Dodaj do ulubionych

ile zarabia i jaką pracę ma emama?

16.10.06, 20:45
Nie to że jestem wścibska,ale przy jednym moim wątku pewna emama zadziwiła się
moimi zarobkami.Jestem ciekawa jak to jest w "świecie".Kto nie chce niech nie
odpowiada!
Więc o mnie:
1.28 lat inżynier AE w Krakowie
2.mieszkam w małej gminnej miejscowości 50 km od Katowic, 20 km od większego
miasta
3.pracuję obecnie w hurtowni(5 pracowników)
4. zarabiam 700 zł netto za 8 godzin, co druga sobota robocza do wybrania jako
dzień wolny
5.mam wyższe aspiracje ale o pracę u nas ciężko więc staram się szukać
plusów-tylko 8 godzin bez nadgodzin,blisko do domu i dziecka

a jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • mama.igora Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 16.10.06, 22:32
      Zarabiam stowe wiecej. Wyzsze wyksztalcenie. Praca jak u ciebie-blisko do
      dziecka, na miejscu, i zero stresu. Ale chce cos zmienic. W zarobkach i w swoim
      zyciu.
      • zuzanna56 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 16.10.06, 22:57
        To ja się zdziwiłam. Przepraszam.
        Skończyłam anglistykę. Pracuję od 13 lat. Obecnie w niepublicznym katolickim
        liceum. Mam ponad półtora etatu. Zarabiam 2700 zł plus korepetycje 200 zł za 4
        lekcje w miesiącu.
        • zuzanna56 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 16.10.06, 22:59
          Wakacje płatne w całości ale trzynastki brak.
          Mam dużo pracy w domu.
          Częste spotkania z rodzicami i rady ped. oraz szkolenia.
        • mama.igora Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 23:19
          zuzanna56 napisała:

> To ja się zdziwiłam. Przepraszam.
          > Skończyłam anglistykę. Pracuję od 13 lat. Obecnie w niepublicznym katolickim
          > liceum. Mam ponad półtora etatu. Zarabiam 2700 zł plus korepetycje 200 zł za
          4
          > lekcje w miesiącu.

Nie wkurzaj mnie!!!
          • zuzanna56 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 18.10.06, 19:02
            Jezu... mamo.igora a czemu ja cię wkurzam???
      • edelka Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 12:49
        mamo inki i mamo igora współczuję Wam. Ja mam 300 zł więcej od mamy inki. Miasto
        średniej wielkości, pracuję jako urzędnik samorządowy. 8 godzin dziennie.
        Weekendy wolne. Mam wykształcenie wyższe, nie pracuję w zawodzie. Może też bym
        chciała coś zmienić, ale tu choć niewielkie zarobki, to pewne. A w firmie
        prywtnej? Najpierw okres próbny a potem (o ile Cie przyjmą, bo małe dziecko,
        więc i chorobowe pewnie często będzie brać, a potem może zechce mieć drugie, to
        urlop macierzyński, a nie daj Boże i wychowawczy). A i ze znalezieniem pracy w
        prywatnej firmie tez nie jest prosto sad
    • matkamichala Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 16.10.06, 23:18
      1800 na reke z umowy zlecnia, bez zusu, urlopu, choroboego itp, poza domem
      jestem dwa dni w tygodniu, reszta po nocach.
    • dag_mara Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 00:06
      Miasto dawne woejwódzkie, praca w państwowej instytucji, godziny od 7.30-15.30.
      Wszystkie weekendy wolne, ewentualne soboty - do odebrania w inny dzień.
      Praca niedaleko domu, 10 minut piechotą.
      Po studiach, ambicjonalnie - czuję się spełniona, ale tez i nie mam
      wygórowanych ambicji.
      Na rękę średnio 1.600 - 1.700 zł.
      Jestem zadowolona, nie szukam niczego innego.
      • tao_kubusia_puchatka Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 08:36
        miasto wojewódzkie, administracja państwowa,praca od 7.30 - 15.30 jednak bardzo
        często z racji tego czym się zajmuję praca przedłuża się o tę godzinę , dwie,z
        reguły też jeden weekend w miesiącu.dopracy dojeżdżam pociągiem ok. 30
        min.Skończone studia wyższe, 1490 brutto, ale za to trzynastka i bywa, że
        nagroda. Cena tej pracy - mąż oddalony o 150 km, widzimy się w weekendy, albo
        rzadziej, całe szczęście, że moim synkiem zajmuje się babcia.Pozdrawiam
    • m.fiorella Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 08:42
      sczecin, wykształcenie wyższe, pracuje w hurtowni 8 godzin 5 dni w tygodniu,
      dopracy jade 1 godzine autobusem, 25 min samochodem, zarabiam oficjalnie 1000
      na ręke, nieoficjalnie 2000 na reke ( szefowa nie chce placic wysokiego zusu)
      Pozdrawiam
    • elena70 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 08:50
      szkoła państwowa. Goły etat. 13 lat pracy. 1200 zł na rękę. Kupa roboty i
      papierów do domu.
    • magda762 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 08:54
      1. 30 lat - wyższe ekonomiczne
      2. mieszkam we Włocławku
      3. pracuję w dość dużej spółce z o.o. - 150 pracowników
      4. zarabiam ok. 2.200 - 2.300 zł na rękę za 5 dni w tygodniu (od 7.00 - 15.00),
      nadgodziny w miarę potrzeb (wszystkie płatne).
      4. jestem w dziale kadrowo - płacowym
      5. jestem zadowolona - chyba powinnam

Pozdrawiam
      • malami777 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 09:07
        28 lat, prawnik w Warszawie, 6000 brutto
        • kina1 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 09:23
          Warszawa - pracuję w sekretariacie firmy informatycznej. Spory zakres
          obowiązków, ale spoko z wszystkim się wyrabiam. pracuję 7 godzin dziennie 5 dni
          w tygodniu. żadnych nadgodzin, pracy w weekend itp. Pracuję tu prawie 6 lat.
          zarabiam 2200 netto, ale np. w lipcu była premia i dostałam 3500 netto. aha, za
          kilka dni ma być podwyżka i spodziewam się ok.2800 na rękę. nie narzekam
          • paninemo Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 11:24
            Mam 25 lat. Pracuje w Warszawie jako ekonomista.Zarabiam 4000 netto.
            Praca ciekawa, rowijajaca i bezstresowa. Nigdzie na razie sie nie ruszam.

Pozdrawiam
        • joanna266 zawsze myslalam ze prawnicy zarabiaja wiecej:-) 17.10.06, 12:14
          6000 to w/g mnie nieadekwatna kwota.choc pewnie wszystko zalezy od tego jak
          dobrym jest sie prawnikiem,ile lat w zawodzie itp.bez urazy oczywisciesmile))
          • lola211 Re: zawsze myslalam ze prawnicy zarabiaja wiecej: 17.10.06, 12:18
            W wieku 28 lat ma sie chyba jeszcze zbyt male doswiadczenie, by uzasadnione
            bylo wyzsze wynagrodzenie.
            • joanna266 Re: zawsze myslalam ze prawnicy zarabiaja wiecej: 17.10.06, 12:19
              a to chyba ze taksmile))nie wiedziałam ile lat ma kolezanka prawniczka.
              • joanna266 Re: zawsze myslalam ze prawnicy zarabiaja wiecej: 17.10.06, 12:20
                a raczej nie doczytałamwink))jaksa dzis zaspana chyba jestem jeszczesmile
          • malami777 Re: zawsze myslalam ze prawnicy zarabiaja wiecej: 17.10.06, 12:24
            joanno bo zarabiają smile ale jak skończą aplikację, ja dopiero w trakcie, wiec
            mam nadzieje wszystko przede mną
            • joanna266 Re: zawsze myslalam ze prawnicy zarabiaja wiecej: 17.10.06, 12:58
              i tego ci z serca zycze.bo tyle lat ciezkich studiow,odmawiania sobie luzu i
              spokoju nalezy godziwie wynagradzacsmile))pozatym mam slabosc do tego zawoduwink
    • 4dzieciimy Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 12:01
      Wykształcenie wyższe, trochę kursów, dwa języki potrzebne w pracy.
      Prowadzę własne biuro rachunkowe, pracuję głównie w domu, miesięcznie 10.000-
      12.000.
      Mam miesiąc wakacji i miesiąc ferii. Moją pracę przekazuję wtedy siostrze
      (również finansistce), a potem ja pracuję za nią, a ona baluje. W tym gorącym
      okresie pomaga nam mama-również księgowa.

jestem baardzo zadowolona, przede wszystkim, że nie ugrzęzłam z dziećmi w domu,
      no i to co robię też sprawia mi frajdę.

aldi
    • oxygen100 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 12:09
      Warszawa, 34, Adiunkt w PAN. Zarobki hm......... duzo za male jak na naukowca
      ale nie narzekam, bo sporo choc nieregularnie wpada z grantow dodatkowych
      zlecen no i za sam doktorat wpadlo kilka nagrod hehe. Za to w zasadzie czas
      pracy mam nienormowany, czasem pracuje w domu, co szef lyknal jak mlody pelikan
      bo faktycznie wtedy jestem bardziej wydajna, ale bywa ze i w weekendy trzeba
      zwlec swoj tlusty tylek bo doswiadczenie tego wymaga. Aspiracje?? habilitacja
      lub outsmile)wiec to raczej mus, ale to dobrze bo lubie miec bat nad glowa.
      Wieczorami pracuje w klinice stomatologicznej jako biurwa, ale chyba juz
      niedlugo bo praca po 14 godzin troche mnie przerasta
      • kas2 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 12:46
        studentka ostatniego roku na AR zarzadzanie i marketing.Doradca Biznesowy w
        dużej korporacji Spólka zajmująca się HR Praca od pon do piątku 8-16 zarobki
        hmmm podstawa 1500 plus premia za wyniki
    • mama.pysiaczka Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 13:06
      Warszawa, wlasny biznes, 28l, wyksztalcenie wyzsze, praca od 8 do ...czesto do
      nocy, razem z sobotami i nierzadko niedziela, dziecko siedzi ze mna w biurze,
      miesiecznie na reke w zaleznosci od sezonu 15 - 25 tys.
      • joanna266 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 13:23
        nie ma to jak własny biznessmiletylko te godziny pracy doskwierajasmileznam to na
        pamiecsmile
        • mama.pysiaczka Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 13:29
          Przy odjeciu wszystkich kosztow np. wynajem lokalu, magazynu, pensje
          pracownikow i cale mnostwo innch wydatkow, wcale nie zostaje tak duzo. Dobrze,
          ze maz jeszcze prowadzi swoja firme.
          • elf1977 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 13:43
            Nauczyciel mianowany w publicznej szkole w Warszawie: za prawie cały etat 1200
            zł. Lubię pracę, więc mi wystarcza...pensja mężasmile Niby dużo wolnego, ale
            teoretycznie, w domu kupa sprawdzania i papierów, poza tym duży stres.
            • joasiiik25 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 14:05
              1.nauczyciel kontraktowy- 1250zl na reke/szkola panstwowa/26/26godz
              2.nauczyciel-wykladowca-480zl na reke/6godz w miesiacu/szkola prywatna
              2.wyzsze wyksztalcenie:ukonczone studia podyplomowe z patologii
              psychospolecznych ciagla chec ksztalcenia smile
              3.3 minuty do pracy 10min do zlobka syna
              4.spelniona zawodowo

ciagle brakuje mi pieniedzy....nie wiem dlaczego smile
              • zuzanna56 mama.pysiaczka i joanna266 17.10.06, 15:15
                Piszecie o własnym interesie, z którego jest bardzo przyzwoity dochód.
                Możecie zdradzic jaki to interes?
                Tak pytam z ciekawości.
                • joanna266 Re: mama.pysiaczka i joanna266 17.10.06, 15:31
                  usługi motoryzacyjne.klimatyzacja,elektryka,wulkanizacja oraz mechanika
                  samochodowa.firme mamy 3 lata.
                  • mama.igora Re: mama.pysiaczka i joanna266 17.10.06, 23:35
                    joanna266 napisała:

> usługi motoryzacyjne.klimatyzacja,elektryka,wulkanizacja oraz mechanika
                    > samochodowa.firme mamy 3 lata.

Aska, skad pomysl na to akurat, maz jest specem od tego czy co? Mieliscie jakas
                    baze? Jaka kase trzeba miec zeby otworzyc firme taka jak wasza?
                    • joanna266 Re: mama.pysiaczka i joanna266 18.10.06, 11:32
                      tak maz jest fachowcem w tym temacie, głownie jesli chodzi o elektryke i
                      elektronike samochodową.mechanikow zatrudniamy a na klimatyzacji nie znal sie
                      wcale skonczyl wczesniej odpowiednie szkoleniasmilena poczatek trzeba miec
                      przynajmniej 50 tysiecy.choc to kropla w morzu.poszły wszystkie oszczednosci a
                      i rodzice pomogli.no i niestety konieczna jest dobra lokalizacja.my mielimy
                      taki wybor albo tesciowie zakupia nam mieszkanie albo działke z nieduzym
                      domkiem w swietnym punkcie na otworzenie biznesu.wybralismy to drugie.tym
                      sposobem nie jestesmy obciazeni zadnymi kredytami a w przyszłym roku
                      wprowadzamy sie do duzego domu z działkasmile.choc brak mi bedzie bliskosci firmy
                      a tym samym małzona.i tego ze mam spory kontakt z ludzmi.tam gdzie bedziemy
                      mieszkac las dookoła.ale powoli tez sie zaludnia.a sama firma rozwija sie
                      swietnie ,własnie jest na etapie kolejnej rozbudowywink))pozdrawiam serdeczniesmile
                      • zuzanna56 Re: mama.pysiaczka i joanna266 18.10.06, 15:10
                        No tak, jeśli rodzice pomogą ci na starcie to potem mozesz to juz tylko
                        rozwijać.
                        Cóż, ja nie dostałam nic, mój mąż też nie chociaż nasi rodzice biedni nie są.
                        Ale nie narzekam.
                        • cocollino1 Re: mama.pysiaczka i joanna266 18.10.06, 15:56
                          hehe
                          wiesz co?
                          piszesz to w kazdym poscie
                          czy aby napewno cie to nie merzi?
                          mi nie odpisuj, sobie odpowiedzsmile
                          • zuzanna56 Re: mama.pysiaczka i joanna266 18.10.06, 16:24
                            W każdym nie. Ale chyba masz rację. Wciąż o tym nie myślę ale czytając to forum
                            wiele osób przyznaje że rodzice im pomogli. Wtedy mi się to przypomina.
                            Do Joanny nie napisałam z zazdrości ale chodziło mi o to że jeśli rodzice
                            trochę pomogą to potem jest już łatwiej coś dalej robić. Bo przecież to oni
                            sami rozkręcili firmę i to oni ciężko pracują. A dzięki temu może kiedyś
                            przekażą swoją firmę dzieciom.
                            Ciesz sie że tobie pomogli, cocollino1.
                            • cocollino1 Re: mama.pysiaczka i joanna266 18.10.06, 16:35
                              mialas sobie odpowiedziec, nie mniesmile
                              ja napisalam tylko co zauwazylamsmile
                              pozdrawiamsmile
                              • zuzanna56 Re: mama.pysiaczka i joanna266 18.10.06, 19:01
                                Ale chyba dzięki tobie sobie coś uświadomiłam. Dzięki. Też pozdrawiam.
          • joanna266 mamo pysiaczka 17.10.06, 15:30
            a jaka branża i jak dlugo prowadzicie firme?pytam tak z czystej ciekawosci bo
            sama tez utrzymuje sie z własnej inicjatywy.
      • mama.igora Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 23:26
        mamo. pysiaczka, moge wiedziec co to za biznes? Przepraszam za ciekawosc
    • jj09 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 15:13
      37 lat
      wykszt. wyższe
      główna księgowa
      4 razy w tygodniu po 5 godzin
      2 500 netto
      Nie narzekam, czuję się wspaniale że jestem
      spełniona i w pracy i córcią
      • zuzanna56 Dziewczyny zarabiające do 1800 zł. 17.10.06, 15:17
        Wiele z was pisze,że jesteście zadowolone z pensji. Naprawdę?

Ja na przykład bardzo chętnie zarabiałabym więcej. Czemu nie...
        • babsee Re: Dziewczyny zarabiające do 1800 zł. 17.10.06, 15:26
          Ja nie jestem zadowolona.Ale rozumiem,ze płace za posiadanie dziecka w tym
          chorym kraju i za wolne weekendy oraz czas pracy taki jaki jest w kodeksie
          pracy.
    • babsee Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 15:25
      Lat 29, wyższe prawnicze.Na zaprzeczenie teorii,ze prawnicy zarabiają dużo
      (zgadzam sie ze owszem-po aplikacji)-
      pracuje w budzetówce,referent prawny, zarabiam 1300 na ręke
      +premie+dofinansowania+ pod gruszą+ inne socjale, srednio na miesiąc 1600.
      Praca od 8 do 15:30.Wychodze zawsze punktualnie a czasem wcześniej jak małża
      nie ma.Nie ma problemów z chorobowym na dziecko,z macierzyńskim i wychowawczym.
      Bardzo elastyczna szefowa, ktora rozumie ze mam male dziecko. Dlatego nie
      zmienie dopoki córa nie podrośnie.
      • emma_euro_emma Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 18.10.06, 10:47
        Ja pracuję w kancelarii radców prawnych jako księgowa (ale młodsza, nie
        główna). Zarobki nie najlepsze, bo 1000 zł na pół etatu.
        Ale jeśli chodzi o prawników, to potrafią oni zarobić, oj, potrafią... Nie
        napiszę ile, bo nie mogę, ale zdarzają się wypłaty (miesięczne!), które mogą
        starczyć nawet na mieszkanko. Nieduże, ale jednak...
    • gerandia Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 15:35
      Wykształcenie wyższe, Poznań, praca w Centrum Handlowym na stanowisku Kasjer
      praca od 9-21 nastepny dzien wolny soboty niedziele swieta (np 11 listopada)
      tak jak wypadnie z grafiku raz wolne raz w pracy 1500-1600 na reke od dluzszego
      czasu intensywnie szukam czegos innego ale nie jakos nie mam szczescia ale
      pracowac musze nie mam wyjscia ale nie nawidze swojej pracy
      • mmalicka21 nie parcuje 17.10.06, 20:17
        studiuje
        od ojca dostaje miesięcznie 310 zł + płaci mi czynsz, gaz, prąd,
        telefon,internet,kablówkę
        od tesciowej po 200 zł co tydzień + 250 zł zawsze na poczatku miesiąca
        czyli mamy ok 1300 zł
        Marek zarabia koło 1000 zł więc mamy koło 2300 zl miesięcznie
        póki co da się żyć ale jakoś i tak ciagle jest na styk mimo iż nie wydajemy
        pieniedzy a bóg wie co normalne wydatki na jedzenie, rzeczy dla dziecka, nie
        wiem po prostu gdzie te pieniadze znikają
        niestety finansowanie rodziców niedługo się skończy....
        pewnie gdzieś za około pół roku
        nie wiem jak wtedy wyrobimy finansowo....
        ale jakoś trzeba bedzie dac radę.....
        • rutkazielona Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 17.10.06, 21:18
          lat 33
          wykszt. srednie
          lat pracy 13
          Kraków
          salowa
          630 na reke
          • mama.mimki chyba się zdołowałam 17.10.06, 21:55
            teraz to nie wiem czy mieszkam na takim zadupiu czy moje życie zawodowe jest
            żałosne...............
            • zojkaojka Re: praca nie praca? 17.10.06, 22:41
              opiekuję się ciężko chorą córką(4 l) i z tego tytułu mam zasiłek i świadczenie
              pielęgnacyjne , dodatki rodzinne i inne .W sumie przeszło 1000 zł/mies.( mam 4
              dzieci). Dorabiam "na czarno" drobnymi fuchami (jestem plastykiem).W pracy męża
              ze trzy razy do roku dostajemy zapomogi na leczenie małej i wczasy pod gruszą
              co dwa lata po 4 tys.
            • mama.igora Re: chyba się zdołowałam 17.10.06, 23:32
              mama.mimki napisała:

> teraz to nie wiem czy mieszkam na takim zadupiu czy moje życie zawodowe jest
              > żałosne...............

Ja tez sie zdolowalam. Siedze w pierd****j Anglii, mam wracac do swoich 800 zl,
              do poczucia biedy, wlasnego nieudacznictwa...
              wiecie co, juz wariuje. Ze strachu. Przed zyciem.
              I zaswitala mi mysl odwazna. mamy odlozone kilkadziesiat tysiecy na mieszkanie,
              moze by jakis kurna interes otworzyc i juz sie NIE STRESOWAC!!!!!!!!!!!! Co
              radzicie?
              • rutkazielona Re: chyba się zdołowałam 17.10.06, 23:35
                Myślimy, że własny interes, zwłaszcza gdy nie zostają żadne rezerwy, to dopiero
                stres. Ale my w ogóle cykoria jesteśmy smile
                • mama.igora Re: chyba się zdołowałam 17.10.06, 23:36
                  No my tez, ani ja, ani maz nie mamy lba do interesow. Ale zawody jakies takie
                  do niczego na te polskie warunki a bieda mnie przeraza. Moze wlasnie trzeba sie
                  odwazyc?
                  • zuzanna56 Re: chyba się zdołowałam 18.10.06, 08:25
                    A kim jesteś z zawodu? Czy udałoby ci się pracować w Anglii?

A z tym interesem to trzeba mieć pomysł i dobrze trafić.
                    My z mężem mamy "państwowe" posady i nie narzekamy. Pewnie że chciałabym
                    zarabiać więcej ale nie jest tak źle.
                    • mama.igora Re: chyba się zdołowałam 18.10.06, 23:03
                      zuzanna56 napisała:

> A kim jesteś z zawodu? Czy udałoby ci się pracować w Anglii?
                      >
                      > A z tym interesem to trzeba mieć pomysł i dobrze trafić.
                      > My z mężem mamy "państwowe" posady i nie narzekamy. Pewnie że chciałabym
                      > zarabiać więcej ale nie jest tak źle.

Teraz nie peknij ze smiechu: z zawodu jestem polonistka i logopeda, czyli
                      zawody do wykonywania TYLKO w Polsce. Moglabym robic cokolwiek, sprzedawac kawe
                      na przyklad, ale teraz odpada bo maly jest za maly, a poza tym ja chce za rok
                      do polski wracac, nie chce tu mieszkac! Tu jest latwiej, maz sam pracuje i jest
                      ok, ale... ech. Wolalabym w polsce. No i swita mi interes jakis...
                      • zuzanna56 Re: chyba się zdołowałam 19.10.06, 06:53
                        Ja cię doskonale rozumiem że chcesz mieszkać w Polsce. Nigdy, przenigdy nie
                        chciałabym mieszkać w Anglii. Moja siostra która też skończyła anglistykę jest
                        tam asystentem nauczyciela więc teoretycznie mogłabym tam znaleźć pracę. Ale
                        nie chciałabym.
                        Mieszkam w Trójmieście, znam polonistów i logopedów. Pracują dużo, logopedzi we
                        własnych gabinetach lub przychodni lekarskiej i w miarę dobrze zarabiają. I
                        tobie się uda. Pozdrawiam cię serdecznie i życzę powodzenia.
                  • emma_euro_emma Mama.Igora 18.10.06, 10:49
                    Kto nie ryzykuje, ten nie ma...
    • kasiag20 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 18.10.06, 08:32
      1. Lat 28-wykształcenie wyższe inżynierskie;
      2. Praca w administracji firmy państwowej (w zawodzie)od 7-15;
      3. Zarobki 1400 zł + 13-ka + dodatki do wczasów, socjalne;
      4. Do pracy 30 km (30 min. samochodem)
      5. Plusy- nie ma problemu z urlopem, wyjściem wcześniej i co najważniejsze dla
      mnie - PO PRACY NIE MYŚLĘ O PRACY;
      6. Minusy - no te zarobki.
      • magda270519761 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 18.10.06, 09:56
        Ja obecnie jestem na wychowawczym , ale napisze wam o zarobkach w małym mieście
        koło Łodzi
        - kobieta od 700-800 - 1200, a 1500 to już prawie szaleństwo
        - mężczyzna 1000-1200 , a 1800 to po prostu szok i nie pisze tu o prywatnych
        firmach , a o prace bardzo ciężko.
        Coraz więcej ludzi wyjeżdza od nas za granice - po prostu z kim bym nie
        rozmawiała ,to albo mąż albo syn , albo cała rodzina pracuje i już tam układa
        sobie życie.W małych miastach nie ma przyszłości jest tylko wegetacja.
        • monia145 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 18.10.06, 10:18
          To ja napiszę o małej mieścinie na wschodzie Polski( stamtad pochodzę, ale tam
          nie mieszkam obecnie)- facet, hurtownia artykułów chemicznych-900 zł!!!!!!!!!
          Praca od 7 do 17( czesto dłużej, jezeli trzeba rozpakować towar). Sobota
          pracująca. Ciągła rotacja pracowników, bo mało kto wytrzymuje ciężką, fizyczna
          pracę. Właściciel problemów z naborem kolejnych delikwentów nie ma. Bezrobocie
          w regionie około 20%smile
          Żyć nie umierać...........żeby umrzeć i tak zarabia za dużosad
          • zonka77 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 18.10.06, 10:33
            Kraków, grafik komp. (ilustracje i animacja) 2800 - 3200 netto w zalezności od
            premii, podstawa to 2800 ale właściwie zawsze jest min 200 zł więcej, często
            około 400. Poza tym z dodatkowych fuch około 200-500 na miesiąc.

• oda100 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 18.10.06, 11:34
              jestem housewife i maz wyplaca mi 1000 zlotych miesiecznie na moje widzimisie.
              Czasem mam premiesmile To sporo mniej w porownaniu do tego co zarabialam przed
              ciaza w firmie prawniczej, a musze powiedziec ze praca w domu jest dla mnie
              ciezsza niz w biurze. No ale to moj wybor.
            • carinap Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 18.10.06, 11:37
              1. Warszawa
              2. Handlowiec(od roku po urodzeniu dziecka, wcześniej technologi 16h w pracy...)
              3. wykształcenie: prywatne: studium poligrafii, studium menedżerskie, teraz 4
              rok Inżynierii Produkcji
              4. 5000 netto + kilka razy w roku premia rzędu 1000-2000
              + samochód bez limitu, telefon, kom, laptop
              PLUSY: Właściwie powyżej + praca od 8.00 do 16.00(choć inni 9.00-17.00), wolne
              weekendy i pozwolenie na wychodzneie wcześniej co 2 piatek(szkoła)

MINUSY: Wiem że powinnam skakać do góry ale.... to ślepa uliczka, jak mały
              podrośnie spróbuję wrócić do zagadnień związanych z produkcją. Tu się nie
              rozwijam...o(

Chwalę pracodawcę i mimo pewnych zatargów życzę takiego każdej emamie.
              STRES: Firma prywatna nastawiona na maxa na zysk: zarabiasz? masz wszystko, nie
              zarabiasz? paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
              no i połowa na papierze...
              • nataliaostrowska Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 18.10.06, 11:45
                Boze, zazdrosc normalnie...
                muzyk-harfistka
                pol etatu w Domu Kultury-550zl do reki
                czwartki-gram 3 h w hotelu do kolacji dal gosci ok.700zl do reki
                mam cztery wieczory taka praca zajete.
                plusy-nie musze brac opikunki, bo ja jestem z mala w dzien a jak maz wraca z
                pracy to ja wychodze do swojej robotki na 3, 4 h
                minusy- baaaaaaaaaardzo malo pieniedzy
                czasem w weekendy trafiaja sie tzw fuszki lub koncerty. platne bardzo roznie od
                200 zl za granie na slubie w kosciele do ok 600 za garnie dla prywatnej firmy
                jezeli trafia sie koncert (ostatni 2 lata temu, bo ciaza i potem malenstwo) to
                za koncert od 1000zl.
                takich pewnych pieniedzy mam tyle ile napisalam powyzej okolo 1300 zl
                • mapping Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 18.10.06, 15:59
                  politolog-wykładowca
                  3500zl na ręke
                  W-wa
    • kicia031 Re: ile zarabia i jaką pracę ma emama? 19.10.06, 09:43
      Warszawa
      Wyksztalcenie wyzsze, perfekcyjny angielski,
      Organizacja typu QANGO
      Dyrektor Dzialu
      5000 na reke +trzynastka, fundusz socjalny etc.
      9.00 – 17.00. kiedyś dużo zostawałam po godzinach, teraz mam male dziecko i nie
      zostaje, czasami pracuje w domu wieczorami
      Plusy: spotykam mnóstwo ciekawych ludzi, naukowcow, pisarzy, intelektualistow,
      także sfery rządowe, co tez jest ciekawe, tylko inaczej
      Minusy: konieczność bywania na służbowych kolacjach, wydarzeniach
      artystycznych, konferencjach, wykladach, także popołudniami i w weekendy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka