Dodaj do ulubionych

Co z tą Polską?

15.03.06, 14:11
Jestem w szoku od kilku dni.
Ci politycy (PiS, LPR i Samoobrona) powariowali,czy oni na prawde nie maja
ciekawszych zajęć tylko powoływanie codziennie nowych komisji śledczych?Czy
na prawde nie ma ważniejszych spraw do robienia czegos dla Polski tylko
ciagłe rozliczanie wszystkich i wszystkiego?Prasa zagraniczna sie z nas
śmieje, jesteśmy pośmiewiskiem...Polska jest pośmiewiskiem sad(

Jest ktos na forum kto odważnie przyzna sie ze głosował na kogos z tej trójcy
i potrafi wytłumaczyc o co chodzi braciom K?Bo ja ich już nie rozumiem!
Obserwuj wątek
    • rita75 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 14:26
      > Ci politycy (PiS, LPR i Samoobrona) powariowali,czy oni na prawde nie maja
      > ciekawszych zajęć tylko powoływanie codziennie nowych komisji śledczych?

pol biedy powolywanie komisji sledczych, gorsza jak dla mie jest afera
      rozporkowa, z pokazywaniem wszem instrumentów meskich, by dowiesc, ze nie jest
      sie Zydem, to dopiero zenada <lol> big_grin
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3211181.html
    • babka71 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 14:27
      Nic wszystko to propaganda PO, SLD..
      głosowałam na PiS..
      pokaż i przedstaw mi , gdzie Polska jest pośmiewiskiem?!!!!!
      zachodnie media hmnn .., to samo co u nas popelina i tyle..piszemy co chcemy ..
      oby się nie czepiać rozliczania komunistów!!!, bo każdy z zachodu jest umoczony
      w komunie po pachy..., każdy dziennikarz z zachodu to komunizujący pseudo..ale
      teraz udaje świętego..no tak
      Chodzi o oczyszczenie totalne , może się nie uda ale trochę tego gówna się uleje
      i BARDZO dobrze
      • chloe30 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 14:38
        babka71 napisała:

> Nic wszystko to propaganda PO, SLD..
        > głosowałam na PiS..
        > pokaż i przedstaw mi , gdzie Polska jest pośmiewiskiem?!!!!!
        > zachodnie media hmnn .., to samo co u nas popelina i tyle..piszemy co
        chcemy ..
        > oby się nie czepiać rozliczania komunistów!!!, bo każdy z zachodu jest
        umoczony
        >
        > w komunie po pachy..., każdy dziennikarz z zachodu to komunizujący
        pseudo..ale
        > teraz udaje świętego..no tak

Jezus maria!!!!!!!!!!!!!!!
        Ty im może piszesz teksty???

To ja najuprzejmiej prosze o wytłumaczenie wczorajszego lumpen liberalizmu, bo
        cały czas dumam co to takiego.
        >
        • mami2 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 14:41
          Babka, Ty tak na serio? czy sobie jaja robisz?

A mi się podoba dzisiejsza "bura suka" ministra Dornawink
          • chloe30 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 14:43
            mami2 napisała:

> A mi się podoba dzisiejsza "bura suka" ministra Dornawink

A o kim to było??? Nic nie wiem, ale pewnie znowu dorn zachwyci mnie swoim
            chamstwem.
            • mami2 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 14:49
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3212461.html
              dostało się tym razem dziennikarzowi Financial Times
              tylko smiac sie czy płakac....?
              • chloe30 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 14:57
                mami2 napisała:
                > tylko smiac sie czy płakac....?

Chyba emigrować....
                • mami2 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 14:59
                  Powiem szczerze, że już kilkakrotnie rozważaliśmy taką opcję, ale z dwójką
                  małych dzieci to nie takie proste...
                  • chloe30 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 15:06
                    Ja swego czasu mieszkałam za granicą i wiem, że drugi raz juz się nie
                    zdecyduję - tym bardziej dostaję białej gorączki jak to wszystko obserwuję.
                    • mami2 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 15:20
                      Off topic: fajne to Twoje forumsmile
                      • chloe30 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 15:25
                        mami2 napisała:

> Off topic: fajne to Twoje forumsmile

Dzięki, zapraszam smile)
                • sutra Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 16:05
                  chloe30 napisała:

> Chyba emigrować....

Emigrować??!! Nasi przodkowie w powstaniach o ojczyznę walczyli i na Syberię
                  byli wysyłani, a my chcemy emigrować jak tylko byle dysonans estetyczny
                  przeżyjemy?? Nie do wiary, jak ludziom spadło morale. W Gruzji i Ukrainie się
                  udała rewolucja róż i pomarańczowa rewolucja, w razie czego my zrobimy swoją. A
                  co, bardziej bezbronni jesteśmy?
                  • chloe30 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 16:07
                    sutra napisała:

> w razie czego my zrobimy swoją. A
                    >
                    > co, bardziej bezbronni jesteśmy?

Sutra, jak będzie potrzeba barykady stawiać to mnie zaraz wołaj!!!
                    smile
                    • sutra Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 19:49
                      Jasne smile
                      I ducha mi tu do tego czasu nie trać!
              • babka71 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 15:35
                mami2 Dorn prawdę powiedział w czym masz problem???
                płaczę ponieważ Olejnik płacze, bo nie miała argumentów!!!
                Finacial Times to śmieć, pisze na zamówienie koncernów od dawna.., wielki mi
                AUTORYTET HE HE
                • chloe30 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 15:38
                  babka71 napisała:

> mami2 Dorn prawdę powiedział w czym masz problem???
                  > płaczę ponieważ Olejnik płacze, bo nie miała argumentów!!!
                  > Finacial Times to śmieć, pisze na zamówienie koncernów od dawna.., wielki mi
                  > AUTORYTET HE HE

Babka, a gdzie takie pranie mózgu robią???
                  Aha, a czy Financial Times to są łże elity czy układ???
                  • babka71 chloe30 15.03.06, 15:44
                    ano widzisz uważam, ze łże "FT"...gó.. wie tylko pisze na zamówienie
                    • chloe30 Re: chloe30 15.03.06, 15:46
                      babka71 napisała:

> ano widzisz uważam, ze łże "FT"...gó.. wie tylko pisze na zamówienie

A czy nie przesadzasz z tą spiskową teorią??
                      • babka71 A Jesteś pewna, że tak nie jest??? 15.03.06, 16:07
                        dasz za to głowę??
                        • chloe30 Re: A Jesteś pewna, że tak nie jest??? 15.03.06, 16:08
                          babka71 napisała:

> dasz za to głowę??

A ty za to, że tak jest dasz???
                          To biorę.
                          • babka71 Re: chloe30 15.03.06, 16:17
                            glowy nie dam ale szyję tak!!!..
                            niczego nikt nie jest pewny na 100 PROCENT.., ale komuchom i pijącym z
                            komuchami nie wierzę..to taki typ ludzi., niestety!!! (z SLD pili będąc w UW i
                            KLD)
                            Może się mylę ale w coś trzeba kurna wierzyć, a wierzę takim ludziom jak
                            MARIUSZ KAMIŃSKI.. dawno temu w Lidze Republikańskiej.., człowiek kryształ
                            • chloe30 Re: chloe30 15.03.06, 16:20
                              No ale wytłumacz mi co FT ma wspólnego z komuchami.
                              • babka71 Re: chloe30 15.03.06, 16:29
                                napiszę na priva OK!,
                                • chloe30 Re: chloe30 15.03.06, 16:31
                                  babka71 napisała:

> napiszę na priva OK!,

OK!
                • mami2 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 15:39
                  Skoro tak twierdzisz babko. Ja jestem daleka od takiej kategoryzacji, gdyż
                  nigdy w Financial nie pracowałam i nie wiem dla kogo i na jakie zamówienie
                  piszą. Problem jest tylko jednen: sposób czy też zasób słów jakiego używa jeden
                  z ministrów kraju zwanego Polską.
                  • babka71 mami2 15.03.06, 15:43
                    przed wyborami, i zaraz po wyborach w FT.., od razu pisano tragedia, koszmar ,
                    co będzie itd ,kto to pisał i dlaczego nie wiem, ale jedno wiem.., pisano źle
                    zawsze , choćby nie wiem co to zawsze źle...
                    tak sobie myślę, ktoś to zamawia i ktoś to pisze...
                    • mami2 Re: mami2 15.03.06, 15:45
                      Jak na mój gust to sie za duzo nie pomylili...
      • kalinkaagata Re: Co z tą Polską? 16.03.06, 14:22

Mój tato dzwonił z Holandii i pytał sie co sie dzieje w Polsce, bo w Holandii
        pytaja się go koledzy z pracy (Holendrzy) dleczego niby poważni ludzie wyzywaja
        sie od suk. Balcerowicza maja w duzym powazaniu, a z kaczek sie smieją. To
        nieprawda, że swiat zachodni nie interesuje się Polska.
    • lena99 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 14:48
      Mnie najbardziej podobają się "łże elity" smile
    • ciociapolcia Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 15:30
      Nie bardzo wiem o co Wam chodzi. Wg mnie mowia sporo prawdy, a ta prawda
      wlasnie w oczy kole. Nie mniej jednak nie chce dyskutowac o polityce, o tym kto
      lepszy, kto gorszy, bo z tego same nieporozumienia sa.
      Z Polski raczej nie wyjade, bo to kraj moich przodkow, podatkow gdzie indziej
      nie chce placic, nie chce byc tez obywatelem drugiej kategorii... Chce zeby
      moje dziecko znalo prawdziwa historie ojczyzny, a nie moderowana. Chce zeby
      zylo w normalnym kraju, a dekomunizacja, wywleczenie wszystkich brudow i
      pociagniecie do odpowiedzilnosci oraz ostre ciecia tylko temu sie przysluza.
      I wiecej juz na ten temat nie napisze, bo lubie Was babeczki bez wzgledu w co
      wierzycie smile)).
      • babka71 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 15:37
        AMEN TEŻ was lubię , jak chcecie wyjażdzajcie, jak nie chcecie zostańcie w PL-
        u , mój kraj moja ojczyzna
        p.s głosowałam na PiS
        • michiko czytając bełkot można poznac na kogo głosowałaś 15.03.06, 16:39

• babka71 twojego bełkotu michico nikt nie przebije 15.03.06, 16:47
            pozdrawiam
    • ziazia17 Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 19:45
      Też głosowałam na PiS i uważam, że dobrze, a nawet bardzo dobrze, robią. Kraj trzeba oczyścić, przywrócić uczciwość, honor, lojalność, rozliczyć i dalej normalnie żyć. Babka, w kwestii poglądów politycznych popieram Cię w całej rozciągłości. Tak z ciekawości: który rocznik jesteś? Pewnie gdzieś blisko mojego (69). Pozdrawiam Was wszystkie Magda
      • sutra Re: Co z tą Polską? 15.03.06, 19:50
        ziazia17 napisała:

> Też głosowałam na PiS i uważam, że dobrze, a nawet bardzo dobrze, robią. Kraj
        t
        > rzeba oczyścić, przywrócić uczciwość, honor,

Tylko żeby PiS sam go miał. I honor, i uczciwość.
    • tomasdyg Re: Co z tą Polską? ...a co to jest ta POLSKA..? 15.03.06, 20:30
      kaja5 napisała:
      "Prasa zagraniczna sie z nas śmieje, jesteśmy pośmiewiskiem...Polska jest
      pośmiewiskiem sad( "

Kaju5 -chichot historii. W PRL, w toaletach maiło być czysto, bo "co
      powiedzą, na widok naszych brudnych toalet, odwiedzający nas obcokrajowcy", tak
      mówił Władysław Gomułka.
      Przez cały okres PRL nasi władcy przeżywali katusze, że trzeciorzędne,
      zagraniczne pismo na 10 stronie, pomiędzy informacjami o kolejnym ślubie Liz
      Taylor a upadkiem z konia angielskiej księżniczki, napisało coś krytycznego,
      albo w ogóle coś napisało.
      Czytając Ciebie mam odczucie deja vu.
      Kaju5, zagraniczna prasa nie zajmuje się Polską, a jeśli już, to dokładnie w
      ten sam sposób, na tym samym miejscu i ma to tę samą rangę, jak za czasów PRL.
      Zmieniły się tylko gwiazdy filmowe i księżniczki. To co słyszysz w
      polskich "przekaziorach" na temat rozpisywania się prasy światowej na nasz
      temat, to wybrana, poddana obróbce i wybita piana, skierowana przez nasze media
      do nas. Nikt nie interesuje się Polską i dobrze, tak jak zapewne Ty nie
      interesujesz się sytuacją polityczną w Dahomeju, czy Pernambuco.
      Co do zabaw parlamentarnych, to też przymruż na to oko, w innych, znamienitych
      parlamentach bija się krzesłami, opluwają, uczestniczą w bójkach itd., itd., to
      taki folklor i..., nie trzeba tym żyć, to tak naprawdę nie ma znaczenia i nie
      przekłada się na życie, to po prostu wygodny, łatwy temat dla mediów i tyle.
      Pozdrawiam
      • paszczakowna1 Re: Co z tą Polską? ...a co to jest ta POLSKA..? 16.03.06, 14:16
        Sorry, ale nie wiesz, o czym mowisz. 'Financial Times' to nie 'trzeciorzędne,
        zagraniczne pismo', tylko jedno z najbardziej opiniotworczych (chodzi o
        cytowanie w innych mediach) pism swiata. Zreszta, np, jakas bys linia nie
        lecial, na calym swiecie w samolocie mozesz wziac 'Financial Times'. Krytyczne
        artykuly o sytuacji w Polsce ukazuja sie tam od dluzszego czasu - a ten trafil
        na pierwsza strone. Dzisiaj z niego spisaly np "International Herald Tribune"
        (miedzy innymi), a bedzie jeszcze wiecej artykulow.

Polska nie jest pepkiem swiata, ale nie jest tez jakims grajdolkiem. Zelazna
        kurtyna od jakiegos czasu nie istnieje. Polska jest 40-milionowym krajem EU, w
        ktorym ludzie maja sporo interesow. Jestesmy czescia struktur europejskich,
        inwestuja w nas, wiec sie nami interesuja, tak trudno to zrozumiec?

Mowienie o 'posmiewisku' swiadczy o kompleksach, ale faktem jest, ze
        postepowanie PiS-u fatalnie wplywa na wizerunek Polski na swiecie, a to odbije
        sie, predzej czy pozniej, na naszych interesach. Jak? Roznie. Fabryka, ktora
        mogla zostac zbudowana na Slazku, zostanie zbudowana w Czechach, i polskie
        miasto nie zyska 3000 miejsc pracy. I odwrotnie, polski inwestor za granica
        zostanie uznany za malo wiarygodnego. Polskie przedsiewziecie w konkursie nie
        dostanie dofinansowania z EU.

Nie funkcjonujemy w prozni. Polska jest normalnym, sporym krajem europejskim, i
        mi osobiscie zalezy, by w kazdej dziedzinie (ekonomia, polityka zagraniczna,
        nauka) zajmowala miejsce takiemu krajowi nalezne.

> Przez cały okres PRL nasi władcy przeżywali katusze, że trzeciorzędne,
        > zagraniczne pismo na 10 stronie, pomiędzy informacjami o kolejnym ślubie Liz
        > Taylor a upadkiem z konia angielskiej księżniczki, napisało coś krytycznego,
        > albo w ogóle coś napisało.
        > Czytając Ciebie mam odczucie deja vu.
        > Kaju5, zagraniczna prasa nie zajmuje się Polską, a jeśli już, to dokładnie w
        > ten sam sposób, na tym samym miejscu i ma to tę samą rangę, jak za czasów PRL.
        > Zmieniły się tylko gwiazdy filmowe i księżniczki. To co słyszysz w
        > polskich "przekaziorach" na temat rozpisywania się prasy światowej na nasz
        > temat, to wybrana, poddana obróbce i wybita piana, skierowana przez nasze media
        >
        > do nas. Nikt nie interesuje się Polską i dobrze, tak jak zapewne Ty nie
        > interesujesz się sytuacją polityczną w Dahomeju, czy Pernambuco.
        • tomasdyg Re: Co z tą Polską? ...a co to jest ta POLSKA..? 16.03.06, 18:42
          paszczakowna1 napisała:
          "Sorry, ale nie wiesz, o czym mowisz. 'Financial Times' to nie 'trzeciorzędne,
          > zagraniczne pismo', tylko jedno z najbardziej opiniotworczych (chodzi o
          > cytowanie w innych mediach) pism swiata."

-Sorry, ale wiem co mówię. Po pierwsze, na łamach wymienionych przez Ciebie
          pism gościmy, jeśli już, to przyczynkarsko i, jak wcześniej napisałem, jest to
          treść skierowana do Polaków i tu ma trafić. Po drugie, byłoby fajnie gdyby
          opinię Brytyjczyków kształtował "Financial Times", Amerykanów "International
          Herald Tribune", Niemców "Frankfurter Allgemeine Zeitung" itd.
          Niestety w świecie, jest jak w Polsce, bo opinię przeciętnego Polaka, masowego
          czytelnika, wyborcy kształtuje "Fakt", "Superekspres" , "Gwiazdy
          mówią", "Przyjaciółka", "Claudiaitd., itd., itd., a już magazyny dla....
          (zmilczę dla kogo) typu "Wprost", " Newsweek" stanowią szczyty wyrafinowania
          intelektualnego.
          Skutki tego są takie, że gdy polski prezydent odwiedza USA , to przedstawia się
          go...,(sic!) jako prezydenta Czech. A prezydent tego mocarstwa swobodnie myli
          nazwiska i partie naszych "tuzów".
          I to jest normalne, bo każdemu bliższa własna koszula, stąd dla USA ważniejsza
          jest np. Wenezuela niż Polska, a dla Rosji Chiny.
          Bo jak napisał jeden z znamienitych, polskich publicystów: "komu potrzebna,
          jest Polska: Niemcom, Francuzom, Amerykanom, nie, nie ona potrzebna jest nam,
          Polakom i tylko nam".
          Więc jeszcze raz, proszę bez megalomanii, pouczania sąsiadów, ale również bez
          kompleksów, że gdzieś, coś o nas napisali. Jak śpiewał W. Młynarski "róbmy
          swoje panowie, róbmy swoje".
          Pozdrawiam
          • sutra Re: Co z tą Polską? ...a co to jest ta POLSKA..? 17.03.06, 10:27
            Tak tak, tomasdyg, ty się pocieszaj, a tu już nasza wiarygodność jako kraju
            spada, płacone przez nas procenciki od długu zagranicznego rosną. Jedna pani
            była ministr finansów Lubińska z jedną głupią wypowiedzią na temat budżetu
            kosztowała Polskę grube miliony dolców z tytułu wzrostu odsetek i różnic
            kursowych. Nie chcę myśleć, co się będzie działo teraz.
          • paszczakowna1 Re: Co z tą Polską? ...a co to jest ta POLSKA..? 19.03.06, 22:22
            tomasdyg napisał:

> paszczakowna1 napisała:
            > "Sorry, ale nie wiesz, o czym mowisz. 'Financial Times' to nie 'trzeciorzędne,
            > > zagraniczne pismo', tylko jedno z najbardziej opiniotworczych (chodzi o
            > > cytowanie w innych mediach) pism swiata."
            >
            > -Sorry, ale wiem co mówię. Po pierwsze, na łamach wymienionych przez Ciebie
            > pism gościmy, jeśli już, to przyczynkarsko i, jak wcześniej napisałem, jest to
            > treść skierowana do Polaków i tu ma trafić.

Nie rozumiem co mowisz.

a) Nie goscimy 'przyczynkarsko', tak sie sklada, ze ja czytuje czasem "Financial
            Times", i wiem, ile sie tam o Polsce pisze. Artykul, o ktorym mowa, zajmowal pol
            pierwszej strony. Nie rosumiem, dlaczego negujesz fakty.

b)
            > treść skierowana do Polaków i tu ma trafić.

Przepraszam? "Financial Times" publikuje 'tresc skierowana do Polakow'? Jakies
            argumenty (wyjawszy spiskowa teorie dziejow) za ta osobliwa teza?

>Po drugie, byłoby fajnie gdyby
            > opinię Brytyjczyków kształtował "Financial Times", Amerykanów "International
            > Herald Tribune", Niemców "Frankfurter Allgemeine Zeitung" itd.
            > Niestety w świecie, jest jak w Polsce, bo opinię przeciętnego Polaka, masowego
            > czytelnika, wyborcy kształtuje "Fakt", "Superekspres" , "Gwiazdy
            > mówią", "Przyjaciółka", "Claudiaitd., itd., itd., a już magazyny dla....
            > (zmilczę dla kogo) typu "Wprost", " Newsweek" stanowią szczyty wyrafinowania
            > intelektualnego.

Nie zrozumialas, a ja, w celu unikniecia nieporozumien, zdefiniowalam w
            pierwszym poscie, co rozumiem przez czasopismo 'opiniotworcze' (powtarzam:
            chodzi o cytowanie w innych mediach). 'Financial Times' cytowany jest obficie
            przez 'powazne' gazety codzienne (glownie europejskie, tygodniki zreszta tez),
            tudziez stacje telewizyjne. Gazety te z kolei (a przede wszystkim stacje) moga
            zostac zacytowane przez tabloidy - ktore, jak zauwazylas, w duzej mierze
            ksztaltuja opinie przecietnych ludzi.

Zreszta, to nie 'przecietni ludzie' mnie martwia - wazna jest opinia politykow i
            biznesmenow. A ci akurat wymienione gazety czytuja.
    • triss_merigold6 Zdziwnieni?! 15.03.06, 20:32
      Absolutnie nie jestem zdziwiona. PiS uskutecznia tzw. zarządzanie przez kryzys
      + stosuje dość prymitywne (niemniej skuteczne w prymitywnym kraju) chwyty
      socjotechniczne, po całości równym marszem zmierzając w kierunku demokracji
      nieliberalnej. Najkrócej mówiąc o ile nic się PiS-owi nie rypnie za dwa lata
      obudzimy się w środkowym frankiźmie.
      • babka71 Szlag mnie trafia 16.03.06, 10:36
        zachodnie media jakoś nie przejmują się sytuacją na Białorusi, gdzie aresztuje
        się ludzi za poglądy, gdzie zabiera sie paszport bez powodu itp..gdzie fikcją
        są wybory, ..Boimy się Putina WIELKIEGO BRATA, o Czeczeni jakos też nikt nie
        pisze, o Chinach tak samo interesy kurna ich mać
        ale o Polsce mozna pisać wszystko, najgorsze bzdury , siedząc za biurkiem w
        Londynie czy w Berlinie ..np. to że Polska zmierza do totalitaryzmu!!!??
        No ludzie, nóż mi się w kieszeni otwiera..q.. mać..
        Co oni wiedzą o totalitaryźmie???
        Nigdy ani komunizmu ani nazizmu nie zaznali na własnej skórze...no nie moge
        • melka_x Re: Szlag mnie trafia 16.03.06, 11:03
          Wiesz babko tylko dobrymi chęciami to piekło jest wybrukowane. Ja nie odmawiam
          ideowości Kaczyńskim, tyle że to się nie przekłada na efektywność (że o
          efektowności, czyli formie nie wspomnę). Jesteś z Warszawy? Jeśli tak to wiesz
          jak walka L. Kaczyńskiego z korupcją sparaliżowała miasto. Owszem może i
          megakorupcji jak za Piskorskiego nie ma, ale mostów, kolejnego odcinka metra i
          innych inwestycji nie ma również. I kiedy codzennie klnę na korki (bo do p...
          mostu mam wiele kilometrów, a z drugiej strony ludzie też mają do niego równid
          daleko, wjazd więc zajmuje 30 min) to marnym pocieszeniem jest dla mnie, że
          nikt się na przetargu o ten cholerny most nie obłowił. A wiesz ile teraz czeka
          się na jakiekolwiek pozwolenie przy jakiejkolwiek budowie (także prywatnych
          inwestycjach) w Warszawie? Ktoś kto sparaliżował Warszawę ma się niby sprawdzić
          w skali całego państwa?

Przypominam również że jesteśmy krajem, który nie ma pokrycia w złocie
          Balcerowicz jest mało istotny w ostatnim konflikcie, nieważne kto ma rację,
          istotne jest dążenie PiS (swoją drogą za światłym przykładem SLD, panowie się
          nie lubią, ale drogę wybierają tą samą) do położenia państwowej łapy na NBP.

A na koniec smutna śmiesznostka. Niedawno w hotelu w Białowieży, gdzie doba
          kosztuje 300 zł zebrali się urzędnicy z Ministerstw i wojewodowie (z
          PiSowskiego nadania) debatować o... tanim państwie.
        • triss_merigold6 Re: Szlag mnie trafia 16.03.06, 11:10
          Kapitał jest ponadnarodowy i sentymentem się nie kieruje. Jeśli w Chinach są
          korzystne warunki do inwestowania i największy na świecie popyt na stal to
          koncerny będą tam inwestować, róniweż ze względu na tania siłę roboczą.
          Media informują o sytuacji na Białorusi, podobnie jak organizacje pozarządowe
          czy rada Europy - wystarczy czytać. Starają się monitorować, pomagać, zaczęło
          działać radio Swoboda.
          Co do Rosji - z punku widzenia inwestorów lepsza Rosja stablina i autorytarna
          niż rozchwiana i niepewna.

Polska zmierza do autorytaryzmu, nie do totalitaryzmu. Gigantyczna różnica.
          Ponieważ polski PR międzynarodowy jest fatalny to efekty w mediach zachodnich
          są jakie są. Czegóż spodziewać się po prezydencie, który był dumny z powodu
          nieutrzymywania kontaktów z żadnym politykiem niemieckim?
        • michiko zachodnie media 16.03.06, 12:16
          zachodnie media czasem pzrerysowują wydarzenia mające miejsce w naszym kraju.
          Niestety od kilku miesięcy korespondenci z niepokojem śledzą dokąd zmierza
          Polska demokracja a zmierza do autorytaryzmu niestety. To co zostało zbudowane
          z wielkim trudem po 1989r za chwilke a raczej jeszcze kilka miesiecy rządów PiS
          i reszty zosatnie obrócone w niwecz.
          Retoryka panów z PiS ( Kurskiego, Kaczora i paru innych) doskonale pasuje to
          wystąpień z czasów komunistycznych, babko pamietasz?? Partia Kaczorów nie
          istnieje bez wroga, przeciwnika itd. Rzadzenie poprzez sianie nienawiści,
          intrygi, skłócanie grup zawodowych, wg. wyznań. Czegoś takiego dawno Europa nie
          widzała a wszystko przed nami.

