Dodaj do ulubionych

kiedy pierwsze dziecko?

• naranykota Re: kiedy pierwsze dziecko? 21.02.06, 10:08
      W sierpniu skończyłam 30 lat, a w grudniu zaszłam w ciążę (bardzo chcianą od 3
      miesięcywink). Dla nas dwojga to świetny wiek na dziecko- czujemy się dojrzali
      do roli rodziców. Drugie dziecko za ok 2-3 lat.
      pozdrawiam
      ps teraz Maria ma 5 m-cy i 5 dnismile
      • luna333 Re: kiedy pierwsze dziecko? 21.02.06, 11:49
        11 sierpnia urodziłam a 27 sierpnia skończyłam 29 lat smile "gulgotek" ma już ponad 6 m-cy smile ja chciałam gdy miałam 25 lat ale mąż nie był gotowy smile dojrzał do decyzji o dziecku (obecnie ma 32l) i jest super smile drugiego nie palnujemy
    • dorcia_70 35 lat! :o) 21.02.06, 12:07
      no to ja chyba pobijam rekord na tym forum - urodziłam córcię, mając 35 lat i 2
      miesiące!
      ciąża była dla mnie stanem naprawdę "błogosławionym" - znosiłam ją doskonale i
      gdyby nie moja drobna choroba serca mogłabym być w ciąży całą wieczność smile))
      wszystko zależy od instynktu macierzyńskiego, ja swój poczułam późno - gdy
      miałam 33 lata... nie żałuję niczego i przeogromnie kocham moją słodką
      córeczkę - po prostu dojrzałam do macierzyństwa :o)
      i powiem Wam jeszcze, że za ok. 2 lata może spróbujemy znów stać się rodzicami,
      a co! wink
      • trika13 kiedy pierwsze dziecko 21.02.06, 22:20
        Zaszłam w ciążę jak skończyłam 28 lat, teraz mam już skończone 29 i
        5miesięcznego szkrabika. Dla mnie nie było ani za wczesnie alni za późno.
        Zresztą co tam lata, najważniejsze, że znalazłam mężczyznę, który jest moją
        wielką miłością (a ja jegowink i to było spiritus movens, nie wiek. Wiele mam
        pisze tu o imprezach, o wyszaleniu się - ja też chodziłąm na imprezy ale z
        perspektywy tych wszystkich lat i obecnych "matczynych" doświadczeń nie jestem
        przekonana czy bawienie się wniosło cokolwiek do mojego życia. Zaryzykowałabym
        raczej stwierdzenie, że je nawet komplikowało, bo kiedy poznałąm materiał na
        obecnego męża, byłam rozrywkową dziewczyną, a jemu nie bardzo to odpowiadało.
        Dla niego porzuciłam swoje głupie rozrywki (pozostając wierna swojej osobowości,
        chodziło tylko o pewne przyzwyczajenia, nie myślcie, że się dla niego zmieniłam
        - ja jako ja).Podsumowując - na dziecko jest pora gdy jest się z kimś z kim to
        dziecko chciałoby się mieć. Nie ważne czy ma się wtedy 20 czy 35 lat. Buziaki
    • aniasek Re: kiedy pierwsze dziecko? 21.02.06, 22:07
      26 lat, gdy rodziłam chłopaków. Myślę, że w sam raz; wyszumiana, po studiach,
      dojrzalsza i gotowa, no i jeszcze nie będę miała 50-tki, gdy chłopaki będą
      swiętowac 18-tkę. Kolejny potomek - po 6 latach. Kurczę, znów mam wrażenie, że
      w sam czas. A teraz dzieci sobie pójdą własną drogą, i będziemy mieć czas dla
      siebie.
      • fiona_sz Re: kiedy pierwsze dziecko? 21.02.06, 22:17
        Najlepszy wiek to ten, w którym poczujesz, że chcesz dziecka bardziej niż
        czegokolwiek innego, u mnie to było w wieku 28 lat, a dziecko urodziłam mając
        lat 29. Ponieważ czułam, że to właśnie ten czas, nie miałam żadnych depresji,
        ani innych dylematów życiowych, dziecko nie wywróciło mojego życia do góry
        nogami, bo bylismy z mężem nastawieni bardzo pozytywnie na jego przyjście, choć
        bylismy też nastawieni na pewne trudności. Myslę, że dlatego właśnie jest teraz
        super smile
        • shiva772 Re: kiedy pierwsze dziecko? 21.02.06, 22:18
          28 lat. Reszta jak niżej..
    • mart44 Re: kiedy pierwsze dziecko? 21.02.06, 22:26
      No cóż - dla mnie najważniejsze było to, żeby znaleźć najlepszego ojca dla moich
      dzieciwink Znalazłam go pół roku przed moimi 28 urodzinami, więc 3 miesiące po
      tych urodzinach byłam w ciąży.smile Gdybyśmy się spotkali wcześniej, pewnie
      zaszłabym wcześniej. Ale trafiło się idealnie z wielu powodów.
    • jola261 Re: kiedy pierwsze dziecko? 21.02.06, 22:39
      26lat mielismy i był to idealny moment,chociaz instynkt macierzyński włączył
      się jak skończyłam 24 lata.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka