mysia-mysia 20.09.06, 19:43 bo mi strasznie zimo jak zwykle jestem grubo ubrana i jeszcze podrzewam się herbatą i tak niemal codziennie kto jeszcze tak ma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wenus2006 Re: komu zimno? 20.09.06, 19:47 eeee no ja tak nie mam,mi zawsze jest gorąco,ale nie daj Boże przemarznę trochę na dworze to straty energetyczne powodują u mnie koński apetyt i to jest naprawdę niefajne.5 lat temu byłam z kumpelkami i dziećmi pod namiotem ,było zimno ,padał deszcz i dosłownie żarłyśmy,tłumaczyłyśmy to właśnie "stratami energetycznymi"cóż jak po powrocie miałam 1 kg więcej.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: komu zimno? 20.09.06, 19:52 A mi jest wiecznie gorąco - tak źle i tak niedobrze ) Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: komu zimno? 20.09.06, 19:54 a masz niskie cisnienie?? bo ja mam i zawsze jest mi zimno ale ostatnio jakos nie. Moze to klimakterium sie zbliza?? Odpowiedz Link Zgłoś
mysia-mysia Re: komu zimno? 20.09.06, 20:03 na klimakterium to chyba za wcześnie, a ciśnienie faktycznie b niskie, nie pamiętam dokładnie jakie ale jak pielęgniarka mierzyła zawsze po dwa razy bo nie mogła uwierzyć że się nie pomyliła Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: komu zimno? 20.09.06, 20:16 to wszytsko tlumaczy. lekarze rekomenduja picie duzo wody bo to lekko podnosi cisnienie tak na dluzsza mete Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: komu zimno? Mnie:(( 20.09.06, 19:54 dlatego nie lubię wieczorów.Kiedy przychodzi nie funkcjonuję, zmuszam się do zrobienia czegokolwiek-sprzątnięcie,kolacja..-a najchetniej weszłabym pod kocyk ciepły uwielbiam lato, ładuję wtedy akumulatorki i nie narzekam na okropne upały- kiedy wszyscy topią się we własnym pocie mi nareszcie jest ciepło U mnie to rodzinne niestety, jedynym wybawieniem jest coś na rozgrzewkę- winko,drinacz-ale tak co wieczór??? to pod alkoholizm podpada Odpowiedz Link Zgłoś
mysia-mysia Re: komu zimno? Mnie:(( 20.09.06, 20:01 oj, grzane winko jest świetne ale faktycznie, codziennie to jakoś nie bradzo jeszcze dobrze działa kakao lub mleko z miodem, ale z powodów żołądkowych nie mogę pić mleka, więc tylko herbata zostaje ja też wyjątkowo dobrze znoszę upały, kiedy wszyscy "ledwo żyją" to mi jest w sam raz lub tylko odrobinę za ciepło i w ogóle nie rozumiem jak ktoś mówi że w czasie upałów jest duszno pozdrawiam zimną koleżankę Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: komu zimno? Mnie:(( 20.09.06, 20:01 kolo 17-18 organizm przelacza sie z dominacji ukladu wspolczulnego na przywspolczulny. A ten oszczedza energie wiec metabolizm jest wolniejszy. Stad i produkacja ciepla zahamowanaWszystko mozna jakos wytlumaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
mysia-mysia Re: komu zimno? Mnie:(( 20.09.06, 20:03 to by się zgadzało, bo w dzień jakoś lepiej funkcjonuję można to jakoś odwrócić? Odpowiedz Link Zgłoś
mysia-mysia Re: komu zimno? Mnie:(( 20.09.06, 20:07 uuu a może jeszcze powiesz że to się pogłębia z wiekiem? to byłoby straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: komu zimno? 20.09.06, 20:03 jest mi zimno notorycznie od września do czerwca> niskociśnieniowiec jestem i do tego ciepłolubny, dla mnie nastały ciężkie czasy...ale mam spsób na rozgrzanie, niestety w dwójkę co nie zawsze jest wykonalne ) Odpowiedz Link Zgłoś
mysia-mysia Re: komu zimno? 20.09.06, 20:04 oj, tak dobry sposób, ale niestety niemąż musi się do mnie zacząć dobierać pod kołdrą bo inaczej się nie rozbiorę Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 mysia,piąteczkę przybij. 20.09.06, 20:09 nadajemy na tych samych falach mysia-mysia napisała: > oj, tak dobry sposób, ale niestety niemąż musi się do mnie zacząć dobierać pod > kołdrą bo inaczej się nie rozbiorę haaahahaaaa a ile się musi namęczyć zanim się rozgrzeję i na dodatek nie rozumie jak może mi być zimno, kiedy z niego już się leje Odpowiedz Link Zgłoś
mysia-mysia Re: mysia,piąteczkę przybij. 20.09.06, 20:13 oj tak tak, myślę że gdyby nie różnica temperatur znacznie częściej byśmy ten-tego a jak ja w ostatnie upały byłam w pełnej gotowości to on krzyczał żebym go nawet nie dotykała bo już i tak nie może z gorąca wytrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: mysia,piąteczkę przybij. 20.09.06, 20:16 mysia-mysia napisała: > oj tak tak, myślę że gdyby nie różnica temperatur znacznie częściej byśmy > ten-tego > a jak ja w ostatnie upały byłam w pełnej gotowości to on krzyczał żebym go nawe > t > nie dotykała bo już i tak nie może z gorąca wytrzymać hahahahaha nieżle. od razu cieplej mi się zrobiło, nareszcie ktoś mnie rozumie mi też się ciągle chciało a teraz klapa, szkoda gadać;-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
mysia-mysia Re: mysia,piąteczkę przybij. 20.09.06, 20:23 dobrze by było gdyby przygotowywał nas wcześniej jakiś inny pan, wtedy mogłybyśmy wyjść do naszych mężczyzn już rozgrzane Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: mysia,piąteczkę przybij. 20.09.06, 20:28 to dobry pomysł,ale czy nie byłoby za gorąco wtedy?? Odpowiedz Link Zgłoś
mysia-mysia Re: mysia,piąteczkę przybij. 20.09.06, 20:33 eee, nie - mi nigdy nie jest za gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: mysia,piąteczkę przybij. 20.09.06, 20:38 a wiesz to prawda,,,to moze więcej tych rozgrzewających ???? Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: komu zimno? 20.09.06, 20:17 mysia a nie masz problemow z tarczyca?? Odpowiedz Link Zgłoś
mysia-mysia Re: komu zimno? 20.09.06, 20:19 w dzieciństwie mnie badali i powiedzieli że nie jakiś czas temu znów byłam u lekarza i powiedział że jak zimno jest jedynym objawem to nie i taka już moja uroda widocznie Odpowiedz Link Zgłoś
olushia Re: komu zimno? 20.09.06, 20:48 mnie też zimno i też mam niskie ciśnienie. Najgłupsze jest to,że zimno jest mi też w lato czasem za oknem 30 stopni , a ja w domu pod kocykiem. Odpowiedz Link Zgłoś