headonshoulders 29.10.06, 19:01 chwalipieta, czy moze ktos z obsesja na punkcie metek??? No wlasnie, co trzeba zrobic/powiedziec/ kupic aby w waszej opinii byc snobem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola211 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 19:05 > kupic aby w waszej opinii byc snobem? Mieszkanie w majacym powstac budynku we Wrocku na miejscu Poltegoru.Beda najdrozsze w miescie, w samym centrum smrodliwego miasta). Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 19:07 ale może aktrakcyjne wnętrza beda miały? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 19:08 Niewatpliwie, no i jakie to bedzie, tu na prowincji, oryginalne- mieszkac tak wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 19:07 sine nobilitate ) inaczej: wyżej sra niż doopę ma Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 19:09 ale skad ty wiesz gdzie ma doope? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 uzupełnienie :) 29.10.06, 19:14 snob udaje kogoś, kim nie jest i kim nigdy nie będzie, bo mu słoma z butów wyjdzie prędzej czy później Snob MA rzeczy markowe, bo mieć je MUSI, prędzej się zagłodzi, niż założy koszulkę bez metki. Nie ceni sobie użyteczności przedmiotów, ale ich cenę i pochodzenie. Snob myśli, że Boga za nogi złapał, bo pięć minut siedział na tym samym stołku barowym, co jego idol. Snob ma orgazm, kiedy udaje mu się przejść selekcję w modnym klubie. Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: uzupełnienie :) 29.10.06, 20:38 no ale na forum jak osadzisz kto kim naprawde jest? Laska wymienila podklad diora i ja zrugano za samo napisanie slowa Dior. Soraya mozna, ale Dior juz nie? Dziwne zjawisko. Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: uzupełnienie :) 29.10.06, 20:43 ale to nie o to chodzi, że wymieniła marke Dior czy jakieś tam jeszcze chodzi o sposób w jaki to zrobiła to oczywiste, że samo podanie marki nie przesądza o tym, że ktos jest snobem ale wymienianie tej marki tam, gdzie wcale nie ma takiej potrzeby, jest snobstwem. to nie byłą dyskusja o tym jakie kosmetyki sa dobre, a jakie kiepskie gdzie posługiwanie sie konkretnymi nazwami jest nieuniknione tylko pozornie luźne pytanie, przy okazji którego autorka rzuciła ot tak, niby niedbale kilka nazw. chyba miało to zrobić wrażenie- ale jakie zrobiło to widać Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: uzupełnienie :) 29.10.06, 20:49 Nie o nazwy chodzi. Trudno ocenić, czy ktoś jest snobem, po tym, jakiego podkładu używa - jeśli go stać, ma ochotę i lubi, to co mnie to obchodzi. Ale jeśli przy tym twierdzi, że Dior jest jedynie słusznym podkładem, że jest dobry nie dlatego, że dobrze kryje syfy i przebarwienia, ale dlkatego, że jest drogi i używa go Kasia Cichopek, to już pachnie snobem. Snob, jak wyżej napisałam, nie ceni rzeczy dla ich użyteczności. Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 19:08 bezkrytyczne umiłowanie połącznone z obnoszeniem się szeroko rozumianymi metkami- to tak w największym skrócie Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 19:10 no ale gdzie sie zaczynaja metki snoba??? Na jakim poziomie? Levi's czy Mexx czy Hilfiger czy Armani ? Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 19:13 wiesz, myślę, że to zależy od portfela snoba i środowiska w jakim sie obnosi. bo, żeby nie było watpliwości, nie twierdzę, że snobami np. z zasady klienci Armaniego... to przecież chyba oczywiste, że nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 19:14 proszzzz: www.snobka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka SNOB to: 29.10.06, 19:18 taki człowiek co zamiast powiedzec: mam na sobie podkład i puder to mówi-mam na sobie podkład DIOR i puder YSL. No i pomadka tylko i wyłącznie Heleny Rubinstein. SNOB wpiernicza kanapke z masłem ale jak zadzwoni znajomy to z rozkoszą wypowiada :ach skarbie ,właśnie jem SUSHI i popijam EVIAN. SNOB czyli dupek bez zasad ale z kilkoma setkami w kieszeni.Ot kupi jakieś GÓ...ale musi pochwalic się na forum bo ktoś mu pozazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 19:16 raczej poziom cenowy wchodzi w grę - nie dość, że snob pokaże Ci metkę modnego producenta przy swojej koszuli, to jeszcze oszołomi Cię rzucając sumę, jaką za nią zapłacił Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 19:20 Dla mnie to sposób bycia człowieka- nie każdy kto chodzi w ciuchach Prady bedzie snobem. Snobem będzie ten, kto będzie udowadniał otoczeniu, że te ciuchy go w jakiś tam sposób nobilitują, wyróżniają, i nie da nigdy o tym otoczeniu zapomnieć przez przypominanie ich ceny, i wymienianiu sławnych ludzi, którzy ubierają się u Prady Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:12 Snobem będzie ten, kto będzie udowadniał otoczeniu, że te ciuchy > > go w jakiś tam sposób nobilitują, wyróżniają, i nie da nigdy o tym otoczeniu > zapomnieć przez przypominanie ich ceny, i wymienianiu sławnych ludzi, którzy > ubierają się u Prady A mnie sie wydaje ze nie trzeba na tym forum nosic prady za 1000 Euro. Wystarczy rzucic nazwa podkladu Dior (wydatek rzedu 120zl) aby zostac okrzyknieta chwalipieta/snobem - czy kolezanka dala wam znac w jakikolwiek sposob ze podklad Diora ja "mobilituje"? . Tu chodzilo o zwykly podklad. Nie mowie o ciuchach Prady itp bo za przyznanie sie iz takie ciuchy to dla kogos normalka zapewne byloby sie za to pamietanym i pogardzanym przez dluuuugi czas, to naprawde nie temat na to forum gdzie wszyscy ciezko pracuja za grosze i zyja w posranym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:22 Ależ zamiast Prady możesz wpisać filmy Woody Allena- snob będzie wiedział, że w "towarzystwie" wypada znac twórczośc tego pana, i chociaż jego możliwości ograniczą się do zapamietania tytułów filmów, to otoczenie dowie się od snoba, że filmy Allena są najlepsze, głebokie i naj, naj Dla mnie chwalipięta nie zawsze równa się snob. To nie są synonimy. Ty pytałas o snobizm. Ja nie uważam, aby autorka tamtego watku była snobką. Jest chwalipiętą, ale to nic złego... Chociaż odrobinę dystansu do siebie powinna zachować i nie obrażać sie o uwagę ojejkuniu...raczej potraktować to ze śmiechem.... Odpowiedz Link Zgłoś
pimenta Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 30.10.06, 00:52 O wypraszam sobie! Woody jest w deche! Ja prosta dziewczyna jestem a lubie! i raczej nie ma teraz takiego wziecia jako material do posnobowania. Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:24 Dla mnie to naturalne ze jak sie zarabia wiecej to sie kupuje lepsze rzeczy. W oczach WIEKSZOSCI ( ZAZNACZAM WIEKSZOSCI , nie wszystkich - jest mniejszosc ktora potrafi zolc kontrolowac ) tych biedniejszych, ten bogatszy PAN X tylko dlatego ze nosi ciuchy DIESEL jest snobem. W oczach ludzi ktorzy tez nosza Diesela, ten PAN X bedzie raczej zjawiskiem naturalnym. Ci bogatsi co nosza Prade, nawet nie skomentuja tego Diesela, mimo iz logo na przodzie bluzy tak czesto przykuwa uwage i prowokuje komentarze tych , ktorych na diesel nie stac. Za to PAN X na 70-90% nazywa snobami tych ktorzy nosza Prade - dla samego faktu , coby poczuc sie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:31 headonshoulders napisała: > Dla mnie to naturalne ze jak sie zarabia wiecej to sie kupuje lepsze rzeczy. > > W oczach WIEKSZOSCI ( ZAZNACZAM WIEKSZOSCI , nie wszystkich - jest mniejszosc k > tora potrafi zolc > kontrolowac ) tych biedniejszych, ten bogatszy PAN X tylko dlatego ze nosi ciuc > hy DIESEL jest snobem. > > W oczach ludzi ktorzy tez nosza Diesela, ten PAN X bedzie raczej zjawiskiem nat > uralnym. > > Ci bogatsi co nosza Prade, nawet nie skomentuja tego Diesela, mimo iz logo na p > rzodzie bluzy tak > czesto przykuwa uwage i prowokuje komentarze tych , ktorych na diesel nie stac. > > > Za to PAN X na 70-90% nazywa snobami tych ktorzy nosza Prade - dla samego faktu > , coby poczuc sie > lepiej. > > > tak................PRADA,DIOR,YSL,HR,LPR,PIS,SLD........ Możesz nosic i diesla i blahnika ale dla otoczenia byc zerem. Czy wymieniając marki z górnej półki poprawiłaś sobie humor?Szkoda mi takich małych chwalidupków,co strzelą marka tylko po to aby chwilę zabłysnąc na salonie. Ani to modne ani na topie,ot taki wiejsko-chamowaty zwyczaj. Szkoda czytac takich postów bo poza marką nie wymieniłaś i nie wniosłaś nic konkretnego. Przekupka i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:34 Zero to sa dla mnie chamowate zakompleksione typy co na widok loga dostaja wylewu zolci i goraczki Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka [...] 29.10.06, 20:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders [...] 29.10.06, 20:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:32 widzisz bosnobem traci wtedy kiedy dyskusja o modzie i ciuchach / urodzie kosmetykach sodbiega od meritum i schodzi na marki... przypomina to wtedy wyliczanke dzieci z piaskownicy: prada versace dior channel escada itp i jest zwyczajnie... smieszne?? dla kogos kto ceni urok tych ciuchow a nie tylko marke Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:36 tiaaa. ale dla kogos kto sie choc troche zna, jest oczywiste czym rozni sie styl versace or armaniego. Wtedy wymienianie marek jest tak jakby na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:39 widzisz osoba ktora snobem nie jest wie z kim o czym dyskutowac zeby gafy nie strzelic... tak np: czlowiek sie zastanawia pumpernikiel czy razowy a ty mu z kawiorem wyjezdzasz... trzeba wiedziec z czym do kogo a to zazwyczaj cecha ludzi z klasa... ni snobow Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:43 > widzisz osoba ktora snobem nie jest wie z kim o czym dyskutowac zeby gafy nie > strzelic... to super. W tym watku nie napisalam ani raz o sobie ile mam pieniedzy/jakie ciuchy nosze. Zaispirowal mnie watek kolezanki ktora napisala ze ma podklad diora i zostala nazwana snobka i chwalipieta. Poza tym zeby wiedziec z kim do kogo na forum ogolnopolskim i w miare anonimowym, nie tylko trzeba miec klase ale rowniez byc jasnowidzem --------- Good Girls Go To Heaven Bad Girls Go To London ! Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:45 nie pije osobiscie do ciebie, przykladem tylko sypnelam, znasz powiedzenie "gadka ze slepym o kolorach" Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:50 of course. Co mimo wszystko nie oznacza iz elejna jest jasnowidzem. Wiadomo ze sa ludzie biedniejsi i bogatsi. Nikt nie je steka przed oczami glodujacego czlowieka tylko rozmawiamy o pudrach/ubraniach. Jak komus nie pasuje ze ma soraye a nie diora to niech sie do roboty wezmie . A jak sie mu nie chce to niech sie pogodzi z tym ze bedzie mial Soraye. Ja mam kolezanke co jezdzi Carrera, ona doskonale wie ze mnie na Porsche nie stac. To co, ma do mnie przyjezdzac autobusem bo inaczej bede sie rzucac jak aronka? Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka tak,czerwonym autobusem 29.10.06, 20:56 możesz jeździc nawet RR mi to lata. Wymień jeszcze parę marek bo nic tak nie podbuduje ci ego jak pochwalenie się. Wiesz tylko co mnie dziwi,dlaczego ci BOGACZE W PORSCHE jak wpadają z dokumentami do nas czyli do US to mają w papierach dom-zastaw banku BDK,samochód-zastaw banku BOŚ. Życ na kreche na kredycie ale miec marke i logo to każdy cymbał potrafi- udowodniłaś to. Wisi mi co,kto ma.Zółc mam w normie,nie stękam,nie narzekam.Cieszę się,że w moim otoczeniu przyjaciół nie ma snobów. Klikaj sobie dalej na markowym laptopie,z diorem na twarzy i winem w kielszkach Villeroy. Spierd........ to brzmi dumnie w ustach snoba no nie. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:57 to co piszesz to sprawy oczywiste w koncu nikt nie zabrania ludziom wydawac ciezko zarobionych duzych pieniedzy, sek w tym zeby nie spuszczac sie w cudzyslowiu nad kazda kupiona rzecza, bo to sa tylko rzeczy, ktore wlasciwie nie przedstawiaja soba zadnej innej wartosci ponad uzytkowa. no dobra sa rzeczy ktore sa sztuka, o tym mozna podyskutowac ale z kims kto zna sie na tego rodzaju sztuce i potrafi ja docenic, no bo wybacz sypne znow przykladem - ja umysl scisly nie bede rozmawiala o calkach potrojnych z dzieckiem z podstawowki bo to dla mnie zaden dyskutant w tym kontekscie... dyskusja o markach z gornej polki gdzie moda wkracza juz w pewien rodzaj sztuki i o kosmetykach selektywnych jest bez sensu z prostym zjadaczem chleba bo nic nie wnosi, stad atak na osobe ktora sypie takimi markami jak z rekawa bo skoro doskonale wiadomo ze na forum wiekszosci osob nie stac na sukienke od prady to po cholere dyskutowac o tym projektancie to pociaga za soba oczywisty wniosek ze osoba taka jest chwalipieta/snobem... ja to rozumiem i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:13 no dobrze, ale ja , bedac przecietnym zjadaczem chleba, bo do bogactwa prawdziwego mi daleko, nie rzucam sie jak ryba na piasku kiedy widze znajomych ktorzy maja super wille albo niesamowicie drogie samochody. Super ze maja, ciesze sie z nimi. Jak mi dobrze pojdzie tez sobie taki domek kupie i sie pewnie na niego "spuszcze" , a wlasciwie jakis czas bede sie na niego "spuszczac" , nawet przez pierwszy miesiac badz nawet rok bede cholernie zadowolona ze mam taki zajebisty dom mimo iz wartosci innej ponad uzytkowa on nie bedzie przedstawial. Podejrzewam ze KAZDY ale to KAZDY gdyby zaczal nagle zarabiac to napewno bylby zadowolony pierwszy raz kupujac cos drozszego niz zazwyczaj - zmieniajac samochod, kupujac nowe super buty itp.. powiedz - naprawde nie czujesz dresczyku kupujac sobie cos super fajnego? Kazda kobieta go czuje. Dla jednych luksusem jest L'oreal, dla innych La Prairie - ale cieszymy sie z tych rzeczy, ktore sa ponad nasze standardy, bo one sa po to aby poprawiac nam samopoczucie.. mimo iz wartosci innej niz uzytkowa nie maja. Mysle ze dopoki chec posiadania i obsesja na punkcie metek nie przeslania innych aspektow zycia i nie jest pierwszorzedna wartoscia to nie ma co odsadzac doczesnych luksusow od czci i wiary. --------- Good Girls Go To Heaven Bad Girls Go To London ! Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:19 kazdy lubi kupic sobie cos ekstra bo jestesmy ludzmi, ale ja nie wypisuje na forum ze kupilam sobie puder marki X tylko gadam o tym z kolezanka na gg np i sie tym podniecam w mniejszym gronie jest roznica przyjaciele <----> forum, o roznych sprawach rozmawia sie z roznymi ludzmi Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:30 to dla mnie swoisty fenomen, iz mozna tu byc emocjonalnym ekshibicjonista i wywlekac sprawy o ktorych naprawde nikt poza rodzina i psychologiem nie powinien wiedziec, a nie mozna powiedziec zakletego slowa "Dior". Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:31 dla mnie to tez fenomen ) Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:55 Masz do mnie zal ze wchodząc na to forum nie załozyłam ze tu same biedne zapyziałe matki na wychowawczym wiec nie wypada zakładac płytkich wyliczeniowych wątków chwalac sie dobytkiem kosmetycznym i posiadaniem Diora ? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:59 czemu mi inputujesz jakies zale, ja nie mam zalu do nikogo o nic jestem szczesliwa kobieta i matka a o czym w kontekscie diora chcialas z nimi porozmawiac?? podaj jakies logiczne wnioski z dyskusji bo moze watek byl tylko np badaniem rynku albo ankieta do pracy dyplomowej Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:07 Sęk w tym ze jak juz wczesniej napisałam nie mialam zadnego celu w wyliczaniu konkretnych marek kosmetyków jakie mam na facjacie napisalam to luzno ot tak , tak jak sie pisze w innych miejscach w sieci , nie chciałam wywołac dyskusji czy zbiorowej licytacji kto lepsze kto gorsze a kto nie wie o czym mowa , nie chciałam dyskutowac o wyzszosci pudru Givenchy nad Rimmelem, ani roztrzasac sytuacji materialnej uczestniczek tego forum,chciałąm wiedziec co macie na twarzy? nieswiadomie sciagnełam na siebie jakis irracjonalny atak , doprawdy zdumiewacie mnie mamuski Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:11 elejna wies zjesli chodiz o perfumy to jest forum perfumiarskie, na prawde bardzo ciekawe i fajne i tam ludzie dyskutuja wiedzac o czym toczy sie dyskusja, wymieniaja sie odlewkami zapachow bo to pasjonaci i milo zajrzec i poczytac co tam nowego u nich slychac a marki sie sypia jak z rekawa normalnie tam jakos nie razi bo to wlasciwa dyskusja we wlasciwym miejscu gdyby rzucic marka podkladu diora na urodzi epenwie tez przeszloby bez echa penwie tez sporo kobiet dolaczyloby sie do dyskusji a tu niestety trafilas kula w plot Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:14 zresztą nie trzeba szukac daleko gdzieś tu jest wątek w którym forumowiczka pyta o Chanel 5 nikt jej nie zaatakował- tak jak, twierdzisz, że zostałas zaatakowana ty nie dało Ci to do myślenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:15 Moze dlatego ze ona zapytała czy lubicie a nie ze takowe posiada<LOL> Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:17 taaa Twoje wnioski nie wymagaja komentarza i utwierdzają mnie w przekonaniu co do tego, po co założyłaś wątek Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:18 Alez napisała, że kupiła sobie Chanel jakieś tam....nikt jej nie zjadł Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:04 A powiedz mi: po co tak naprawdę zrobiłaś tę wyliczankę? Bo jeżeli chciałaś napisać o tym, że jesteś w pełnym makijażu, to chyba wystarczyło to zrobić w stylu: mam pomalowane to i to..... Jesli dodałaś nazwy marek produktów to jasne, że miałas w tym jakiś cel- chciałas sprawdzić, czego używają forumowiczki? Gdyby pytanie było tak postawione, nie byłoby tego zamieszania..... Ty nie możesz być pewna, czy są tu same zapyziałe matki, my, co chciałas osiagnąć swoim wątkiem..... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:19 Czy naprawde tylko ja inaczej odebralam tamten watek? Moze dlatego, ze Dior nie wywoluje u mnie szybszego bicia serca i nie postrzegam kosmetyku za 150 zł. jako niedostepny luksus? Temat lekki, jakich tu przewija sie sporo.Przerobilysmy juz , jak mieszkamy, co jadamy, co gotujemy, itd.A tu sie nagle okazuje, ze tylko ten watek kosmetyczny cos nie teges. Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:26 A naprawdę kosztuje tyle? Bo nie wiem.....i nie inetresuje mnie to, tak jak w ogóle nie intersuje mnie specjalnie gadanie o kosmetykach...... Odpowiedź ojejkuniu była zgryźliwa, ale niepozbawiona uroku i tak trzeba było ją potraktować a nie rzucać się. No cóz może moje poczucie humoru jest dziwne, ale konfrontacja tych wyszczególnionych marek z ripostą typu " jesteśmy pod wrażeniem, ile w siebie zainwestowałaś" jest tylko i wyłacznie gagiem, niczym więcej.... Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:23 tia.... nie byloby zamieszania gdyby monopol na wypowiedz mialby uzytkowniczki podkladu do 50 zl. Tylko czy napewno do 50???? CZY MOZEMY PROSZE WAS BARDZO USTALIC, RAZ NA ZAWSZE, ABY UNIKNAC PRZYSZLYCH KOMPLIKACJI, JAKI JEST LIMIT WYDATKU NA PODKLAD???? Czy mozemy ustalic iz wiekszosc naszych kolezanek na forum, nie oburzy sie dopoki cena bedzie sie skladala z dwoch cyferek ? Ale coz wtedy powiedza nasi glodujacy bracia w Afryce gdzie za jeden podklad Sorayi rodzina ma jedzenie na tydzien?? A co jak tu wlasnie taki Afrykanczyk zaglada, przeczyta i sie oburzy???? Czy mozemy rowniez ustalic jakie marki mozna na forum wymieniac???? Czy Levi;s jest jeszcze akceptowany na tym anonimowym ogolnopolskim forum, czy juz jest to ow kawior ktorym swieci sie pumperniklowi po oczach? Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:25 ) niech zapanuje zasada taka "wlasciwy temat na wlasciwym miejscu" ) Odpowiedz Link Zgłoś
courtney Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:30 obrażasz mnie jak to "własciwy temat na własciwym miejscu "? odwiedzam to forum i wcale nie jestem zapyziałą biedotą na wychowawczym , tylko takie tu widzisz??nie bulwersuje mnie fakt ze ktos na swiecie uzywa selektywnej kolorówki sama mam niezły kosmetyczny arsenał który wart jest nie mało. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:34 jaaaa znowu ktos zbyt osobiscie pojechal czy czujesz z tego powodu jakies kompleksy, piszac wlasciwy temat na wlasciwym miejscu mialam na mysli dyskusje a nie zdawkowe wymienianie marek bo to nic nie wnosi mozna taki watek potraktowac jako spam proste? czy courtney moze traktujesz watek pt: "co mam na twarzy" jako super emocjonujacy temat do roztrzasania zwlaszcza z epoza tym co kazda z forumowiczej ma na buzi nie dowiadujemy sie stamtad nic... nikogo nie chcialam obrazic tylko zaczynajac dyskusje zaczynajmy dyskusje a nie wyliczanke Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:34 Jakoś nie widzę możliwości rozmawiania o kosmetykach, ciuchach, butach bez podawania firm... Forum "Oszczędzamy" jest gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:36 triss_merigold6 napisała: > Jakoś nie widzę możliwości rozmawiania o kosmetykach, ciuchach, butach bez > podawania firm... > Forum "Oszczędzamy" jest gdzie indziej. triss gdzie konczy sie rozmowa a zaczyna wyliczanie marek?? ja z checia podyskutuje tylko nie widze pola do popisu Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:41 Mnie się tu dyskutować nie chce, bo jakoś bardzo się nie maluję. Tak tylko zauważyłam na marginesie... Jak ktoś twierdzi, że wszystko poniżej Diora to syf to snobizm. Z drugiej strony jak ktoś pisze, że Soraya jest lepsza od Lancome to mnie lekko drażni. Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka hahahahahahhaha 29.10.06, 20:41 headonshoulders napisała: > tiaaa. ale dla kogos kto sie choc troche zna, jest oczywiste czym rozni sie sty > l versace or armaniego. > Wtedy wymienianie marek jest tak jakby na miejscu. > > Tak obie te kolekcje róznią się zerem na końcu co jest warte wymienienia nazwy. Mam gaerek od ARMANIEGO,to brzmi dumnie))))) Kocham takich cienków co na powitanie podstawiają mankiet aby przeczytac HUGO BOSS albo noszą torebko walizki z logo LV.Torebki maszkarki ale z LOGO))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:16 snob to osoba ktora dzieki zasobom finansowym probuje za wszelka cene udowodnic sobie ze osiagnela to, czego zwyczajnie osiagnac nie moze, bo TO ma sie z urodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:27 ... a oczywiscie kazda z tych, ktora nazywa osoby ktorych w ogole nie zna snobami, ma TO COS "z urodzenia". Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:36 zdefiniowalam ci kim jest dla mnie snob w moim subiektywnym pojeciu ) ja nikogo nie oceniam Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:23 snob to moje drugie imię Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:51 Ja jestem snobką. Cholerną. Uwieeeelbiam się maziać drogimi mazidłami i perfumować dobrymi perfumami. Czasem nawet (o zgrozo!!!) powiem, jakich firm te mazidła i pachnidła! Takie już ze mnie zero, co to mu słoma z pantofelków firmowych wystaje ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 20:56 ty wiesniaaaaaro )))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 powiedzcie ktora kobieta nie lubi ?? 29.10.06, 21:03 dobrych markowych kosmetykow dobrych markowych perfum pokazcie mi palcem bo chyba kazda baba lubi miec na sobie cos luksusowego, ale to sa rzeczy o ktorych sie nie rozmawia publicznie tak jak dzentelmeni o kasie nie gadaja publicznie z reszta ja nie gadam z prostego powodu po co wszyscy maja wiedziec czym sie w domu pacykuje aby wygladac i pachniec zajebiscie to moja slodka tajemnica Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: powiedzcie ktora kobieta nie lubi ?? 29.10.06, 21:04 sprowadzanie kwestii snobizmu do perfum i ciuchów jest IMHO żałosne, można się snobować na tyle innych pięknych sposobów Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: powiedzcie ktora kobieta nie lubi ?? 29.10.06, 21:06 Ależ oczywiście Aluc, ale ja taka leniwa snobka jestem ;-P. Moje snobowanie ograniczone jest dosyć ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: powiedzcie ktora kobieta nie lubi ?? 29.10.06, 21:07 ale te dwa zazwyczaj wywoluja na emamie najwiecej emocji to taki snobistyczny "szczal w dziesione" jesli chodzi o tematy wacikow Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: powiedzcie ktora kobieta nie lubi ?? 29.10.06, 21:11 nooo jak dla mnie to ten wątek jest absolutnie obciachowy i zupełnie niesnobistyczny, więc chyba się z niego wyniosę Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak O nie 29.10.06, 21:10 Z kasą się zgodzę. Ale kosmetyki? To znaczy, że co? Babom nie przystoi o mazidłach gadać?? Bo to nieelegancko? No przestańcie... Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: O nie 29.10.06, 21:10 ale to nie było gadanie o kosmetykach w stylu co dobre co złe Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: O nie 29.10.06, 21:16 no dokladnie np napisze: lubie marke X bo to bo tamto, to ok, przynajmniej mozna sie cos dowiedziec z takiego wacika i np ustukac to no nie wiem 70 zeta wiecej na cien do powiek a tak to hehe ze tak powiem bezsens, piaskownica na zasadzie: "a moja mama zrobila zakalec na palec! - Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Ojejkuniu 29.10.06, 21:17 No dobra, nie było, no i co z tego? To już się pochwalić nie można bez posądzenia o snobizm? A co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: Ojejkuniu 29.10.06, 21:18 można sie pochwalić ale po co dorabiac do tego ideologie?! Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka używasz lancoUme 29.10.06, 21:01 no tak,to drogi krem.Pisałaś przecież ile kosztował i ile wydałaś na kosmetyki. Ja po Lancome mam uczulenie więc stosuję zwykły nivea albo bephanten. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: używasz lancoUme 29.10.06, 21:02 Pudło. Nie pisałam, że używam krem Loncome, tylko perfumy Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: używasz lancoUme 29.10.06, 21:03 No i widzę, że faktucznie reagujesz alergicznie na lepsze marki ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka tak,bardzo 29.10.06, 21:10 nawet nie wiesz jak zazdroszczę kobietom z diorem na twarzy i ubranych u armaniego. Moim idolem jest paris hilton. Tak,mam alergie ale na głupotę tego forum.Albo piszemy i zgadzamy się ,że wszystko jest białe albo jestem be i zazdrośnica. Uwielbiam to,tę atmosferę i ten powiew luksusu.Ach czuję zapach perfum Channel nr.5.Warto podkreślic,że mamusia używa od zawsze. Marka jest ważna bo bez tego człowiek jest zwykłym zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: tak,bardzo 29.10.06, 21:15 Oj Aronko, Aronko, albo to faktycznie MEEEEGA-alergia, albo jakaś super pamięć )). Ja nie jestem wstaie przypomnieć sobie ani jednego Twojego postu, a Ty, no proszę... pamietasz nawet to, co napisałam z pół roku temu... A może to ta nowa wyszukiwarka tak super działa ;-P? Odpowiedz Link Zgłoś
a-ronka o perfumach wisi 29.10.06, 21:25 kilka postów niżej a nazwa kremu przekęcona przez kogoś kto stale jej używa? Może "Glamour" albo "Cosmopolitan" wpadło ci pod biurko i z pamięci pisałaś nazwę. Wyszukiwarka jest do tyłka.Tamta stara lepsza tak jak i forum kuchnia jest teraz do niczego((( Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: o perfumach wisi 29.10.06, 21:37 O perfumach wisi owszem, ale ten stary wonteczek to juz sobie wygrzebałaś, albo zapamiętałaś. Co do przekręconej nazwy firmy, której używam perfum, a nie kremu (kremy prawie wyłącznie Lirac , to wymawiam ją fonetycznie i słyszę też, tak jak się ją czyta, a nie pisze, więc nic dziwnego, że pisemnie ją przekręciłam. Literówki są doś powszechne na forum i nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Ty na przykład napisałaś "przekęcona", zamiast "przekręcona" ;-P. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Jeszcze jedno 29.10.06, 21:41 Chanel sie pisze, nie Channel, a wymawia się jeszcze inaczej ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: używasz lancoUme 29.10.06, 21:13 heh ta polska mentalnosc o zarobkach nie wypada o fakcie posiadania lepszych gaci nie mozna , PRL nam siedzi w głowach mocno , kiedys kazdy miał to samo głowno czyli nic nie było o czym gadac czego zazdroscic Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:07 dla mnie to nie konkretne cechy ale ich kompilacja jest dowodem snobizmu... snobem byc to wejsc na baby shower, trzymac glowe wyzej niz kazdy jest wzrostem, dac najdrozszy prezent, rozmawiac tylko z jedna osoba cala impreze a na pytania ode mnie np. nie odpowiadac lub mowic "a kto ty tak wlasciwie jestes?", do tego trzeba koniecznie wyjsc za maz za faceta 20 lat starszego tylko po to, zeby wyrwac sie z zadupia i miec w koncu kase... to walnac sobie nowe cycki i usta 3 miesiace po porodzie i proponowac kazdemu, zeby je sobie pomacal, zeby zobaczyc jakie sa super... snobem byc - to trzeba byc odpowiednim czlowiekiem :o) Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:27 Kawka to już przystępnie scharakteryzowała. IMO snobizmy są różne: - snobizmem są zagrania w stylu "nic poniżej la Perli czy Wolforda na zadek nie włożę" oraz postawa "smacznie i zdrowo żywię 6-osobową rodzinę za 300 zł miesięcznie a jak ktoś wydaje więcej to rozrzutny burżuj jest" - snobizm to chodzenie do trendy klubu nie dlatego, że pasi nam klimat, muzyka, obsługa tylko po to by stanąć 3 metry od celebrities i być dumnym z faktu oddychania tym samym dymem z fajek" - snobizm to sushi zamiast naleśników, bo naleśniki uważamy za przaśne - snobizm to chęć chocby fasadowego dorównania tym, ktorzy nam imponują W sumie widzę też pozytywne snobizmy np. ten na bywanie w teatrze dotuje sztukę.D Odpowiedz Link Zgłoś
g0sik Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 21:52 Nic tak dobrze nie robi na kompleksy jak rzucenie NIBY od niechcenia paru nazw znanych marek... Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 22:07 albo zrobienie sobie nowych cyckow :o) Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 23:41 uuu triss uwazaj rzucilas NIBY OD NIECHCENIA pare nazw znanych marek - la perla itepe, z pewnoscia zdaniem forumowego psychologa jest to sposob na kompleksy Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 29.10.06, 22:17 Zamilowania do luksusu nie wiązalabym ze snobowaniem. Wiadomo,ze jak ktos ma kase to ją wyadaje.Nie kumam.A co ma ją do grobu zabrać? Snoby mnie jakos nie drażnią.Raczej bawią.Nieszkodliwi. Natomiast drażnią mnie osoby z kompleksami ktore w tym watku az zieją nienawiścia do każdego kto powie głośno jakokoliwke marke. Wyluzuj panna. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Seks Na Olchowym Biurku 29.10.06, 23:06 ale dzisiaj tylko to mam w glowie Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 30.10.06, 15:58 Według mnie snob to ktoś, kto coś robi czy kupuje nie dlatego, że to lubi, ale dlatego, że to dobrze wygląda. Bardzo szeroka definicja, a więc bardzo pojemna. Obejmuje wszystkie rodzaje snobizmu. Na przykład w latach 80 był snobizm na ksiązki (ach, gdzie te czasy...). Może dotyczyć ubierania się w pewne marki (nie podoba mi się styl Diora, ale kupuję, bo uważam też markę za nobilitującą). Moja definicja nie obejmuje więc ludzi, którzy drogo i markowo się ubierają, kupują mieszkania w najdroższych dzielnicach, ponieważ cenią to sobie i ich na to stać. Snobem byłby ktoś, kto uwielbia spać w namiocie, ale jedzie do "Bryzy" w Juracie, bo pod namiot nie wypada. A więc koleżanka używająca podkładu Diora, jeśli uważa ten akurat podkład za najlepszy dla niej (też kiedyś używałam i lepszego nie znałam), nie jest snobką, absolutnie! Odpowiedz Link Zgłoś
spacey1 Re: co oznacza dla was slowo SNOB?? 30.10.06, 15:59 aha, możliwy jest także snobizm w odwrotnym kierunku i nawet kiedyś się zdarzał. Ktoś ma kasę i nie znosi podróżowania autostopem albo spania w schroniskach, ale to modne w jego środowisku, więc to robi... To też snob. Odpowiedz Link Zgłoś
2006m1 Re:hehe 30.10.06, 20:10 Zal niektore kolezanki w d***e sciska ze nie maja na diora,czy jak w ktoryms tam ostatnio watku czytalam,body schissera dla dzieciaka i musza dac gdzies upust frustracji hehehe)))) Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re:hehe 30.10.06, 20:15 Ja nie mam na Diora i żal żadnej części ciała mi nie ściska z tego powodu- tak wiec zła diagnoza. Co innego, gdyby napisała, ze własnie nabyła oryginalną wersję " Młota na czarownice" z XVI wieku..o wtedy to pewnie bym ją pogryzła.. Odpowiedz Link Zgłoś
headonshoulders Re:hehe 31.10.06, 00:07 a jestes po stronie Malleus czy Maleficarum ? he he Odpowiedz Link Zgłoś