pani.dobrodziejka 06.11.06, 23:23 nie moge w to uwierzyc... mamy twarda wode... trzeba uzywac calgonu do pralki? nie wiem jak zareaguje na to moj maz... jak ja mu to powiem... nie no... z domu mnie nie wyrzuci chyba? tak bardzo lubie prac! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka.p Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:25 Pani dobrodziejko - ale podstawowe pytanie na dziś brzmi - to jest podpucha czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
syla113 Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:27 nie martw sie bedzie dobrze badz dzielna jakos to przetrwacie .. Odpowiedz Link Zgłoś
milarka Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:28 nie martw się, wspieram Cię wirtualnie to pisałam ja - milarka więc jakby co to pamiętaj, że Cię wspierałam, i że jestem Twoją prawdziwą psiapsiółką!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:32 Milarko, czy aby na pewno? A może jesteś fałszywą obłudnicą obrabiającą pani dobrodziejce.. Ty już wiesz co??? Odpowiedz Link Zgłoś
milarka Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:33 anulka.p napisała: > Milarko, czy aby na pewno? Na pewno, absolutnie!!! Wspieram wirtualnie jak mogę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.p Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:34 No to wspieraj dalej, wspieraj. Wirtualnie. Absolutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:28 proponuje zrobic drugi test, bo moze ten jakis trefny byl Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: wlasnie zrobilam test.... 07.11.06, 20:55 drugi test z pewnością pokaże to samo co pierwszy. Jeszcze jakby wyszło że woda jest miękka, to można podejrzewać, że test wyszedł błędnie, ale jak pokazał że jest twarda... no, mogiła, twarda jak nic. Tylko współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:29 Proponuje, abyś się wyprowadziła. Z męzem i pralką, do miłego domku, w którym na dachu zamontujesz zbiornik na deszczówkę. Deszczówka jest miękką wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:30 a IQ? jaki wyszedł? pozytywny czy negatywny? mika ma rację - na wszystko tylko deszczówka, można też smarować surowym jajkiem Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:32 Surowe jajko jest dobre, vide średniowieczne mury - do tej pory sie trzymają, bo dodawano do nich surowe jajko przy budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
iljana Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:33 ocho, następna ) a na co ten test? bo może się załapię ))) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:34 nie używaj calgonu - niszczy środowisko gotuj wodę do prania, odstawiaj na noc do beczki, i zlewaj ostrożnie do pralki - zobaczysz, jaki osad w beczce zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
milarka a czy to Twoja pierwsza wpadka? 06.11.06, 23:34 z tą twardą wodą? czy może już kiedyś Ci się to zdarzyło? Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:35 Dziwię Ci się - jak mogłas być tak lekkomyślna! Jak mogłaś przed wprowadzeniem się nie sprawdzić stopnia twardości wody? Heh, obawiam się, że to może złamać Twojemu mężowi serce i słusznie się obawiasz jego gniewu... Spróbuj może ugotować coś, żeby go udobruchać. Chociaż pomidorowa na twardej wodzie to nie jest najlepszy pomysł... A i na makaronie może pozostac osad wapniowy. Bosz, kobieto, aleś się wpakowała. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:36 Wiem! Zapytaj męza, czy nie ma aparatury do destylowania w piwnicy - bedziesz mogła destylowac wode i chronic srodowisko nie uzywając calgonu, a jednoczesnie chronic pralkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:38 można od razy dawać to, co mąż ma w aparaturze - przy okazji zdezynfekuje i nie będzie się grzyb zalęgał Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:38 lepiej nie - męża posadzą do więzienia za posiadanie narzędzi do produkcji bimbru (widział kto urzędnika, który odróżni?) po co ci to - noś wodę z najbliższego strumienia albo gotuj - to nie jest podejrzane, tak jak propozycja Miki, która, jak przypuszczam, zagięła parol na twojego męża Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:42 No dobra. Gotuj wodę do prania. Ale broń Boże nie przyznawaj się, że w przegotowanej wodzie pierzesz niemowlęce ciuszki, bo cię zjedzą na forumach. Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 gotowanie wody ją tylko utwardza z tego co wiem 06.11.06, 23:44 nt mam akwarium stanowczo mi odradzono do neonek które lubią miękką Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: gotowanie wody ją tylko utwardza z tego co wi 06.11.06, 23:45 to może gotować z lenorem? Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: gotowanie wody ją tylko utwardza z tego co wi 06.11.06, 23:47 to będzie miękka pralka a woda pozostanie jaka była, moje nonki zaczęły po nim się do siebie przytulać ale dalej nie miały apetytu Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: gotowanie wody ją tylko utwardza z tego co wi 06.11.06, 23:46 Nie utwardza. Twarde zostaje na czajniku, albo na garnku. Wytrąca sie. A twarda woda - twarde = woda Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: gotowanie wody ją tylko utwardza z tego co wi 06.11.06, 23:48 nie, na czajniku pozostaje kamień słońce a nie twardość wody. z tego co wiem afkors, nie chcę się wymądrzać trzebaby by spytać a forum akwarystycznym albo dobrodziejke o test kolejny prosić Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: gotowanie wody ją tylko utwardza z tego co wi 06.11.06, 23:48 a kamień to niby jaki jest? miękki? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: gotowanie wody ją tylko utwardza z tego co wi 06.11.06, 23:49 Tu cię mam! Widziałas gdzieś miękki kamień? PPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
iljana Re: ręce opadają nt 06.11.06, 23:51 • Re: Aluc, dlaczego ręce opadają? iljana 06.11.06, 23:39 + odpowiedz no właśnie. nie na dwoch a na trzech wątkach. masz jakąś wadę? Odpowiedz Link Zgłoś
mlodytatus Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:50 spadlem z fotelu ze smiechu nawet jak cie wyrzuci to znajdziesz innego . kobiety z milascia do prania sa chetnie poszukiwane Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:51 mizogyn! wałkiem go! albo raczej tarą i balią Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 a kamień 06.11.06, 23:51 to będzie nawet jak miękką wodę ugotujesz PP ale pewnie arnika najlepiej by wiedziała co z tą wodą zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: a kamień 07.11.06, 00:19 bo moje wypowiedzi robią się na czerwono a jak pisze prywatnie to musze je szybko odznaczyć widać nie zdążyłam Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:51 Naprawde?????? To nie o sex chodzi ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
pani.czarodziejka Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:51 Pani Dobrodziejko, zamiast calgonu można używać sody. Zawsze to taniej... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:54 No nie wiem... Jak zużyje sodę do prania, to na czym upiecze pierniczki? Odpowiedz Link Zgłoś
pani.czarodziejka Re: wlasnie zrobilam test.... 06.11.06, 23:56 To chyba twarde będą... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_ja He,he,he.... 06.11.06, 23:53 Pani.dobrodziejka juz nie odpisze....maz wlasnie wyrzuca jej rzeczy z balkonu...i ja na koniec,krew sie leje z powodu twardej wody........sorry,chcialam sytuacji wiecej dramatyzmu nadac ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: He,he,he.... 07.11.06, 00:07 dobrodziejka niech sobie rezonanas zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw A to pomoże na twardość wody? 07.11.06, 08:42 edycia274 napisała: > dobrodziejka niech sobie rezonanas zrobi Niech pralce zrobi usg lepiej - ultradźwięki rozbijają kamień, każdy dentysta to powie. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: A to pomoże na twardość wody? 07.11.06, 21:22 iwoniaw napisała: > Niech pralce zrobi usg lepiej - ultradźwięki rozbijają kamień, każdy dentysta to powie. > Uważasz, że pralce powypadały zęby? Odpowiedz Link Zgłoś
anik801 Re: wlasnie zrobilam test.... 07.11.06, 09:32 Z całego serca gratuluję!O kurcze to nie ten wątek W takim razie współczuję- twarda woda to nie żarty-nie wiem czy Twoja rodzina to zaakceptuje?Tak czy siak napisz,jaka była reakcja ukochanego? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: wlasnie zrobilam test.... 07.11.06, 09:37 No cóż, mąż może poczuć się zagrożony, w końcu nie będzie już jedyny w tym domu, którego twardość zwracała Twoją uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Myślę, ze to podpucha i to straszna!! 07.11.06, 20:50 Kochana dobrodziejko- współczuję z całego serca a wrednymi wpisami o podpuchach się nie przejmuj! Dziewczyny się nudzą albo zazdroszczą bo pewnie nawet pralki w domach nie mają, o mężu nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
beretta1 Re: Myślę, ze to podpucha i to straszna!! 07.11.06, 22:42 widze że wróciłas dobrodziejko na łono forum - a juz zaczynałam zza Toba tęsknić!! Odpowiedz Link Zgłoś