geraltina 29.03.06, 09:49 Jak często zmieniacie pościel?Ja dwa razy w miesiącu i chyba za rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalenkaaa78 Re: Zmiana pościeli. 29.03.06, 09:55 jak straci miły zapach po praniu średnio co 7 - 10 dni Odpowiedz Link Zgłoś
a_melia Re: Zmiana pościeli. 29.03.06, 10:07 Był piątek, ja zmieniałam pościel, wpadła do mnie znajoma i była wielce zadziwiono-zatrwożona moim postępowaniem. Dowiedziałam się od niej, że w piątek nie wolno zmieniać pościeli, ale dlaczego??? Może ktoś coś wie ??? )) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 02:18 No bo seks w sobotę, a wtedy wiadomo, człowiek się poci. Lepiej zmieniać w poniedziałek, to masz 5 dni czystej pościeli. 5 nocy raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann1 Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 10:36 mika_p napisała: > No bo seks w sobotę, a wtedy wiadomo, człowiek się poci. Lepiej zmieniać w > poniedziałek, to masz 5 dni czystej pościeli. 5 nocy raczej. > )))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Zmiana pościeli. 29.03.06, 10:11 zmieniam raz na kilka m-cy (razem z zaslonami, narzutami etc. - wszystko musi pasowac - taka uciazliwa mania) ale piore nawet dwa razy w tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Zmiana pościeli. 29.03.06, 10:24 rzadko,zdecydowanie za rzadko,zwłaszcza zimą kiedy to nie ma gdzie zmienić i bardzo się kurzy. latem częściej zmieniam na balkonie i unikam wtedy zakurzenia wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: Zmiana pościeli. 29.03.06, 10:27 a nosicie do magla czy same prasujecie? czy magiel to tylko polski wynalazek? ostatnio był fjny felieton na ten temat Joanny Bojańczyk w WO (w ogóle o prasowaniu) Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Zmiana pościeli. 29.03.06, 10:33 ????? nie prasuje pościeli. Szczęśliwie większość mam z kory, więc nie widac pogniecenia. Ale sama bardzo lubię wyprasowana pościel. Cóż, mój mąż nie lubi prasować... Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Zmiana pościeli. 29.03.06, 10:43 Bylo o tym nie tak dawno... i o ręcznikach też Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Zmiana pościeli. 29.03.06, 10:57 Jak już brzydzę sie w niej połozyc. czyli tak ok co kilka mies. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Zmiana pościeli. 29.03.06, 11:06 tez zmieniam 2x w miesiącu. Cześciej jak zdazy sie wpadka- np posikanie pościeli czy choroba z goraczka i pościel po 2 dniach jest nieświeża. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Zmiana pościeli. 29.03.06, 12:39 przeciwcialo napisała: > tez zmieniam 2x w miesiącu. podziwiam,naprwde podziwiam.Też chciałabym byc taka porządna.ale niestety porzadki wiosenne robię juz kolejny dzien i nie wiem kiedy skończę a jak bym mmiała jeszcze co dwa tyg pościel zmienić to już wogóle bym padła z wrażenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 08:28 przeciwcialo napisała: > tez zmieniam 2x w miesiącu. Cześciej jak zdazy sie wpadka- np posikanie > pościeli czy choroba z goraczka i pościel po 2 dniach jest nieświeża. Ja staram się sikać do kibelka, zazwyczaj trafiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 08:40 chodziło mi o posciel dziecięcą. Dzis zmieniałam ja juz 2 raz w tym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 09:07 No właśnie Podobno z pampersa nie wyciśniesz ani kropelki.... a one jednak przeciekają... Dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 09:14 Ja wiem dlaczego. Mój syn spi na brzuchu wiec jak nasika to wycisnie z niego nie tylko kropelke. Kiedys były pampersy osobne dla chłopców a osobne dla dziewczynek- miały inaczej rozłozony wkład chłonny. Szkoda że teraz sa tylko takie unisex. Odpowiedz Link Zgłoś
rebeka77 Re: Zmiana pościeli. 29.03.06, 14:07 Co tydzień , w niedzielę wieczorem. Jest to konieczność , bo np zdarza nam się jeść niedzielny obiad w łóżku , itp w weekend Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: Zmiana pościeli. 29.03.06, 14:07 Raz w tygodniu, chyba że zapomnę. Pościel mam w większości z kory więc nie wymaga prasowania, ale mam też 2 flanelowe (zarezerwowane tylko dla mnie) te już muszę uprasować, robię to sama. Odpowiedz Link Zgłoś
ika1 Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 00:06 co drugi tydziem,bo czesciej mi sie nie chce.nie lubie tego robic. Odpowiedz Link Zgłoś
niepytana Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 00:32 Do niedawna codziennie Choroba umyslowa Teraz co drugi/co trzeci dzien. Poprawia mi sie. Idealnie chcialabym dojsc do momentu gdzie bede zmieniac raz na miesiac, ale do tego jeszcze dluga droga. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 00:44 dwa razy w miesiącu-lubię czysciutką pościel,ale częściej po prostu mi się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 01:54 niepytana napisała: > Do niedawna codziennie Choroba umyslowa Teraz co drugi/co trzeci dzien. > Poprawia mi sie. kiedys tak mialam, jak siedzialam w domu i nie bylo nic lepszego do zrobienia , nawet okna mylam co drugi dzien )) i prasowalam reczniki oraz bielizne , ale to byly czasy przed internetowe ) Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 codziennie???????? 30.03.06, 10:09 ło matko. to chyba strasznie ci sie w domu nudzilo... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 01:17 Jak mi się przypomni, albo jak mi dziecię nasika ) średnio co trzy tygodnie. W łóżeczku młodej zmieniam raz na 2-3 miesiące, ale tam pościel pełni raczej funkcje czysto estetyczne i z racji nieużywania się nie brudzi (raczej się nudzi). Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 01:59 Jak czesto trzeba... Czasami wypadnie codziennie kilka dni pod rzad, a czasami raz na tydzien... Najrzadziej jak mi sie zdarzy to raz na dwa tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
adsa_21 jak jest brudna 30.03.06, 10:07 to zmieniam.. albo jak zauwaze ze jest nieswieza. Wychodzi srednio raz na 2 miesiace. no ale ja brudas jestem Odpowiedz Link Zgłoś
mradford Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 10:26 jak mam troche wiecej czasu na weekend albo nie jestem skrajnie przemeczona albo jak wiem w ktorym pudle moge znalezc komplety poscieli(w ostatnich 4 latach przeprowadzilam sie juz 10 razy i nie wiem gdzie co mam)wiec jak trafie na swieza posciel to a i owszem,zmieniam)) Odpowiedz Link Zgłoś
shamsa Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 10:44 najrzadziej dwa razy w miesiacu bo mamy alergie i z mezem kaszlemy w nocy jak sie nie zmieni. taki wskaznik czystosci mamy . malej czesciej. ona w niej wiecej spi. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka2250 Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 11:15 2x tygodniu i prasuje przescieradło niemam czsu n prasowanie całej poscieli ale lubie spac w wyprasowanej i swiezej no chyba że wpadają goscie i hcą spac to musz dla gosci zmienic na nowa i po gosciach zdejmuje i piore a dziecku narazie żadko zmieniam bo mały pi z nami Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 19:23 > Jak często zmieniacie pościel?Ja dwa razy w miesiącu i chyba za rzadko. jak robactwo sie zalęgnie- to ewidentny znak, ze nalezy zmienic posciel. Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: Zmiana pościeli. 30.03.06, 21:22 raz w tygodniu posciel, reczniki codziennie niczym w hotelu) Odpowiedz Link Zgłoś