edycia274 22.06.06, 23:47 Okropnie boli mnie ząb, spuchłam jak nie wiem...ała...kto mnie poratuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibulka Re: ratunku :( 22.06.06, 23:51 Prochy jakieś łyknij, a z rana do dentysty, szybciutko! I trzymaj się, ból zęba jest potworny, ale będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: ratunku :( 22.06.06, 23:52 łykłam i nic...puchne jak cholera kapa z tym dentysta bo nie mam z kim młodej zostawić jesuuu jakieś kulki mi się koło ucha probiły ała Odpowiedz Link Zgłoś
koala500 Re: ratunku :( 22.06.06, 23:56 Do dentysty musisz iść jutro koniecznie, ja gdy raz nie miałam co zrobić z małą to wzięłam ją ze sobą, przy okazji dentystka skontrolowała jej zęby. Też tak spuchłam ze 2 lata temu, to było jakieś zpalenie i skończyło się antybiotykiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: ratunku :( 22.06.06, 23:54 szybko iwles bo wykituje chyba sobie kielicha walne Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: ratunku :( 22.06.06, 23:56 Tylko podgrzej go wpierw Bo brrrrrrrr nawet nie próbuj dotykac do zeba niczym zimnym !! Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: ratunku :( 23.06.06, 00:00 Jesu rano pójde napewno, ja pinidile wyglądam jak świnka bosszzzee jaka biedna jestem ojej Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: ratunku :( 23.06.06, 00:01 Gdyby Ci się udało zasnąć i choć trochę przespać ten ból - szybciej by zlecial czas do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: ratunku :( 23.06.06, 00:02 Nie wiem czy zasne, bardzo mnie boli, kiedys przy ataku migreny tez nie mogłam. Nic nadzieja, ze gdzieś rano mnie przyjmą. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: ratunku :( 23.06.06, 00:16 e no chyba nie..może się znieczole kielichami i padne.. bo na razie druga strona puchnie Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: ratunku :( 23.06.06, 00:20 O Matko ! A to na pewno od zęba ? A nie masz przy tym trudności z oddychaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: ratunku :( 23.06.06, 00:22 wiesz co nie, nie dobrze mi...puchne jak cholera, ząb boli, jakies kulki mam koło uszu Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: ratunku :( 23.06.06, 00:30 Nio wiem, ze węzły tak tylko kulki napisałam. Kurde ale pierwszy raz w tym miejscu widze. raczej na szyji, za uchem, ale na poliku? Odpowiedz Link Zgłoś
olusza3 Re: ratunku :( 23.06.06, 10:15 Serdecznie współczuję, Na pocieszenie powiem ci ze ja tak miałam w ciąży 2 razy.A wydawało mi sie ze zęby mam zdrowe. Ból niewyobrażalny,poród to przy tym pikuś. Bez przesady, myslałam że umrę. mam nadzieje że u ciebie juz wszystko dobrze i masz problem z głowy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: ratunku :( 23.06.06, 10:20 Niestety nadal jestem spuchnieta, powiekszyły mi sie węzły, nawet ucho boli. W przychodni powiedzieli, ze strajk i limit przyjęć wyczerpany. wrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: ratunku :( 23.06.06, 10:26 Cholera, nie wierzę! Olej panią z rejestracji i wejdź do lekarza, żeby Cię chociaz zobaczył i spytaj, czy masz szanse, żeby Cię dziś przyjął, bo do poniedziałku z takim bólem to Ty nie wytrzymasz. Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard Re: ratunku :( 23.06.06, 10:30 jak w przychodni nie przyjmuja to idz prywatnie, z bólem wezmą cię odrazu Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: ratunku :( 23.06.06, 10:47 musze iść niestety prywatnie kapa bo kucho z kasą. no ale cóż. dentyści w przychodniach się zaparli i nie chca przyjmować..wrrr Odpowiedz Link Zgłoś
olusza3 Re: ratunku :( 23.06.06, 11:08 Po dwakroć współczuję. A swoją drogą to skandal,strajk strajkiem ,ale w końcu po to płaci sie składki zdrowotne żeby miec gdzie szukać pomocy jak boli. Ja miałam szczeście trafiłam w końcu do stomatologa ,który nie dosc że przyjął mnie z miejsca to jeszcze leczył w ramach funduszu. Ale najpierw trafiłam do dentystki ,która gdy usłyszała że jestem w ciąży stwierdziła że ona absolutnie się nie podejmie leczenia. A ja miałam zdychać dalej. Chyba niestety musisz iśc prywatnie.I to jak najszybciej bo może być gorzej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: ratunku :( 23.06.06, 11:02 A nawet z szeroko otwartymi ramionami Cię wezmą. Prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: ratunku :( 23.06.06, 23:55 Kanałowe leczenie, ale dopiero jak ropa zejdzie. Nie wiemy tez od czego są pwoiększone węzły. daltego najpierw antybiotyk a potem do dzieła. a boli jak cholera i wyglądam jak świnka Odpowiedz Link Zgłoś
szymanka Re: ratunku :( 24.06.06, 02:37 może rada spóźniona ale na przyszłość jak znalazł na ból zęba najskuteczniejsza jest pyralgina, żadne ibupromy, apapy itp. tylko właśnie pyralgina. Spokojnie można wziąć jednorazowo uderzeniową dawkę 3 a nawet 4 tabletek. Każdy ból, choć chwilowo ale znieczuli. Kiedyś męczyłam się z takim bólem zęba na wyjeździe w zabitej dechami wiosce. W jedynym sklepie tylko ibuprom. Po dwóch dniach byłam prawie nieprzytomna z bólu. Na szczęście przyjechał do nas znajomy lekarz i poinformowany telefonicznie zahaczył po drodze o aptekę. Zaaplikował mi od razu 4 tabletki i do końca życia nie zapomnę ulgi jakiej zaznałam po kilkunastu minutach Odpowiedz Link Zgłoś