Dodaj do ulubionych

Jak znalazłaś pracę?

31.08.06, 12:47
Ja szukam i niestety efekt fatalny, czyli nadal jestem w domu.
Mam pytanko, jaką drogą znalazłaś pracę. Samodzielnie czy przez koneksje? Ale
tak szczerze, pytam z ciekawości.
Obserwuj wątek
    • gerandia Re: Jak znalazłaś pracę? 31.08.06, 12:51
      Ja co prawda pracuje ale tez szukam czegos zeby zmienic i potwierdzam jest
      bardzo ciezko mam kwalifikacje doswiadczenie i nic niestety nie mam zanjomych
      ktorzy mogli by cos zalatwic bo nie oszukujmy sie tak sie teraz robi zatrudnia
      sie ludzi z polecenia ale nie poddaje sie wysylam aplikacje pytam i wierze ze w
      najblizszys czasie znajde i tobie tez tego zycze
      pozdrawiam
      • chloe30 Re: Jak znalazłaś pracę? 31.08.06, 12:56
        Obie moje prace znalazłam sama. Do jedenj firmy dostałam się przez Adecco, do
        drugiej z ogłoszenia w GW.
        Nigdzie nie miałam znajomości smile
    • lola211 Re: Jak znalazłaś pracę? 31.08.06, 12:57
      Moja znajoma dala mi cynk, ze poszukuja kogos do jej dzialu.Nie poszlam typowo
      z polecenia, tylko po prostu wyslalam cv , poszlam na rozmowe i sposrod kilku
      kandydatow zdecydowano sie na mnie.W mojej firmie tak wlasnie szukaja nowych-
      wici rozsylaja najpierw pracownicy, ogloszenie to ostatecznosc.
    • akap22 Re: Jak znalazłaś pracę? 31.08.06, 12:57
      Ja dwa razy zmieniałam pracę
      pierwszy raz znalazłam pracę sama, po 4 latach firma została zlikwidowana i
      szefowa poleciła mnie znajmemu (nazwijmy go pan X) i zostałam zatrudniona.
      Potem zaszłam w ciążę i byłoby wszystko OK ale szef mojego działu czyli X
      odszedł,
      po macieżyńskim okazało się, że nie ma dla mnie miejsca, prezes szczerze
      powiedział, że może za rok ale nie wiadomo dlatego przedłużyłam macieżyński i
      byłam trochę na wychowawczym. I wtedy X zadzwonił do mnie z informacją, iż jego
      kolega właśnie szuka kogoś o moich kwalifikacjach i tak mam trzecią pracę.
      Więc można powiedzieć, że trochę przez koneksje ale zapracowane i zasłużone bo
      jak bym była złym pracownikiem to nikt dalej by mnie nie polecał.
      A jakiej pracy szukasz i gdzie?
      Może coś mogłabym Ci pomóc.
      • fifkowa Re: Jak znalazłaś pracę? 31.08.06, 12:58
        Szczerze mowiac ja po znajomości bo teraz inaczej jest trudno
      • blou1 Re: Jak znalazłaś pracę? 31.08.06, 13:04
        Ja Wrocław, jestem hotelarzem, finanse i rachunkowość też w teorii. Ale
        szczerze, nie pracowałam w zawodzie i zaczynam od zera a że latek już trochę
        mam więc mam gorzej. Wiecie, dziwne, jakoś poztywnie jestem nastawiona (wbrew
        dotychczasowym doświadczeniom).
        Ps. A szukam różnymi drogami, znajomi, wysyłam podania w ciemno, wyborcza,
        internet, chyba więcej nic nie wymyślę.
    • clk Zawsze sama, nigdy z polecenia. 31.08.06, 13:06
      A tak w ogole trzymajcie kciuki, ide dzisiaj na 15na rozmowe, chce zmienic
      prace, bo mam swojej dosc i chcialabym pracowac tam, gdzie ide smile))
    • mysia-mysia fuksem 31.08.06, 13:12
      Też nie miałam żadnych znajomości, ale w końcu udało się. I to w chwili, kiedy
      sobie odpuściłam wszystko, bo już nie miałam nadzieji.
      Było dość śmiesznie: byliśmy umówieni z szefem na rozmowę na piątek. W środę
      wieczorem zadzwonił żeby przełożyć na czwartek, a jeszcze nadzwonił się trochę
      bo nie odbierałam. A ja zamiast "ależ oczywiście nie ma najmniejszego problemu",
      powiedziałam, że nie bo mam już inne plany. Trochę tak na zasadzie "zawracanie
      głowy, chodzę na te rozmowy a wszystko na pewno i tak jest z góry obstawione" I
      byłam pewna, że pan powie "no to trudno, poradzimy sobie bez pani". No ale pan
      się dostosował. Sama rozmowa była niestandardowa, bo przeprowadzana na
      korytarzu, a mi się nawet nie chciało robić dobrego wrażenia. Powiedziałam nawet
      że czegośtam to nie lubię robić. Ale jednak to mnie wybrano - cuda się czasem
      zdarzają wink
      Powodzenia i nie poddawajcie się smile
    • babsee Re: Jak znalazłaś pracę? 31.08.06, 13:13
      Pierwsza praca po znajomosci.Druga praca z castingu-pokonoalam 300 osób nie majc
      żadnego kompletnie doświadczenia!!!
      Trzecia praca z ogloszenia Wyborczej.Bylam na rozmowie,kazali czekac a
      miedzyczasie okazalo sie ze jestem w ciązy.Zosatalm wiec w starej pracy i jak
      córcia miala 8 miesięcy zadzwonilam tam jeszcze raz-okazalo sie ze jedna z
      pracownic idzie na emeryture-czekalam jeszce 3 miesiące i pracuje tam do dzis,
    • agatkaros Re: Jak znalazłaś pracę? 31.08.06, 14:03
      Ja sama znalzałam pracę, bez polecenia, w której pracuję już 5 lat. Obecnie mam
      jeszcze 2 dodatkowe prace, kóre także znalzłam bez żadnych koneksji. Nie
      zgadzam się więc z teorią, że wszystko załatwia się przez znajomości, z
      pewnością one się przydają, ale jak widać po moim przypadku nie miały znaczenia.
    • abosa Re: Jak znalazłaś pracę? 31.08.06, 14:16
      Dzwoniłam (w odpowiedzi na ogłoszenia)+ rozmowy z cv i listem, sama z siebie
      roznosiłam/ rozsyłałam cv do firm/ placówek, które mnie interesowały;
      Gdy odbywałam staż, dostałam propozycję pracy z miejsca, gdzie byłam na
      rozmowie jakieś 5 mies. wczesniej ale odmówiłam (i tego trochę żałuję);
      Obecnie pracuję w firmie, o której ktoś mi powiedział, że poszukują, przyszłam
      na rozmowę, potem, chyba po dwóch tyg. na test i wkrótce zostałam przyjęta smile
      Inna sprawa, że w międzyczasie znalazło się dla mnie miejsce gdzie indziej (jak
      wyżej wspomniałam, biegałam z cv wszędzie wink), zrezygnowałam z niego i bardzo
      się z tego cieszę smile
      Dlatego jestem zdania, że pracę trzeba sobie wychodzić, można wirtualnie smile
    • oliwia.x Re: Jak znalazłaś pracę? 31.08.06, 14:36
      najpierw bylam na stazu po znajomosci
      potem znalazlam prace sama, nastepnie tez przez przypadek przeszlam do nowej a
      potem dziwnym zbiegiem okolicznosci odeszlam za porozumieniem stron do
      nastepnejpracy czyli w sumie 3 prace i zaszlam w ciaz. bylam na macierzynskim
      potem 3 mce wychowaczego i tym razem po znajomosci dostalam znowu nowa prace i
      przeszlam za porozumieniem stron.
      wszystkie prace bez znajomosci okazaly sie nieciekawe a teraz ta po znajomosci
      i jestem zalamana bo tez lipa. ja nie wiem czemu nie mam szczescia do pracy
      zawsze trafiaja mi sie niewypaly najpierw zlote gory obiecuja a potem niewypal
      eh szkoda gadac. nie chodzi tu juz o finanase ale o samorealizacje. moj maz
      mowi ze dla mnie kazda prace bedzie zlasad
    • missfatbooty przez ogłoszenie w internecie 31.08.06, 14:40
      jedną.. całkowicie bez znajomości.
      a drugą z polecenia - dostałam nr od znajomej mamy do faceta, który szukał lektorki.
      a teraz znowu szukam przez net (leniwa jestem i mi sie osobiscie nie chce skladac.. tongue_out )
    • triss_merigold6 Re: Jak znalazłaś pracę? 31.08.06, 14:43
      Zawsze samodzielnie. Z ogłoszeń w "GW" te pierwsze prace a później weszłam w
      branżę i szukałam lepszych już z innej pozycji, czasem z ogłoszeń, czasem sama
      wysyłałam aplikacje nawet jak firma nie deklarowała, że szuka i okazywało się,
      że owszem szuka. Bywało tak, że się nawzajem ze znajomymi polecaliśmy.
      • martyna1985 sama 31.08.06, 16:16
        wybrałam się do centrum handlowego, zostawilam CV i na drugi dzien dostalam
        pracesmile
    • mieszkowamama Re: Jak znalazłaś pracę? 31.08.06, 16:21
      Znajomości n/t.
    • mamaivcia Re: Jak znalazłaś pracę? 31.08.06, 16:26
      Zarówno tę pierwszą w życiu, jak i potem drugą poprzez agencję rekrutacyjną :-
      )))
    • budzik11 Re: Jak znalazłaś pracę? 31.08.06, 16:50
      Samodzielnie, z ogłoszenia w gazecie, pracuję tu już prawie 4 lata.
      • juska26 Re: Jak znalazłaś pracę? 31.08.06, 16:58
        Przez znajomości, po roku szukania, wydzwaniania na ogłoszenia z gazet,
        wysyłania cv itp.
        Trzymajcie kciuki jutro mój pierwszy dzień pracy smile
    • jdylag75 Re: Jak znalazłaś pracę? 31.08.06, 17:03
      Wysłałam ofertę (pierwszą poważną, bo popełniłam jeszcze 2 wczesniej, ale takie
      sobie), w mailu powołałam sie na kolegę, który współpracuje z tą firmą i
      dostałam pracę, a on za mnie znaleźne-300 pln.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka