Dodaj do ulubionych

Łóżeczko dla niemowlaka

IP: *.* 20.05.01, 13:11
Drogie mamy, właśnie wybieramy łóżeczko i inne sprzęty dla dziecka. Na razie najbardziej podoba nam się VOX, ale nie mam pojęcia jak te meble się sprawują w praktyce. Na co warto zwrócić uwagę? A może coś polecacie? Podobno na początku dziecko może spać w kosztyczku. Gdzie sie kupuje takie koszyczki?Pozdrawiam,Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: Patyk Re: Łóżeczko dla niemowlaka IP: *.* 20.05.01, 17:59
      W koszyku dziecko moze spac, ale bardzo niedlugo, bo szybko z niego wyrasta, ale raczej w dzien, w nocy powinno miec swoje lozeczko. Ja kupilam caly komplet VOX-u i jest naprawde super (do konca czerwca jest rabat 250 zl). Koszyki mozna kupic w sklepach z dziecinnymi rzeczami np. Mothercare. Pozdrowionka.
      • Gość: Magdziejka Re: Łóżeczko dla niemowlaka IP: *.* 20.05.01, 20:41
        Hm, moje 8 m-cy hania spała ok 3, trzy godziny w swoim pieknym łóżeczku . trzy od urodzenia!?
    • Gość: agata Re: Łóżeczko dla niemowlaka IP: *.* 21.05.01, 07:59
      Ja kupując łóżeczko kierowałam się m.in. zasadą, że powinno mieć ze wszystkich stron szczebelki, żeby dziecko było widoczne z każdej strony. VOX ma zazwyczaj 2 ścianki. W praktyce nie jest to może aż tak ważne, bo jednak chyba wiesz, gdzie będzie stało łóżeczko i zrobisz to tak, aby dziecko było widoczne.
      • Gość: Justyna Re: Łóżeczko dla niemowlaka IP: *.* 21.05.01, 08:31
        A co sadzicie o lozeczkach Drewexu? Wczoraj znalazlam ich strone firmowa www.drewex.wadowice.pl - spory wybor lozeczek i wydaje mi sie, ze cenowo rowniez bardziej przystepne niz VOX. Agatko, jakie w koncu wybraliscie?
        • Gość: agata Re: Łóżeczko dla niemowlaka IP: *.* 21.05.01, 08:55
          Kupiliśmy łóżeczko Drewexu Kuba 2. Teraz jesteśmy na etapie "rozszerzania" umeblowania dla Szymka, bo ciuszki nie mieszczą się już w komodzie. Bardzo mi się podoba zestaw VOX pt. Yoyo. Może się zdecydujemy. Łóżeczko można przerobić na tapczanik.
          • Gość: Justyna Re: Łóżeczko dla niemowlaka IP: *.* 21.05.01, 09:16
            A`propos komody - myslelismy tez o Drewexie - wyglada na dosyc pojemna i na gorze ma cos na ksztalt przewijaka. Moglabys polecic jakis sensowny sklep firmowy? Z gory dziekujesmile
    • Gość: Agnieszka mama Dominika Re: Łóżeczko dla niemowlaka IP: *.* 21.05.01, 11:33
      Droga Aniu!Od szesnastu miesięcy używamy łóżeczka VOX i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni (i nasz synek chyba też). Dużą jego zaletą jest to, że ma wyjmowane szczebelki, jest duze (chyba 70x140 cm) i po niewielkich przeróbkach powstaje z niego wygodne łóżko dla przedszkolaka. Kupiliśmy też do kompletu komodę z przewijakiem, który się później demonuje. Naprawdę godne polecenia (jeśli natomiast masz mniej niż 160 cm wzrostu, komoda może być dla ciebie trochę za wysoka- dziecko lubi kopać w trakcie przewijania). Życzę powodzenia i udanych zakupów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka