dracena31 18.07.06, 14:53 jw . co wchodzi w sklad tego pakietu? pytam,bo z obsluga kompa u mnie marnie ,a w ogłoszeniach czesto jednym z wymogow jest znajomosc ww. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_r_i_n Re: komputer środowisko ms office? 18.07.06, 14:58 Word, Excel, Power Point, Access, Publisher. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: komputer środowisko ms office? 18.07.06, 19:39 Najczęściej chodzi o Word'a - (pisemka) i Excel'a (arkusze kalkulacyjne), czasami też o Power Point'a (prezentacje), bardzo rzadko przy tak sformułowanym ogłoszeniu chodzi o Access'a - (bazy danych) - to raczej do prowadzenia inwentaryzacji w hurtowniach, co jest, czego nie ma, a najczęściej access jest wykorzystywany do przechowywania danych dla innych aplikacji. W ogóle zastanawiam się zawsze o co im chodzi ze znajomością Excel'a, bo przecież można w napisać tam cuda dzięki Visual Basic, a wygląda to tak że zazwyczaj jak ktoś pisze znajomość Excel'a należy rozumieć, że umie posortować dane, z sumować i wykonać proste operacje na komórkach. Ja nigdy nie piszę że znam bardzo dobrze pakiet office, mimo tego że nie ma u mnie w pracy, nikogo kto by znał go lepiej. Ale tak to jest im wie się więcej tym wie się mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: komputer środowisko ms office? 18.07.06, 20:26 no i chyba Outlook Express? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta76 Re: komputer środowisko ms office? 18.07.06, 22:43 Outlook Express jest juz w Widowsie, w officie jest Outlook Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: komputer środowisko ms office? 18.07.06, 22:09 MS Office ma trzy wersje: - standard, czyli Word (dokumenty), Excel (analiza danych), Outlook (e-mail, kalendarz, zadania; nie mylić z Outlook Express, czyli tylko e-mail) i Power Point (prezentacje); - professional: dochodzi Access (bazy danych) - developer: do w/w dochodzi Office Developer (zintegrowane rozwiązania pakietu Office) i FrontPage (tworzenie witryn www i zarządzanie nimi) spisałam z pudełka od MS Office pro z powyższego wynika, że Outlook Express nie wchodzi w skład pakietu MS Office Odpowiedz Link Zgłoś