siasiuszek 02.08.06, 08:12 Ja jestem przeciwna aborcji. Ale ten pomysł to już przegięcie w drugą stronę. Co za rąbnięta partia z tego LPR. wiadomosci.onet.pl/1364900,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita75 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 08:17 "Według propozycji LPR, zagrożenie zdrowia kobiety nie będzie stanowiło już warunku umożliwiającego legalne przerwanie ciąży." zgroza!!!!! Jedyne co mi się cisnie na usta to wulgaryzmy i to te najstraszliwsze- jak zwykle- w odpowiedzi na głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
lotos.flower Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 08:18 ja tez jestem przeciwko aborcji ale to juz przegięcie Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 08:21 krew mnie zalewa, kur... najchetniej bym sie udala do wielce szanownych pomyslodawcow i powiedziala, ze owszem. jeszcze ze 3-4 sztuki spokojnie moge urodzic, ale on mi na pismie w tej chwili gwarantuje, ze dzieci wychowaja sie w godnych warunkach. co za smiecie skonczone z tych ludzi. czy w polsce jest jakas normalna partia???? (apolityczna jestem, ale przydaloby sie zaglosowac...) wrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 08:30 Ja jak Wy też jestem przeciwna aborcji ale w takiej sytuacji tylko matka może decydować czyje życie jest cenniejsze. Założe się że wymyślił to jakiś chłop, którego problem nie dotyczy nawet w teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 09:10 Jak wyżej: proaborcyjna nie jestem, ale uważam, że w pewnych przypadkach przerwanie ciaży jest racjonalnie uzasadnione....szkoda tylko, że nikt takiego uzasadnienia nie znalazł w przypadku panów z LPRu, kiedy zaczynali swe życie płodowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
cathy1976 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 09:20 no ale widac na pierwszy rzut oka, ze taki pomysl, to im raczej glosow nie przysporzy.. Rozmawialam przed chwila z moja babcia, ktora nie nalezy do bardzo nowoczesnych i bardzo 'prokoscielna' jest i nawet moja babcia jest oburzona tym pomyslem. Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 09:45 No i pojawia się pytanie czy równolegle do proponowanej ustawy zostaną powzięte kroki w celu legalizacji sterylizacji. W przeciwnym przypadku taka ustawa równoznaczna będzie z przymusem rodzenia dzieci. Mysle że kilka chetnych by się znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś
ominika Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 09:49 Super pomysł Panie Giertych! Super, ciekawe tylko , jak mamie nie daj boże się zejdzie przy porodzie to zaopiekuje się Pan biedactwem osieroconym? Qrwa, co za Polska... do aborcji mam stosunek co najmniej ambiwalentny, ale tegpo typu propozycje powodują, ze jestem wściekła. Podobnie mnie wkurzył pomysł, ze równiez gwałt, nie daje prawa do aborcji... Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 09:52 Dlaczego mnie to nie dziwi? Czy LPR koniecznie chce udowodnić, ze zasługuje na palmę pierwszeństwa w ilości kretyńskich pomysłów, jakie sa w stanie wypocić jej działacze? Tylko na co, po co? Przeciez w Polsce nawet Kościół nie chce ruszać ustawy obecnie obowiązującej, jako wypracowanego "kompromisu"? Siła autodestrukcyjna ligusów jest niewyobrażalna. Pamiętam jak około pół roku temu, panienka, z bodajże MW, udwadniała jakoby ona nigdy nie usunęła by ciązy z gwałtu i jej propozycja, polegała na tym, aby dopuszczalność aborcji z powodu gwałtu była zakazana. Naturalnie owa mądralińska nigdy z gwałtem nie miła nic wspólnego, w teorii była świetna, w praktyce? No cóż, nawet jej nie życzyłabym, aby teorie musiała skonfrontować z praktyką.... Odpowiedz Link Zgłoś
mamamacinka co z tego ze nam sie to nie podoba 02.08.06, 13:55 co z tego ze nam sie to nie podoba przeciez w sejmie i tak zrobia swoje ponoc Oni sa dla nas my ich wybieramy utrzymujemy ale nic dla naszego dobra nie robia dbaja tylo o to by zebrac jak najwiecej panstwowej kasy jestem mloda osoba bo mam dopiero 21 lat ale wiem ze ten rzad (w moich oczach) jest najgorszy Giertych poprostu nie mysli o tym co robi tak jak zreszta jego partia i Oni chca zatrzymac polakow w polsce powiem szczeze ze gdybym miala tylko mozliwosc to bym juz dawno UCIEKLA z tego bagna jakim stala sie polska Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 10:17 tylko patrzec jak niedługo LPR będzie postulowac żeby za jedynie słuszna pozycje seksualna uznac "po bozemu'albo jak kto woli"mosjonarska"wszystkie inne pozy bedą traktowane jako niemoralne i sprzeczne z zasadami prokreacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lotos.flower Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 10:24 > tylko patrzec jak niedługo LPR będzie postulowac żeby za jedynie słuszna > pozycje seksualna uznac "po bozemu'albo jak kto woli"mosjonarska"wszystkie inne > > pozy bedą traktowane jako niemoralne i sprzeczne z zasadami prokreacji i nad każdym małżeńskim łożem zawiśnie kamera z okiem Wielkiego Romana co by nam maluczkim nie przyszło do głowy zmieniac pozycję Kuba się wyzwala a u nas Fidelów się namnożyło - chory kraj Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 10:27 Dobrze, że nie portret Wielkiego Romana, bo wtedy to i z misjonarskiej nici by były Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 10:30 monia145 napisała: > Dobrze, że nie portret Wielkiego Romana, bo wtedy to i z misjonarskiej nici by > były a teraz pomyslcie o zonie Romana.ona go musi ogladac na co dzien nie tylko na portrecie i na dodatek seks musi z nim uprawiac.chociaz moze w tym przypadku seks uprawia sie tylko w celu spłodzenia potomstwa./to juz moze biedaczka wszystkie'razy"ma za soba. Odpowiedz Link Zgłoś
elena70 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 12:28 może te pomysły Romusia właśnie z braku seksu??? )))) Odpowiedz Link Zgłoś
begonia4 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 10:28 Najlepszy jest ten fragment: Według "Dziennika" politycy LPR nieoficjalnie przyznają, że większość ich postulatów nie będzie spełniona. Mają one jedynie pomóc im zaistnieć w mediach i choć trochę odróżnić się od PIS. Oddaje cała prawdę o naszych politykach -krzyczeć głośno przed wyborami, a podem miec w dupie swoje hasła. W tym przypadku akurat będe sie cieszyć z takiego podejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 10:32 Czemu Was to dziwi? To tylko usankcjonowanie prawne obecnego stanu: zrobienie legalnej skrobanki ze względu na zagrożenie zdrowia jest praktycznie niemozliwe - były przypadki kobiet z zakrzepicą czy ryzykiem utraty wzroku, którym zabiegu odmówiono, rodziły a ich stan zdrowia sie pogarszał. Zawsze wtedy przy okazji dyskusji były setki głosów w typie "to dla ciebie jest ważniejszy wzrok niż życie dziecka?". Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 10:35 A i przypadki śmierci z powodu powikłań po urodzeniu dziecka zdarzały się. To tylko kolejny przykład jak podmiotowośc kobiety nie mieści sie w tych ciasnych umysłach. Odpowiedz Link Zgłoś
jacha5 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 11:38 Problemem nie było zrobienie aborcji tylko zrobienie jej bezpłatnie w szpitalu. Każdy lekarz zasłaniał się etyką, ale prywatnie w gabinacie etykę szlag trafiał i problem znikał. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 11:48 Toż napisałam, że legalnie jest problem. W podziemiu problemu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
jacha5 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 12:00 Można nawet legalnie w gabinetach, nie można tylko gratisowo w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 12:22 Mówimy o zagrożeniu dla żucia a nie utracie zdrowia. Od czego jest cc? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 12:25 Mówimy o zagrożeniu zdrowia. W wielu przypadkach ciąża powoduje dramatyczne pogorszenia stanu zdrowia (ciąża a nie sam poród) - przy nowotworach, chorobach żył, odklejaniu siatkówki, ciężkich schorzeniach kręgosłupa... Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 14:37 triss_merigold6 napisała: > Mówimy o zagrożeniu zdrowia. W wielu przypadkach ciąża powoduje dramatyczne > pogorszenia stanu zdrowia (ciąża a nie sam poród) - przy nowotworach, chorobach > > żył, odklejaniu siatkówki, ciężkich schorzeniach kręgosłupa... triss a nie uwazasz ze takie osoby wiedzac o swoich przypadlosciach powinny sie odpowiednio zabezpieczac przed niechciana ciaza?? przeciez skrobanka takze dziala obciazajaco lepiej sie "stukac" z mozgiem a nie potem tworzyc precdensy sadowe bo lekarz nie chcial usunac ciazy w ktora baba swiadomie zaszla myslac ze aborcja w jej przypadku to legal bo przeciez "biedna chora" w przypadku zagrozenia zycia kobiety nawet kk dopuszcza aborcje, przeciez jesli matka umrze - umiera i dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
mkolaczynska Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 16:18 słowem jeśli nie chcesz ciazy to się nie bzykaj wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 16:33 Średnio atrakcyjna propozycja dla dorosłego człowieka... niezgodna ze stanowiskiem WHO w kwestii praw reprodukcyjnych zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 16:51 no jest to jakies rozwiazanie ale jest wiele prawie stuprocentowych metod o ktorych tyle piszecie w watkach nt rodzin wielodzietnych itp Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 16:24 Uważam, że nie ma kobiet, ktore świadomie olewają swoje zdrowie i zachodzą w ciążę lekim twistem licząc na to, że usuną ją legalnie. Biorąc pod uwagę ostatnich parę lat praktycznie nie ma szans na legalne usunięcie w takim przypadku. Niemniej furtka awaryjna powinna być, bo trudno od dorosłego człowieka nawet chorego oczekiwać, że zrezygnuje ze współżycia. Zabezpieczenia mogą zawieść. Wybacz ale potworne dla kobiety wydaje mi się zestawianie perspektywy utraty wzroku ze skrobanką w 12 tygodniu. To poniżające, uwłaczające kobiecie i sprowadzające ją do roli chodzącej macicy. IMO kobieta powinna miec prawo decydować o tym co dzieje się z jej ciałem, ale dla mnie zarodek nie jest dzieckiem tylko zarodkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 12:36 A czymze jest utrata zdrowia, jak nie zagrozeniem zycia?? Ja zakrzepicy nabawilam sie pod koniec ciazy, skrzep, ktory powstal w zyle, mogl spowodowac moją smierc przy porodzie. lekazr zasugerowal, ze kolejna ciaza w moim przypadku jest wykluczona. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 12:43 jeszce chcialam dodac, ze skrzep w zyle powstaly w trakcie ciazy, moze sie oderwac nie tylko wskutek porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 11:22 Dziewczyny, nie ma co sie ekscytować, wszystkie pomysły LPR-u to tylko medialny chwyt. Na zasadzie, że nie ważne, co się o kimś mówi, byle się mówiło i to głosno. Wszak sami przyznają, że "politycy LPR nieoficjalnie przyznają, że większość ich postulatów nie będzie spełniona. Mają one jedynie pomóc im zaistnieć w mediach i choć trochę odróżnić się od PIS". I to jest najbardziej bzdurne w tym wszystkim. Takie pogrywanie na społeczeństwie, czyli swoich ewentualnych wyborcach. Chyba tylko dureń teraz bedzie w stanie im zaufać i uwierzyć w to co mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 11:28 IMO jest niebezpieczne, że takie postulaty pojawiają się jako równoprawny głos w debacie publicznej. O redukowaniu praw obywatelskich nie powinno być dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
michiko wierzejski 02.08.06, 11:29 to kretynek jakich mało. Jego tatuś to oszołom do kwadratu. Młodemu w. żona chyba nie miała okazi do zejścia z tego świata więc W. sie podnieca bo nie zaznał strachu przed utrata kogos bliskiego. A może on nie jest zdolny do uczuc wyższych? Jako osoba ułomna.... Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: wierzejski 02.08.06, 11:34 No i zajśc w ciążę Wierzejski, w wyniku gwałtu też raczej nie może, więc pierdoły może opowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
jacha5 Re: wierzejski 02.08.06, 11:36 ale może jego kolega duchowny zrobić dziecko jakieś gosposi. co wtedy? - nowa lepsza ustawa? Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: wierzejski 02.08.06, 11:37 Po co nowa ustawa?- wystarczy mieć pieniądze, wszystko mozna załatwić Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: wierzejski 02.08.06, 11:37 Zdaje się, że nieźle podziemie prosperuje więc załatwienie problemu jest łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
michiko wtedy to fundusz alimentacyjny przy kurii 02.08.06, 13:46 uratuje sprawę he he he oszołomstwo się pleni.... Odpowiedz Link Zgłoś
michiko wtedy to fundusz alimentacyjny przy kurii 02.08.06, 13:46 uratuje sprawę he he he oszołomstwo się pleni.... Odpowiedz Link Zgłoś
jacha5 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 11:32 Co się tak Dziewczyny dziwicie?! Przecież konsultowali się z duchownymi Ja już nie wiem czy śmiać się z tych pomysłów i denerowować! Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 11:35 One są wbre pozorom groźne. A, że konsultował z duchownymi? KK ma na to przyzwolenie polityczne od 17 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
maadzias1 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 12:37 Oni wszyscy są przeciwni usuwaniu ciąży, ale chyba nie byli przeciwni jak ktoś pousuwał im mózgi. Są za ochroną życia ludzi. Czyli życie kobiety noszącej dziecko jest mniej warte niż życie nienarodzonego dziecka. I tu dochodzimy do sedna sprawy. Dziewczyny nasze życie jest ch..a warte bo jesteśmy tylko maszynkami do produkcji dzieci. Nasze uczucia się nie liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
elena70 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 12:41 To jeszcze jedna droga do zwiększenia przyrostu naturalneg. Po becikowym, które powoduje że mniej dzieci oddawanych jest do adopcji, bo mamusiom szkoda 1000 zł i oddadzą dziecko później jak już państwo wydoją teraz mamy pomysł z bezwzględnym zakazem aborcji. Ile jeszcze do wyborów parlamentarnych, ktoś liczy? Odpowiedz Link Zgłoś
asia2810 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 12:46 Dla mnie ten pomysł jest chory ,jak umrze matka w ciąży to i dziecko które nosi .Paranoja jakaś. Odpowiedz Link Zgłoś
jacha5 No to sobie pogadałyśmy... 02.08.06, 14:24 tylko co dalej?! Można coś z tym zrobić. Obawiam się, że nie. Mohery i tak będą głosować na pisiorów i giertychów, a ci beda dalej wprowadzac w zycie swoje chore pomysly. Może ktoś ma pomysl co z nimi zrobić. (może eutanazja dla moherów?) Odpowiedz Link Zgłoś
lidkakn Re: No to sobie pogadałyśmy... 02.08.06, 14:28 Zgadzam się, może i w edukacji przestaną mieszać. Aż strach po wakacjach wracać do szkoły. Giertych szumi... Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 14:48 Oczywiście, ja sobie z tego zdałam sprawę juz dawno temu W języku LPR nie ma "kobiety", jest tylko "matka" i to ma nas odpowiednio sytuować w drabinie społecznej Odpowiedz Link Zgłoś
jacha5 Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 14:51 monia145 napisała: > Oczywiście, ja sobie z tego zdałam sprawę juz dawno temu > W języku LPR nie ma "kobiety", jest tylko "matka" i to ma nas odpowiednio > sytuować w drabinie społecznej A ten bezdzietne to lesby lub puszczalskie Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Nowy pomysł LPR 02.08.06, 15:24 No to ja już tylko czekam na ustawę, która umożliwiła by karanie osób (głównie kobiet) uprawiających seks oralny. Przecież to KANIBALIZM! Odpowiedz Link Zgłoś