bea.bea Re: Wypadek w SMYKU 16.08.06, 12:22 i z powodu braku nalezytej opieki......i głupawki dziaci.. w moim miescie sa dwa duze slepu zabawkowe....do którym dzieciom jest wstęp wzbroniony... a po przeczytaniu tego wątku..zabronią nam wprowadzac dzieci do innych sklepów tez.... albo dla kazdego dziecka bedzie obowiazkowy wózek.....jak w szpitalach w USA albo klatka..przed sklepem... Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Wypadek w SMYKU 16.08.06, 12:40 Oj, marzy mi się coś takiego wchodząc do sklepu oddaję dziecko na przechowanie, tak jak duże torby z zakupami z innych sklepów Oby tylko nie wymyślili, że dzieci zafoliują Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Wypadek w SMYKU 16.08.06, 12:54 eee, tam, zaraz zafoliować, każde matka dostanie dla swojego dziecka, powiedzmy, poniżej 5 roku życia, szelki i smycz - nie zapniesz, nie wejdziesz sklepy bronią się przed tego typu akcjami (odszkodowaniami) nie tym, że ulepszają i zabezpieczają, tylko tym, że zabraniają wchodzić dzieciom do któregoś tam roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea ale jakoś...:) 16.08.06, 13:03 nie moge sobie wyobrazić sklepu w którym półki zaczynają sie od np.130cm wszystko ponizej jest zagabkowane na wypadek bliskiego spotkania... a podłoga wyłozona jest gabką...czy grubą wykładzina... co do podłogi to trudno wybrać ..bo z mojego doswiadczenia wynika , że gruba wykładzina świetnie zdziera skóre z warg...)0 osobiscie ...jako posiadaczka szalonego 3 latka..wchodząc do sklepu zakładam mu "nelsona na łape))...czytaj inaczej uscisk pytona.....i mało mnie obchodzi czy to stworzenie drze się czy nie... zwykle już sie nie drze , bo przyzwyczajony....i nie mam problemu z głupawym lataniem...i wizjii płacenia za zwalone towary... no cóz wyznaje zasade , ze swoboda i radocha owszem...ale nie wszędzie a co do smyczy...polecam ...przerabiałam...skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: ale jakoś...:) 16.08.06, 13:16 a ja juz oczami wyobraźni wyobraziłam sobie pokoik z zabawkami i opiekunka, gdzie można zostawić bezpiecznie dziecko........ i samemu sobie pójść na zakupy. Marzenie.......... Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea jako czrnowidzka...:) 16.08.06, 13:24 )) sama zostawiam młodego na "kólkach"...i spokojnie robie zakupy.......ale ja nie mam problemu jesli chodzi o kontakt z innymi dziećmi.. więc co...oczyma wyobrazni widze np 20 pomieszczeń w kazdym jedna opiekunka..... Odpowiedz Link Zgłoś
pade bea 16.08.06, 13:31 uwierz, gdybyś weszła do wrocławskiego smyka, nelson by nie pomógł, sama byś się wywaliła, razem z synem Odpowiedz Link Zgłoś
tofik991 Re: bea 16.08.06, 16:27 W Warszawie w DH Smyk przy al. Jerozolimskich istnieje bardzo przyzwoity ogródek, w którym dzieci mogą bawić się pod opieką rodziców, lub wręcz zostać same i wtedy zajmuje się nimi personel sklepu. Jednak ze względu na wiek nie można pozostawić tam dziecka poniżej trzeciego roku życia. Podpisuje się odpowiednią deklarację, podaje numer komórki, a samemu robi spokojnie zakupy. Korzystanie z placu zabaw jest bezpłatne, jeśli rachunek w kasie sklepu przekroczy 49zł. W przeciwnym razie 1,5 godziny wolności kosztuje 15zł. Niestety z braku miejsca nie we wszystkich sklepach można zorganizować podobne miejsca rozrywki, a szkoda. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
musia2002 Re: bea.bea 17.08.06, 05:19 bea.bea napisała: albo dla kazdego dziecka bedzie obowiazkowy wózek.....jak w szpitalach w USA > albo klatka..przed sklepem... Pierwsze slysze.Bylam z moim dzieckiem juz kilka razy w szpitalu i nie widzialam specjalnych wozkow dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: Wypadek w SMYKU 16.08.06, 12:45 Jak zwykle same ekstrema. Albo nieodpowiedzialna matka sama sobie winna, albo wszystkiemu winien sklep, nic pośredniego. Matka powinna dziecka bardziej pilnować i nie pozwalać na bieganie przy kasach. Ale też sklep do którego ogromna część klientów przychodzi robić zakupy z dziećmi, też mógłby zadbać o większe bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
matma08 Re: Wypadek w SMYKU 16.08.06, 13:35 > Czy w tej sytuacji należy się odszodowanie za ten wypadek? A jak sie wywroci w parku to odszkodowanie od kogo? Wez sie dziewczyno zastanów... Odpowiedz Link Zgłoś