucia będą bezowocne. Są subiektywnymi egocentrykami ale mogą wszystko poświęcić dla idei. WOLA: Rodzice wcześnie zapoznają się z nieugiętą wolą tych chłopców, która popycha ich do przechodzenia przez dżunglę życia i deptania wszystkiego w przejściu. POBUDLIWOŚĆ: Opanowana, otoczona barierami, zna swoje miejsce. ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Potrafią zapanować nad reakcjami, aby nie odsłaniać swych uczuć, gdyż wróg mógłby to wykorzystać. Potrzebują nieprzyjaciół, gdyż działanie wiąże się dla nich z walką. Natomiast przyjaźń nie jest im niezbędna - ich zdaniem każdy ma tylko jednego prawdziwego przyjaciela: siebie samego. AKTYWNOŚĆ: Od młodych lat rzucają się na oślep w walkę, która zaczyna się przy zdobywaniu dyplomów. Później prawie zawsze zostają szefami: czy to w handlu, czy w przemyśle, wojskowymi, sędziami. INTUICJA: Mogą się bez niej obyć, zastępują ją działaniem. INTELIGENCJA: Zarazem analityczna i syntetyczna, co rzadko się zdarza. Ich inteligencja nie rzuca się w oczy, gdyż są niezbyt komunikatywni i nie starają się błyszczeć. Ich największymi sukcesami są te najmniej widoczne. UCZUCIOWOŚĆ: Bardzo powściągliwi w wyrażaniu swych uczuć, nawet, jeśli posiadają wewnętrzną wrażliwość. MORALNOŚĆ: Z równym rygoryzmem stosują ją wobec siebie, jak i wobec innych. Nie znoszą cwaniactwa i kombinatorstwa. ZDROWIE: Słabe punkty to kości i wątroba. Prowadzą intensywne życie, nie oszczędzając się. ZMYSŁOWOŚĆ: Pomimo nieco chłodnego aspektu osobowości odznaczają się dużą zmysłowością zarówno w dziedzinie seksu, jak i łakomstwa czy zamiłowania do komfortu. Nigdy jednak nie będą niewolnikami zmysłów. Biorą - i zostawiają, kiedy im się podoba! DYNAMIZM: Na równym poziomie, aktywnością i wolą. Stąd równowaga i skuteczność w działaniu, znacznie przerastające możliwości innych ludzi. TOWARZYSKOŚĆ: Nie zależy im na otaczam u się tłumem. PODSUMOWANIE: Ile zalet! Prawdziwi superman, powiecie. Jednakże życie u boku tych "słoni" wymaga wiele odwagi, a nieraz rezygnacji i nie wygląda tak różowo. Opis imienia: MACIEJ Imieniny obchodzi: 01.30, 02.24, 05.14, Osobowość: Ten, co niesie świat Charakter: 90 % Promieniowanie: 96 % Rezonans: 107 000 drgań/ sek. Kolor: Żółty Główne cechy: Towarzyskość - Uczuciowość - Zmysłowość - Zdrowie Totem roślinny: Drzewo figowe Totem zwierzęcy: Jaguar Znak: Rak TYP: Ludzie nerwowi, pobudliwi, bardzo szybko reagujący, jak jaguar, ich totem. Mają tajemniczą osobowość. PSYCHIKA: Są zarazem introwertykami i ekstrawertykami. Ich życie wewnętrzne jest bogate i uporządkowane, ale są również otwarci na świat i chętnie mieszają się do cudzych spraw, nie przez niezdrową ciekawość, ale by pomóc innym. WOLA: Bardzo silna, często graniczy z uporem. Mogą stać się despotyczni. POBUDLIWOŚĆ: Bardzo mocna, czasem powoduje dzikie wybuchy zarówno w domu rodzinnym, jak i w szkole czy w miejscu pracy. ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Nie chcą niczego burzyć, ale wolą budować na dziewiczych terenach. Porażki wywołują u nich, gniew. AKTYWNOŚĆ: Jako uczniowie czy studenci nieraz podważają autorytet profesora, ale sami mogą zostać doskonałymi nauczycielami o rozwiniętym zmyśle pedagogicznym. Mogą także być politykami, psychologami, psychiatrami itd. Łatwo przystosowują się do sytuacji, pod warunkiem, że dzierżą drążek sterowniczy w dłoni. INTUICJA: Należałoby raczej powiedzieć: widzenie, gdyż obraz tego, co powinni zrobić, staje im przed oczami niczym fotografia, pozwalając działać precyzyjnie i skutecznie. INTELIGENCJA: Otwarta, analityczna. Bardzo ciekawi. Pragnie za wszelką cenę wszystko poznać. W dzieciństwie trzeba dawać im książki, pozwalać na oglądanie telewizji i dyskusje z dorosłymi. UCZUCIOWOŚĆ: Są bardzo wrażliwi, bronią niesłusznie atakowanych. MORALNOŚĆ: Moralizatorzy, mają tendencję do ingerowania w cudze postępowanie w stylu: "Rób to, co ci mówię, nie rób tego, co ja robię!" ZDROWIE: Nie obawiają się przemęczenia intelektualnego. Uwaga na wypadki, które mogą uszkodzić kościec! Słabe punkty: układ oddechowy, krążenie krwi. ZMYSŁOWOŚĆ: Wcześnie rozpoczynają tę dziedzinę życia. Mają silne potrzeby seksualne, ale potrafią je opanować, gdy z powodów moralnych, politycznych, religijnych, oddają całą swą energię innej sprawie. DYNAMIZM: Cechuje ich pewność siebie, która przerasta ich własną osobowość i sprawia na otoczeniu wrażenie, że mają jakąś misję do wypełnienia. TOWARZYSKOŚĆ: Gdy mają komuś coś do powiedzenia, walą prosto z mostu. Rozmówcy są nieraz zaskoczeni. Powiedzmy, że trochę brak im dyplomacji. PODSUMOWANIE: Trzeba ich uważnie nadzorować w okresie młodzieńczym. Ale spróbujcie dogonić Jaguara. Odpowiedz Link Zgłoś
mojuda Re: IGOR czy MACIEK ?? 15.02.06, 13:25 macius cieplejsze imie i takie mieciutkie Odpowiedz Link Zgłoś
gosia152 Re: IGOR czy MACIEK ?? 16.02.06, 11:40 ja urodziłam ostatnio Igora, też sie zastanawialam nad Maćkiem, ale wygrał Igor, wlaśnie dlatego ze to twarde imię, a takie mi się podobają Odpowiedz Link Zgłoś
maciejania Re: IGOR czy MACIEK ?? 17.02.06, 11:53 Maciek zdecydowanie!! Sama mam 2 letnego Maciejka i jest cudownym myslicielem, filozofem, dociekliwym małym umysłem. Uczuciowe, wrazliwe, spokojne i b. grzeczne dzieciątko. A Maciej to imię pochodzące z hebrajskiego i oznacza "dar Boga". Czy to nie jest przekonujące? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
barbamama Re: IGOR czy MACIEK ?? 20.02.06, 22:06 Maciek !!! U nas wybrane własnie z powodu tłumaczenia z hebrajskiego. Po za tym dziewczynki na A i Z więc musiał być środek alfabetu Odpowiedz Link Zgłoś