hehehe ponieważ czas pomiedzy zaćmnieniem księżyca w zaćmieniem słońca - 29
          marca- to czas konfliktów,nagłych zwrótów akcji, wszelkich intryg, na Polskiej
          scenie politycznej będzie wesoło na smutno.
          • kalinkaagata michiko ma rację 16.03.06, 16:25
            Nie sądziłam, że kiedykolwiek zgodzę się z tobą, ale masz rację w 100%
            kaczki stosują tanie chwyty znaze już Adolfowi Hitlerowi, jeżeli społeczeństwo
            jest niezadowolone, to nic nie daje takiej przewagi politycznej, jak zwrócenie
            uwagi gawiedzi na kozła ofiarnego. Znaleźć winnego i rozliczyć za
            krzywdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            !
            Czy żyd, czy mason, czy komuch
            NIEWAŻNE
            • michiko hehe chwyty Gebelsa 16.03.06, 19:13
              genialnego ministra propagandy III Rzeszy Niemieckiej. Kaczory nie sa w stanie
              porwać narodu za sobą: nie maja kogos takiego jak Gebels i żaden z kurdupli nie
              potrafi tak przemawiac jak geniusz zła Hitler. Oni potrafią siać zamęt,
              niezgodę, wywoływać panikę. Nic pozatym, wewnątrz są jak dmuchane lalki,
              przekujesz powietrze ujdzie i po kaczorach. Oby jak najprędzej.
              • kalinkaagata Re: hehe chwyty Gebelsa 16.03.06, 19:53

No właśnie michiko, oby jak najszybciej, ale ile to jeszcze potrwa?
                Przyjechała moja przyjaciółka z Włoch, i przy pierwszym spotkaniu, pyta się
                mnie, czy my (Polacy) cofamy się do średniowiecza i mamy zamiar wskrzesić
                inkwizycje, że polscy politycy podpisują dokumenty miast w tv publicznej w
                zaściankowej tv ojca dyrektora. No właśnie, kto z tym czubem w końcu zrobi
                porządek? Sługa Boży od siedmiu boleści, zadufany w sobie tworzy kościół w
                kościele, jakaś sektę znerwicowanych staruszków, i zakompleksionej młodzieży.
                • michiko czubek dyrektor- porządek 16.03.06, 20:02
                  porządku nikt nie zrobi przynajmniej narazie. Powód - obecna władza.
                  Sposób na pożal się Boże ojca derektora jest prost.Wpuścić kontrole skarbową i
                  dokładnie przetrzepać finanse - założe się że ojczulek to mafioso w białym
                  kołnierzyku. Do niego nie mozna sie dobrac inaczej, Al Capone w czasach
                  prohibicji załatwili właśnie dowodami na oszustwa podatkowewink).
                  A jak mafia to sposobem z nimi walczyć nalezy.
    • shady27 Re: Co z tą Polską? 16.03.06, 14:27
      dla mnie polityka przestala istniec wieki temu....jeden wielki syf i g.... rzygac sie chce jak oglada sie tv....nie ma dnia bez jakiejs afery z politykami na czele....na szczescie mam okazje wyjechac z tego podola, bo zyc sie juz tu nie da
      • sutra Re: Co z tą Polską? 17.03.06, 10:30
        A wyjedź, piszesz obrzydliwie o swoim kraju i czytać sie tego nie chce. Aż
        dziwne, ze tak dlugo żyłeś w tym "syfie" - masochista, czy co? Bez takich jak
        ty będzie w tym kraju dużo przyjemniej.
        • michiko koszmar- Polska właśnie PiS+LPR 17.03.06, 11:23
          czepił się mnie jakiś pan pożal się Boże prawnik, o co? Ano o liczbę dzieci, bo
          on ma troje to inni maja za wygodne życie jak mają jedno. A jaki pełen
          uwielbienia dla swojej żonywink) że tak sie o cierpiała w ciąży itd. A jołop,
          ona cirpaiła bo ciąża problemowa a on jej kolejne dzieci robił.
          Koszmar
    • adsa_21 Re: Co z tą Polską? 16.03.06, 14:53
      takie sa skutki - taka wladze wybralismy to taka mamy..niestetysad((
      dla mnie jest to zalosne..ten caly kaczynski ze swoja zonka..masakrasad
      • chloe30 Re: Co z tą Polską? 16.03.06, 14:58
        adsa_21 napisała:

> ..ten caly kaczynski ze swoja zonka..masakrasad
        Niech juz Piszczałka kaczyńska sobie chodzi i Ferst Lejdi zgrywa, tylko niech
        oni nam kraju nie niszczą!!!
        • michiko chloe po nas choćby potop- znasz to? 16.03.06, 15:08
          podobnie będzie z PiS, LPR oraz Samoobroną
          • chloe30 Tylko, że my 16.03.06, 15:12
            tu zostaniemy z tym syfem po nich...
            • michiko tylko następnego razu kaczorów nie będzie 16.03.06, 15:17
              a syf posprząta się... i może lpr i samoobrona zdechną przy okazji...
              • chloe30 Michiko. 16.03.06, 15:20
                tak jak byłam pewna wygranej PO< tak teraz nie jestem pewna, czy do końca tej
                kadencji utrzymamy otwarte granice i nie zostaniemy monarchią.
                • michiko Monarchia 16.03.06, 19:14
                  z tego byłabym zadowolona, oczywiście pod warunkiem, że nie będzie liberum veto
                  i wprowadzą dziedziczenie tronu.
              • babka71 A kto ten syf posprząta SLD i PO?? 16.03.06, 16:10
                • chloe30 Re: A kto ten syf posprząta SLD i PO?? 16.03.06, 16:12
                  Moge sama sprzątać, byle jeszcze cos z kraju zostało.
                  • e_r_i_n Re: A kto ten syf posprząta SLD i PO?? 16.03.06, 19:16
                    Pomogę Ci wink
                    I jakos bardziej uwierze w sprzatanie przez PO, niz w 'nowe' panstwo wg PiS.
                    • michiko pomogę sprzatac każdemu kto uporządkuje ten burdel 16.03.06, 19:18
                      który funduje nam pis i jego wasale.
                • michiko babka71 puknij ty się kobieto w glowę- 16.03.06, 19:17
                  afery owszem były to fakt. Tylko, że po rządach SLD została rozpędzona
                  gospodarka, wzrost PKB, najniższa inflacja w Europie, i kilka innych dobrych
                  rzeczy.
                  Pokaż mi chociaż jedną dobrze zrobioną rzecz, ustawę, rozporządzenie które
                  wprowadził PISowski rząd. To takie duże nic, robi jedno - dobre wrażenie.
                  • chloe30 Re: babka71 puknij ty się kobieto w glowę- 17.03.06, 08:30
                    Po wczorajszym "Co z tą Polską" (nie wątku, ale programie smile) jestem ciekawa co
                    powiedzą mi zwolennicy PISu na zachowanie posła Zawiszy.
                    Czy mówienie "Palikot" jest grzeczne?? Koledzy spod budki z piwem czy co??
                    No, o prównywaniu swojej wiedzy ekonomicznej z byłym Prezesem NBP to ja już nie
                    wspomnę, bo to taka żenada, że ręce opadają.
                    Pominąwszy wszelkie ideologiczne treści, (niech każdy wierzy w co chce) PIS
                    zachowuje się jak buraki na salonach, którzy swoje kompleksy pokrywają taką
                    dawka agresji, że nóż się otwiera każdemu "zwykłemu obywatelowi" którego ponoć
                    reprezentują.

PS: Babka71 nadal czekam na maila.
                    • michiko chloe wiesz co się dzieje jak wpuszczą chłopa do 17.03.06, 08:53
                      biura?
                      kalkę zję albo atrament wypije... wypisz wymaluj PiS
                      • chloe30 Re: chloe wiesz co się dzieje jak wpuszczą chłopa 17.03.06, 09:01
                        A widziałaś Michiko wczorajszy program?? Widziałaś jak Zawisza rękami
                        wymachiwał pokazując różnicę jaka (rzekomo) jest między nim a H. Gronkiewicz?
                        Swoja dorgą to gość kala własne nazwisko..
                        • e_r_i_n Re: chloe wiesz co się dzieje jak wpuszczą chłopa 17.03.06, 09:07
                          Ja ogladalam "Debate" na Jedynce i podziwialam mojego drugiego (obok rzeczonego
                          Zawiszy) idola PiSowskiego - posła Kurskiego. Cud miod smile
                          • chloe30 Re: chloe wiesz co się dzieje jak wpuszczą chłopa 17.03.06, 09:10
                            Kurski, Zawisza, Gosiewski, że o J.K. Kaczorze nie wspomnę - parada debili.
                            I oni nami rządzą.
                            • e_r_i_n Re: chloe wiesz co się dzieje jak wpuszczą chłopa 17.03.06, 09:16
                              Dodam jeszcze pana ministra Ziobro, przebierajacego pod stolem nogami z emocji.
                              Mysle, ze debile to nie to slowo smile Karierowicze do potegi entej raczej
                              bardziej pasuje. Brr uncertain
                              • chloe30 Re: chloe wiesz co się dzieje jak wpuszczą chłopa 17.03.06, 09:18
                                Jeszcze Dorn - jego chamstwo mam nadzieję osiągneło już szczyty, choć już
                                powinien miec sprawy za kamasze, pijaków i burą sukę.
                                • e_r_i_n Re: chloe wiesz co się dzieje jak wpuszczą chłopa 17.03.06, 09:30
                                  Dorn to dla mnie pisowy Miller - taka sama alergie u mnie wywoluja swoja buta,
                                  chamstwem i arogancja.
                                  • chloe30 Re: chloe wiesz co się dzieje jak wpuszczą chłopa 17.03.06, 09:48
                                    Erin, a co powiesz na to:

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8231149,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=1&ticaid=11432&_ticrsn=3
                                    • michiko oglądam w miarę posiadanego czasu programy 17.03.06, 10:00
                                      publicystyczne, biorę coś na nerwy i oglądam dalej. jak słucham co niektórzy
                                      osłowie wygadują. Gdzie oni studia kończyli, na Marsie?
                                      Może powinni politologię studiować...
                                      • chloe30 Re: oglądam w miarę posiadanego czasu programy 17.03.06, 10:04
                                        michiko napisała:

> . Gdzie oni studia kończyli, na Marsie?

Niektórzy średniej nie skończyli Michiko!!!
                                        • michiko u niektórych to po twarzy widać 17.03.06, 10:06

• chloe30 Re: u niektórych to po twarzy widać 17.03.06, 10:07
                                            A propos twarzy: poseł Wierzejski po prostu wygrywa smile
                                      • weronka77 Re: oglądam w miarę posiadanego czasu programy 17.03.06, 10:07
                                        Też mi się wydaje że raczej kierunki studiów bądż też uczelnie pomyliliwink Znam
                                        to środowisko ponieważ jakies 8 lat temu spotkaliśmy się wszyscy w NZS .Miałam
                                        dokładną "próbkę" szkoleń z zakresu:wywierania wpływu na grupy,na
                                        jednostki,sztukę manipulacji i tym podobne.Młodzi ludzie bardzo ambitnie
                                        podchodzili do swojej przyszłości,od razu bardziej zorientowani na rządzenie w
                                        przyszłości niż na studiowanie,udziały w
                                        protestach,maniestacjach,wyborach,agitacjach i tym podobne.Już wtedy wiało
                                        grozą bo faktycznie niczym nie różnili się od tych polityków teraz.Mówi się że
                                        to "kużnia kadr"-prawie każdy skończył jako polityk albo samorządowiec.Kto się
                                        nie nadawał to był "wycinany" jako mało skutecznyi uzyteczny.Chęć władzy byłą
                                        obsesją,nie liczyło się nic i nikt.Teraz mamy okazję obserwować kolegó po tym
                                        jak dorwali się do "korytka" i starają się zabrać jak najwięcej.Powinni się
                                        spieszyć bo podobnie jak dawniej uwielbiane i czczone przez nich AWS teraz i
                                        PIS zafunduje im twarde lądowanie,czego serdecznie życzę.Lapiej obudzić się
                                        teraz niż za 30 latwink
                                    • michiko a gdzie babka71? 17.03.06, 10:02
                                      powinna bronić swoich idoli.
    • agastrusia Re: Co z tą Polską? 17.03.06, 10:01
      ja doniedawna miałam wrażenie, że trafiłam wkońcu na forum gdzie nie ma
      polityki. A tu prosze. Jak tak dalej pójdzie to chyba przestane tu wchodzić.
      Pozdrawiam wink
      • michiko z Bogiem.... 17.03.06, 10:02

• lila1974 Re: agastrusia 17.03.06, 10:03
        Wystarczy nie brnąć w temat, jak już po paru pierwszych słowach wychodzi, że to
        o polityce.

Tematu nie da się uniknąć, wszak żywo nas matek dotyczy.
      • chloe30 Re: Co z tą Polską? 17.03.06, 10:03
        agastrusia napisała:

> ja doniedawna miałam wrażenie, że trafiłam wkońcu na forum gdzie nie ma
        > polityki. A tu prosze. Jak tak dalej pójdzie to chyba przestane tu wchodzić.
        > Pozdrawiam wink

Forum jest wielkie a ten wątek jeden - można ominąc łatwo. Pozdrawiam.
        • weronka77 Re: Co z tą Polską? 17.03.06, 10:09
          Jak to Herbert kiedyś napisał-potęga smaku.ZAuważyłyście że określone poglądy
          głoszone są przez grupę ludzi podobną pod względem typu antropologicznego?JAkoś
          w rzędach PIS trudno doszukać się wysokiego,przystojnego mężczyzny o twarzy
          inteligenta.Raczej pucołowate kurdupelkiwink
          • chloe30 Re: Co z tą Polską? 17.03.06, 10:10
            weronka77 napisała:

> Jak to Herbert kiedyś napisał-potęga smaku.ZAuważyłyście że określone poglądy
            > głoszone są przez grupę ludzi podobną pod względem typu antropologicznego?
            JAkoś
            >
            > w rzędach PIS trudno doszukać się wysokiego,przystojnego mężczyzny o twarzy
            > inteligenta.Raczej pucołowate kurdupelkiwink

Pięknie to podsumowałaś Weronka smile)))
            • weronka77 Re: Co z tą Polską? 17.03.06, 10:24
              smilebo to smutna prawda jest.Inne przykłady: pseudokibice,parita chłopska,lpr-
              jakoś mało tam znanych profesorów i wybitnych myślicieli,niezależnych
              finansowo,potrafiących zarabiać w każdym ustroju ze względu na swoje
              umiejętności intelektualne a nie kombinatorykę i nie uzależniających swojego
              statusu materialnego od faktu bycia posłem.Raczej jacyś frustraci niespełnieni
              zawodowo którym marzy się kariera.
    • michiko babka co z tobą? na zjazd PiS pojechałaś kurdupla 18.03.06, 14:50
      posłuchać?
      • babka71 Re: babka co z tobą? na zjazd PiS pojechałaś kurd 20.03.06, 11:46
        a Co żałujesz, że Ciebie tam nie było ??.., żałuj
        Jak widać oglądasz czasami TV... !!
        Byłaś u wróżki?? i co powiedziała??? jaki horoskop postawisz dla Jarka K. "tego
        kurdupla "???
        • michiko babka babka.... widać zaćmnienie księżyca 20.03.06, 17:17
          przy okazji umysł ci zacmiło...wink))
          • babka71 michiko wiedźmo zadałam pytanie dlaczego nie 20.03.06, 17:53
            odpowiadasz??
            możliwe jestem w transie kochana czekam na odpowiedż nie zmieniaj tematu!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka