Dodaj do ulubionych

szukam przyjaciólki do schudnięcie

IP: *.* 08.06.01, 15:27
niestety od porodu minęło 2,5 roku a ja jak miałam 20 kilo więcej tak mam; nie chcę się rozpisywać nad mozolnymi próbami schudnięcia, dietami cud, płaczem i załamywaniem się - chcę wystąpić z inicjatywą do jakiejś dziewczyny sfrustrowanej jak ja - połączmy siły, spróbujmy razem się odchudzić - racjonalnie, powoli ale zdrowo; szukam kogoś kto wspomoże choćby rozmową w chwilach załamań, wymianą doświadczeń i wsparciemczekam na odzew - może ktoś pomoże mi i przy okazji sobie
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: szukam przyjaciólki do schudnięcie IP: *.* 08.06.01, 22:14
      Zgłaszam moją kandydaturę. Chociaż na razie mogę Ci tylko kibicować (karmię piersią), to mogę także służyć dobrą radą bo kilka lat przed ciaza udało mi się schudnąć 15 kg i nową wagę utrzymać. Niestety przez te 9 miesięcy wszystkie moje wysiłki wzieły w łeb, i teraz mam 20 kg nadwagi :( Płacz i zgrzytanie zębówprzed szafą na porządku dziennym...
      • Gość: guest Re: szukam przyjaciólki do schudnięcie IP: *.* 08.06.01, 23:31
        Witam, ale nie będę ci pisać ile ważę! Również karmię jeszcze, no i znalazłam cud dla karmiących - herbalife, na razie zamówiłam- ale to strasznie dużo kasy. jak będą rezultaty dam znać.
        • Gość: guest Re: szukam przyjaciólki do schudnięcie IP: *.* 09.06.01, 02:53
          Herbalife to rzeczywiscie cud ,na dodatek ziolowy,nieszkodliwy,tylko ma jedna wade - cene. Ja bralam pelny zestaw herbalife przez 3 miesiace i wiem sporo na ten temat.Bardzo interesuje sie wszelkimi dietami,po obu ciazach wygladalam jak slonica,mimo,ze normalnie sie odzywialam.Obecnie moj Filip ma 2 latka i ja nareszcie moge pokazac sie ludziom w bikini.przeszlam na diete Diamontow,nie lacze np.miesa z chlebem czy ziemniakami , utrzymuje wage,a nawet jeszcze pomalutku chudne.Pozdrawiam wszystkich ktorzy sie odchudzaja,zycze wytrwalosci.Marta.
        • Gość: guest Re: szukam przyjaciólki do schudnięcie IP: *.* 09.06.01, 21:52
          Jesteś pewna że mogą to stosować kobiety karmiące? To byłoby cudownie! Znam dietę herbalife z doświadczeń mojej znajomej, która schudła ok 20 kg w miesiąc i ja to widziałam. Wcześniej też nie wierzyłam w te bzdury o dietach cud, byłam zwolenniczką racjonalnego odżywiania i "chudnięcia z głową". Nawet, kiedy po 2 miesiącach znajoma straciła prawie połowę swojej wagi, byłam pewna że tak się to nie skończy, ale od kuracji minęły dwa lata, ona jest szczupłą ( to widać), zdrową(tak twierdzi) laską, a ja dalej racjonalnie się odżywiam...tylko w poniedziałki... na pozostałe dni tygodnia nie starcza mi silnej woli. Gdyby nie to, że karmie, dawno zafundowałabym sobie tą dietę, bo do planów długoterminowych (wg moich obliczeń "z głową schudłabym dopiero w marcu 2002 roku)jakoś nie mam serca. Kobitki i matki wzywam do zmasowanego ataku na tkankę tłuszczową. Cel: biodra i brzuchy, czas:najlepiej od zaraz (byle przed latem) pozdrawiam.
    • Gość: guest Re: szukam przyjaciólki do schudnięcie IP: *.* 09.06.01, 08:30
      Naprawdę można używać Herbalife karmiąc??? Do tej pory sądziłam, że wszystko jest zakazane, a nieraz byłam w takiej depresji w związku z moim wyglądem, że wydałabym każde pieniądze, by schudnąć.
    • Gość: guest Re: szukam przyjaciólki do schudnięcie IP: *.* 09.06.01, 11:22
      Napiszcie coś o tych ziołach, jak się je pije czy łyka? I ile kosztyje pełny zestaw. Czy nie zaszkodzą dziecku? karmionemu piersią?
      • Gość: guest Re: szukam przyjaciólki do schudnięcie IP: *.* 09.06.01, 12:13
        widzę że nie tylko ja się borykam z problemem zbędnych kilogramów! trochę to pocieszające, bo już myślałam (obserwując super "laski" w parku z kilkumiesięcznymi maluchami) że tylko ja jestem taka utuczona i mam problemyja używałam diety Cambridge, ale też cholernie droga a poza tym byłam w trakcie i po niej tak osłabiona i tak mnie ciągle bolała głowa, że dałam sobie spokój; ale te 6 kilo które zrzuciłam wtedy nie wróciły - to faktnapiszcie dziewczyny ile kosztuje ta dieta Herbalife, będę musiała chyba zdrowo przeszukać portfel, o ile się da.... i nadal proponuję wspólne odchudzanie jeśli ktoś ma ochote - szczerze mówiąc nie mogę już czekać na was dziewczyny aż przestaniecie karmić, ale dzieki za odzewsmile)))
        • Gość: guest Re: szukam przyjaciólki do schudnięcie IP: *.* 09.06.01, 13:59
          Jesli mozecie dzielcie sie wszystkimi informacjami dotyczacymi tych cudownych diet. Ja przestalam sie obzerac i sama czuje ze moge zjesc mniej mimo to moja waga jak stala tak stoi - juz nie wiem co mam robic - zaczynam sie coraz bardziej martwic mimo ze zjadam o 3/4 mniej tego co wczesniej. Pomozcie bo juz sama nie wiem co zrobic zeby schudnac - a musze z 10kg.Pozdrawiam
          • Gość: guest Re: szukam przyjaciólki do schudnięcie IP: *.* 09.06.01, 14:13
            Herbalife to ziola w tabletkach i to nawet duzych,jesli ktos ma problemy z polknieciem,to mozna je kruszyc.Ja mialam pelne zestawy i niestety musialam przyjmowac po 30 tablatek dziennie,mniejszy zestaw slabo na mnie dzialal.Poza tym popija to sie duza iloscia wody,wiec co chwila trzeba latac do lazienki.Raz dziennie je sie wlasny posilek,takinormalny obiad. Rano i wieczorem zamiast posilku wlasnego pije sie taki specjalny koktajl.Co do ceny,to niestety taki pelny zestaw,ktory wystarcza na miesiac kosztuje 200 dolarow,w Polsce chyba jest taka cena.W zestawie sa rowniez wszelkie witaminy i musze przyznac,ze czulam sie znakomicie,zaden bol glowy itp.Pierwsze dwa zestawy wzielam ponad rok temu i przez ten czas nie przytylam ani grama.Mysle,ze jest to super wynalazek,gdyby troche stanial to bylby rewelacyjny.
      • Gość: guest Re: szukam przyjaciólki do schudnięcie IP: *.* 09.06.01, 22:27
        nie wiem jeszcze zbyt wiele,bo dopiero zamówiłam. karmię wię c zestaw nie jest pewien zawiera: koktail proteinowy i tabletki aloesowe oczyszczające org. ze złogów, to kosztuje na miesiąc 250zł. chudnie się ok. 5 kg więcej inf. www.herbalife.com Dla niekarmiących są jeszcze jakieś tabletki ziołowepa, powodzenia. odezwę się jak mi idzie
        • Gość: guest Herbalife? IP: *.* 10.06.01, 09:24
          Sluchajcie... Wy tak o tym cudownym herbalif"ie... Ze taki skuteczny, ze nie ma jojo... Ale czy taki sposob odchudzania jest BEZPIECZNY? Czy nie wplynie na stan nerek, serca, zoladka, trzustki, zyl i innych narzadow wewnetrznych? Skoro to takie cudowne - gdzies musi tkwic hak. Bo dlaczego lekarze nie przepisuja kuracji odchudzajacych opartych na tym patencie, ino sugeruja przyslowiowe "wiaderko mniej" i mase ruchu? Gdyby nadwage leczylo sie jak grype - nie mielibysmy problemu ludzi otylych... Pelna watpliwosci YennaM
          • Gość: guest Re: Herbalife? IP: *.* 10.06.01, 12:34
            Ja wierze,ze herbalife jest zdrowe,sa to przeciez odpowiednio dobrane ziola,witaminy itp.Pediatra moich dzieci tez to uzywala,a mysle,ze ona nie dala by sie nabrac na jakas trycizne.Poza tym otylosc jest podobno choroba i nalezy ja leczyc.Bralam herbalife przez 3 miesiace i nadal czuje sie swietnie,nie narzekam na nerki ,watrobe ani inne organa.Na codzien mamy tyle niezdrowych rzeczy jak chemie w warzywach,spaliny,nie mowiac juz o alkoholu i papierosach,nawet opalanie szkodzi zdrowiu,wiec az trudno wybrac ktore rzeczy szkoda bardziej lub mniej.
            • Gość: guest Re: Herbalife? IP: *.* 10.06.01, 17:10
              Nie wiem nic o herbalife poza tym,ze moja kolezanka kiedys sie tym parala ale jesli w skladzie sa np ziola redukujace nieco apetyt(typu koper wloski), takie,ktore pomagaja utrzymac odpowiednia gospodarke wodna (np lisc fiolka) i do tego witaminy i mineraly (dzieki ktorym rowniez redukuje sie laknienie na tzw potrawy ciezszego kalibru(np krwisty stek) to powinno byc w porzadku. Warto napewno sprawdzic sklad i uwazac podczas ciazy i karmienia a takze przy okreslonych problemach zdrowotnych bo niektore ziola moga spowodowac poronienie[ z koprem wloskim wlacznie] albo zachamowac przyplyw mleka lub np podwyzszyc cisnienie[co przy nadcisnieniu albo podczas ciazy znowu nie jest wskazane}. Jesli jednak preparat zawiera ziola ,ktore nie stanowia tu zagrozenia to tez jest wszystko OK. Choc z drugiej strony nie jestem pewna czy odchudzanie podczas ciazy jest najlepszym pomyslem-jesli juz to napewno pod kontrola lekarza czy innego specjalisty.PaBogusia
              • Gość: guest Re: Herbalife? IP: *.* 10.06.01, 21:11
                jeszcze sie nie spotkalam z odchudzaniem podczas ciazy,chyba nikt do tej pory na ten pomysl nie wpadl. A co do ziol,to jest takowych sporo,ktore sa wskazane przy odchudzaniu.Preparaty Herbalife sa jak mi wiadomo przebadane pod kazdym wzgledem,moga byc stosowane przez starsze osoby,ktore maja problemy z cisnieniem lub sercem.Po za tym firma Herbalife ma o wiele wiecej produktow,nie tylko odchudzajacych,sa tam preparaty dla sportowcow,zmniejszajace objawy alergii,witaminy dla dzieci i doroslych , kosmetyki. Ja nie stosowalam niczego podczas ciazy ani karmienia piersia,moze warto zaczekac na koniec laktacji.
                • Gość: guest Re: Herbalife? IP: *.* 11.06.01, 07:35
                  Marto,nietety sa kobiety ktore wpadaja na taki pomysl (przyklad mojej kuzynki przerazonej przyrostem wagi) Jak tez takie, ktore maja bardzo duza nadwage i lekarz im zaleca ostrozne jej zrucanienawet podczas ciazy( oczywiscie pod kontrola specjalisty). No i te, ktore nie wiedza,ze sa w ciazy.Mniejsza o to. W kazdym razie owszem zdarza sie :)Bogusia
                  • Gość: guest Re: Herbalife? IP: *.* 11.06.01, 08:56
                    Oj, Bogusiu. I przed ciaza mialam sporanadwage (otylosc?), ale lekarz nie pozwolil nic zrzucac. Nie przejadac sie - owszem, uwazac na kalorie -tez. Ale nie odchudzac sie. Rezultat byl taki, ze udalo mi sie przytyc w ciazy cos okolo 13 kilo, co uwazam za duzy sukces :) Pozdrawiam cieplo :)
                    • Gość: guest Re: Herbalife? IP: *.* 11.06.01, 12:17
                      Mi tez w ostatniej ciazy jeszcze pozostalo z poprzednich trzech ale machnelam na to reka a w koncu nie pojawily mi sie jakies problemy typu cisnienie itp wiec coz tam. Kochanego ciala...Moja polozna nic nie mowila ale ona sama wazyla chyba dwa razy tyle co ja w ciazy i ze wszytkimwinkZauwazylam jednak,ze mi tez podczas ciazy przybylo bardzo malo (12 kg- w tym dzidzia wazyla ponad 4).Ponoc czasem gdy sie ma niedowage [tak jak ja w pierwszej ciazy) to skok jest bardzo duzy bo organizm w ten sposob chce ochronic dziecko. W efekcje przybylo mi wtedy ok 22kg Choc to tez pewnie roznie bywa.Wazne aby dziecko bylo zdrowe.Napewno mozna zredukowac bardzo tluste rzeczy i wprowadzic troche wiecej ruchu ale to chyba wszytko tak naprawde.Pora sie chyba teraz za to zabrac :). Samo podnoszenie slodkich ciezarow sprawy jakos nie zalatwia a ta czekolada niestety daje o sobie znac ;)Pa,paBogusiaYennaM napisała/ł:> Oj, Bogusiu. I przed ciaza mialam sporanadwage (otylosc?), ale lekarz nie pozwolil nic zrzucac. Nie przejadac sie - owszem, uwazac na kalorie -tez. Ale nie odchudzac sie. Rezultat byl taki, ze udalo mi sie przytyc w ciazy cos okolo 13 kilo, co uwazam za duzy sukces :) Pozdrawiam cieplo :)
          • Gość: guest Re: Herbalife? IP: *.* 13.06.01, 10:38
            Właśnie od dzisiaj zaczynam dietę z Herbalife. Po kuracji opowiem, jak to na mnie podziałało... żeby nie było oszukaństwa zważyłam się 10 minut temu. Ważę 73 kg (docelowe 60-65) ciekawe czy mi się uda. Nie liczę na to, że zrzucę te kilogramy w miesiąc, ale mam nadzieję, że Herbalife trochę mi pomoże w osiągnięciu sylwetki sprzed ciązy.Pozdrawiam :benetton: trzymajcie kciuki
            • Gość: guest Re: Herbalife? IP: *.* 13.06.01, 10:54
              czesc Krotka!Skrobnij na priva do mnie jesli mozesz (niki1234@poczta.arena.pl) gdzie i za ile kupiłas te herbalife, na ile to starczy? Bede wdzieczna za informacje.PozdrawiamMarta
    • Gość: guest Re: szukam przyjaciólki do schudnięcie IP: *.* 09.06.01, 14:13
      Kasiu! I ja tez musze sie wziac za siebie i zrzucic okolo 30 kilo. Z checia pokibicuje Tobie i sobie przy okazji, bo kryzysy w kilka osob zawsze mozna latwiej zniesc. I mam prosbe... Jesli ktoras z Was odchudzala sie racjonalnie (srednia utrata wagi ok. 2,5-3 kilo miesiecznie) to bardzo prosze o wskazowki, co jesc, jak czesto itede, moze jakas dobrze skomponowana diete? Bo mnie od razu zniecheca jadlospis, ktory wymaga jest pracochlonny czy wymaga wyszukanych specyfikow. Pozdrawiam :)
      • Gość: guest Re: szukam przyjaciólki do schudnięcie IP: *.* 09.06.01, 14:53
        Yena napisz na mojego maila, moze razem cos sie uda.... ja szczerze mowiac jestem troche zniechecona tymi dietam icud, wlasciwie bardziej bym chciala chudnac 1 kg tygodniowo np za pomoca diety 1000 kalorii - ale te wszystkie przepisy kulinarne sa chyba dla nic nie robiacych kobiet bo przy malym dziecku nie mam czasu na stanie godzinami przy garach - a dla rodziny tez trzeba jeszcze gotowac..:(((
      • Gość: guest Re: szukam przyjaciólki do schudnięcie IP: *.* 11.06.01, 12:45
        Na siłownię zaczęłam uczęszczać, gdy moja córeczka miała 4. miesiące. Chodzę do niej od dziewięciu miesięcy, regularnie dwa razy w tygodniu, oprócz tego nie jem kolacji, ograniczyłam słodycze i wieczorem smaruję się D-Stockiem Vichy i muszę przyznać, że oprócz sprężystości ciała nie starciałm ani kilograma. Wprost przeciwnie. Po wczorajszym mierzeniu doszło mi po jednym centymetrze w biodrach, talii, brzuchu i udach a poza tym mam 5 kg ponad swoją idealną wagę. Zbliża się sezon letni a ja nie widzę efektów swojej pracy. Nie wiem czy to co napisałam jest związane z tematem postu, ale chcialam się trochę wyżalić. Pozdrawiam was wszystkie mamusie, te szczupłe i te puszyste.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka