Dodaj do ulubionych

Ułożenie dziecka

IP: *.* 26.09.02, 13:21
Byłam dzis na USG - 25 tydzień i lekarka zaczęła panikować, że dziecko jest główką do góry. Stwierdziłam, że chyba ma jeszcze dużo czasu i miejsca, żeby sie obrócić. Jej zdaniem powinno się już ułożyć odpowiednio! Co o tym sądzicie? Mam się niepokoić? Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: katka Re: ulozenie dziecka IP: *.* 17.04.01, 11:26
      Kochana Kasiu,ta lekarka chyba nie wie, co mówi!!!!Moje dziecko, ułozyło się "odpowiednio" w 30 tygodniu ciąży!Słyszałam, że zdarza się, że dzieciaczki układają się prawidłowo, nawet na kilka dni przed porodem!Nie martw się wcale!
    • Gość: Monika_W Re: ulozenie dziecka IP: *.* 17.04.01, 13:41
      Wybacz - ale kobieta chyba zwariowala (mam na mysli oczywiscie Twoja lekarka). Malenstwo bedzie nie raz jeszcze glowka do gory - dopiero pod koniec ciazy tj. na jakies 2-3 tyg. przed porodem powinno sie znajdowac glowka do dolu i dopiero wowczas bedziesz miala czas na niepokoj.4 dni temu bylam na USG (30 tyg.) i moja coreczka z 20 razy zdazyla sie przekrecic a to glowka w dol a to z powrotem do gory. Jak na razie pozycja glowka do gory bardzo jej odpowiada - mi niestety nie szczegolnie, bo kopie mnie bezposrednio w pecherz - ale co tam to tez jest urocze.Reasumujac - glowa do gory masz jeszcze co najmniej 10 tygodni zanim powinnas sie martwic niewlasciwym ulozeniem dziecka. Glowa do gory - Monika
    • Gość: Anka mama Julki Re: ulozenie dziecka IP: *.* 17.04.01, 15:21
      Jesteś pewna, że to USG robiła ci lekarka?
      • Gość: Kasia Re: ulozenie dziecka IP: *.* 18.04.01, 07:11
        Do Ani, mamy Julki. Na pieczatce ma "lekarz" i dotychczas glupot nie gadala. Wczoraj wieczorem pomyslalam, ze to USG bylo robione pierwszy dzien po swietach, z samego rana (spieszylam sie do pracy). Pewnie lekarka jeszcze srednio przytomna po swietach byla i jej sie pochrzanilo wszystko.
    • Gość: Kassia Re: ulozenie dziecka IP: *.* 18.04.01, 13:23
      Droga KasiuNie ma sie czym martwić. Moj synek obrócił się główką w dół w 34 tygodniu.PozdrawiamKassia
    • Gość: Anna mama Marka Re: ulozenie dziecka IP: *.* 20.04.01, 23:13
      "Zmień lekarza". Mój syn obrócił się ok.37 tygodnia. A nawet, gdyby dziecko miało się nie obrócić to pocieszę Cię, że ja, moja siostra i mój mąż przyszliśmy na świat pupą w czasach kiedy nie robiło się USG i często okazywało się to dopiero przy porodzie. Teraz można się na taką ewentualność przygotować (łącznie z cesarką).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka