gosia1510 06.09.06, 11:44 Bałyście się porodu? Ja już po nocy spać nie mogę Jak sobie radziłyście z tymi emocjami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gingerrr Re: Strach przed porodem 06.09.06, 15:11 ja jestem w 22 tyg i jestem stara panikara,jak mi wycinali migdaly 4 lata temu ,to narobilam takiego gnoju,że mnie uśpili samego porodu to się narazie boje umiarkowanie,ale tego całego cyrku po porodzie to się boje jak diabeł wody święconej ,te laktacje,zrastanie się itp atrakcje mnie przerażają ... Odpowiedz Link Zgłoś
ania2518 Re: Strach przed porodem 06.09.06, 15:28 Ja pamietam ze strasznie balam sie porodu, przerazalo mnie to ze moja mama miala wszystkie 4 porody bardzo ciezkie i dlugie. U mnie sie to tymczasem nie sprwdzilo, rodzilam 5 godzin. Nie powiem ze bylo latwo, milo i przyjemnie ale dalo sie przezyc. Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: Strach przed porodem 10.09.06, 23:43 ja się bałam troszeczke...ale jak teraz jestem po porodzie,i wiem że chcemy mieć jeszcze dzieci,boje sie bardziej,na samą myśl że bede to przechodzić jeszcze raz) Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: Strach przed porodem 10.09.06, 23:44 ale dla pocieszenia dodam ze mam tak wspaniałą córeczke ,że nie żałuje... Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Strach przed porodem 06.09.06, 16:43 jeju a wiecie co sie bedzie dzialo jak bedziecie rodzic? ja stwierdzilam ze tego bolu sobie nie wymysle wiec nie mam po co wariowac- i pozbylam sie paniki czy histerii i mialam spokoj-ba! ja chcialam juz rodzic! a ze mialam podejscie- bedzie ze mna mama, polozna, moge dostac srodki, moge isc do wanny, nie bede krzyczec (udalo sie!), to jakos poszlo i tak skonczylo sie cesarka nagla- i wtedy nie panikowalam bo wiedzialam ze wiedza co robia i uratuja mi dziecko. porod mimo bolow krzyzowych i wlasnie cesarki wspominam calkiem niezle Odpowiedz Link Zgłoś
hanti Re: Strach przed porodem 06.09.06, 18:09 pierwszego się nie bałam, nie wiedziałam co mnie czeka )) drugi jakoś sam się potoczył, za to cholernie bałam się trzeciego bo to była pierwsza cesarka, a okazało się że ja wolę cc )) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: Strach przed porodem 09.09.06, 10:59 ja się nie zdążyłam zacząć bać, bo nie dość, że zleciało straznie szybko te 9 miesięcy, to jeszcze odeszły mi wody (o 23 jak kładłam się spać) 15 dni przed planowanym terminem a jaka wtedy była piękna pełnia Odpowiedz Link Zgłoś
isault Re: Strach przed porodem 09.09.06, 20:19 Spoko Każdy się trochę boi bo się nie wie jak to ma wyglądać. Dobrze jest mieć wszystko wcześniej przygotowane (szpital, położną, walizki, duuuuuuuuużo podkładów, Tantuum Rosa za dwa pudełka, kupic sobie koniecznie w aptece z pojedyńczymi lekami homeopatycznymi Arnica CH200 ( lub C200) i łyknąć bezpośrednio po porodzie dwie dawki po trzy kulki w odstępach 15 min na czczo). I wcześniej się o porodzie jak najwięcej naczytać i naoglądać. ja miałąm tez swoja filozofię: żaden poród nie będzie trwał więcej niż 24 h - a dobę, jaka by nie była da się przeżyć. Co do zycia po porodzie to jest cięzkie przez dwa tygodnie i nie ma co się łudzić. Ale z pomocą jakąś da się przeżyć. teraz są porodnie laktacyjne, laktatory elektryczne, poduszki do karmienia i siedzenia. No i to tylko dwa tyg )) Odpowiedz Link Zgłoś