Dodaj do ulubionych

dress code

18.10.06, 18:31
Drogie panie. Za tydzień czeka mnie wystąpienie na seminarium (dość poważnym)
no i po szybkim przeglądzie szafy doszłam do wniosku, że nie mam się w co
ubrać. Co więcej, zupełnie nie wiem, co powinnam sobie na tę okazję sprawić.
Garsonki, kostiumy mam jeszcze sprzed ciąży (niestety za małe!), a nie wiem,
czy wypada wystąpić w spodniach i bluzce (jakie kolory? biała bluzka + ciemne
spodnie? nie za szkolnie? ciemna bluzka? brązy tak, a może odpadają?)
Awaryjnie mogłabym załozyć sukienkę za kolano i narzucić rozpinany sweterek,
ale to chyba za swobodnie? Pomocy!
Ania
Obserwuj wątek
    • pandora_ Re: dress code 18.10.06, 18:39
      Garsonka, bezwzglednie. Raczej cos stonowanego ale i zdecydowanego, zadne mdle
      fiku-miku. Sukienka ze sweterkiem jest dobra dla starej baby smile
      Moze byc zakiet ze spodniami,a le raczej komplet niz nie wiadomo co.
      Moze tak:
      www.overstock.com/cgi-bin/d2.cgi?PAGE=PROFRAME&PROD_ID=1979257
      z bardzo białą bluzką
      albo tak:
      www.overstock.com/cgi-bin/d2.cgi?PAGE=PROFRAME&PROD_ID=1623664
      Nie wiem, jaki masz styl, ale żeby było w miarę wygodnie i niedrogo (bo pewnie
      masz w planach powrot do swojego rozmiaru) to zajrzyj do Orsaya po inspiracje.
      To ostatnie mnie kusi i nęci niezmiernie. Może trochę za bardzo szalony ten
      żakiet, ale z jakim charakterkiem.
      • anias01 Re: dress code 18.10.06, 19:50
        Dzięki za podpowiedź. Drugi komplet (ten z oryginalnym żakietem) rzeczywiscie
        jest niebanalny, ale nie podoba mi sie faktura materiału (przyjrzałam się
        powiększonemu zdjęciu). Moim zdaniem bedę w nim wygladała za staro. Najlepiej
        wygladam w czymś, co ma jednolitą strukturę tkaniny. Ten pierwszy jest ok,
        zwłaszcza w wersji ze spodniami. Mam nadzieję, że w weekend znajdę jakąś
        garsonkę. W Orsayu nie byłam całe lata - ale tam chyba sam polyester? Wolałabym
        jakąś szlachetniejszą tkaninę (skoro juz mam w nią inwestowaćsmile Aha,
        korzystałaś już może z zakupów na stronie, którą mi podesłałaś? Interesuje mnie
        zwłaszcza na ile towar jest zgodny z opisem i czy nie ma wad.
        Jeszcze raz dziękuję za posty!
    • karin.dsi Re: dress code 18.10.06, 18:40
      Sukienka + sweterek= ok. Bardzo mi się ten zestaw podoba. Z pewnością nie
      będzie za swobodnie- teraz jest taki trend (sama mam zamiar kupić sukienkę
      zimową). Załóż ładne buty ( tylko nie kozaki) i będzie b. dobrze.
      Ja byłam niedawno na konferencji międzynarodowej i miałąm koszulową bluzkę +
      spódnicę. Czułam się dobrze, inni wyglądali podobnie. A z USA panie ubrane były
      po prostu okropnie ( Jakieś czapki szydełkowe i sweterki dziergane)...
      najlepiej wypadła Polska i Europa Wsch. (Czechy, Białoruś, Ukraina- garsonki
      lub kostiumy i zestawy z bluzkami)
      • pandora_ Re: dress code 18.10.06, 19:14
        A bylas prelegentem? Bo to spora roznica - wystepujacy musza byc ciut bardziej
        formalni od uczestnikow.
    • oxygen100 Re: dress code 18.10.06, 21:54
      Znam ten bolsmile) Czasem miewam jakies referaty na konferencjach glownie o
      tematyce neurologiczno neurobiologicznej. Gremium raczej geriatryczne,
      profesorskie wiec konserwatywne. Ale staram sie unikac garsonek i nudnych
      kostiumow. Na ogol zakladam cos czarnego w sensie ze spodnie i top, ale top
      bardziej frywolny, z glebszym dekoltem ale bez przesady + np.kolorowa apaszka
      (lub nie). Obowiazkowo wtedy obcasy (niestety). jesli chcesz zeby Cie sluchali
      dobrze jest miec na sobie jakis czerwony akcent bo to skupia uwage na mowiacym.
      ja na ogol stosuje czerwona szminke. Moze wygladam z lekka jak ku..szon ale za
      to jaki madrytongue_out. W takim stroju czuje sie najpewniej i poki co nigdy na tym sie
      nie zawiodlam bo to harmonizuje z moja osobowosciatongue_out. Jedna rada: Nie rob nic
      co intuicyjnie czujesz ze do Ciebie nie pasuje. Zeby wypasc dobrze musisz czuc
      sie pewnie wiec Twoj stroj musi harmonizowac z twoja osobowoscia. Powodzenia
    • oxygen100 Re: dress code 18.10.06, 21:56
      acha nie zakladaj raczej malej czarnej bo to stroj na wieczor a w ciagu dnia
      nadaje sie tylko na jedna okazje- na pogrzeb
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka