be.em 03.07.06, 12:33 ..no jak? fajne sa, zwykłe, brzuszki mają, fałdeczki, tyłki i biusty bardzo lubię tę reklamę. Uważacie, że jest ok, czy psuje odczucia estetyczne..? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wredna_ja Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 12:35 Mnie tez sie podoba.....te z super-laskami wpedzaja mnie w kompleksy Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 12:38 w komleksy to może nie, ale wkurzam się, bo świat nie jest taki idealny, a w tej reklamie jest całkiem jak w realu Odpowiedz Link Zgłoś
gosiula81 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 12:43 A ja nie lubie. Moje oko lubi ładne rzeczy i osoby i wole reklamy ze szczupłymi i ładnymi osobami. Nawet jak mam oglądać film to patrze kto w nim występuje. Jesli same brzydale to po prostu nie ogladam (bądź nie wypożyczam) takiego filmu. Moze to małostkowe, ale taki to juz mam charrrrrakter. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 12:44 Ja będe sobie chciała pooglądać oponkę na brzuchu to zajrzę do lustra. W reklamach lubię ładne i szczupłe. Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 12:45 chloe... szczęściaro w lustrze mówisz, ja w dół spojrzę i widzę Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 12:51 be.em napisała: > chloe... szczęściaro w lustrze mówisz, ja w dół spojrzę i widzę No w sumie.... ale to zależy co ubiorę ) Spódnice maja zdecydowanie łaskawszy krój PP Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 12:54 Z dżinsów to by były dobre ogrodniczki )) Odpowiedz Link Zgłoś
agaa_p Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 12:56 najbardzej niesmaczna reklama jest ta, kiedy pani sciaga sobie celulit jak rajstopy bleeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 12:58 ee...pozazdrościć tej pani, pozazdrościć, bo niestety tak se ne da Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 13:31 A mnie cellulit wali szczerze mówiąc. Nawet jak byłam chuda to go miałam, więc co poradzić?? Ale oponka jest moja winą i jej/sie nienawidze za to P Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata23c Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 13:47 Ta reklama jest nawet ok. a co do oponki od piatku robie brzuszki pierwsze efekty juz widać Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 13:53 malgorzata23c napisała: robie brzuszki Pod groźba tortur może rusze swoja oponkę ) mam alergie na ćwiczenia, od dziecka mam, no co poradze PP Odpowiedz Link Zgłoś
nosmoking1 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 13:53 Na cellulit najlepsze sa cwiczenia. Jestem chuda ale zawsze cellulit mialam. Odkad zaczelam cwiczyc zniknal. Kremy nie zlikwiduja ale pomoga. Na oponke brzuszki ale przede wszystkim bieganie, bo przy niczym innym nie pracuja tak miesnie brzucha jak przy bieganiu. Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 13:53 naprawdę? przez 4 dni? to ile ich robisz? 1000 dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata23c Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 13:57 100 dziennie no ale i mniej jadam... Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata23c Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 14:00 To takie dziwne ze są juz efekty??jak się dobrych pare mieięcy temu regularnie cwiczyło to efekty są i to szybko Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 15:40 a to pisz, że kontynuacja... już chciałam te brzuszki robić, bo na niedzielę płaski brzuch mi potrzebny, ale odpuszczam sobie teraz Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 15:53 be.em napisała: > a to pisz, że kontynuacja... już chciałam te brzuszki robić, bo na niedzielę > płaski brzuch mi potrzebny, ale odpuszczam sobie teraz nie poddawaj sie tak latwo! Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata23c Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 19:07 Hej własnie nie poddawaj się. Zacznij robic brzuszki po 2 tygodniach zobaczysz efekt gwarantUje Ci ja przeciesz też kiedyś zaczynałam, NIE PODDAWAĆ SIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
eni.s Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 19:16 a jak sie robi brzuszki prawidlowo? bo znam rozne wersje i nie wiem ktora jest wlasciwa aha i jak robic codziennie czy z przerwami?? i czy 100 na raz czy podzielic po 50 np? Odpowiedz Link Zgłoś
agaa_p Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 20:19 jesoooooo 100??? ja piec zrobie i mi ochota przechodzi Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 21:16 można 5 i dobrze i sto byle jak Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 15:52 Ja lubie tę reklamę. Zawsze jak ją widzę myślę sobie że wyglądam lepiej od tych grubasek i to mnie wprawia w dobry humor Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 16:02 doprawdy straszne z nich grubaski...... szok ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 19:15 fajnie, ze dali do reklamy rózne babki. Ale nie zacheca mnie ta reklama do kupna kremu, bo babki maja brzydka skórę. I kolor i w plamy. Powinni to wyretuszować. Mam na mysli reklamę tego lekko bronzujacego Dove. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 19:50 Są apetyczne ale musieli je wyretuszować, bo przy takich figurach cellulit gwarantowany. Lubię tę reklamę, bo jestem znacznie szczuplejsza od modelek. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 20:35 a ja jestem z tych raczej okrągłych i celulitu ani deka))))bardzo lubie swoje cialko i wsmarowuje te pachnace balsamy z wielka przyjemnościa.a moja pupa choc nie jest plaska o dziwo bardzo sie podobanie wiem o co chodzi skoro tylko chude jest piekne Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 20:41 Okrągłe pupki są ok.. Tak twierdzi mój mąż! Być może coś w tym jest- wiele bogiń seksu miało i ma zaokraglone posladki( M.Monroe,J. Lopez) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 20:46 ja ciagle słysze ze faceci lubia najbardziej kobiety majace czym oddychac i na czym siedziec.to skad w takim razie ten kult chudości?nawet na tym forum dziewczyny często twierdza ze własnie rozmiar 36 jest piekny i estetyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 20:54 Dla przypomnienia, Monroe nosila rozmiar 42. Tluscioch paskudny, a fe! Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 20:55 Ależ Joanno, czyżbyś nie wiedziała, że to własnie kobiety kobietom wymyślają te drastyczne , jedynie słuszne normy rozmiarowe i wtłaczaja je w te szablony wyglądu? Nie od dziś wiadomo, ze to kobiety sa najzagorzalszymi zwolenniczkami patriarchatu i to własnie matki i babki prowadzą pod niesetrylny nóż rzezaczki małe dziewczynki w afrykańskich krajach Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 21:09 monica belluci tez nosi 42.ona to juz ochydny grubas))tylko nie wiem czemu moj małz mowi ze taka piekna.wypaczony ma gust facet i z tego co wiem nie tylko on.laetitia casta tez chudzielcem nie jest a niejedna z was chcialaby miec napewno takie cialo jak ona.ja nie cierpie sie odchudzac i zamartwiac ze nie mam rozmiaru kate moss i moje obojczyki i kosci biodrowe mi nie stercza i mąz sie o nie podczas przytulanek nie obija.lubie swoje cialko a to co moze najmniej lubie to moj brzuch bo po 3 ciazach nie jest tak fajny jak przed nimi.ale znosze i to z godnoscia i jak mnie najdzie wskakuje na rowerek stacjonarny i kręce ile sil.szkoda ze nie często mam te napady bo moze i efekty by byly a tak to musze go lubic pomimo.znam wiele kobiet w roznych rozmiarach, jedne sa piekne i seksowne drugie niestety nie.i napewno przewaga tych pieknych nie jest chuda.ja mysle ze pierwszy punkt do bycia seksi to akceptacja samej siebie.tak wiec wiecej wiary w siebie dziewczyny.zadbana zmyslowo ubrana kobieta zawsze zrobi wrazenie na facecie i tak naprawde nie ma znaczenia czy jest chuda czy okrąglejsza .wazne zeby miala w sobie to cos Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 21:13 Monica Belluci, to dla mnie , jedna z najpiękniejszych kobiet świata Piękno (prawie) idealne)))) Serio nosi 42? Co za pasztet)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 21:16 cholera jasna!! muszę wtrynić stado pączków ja noszę 40 więc do ideału mi daleko Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 21:21 serio ,serio sama bylam zdziwiona bo myslalam ze 36))))) Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 21:22 36 to ja w przedszkolu nosiłam Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: be.em to 36 to bylo odnosnie belluci:-))))) 03.07.06, 21:27 wiem joasiu ja ta specjalnie sobie szydzę bo dumna jestem ze swojej 40 a mąż powiedział, że jak schudnę chociaż pół kilo to mnie do łóżka nie wpuści nigdy nie narzekałam na brak facetów w przeciwieństwie do moich 36 stkowych kolezanek Cyc jest, tyłek jest, rozumek jest - wszytsko gra Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: be.em to 36 to bylo odnosnie belluci:-))))) 03.07.06, 21:43 Be.em- pokazałam Twoją wypowiedz mojemu męzowi i on stwierdził, że tak własnie powinna wyglądać kobieta)) Dogryza mi, ponieważ ja ostatnio strasznie schudłam i on twierdzi, że moje kości w łóżku mu przeszkadzają) Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Ja tam wolę rozmiar 36.. 04.07.06, 11:07 ... dla siebie, bo dla innych różnie. Nie każdy dobrze wygląda jak jest szczupły. Ja zdecydowanie wolę być jak najszczuplejsza bo jestem z tych co to najpierw tyją w biuście. Jak mi się trochę przytyje to od razu bach! biust 70E . Żle się z tym czuję. Najlepiej się czuję w rozmiarze 36 z biustem 70C Odpowiedz Link Zgłoś
asiaasia1 Re: Ja tam wolę rozmiar 36.. 05.07.06, 10:06 Niestety, mam tak samo tzn. szczupła sylwetka i duuży biust. Tak było od zawsze. Mam nie lada problem z kupnem kostiumu kąpielowego. Biust L, gacie S/M. W większości zestawów mam za duże gacie i za mały biustonosz lub odwrotnie. Dziewczyny z Dove bardzo lubię, bardzo. Nareszcie kobiece figury, a nie poprawiane komputerowo szkiletory bez biustu i tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
elena70 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 21:22 A propos brzuszków. Wiecie jakie to niezdrowe na kręgosłup??? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 21:32 moj powiedzial ze moge sie dochudzac ile chce bo jak mnie zna to i tak nic z tego "na szczęscie"nie bedzie .moge robic wszystko byleby cycki zostały takie jak sa)) a jak kiedys mimowolnie schudłam to od razu bylam rozmiar do tylu i dopiero mi gadał)))ponoc najgorsza jest taka kobieta co to ją grabiami włózku szukac trzeba))) Odpowiedz Link Zgłoś
elena70 Re: Panienki z reklamy Dove 03.07.06, 21:42 to akurat wiem od gościa, który zajmuje się moim kręgosłupem. I to nie jest żaden kręglarz, tylko lekarz ortopeda. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 oczywiscie że seks jest niezdrowy 03.07.06, 22:06 szczegolnie pozycja gdy zwiasa sie z zyrandola głowa wdół oraz gdy sie zachce przy minus 20 stopniach.zreszta nawet na wlasnym łozku spręzyna moze przebic materac i wbic sie bolesnie w plecy.tak wiec seks jest niezdrowy zdecydowanie .ja polecam joge zamiast i słuchanie radia maryja)) Odpowiedz Link Zgłoś
aureliana Re: oczywiscie że seks jest niezdrowy 04.07.06, 13:31 a wg mnie, najwiekszy banal swiata- to naprawde zalezy od WSZYSTKIEGO. przez 3 lata widzialam codziennie pewna dziewczyne, wielka, tlusta, biala, z tlustymi wlosami i nieladnymi zebami, ogolnie wg kanonow chodzace obrzydlistwo i tak o niej myslalam przez pare lat dopoki z nia nie zaczelam rozmawiac. po 3minutach uwazalam ja za sliczna, z pieknymi oczami madra dziewczyne. jestem obrzydliwym chudzielcem, co nie zmienia faktu, ze ogladaja sie za mna mezczyzni, uwielbia moje cialo moj facet i nigdy nie narzekalam na brak powodzenia a raczej przeciwnie. podoba mnie sie figura i marilyn monroe i kate moss. i moja- a to chyba najwazniejsze, bo to widac w kazdym ruchu zadowolonej z siebie (lub nie)kobiety. wszelkie kompleksy wylaza. moja kolezanka rozmiar 44 tez jest piekna. a monica bellucii to wielka krowa. wszystko zalezy. od charakteru, miny, twarzy, postawy, makijazu lub jego braku, ubrania, sposobu poruszania sie, smiania, kompleksow, akceptacj iwalsnego ciaal itp. a reklama dove jest ok. i mozliwe, ze nie maja cellu, sa chudzielce ktore maja cellu jak kalafior i wielkie babska, ktora nie maja w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Panienki z reklamy Dove 04.07.06, 13:47 Co do kultu chudości. Pamiętajcie też, że większość sławnych projektantów to geje i to przeważnie oni promują anorektyczny typ modelek, bez piersi i z wąskimi biodrami. Nie mam nic przeciw gejom, jakby co Poza tym zmieniła się z upływem lat figura przeciętnej kobiety (dieta, witaminy, sport), jesteśmy wyższe i mamy węższe biodra niż kobiety np. 30 lat temu. Ja tam wolę zaokrąglone, chociaż sama jestem bardzo szczupła Bellucci, mniam Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: Panienki z reklamy Dove 04.07.06, 14:31 nareszvcie cos dla normalnych babeczek!! Odpowiedz Link Zgłoś
krtek7 Re: Panienki z reklamy Dove 04.07.06, 18:45 Są bardzo łądne! Są zadbane, proporcjonalnie zbudowane i zdrowe! Ileż w tym optymizmu. Szczupłe piękne modelki są już takie oklepane w reklamach... Do tego nie każda szczupła czy chuda kobieta/dziewczyna na ulicy wygląda dobrze... Nie jest przecież regułą że tylko chude jest ok. Reklama jest super bo pokazuje że piękną jest ta kobieta która jest PEWNA SIEBIE Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 be.em 04.07.06, 19:56 wisisz mi truskawkową galaretke,która w ramach odchudzania zaczełam jeśc zamiast batonów.Przy każdej Twojej wypowiedzi brechałam jaki dzika i plułam galaretkąDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Panienki z reklamy Dove 05.07.06, 07:52 Powiem szczerze- te laski mnie odpychają od produktów dove- dziala tu prosty mechanizm, podswiadomie obawiam sie, ze po zastosowaniu wyzej wymienionych produktow- bede wygladala tak jak one Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Panienki z reklamy Dove 05.07.06, 08:02 no to kupię hurtem ze 40 tych balsamów, bo chciałabym wyglądać jak one Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Panienki z reklamy Dove 05.07.06, 08:43 czy ja kiedykolwiek sobie żartuję? Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Panienki z reklamy Dove 05.07.06, 08:48 myslalam, ze kazdy dąży do doskonalosci , o tym mówi jedna z zasad konstruowania przekazu reklamowego...To budujące, ze ktoś odchodzi od schematu Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Panienki z reklamy Dove 05.07.06, 08:53 rita ale ja jestem doskonała z cycami, tyłkiem, zmarszczkami pod oczami i fałdkami na brzuchu jestem i już! i niech ktoś śmie uważać inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Panienki z reklamy Dove 05.07.06, 12:04 taaa a kształt doskonały to kula.. zmień kierunek dążeń swoja drogą - pranie mózgu reklamami daje efekt, że nagle wzorzec kobiecości (czyt. modelki w reklamach) ma mieć jak najmniej tejże kobiecości atrybutów Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Panienki z reklamy Dove 05.07.06, 19:23 > swoja drogą - pranie mózgu reklamami daje efekt, że nagle wzorzec kobiecości > (czyt. modelki w reklamach) ma mieć jak najmniej tejże kobiecości atrybutów > to nie reklama kreuje wzorce kobiecosci, idealy i atrybuty, ona je jedynie wykorzystuje, uwodzi, czerpiąc z tego co istnieje w swiadomosci spoleczenstwa, a w jaki sposob ten ideal trafia do swiadomosci spoleczenstaw, to juz inna bajka...i tą drogą raczej nie jest reklama - reklama ma za zadanie zmanipulować odbiorcę, by ten kupił reklamowany produkt- czyli stworzyc iluzję- ze jak np kobieta kupi zel pod prysznic, stanie sie tak piekna jak modelka reklamujaca produkt. W reklamach produktów Dove spróbowano odejść od tego dość wyswiechtanego sposobu budowania przekazu reklamowego. Niestety, mnie te cellulity, kalafiory na tylkach i oponki nie zachecają do kupna produktu, przekonalam sie o tym, jak prawie siegajac po balsan Dove w hiperze, zrezygnowalam, bo przez przypadek zerknelam na plakat reklamowy, przedstawiajacy grupkę kobiet z figurami gruszki- na gruszkę jestem uczulona, bo sama walcze ze zbyt pelnymi biodrami I jakos kupujac produkt, nie chce sie z nimi utozsamiac. Odpowiedz Link Zgłoś
nicniewiem19 Re: Panienki z reklamy Dove 05.07.06, 20:46 Ja nie lubię tej reklamy.Mój zmysł estetyczny cierpi.Sama nie mam wyglądu modelki ale do reklam sie nie pcham bo wiem jak wyglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Panienki z reklamy Dove 06.07.06, 11:36 nicniewiem19 napisała: > Ja nie lubię tej reklamy.Mój zmysł estetyczny cierpi.Sama nie mam wyglądu > modelki ale do reklam sie nie pcham bo wiem jak wyglądam. no i to jest własnie paranoja.. i nie mam na myśli tego że do reklam sie nie pchasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
begonia4 Re: Panienki z reklamy Dove 17.07.06, 13:07 Nie lubię tej reklamy. Przyzwyczaiłam sie do tych super wyglądających modelek i modeli- dodam, że wcale nie wpędzają mnie w kompleksy bo nie porownuję ich ze sobą - patrzę na nie ( nich) jak na postacie z bajki, nierelane ale piekne. Kobiety z reklamy Dove, z ich brzuszkami, obwisłymi posladkami - to one własnie wpędzaja mnie w kompleksy, są podobne do mnie, prawdziwe i przypominaja mi o moich niedotrzymanych obietnicach gimnastyczno - dietetycznych. A ja chce zapomnieć, bo tzw. silną wolę mam niazwykle słabą i ćwiczyć codziennie mi się nie chce, tak jak i pilnować swojego jadłospisu. pa Odpowiedz Link Zgłoś