Gość: bozena IP: *.* 10.06.01, 14:41 Cześć dziewczyny!Zastanawiam się czy każda ilość białka w moczu jest niepokojąca, czy jest jakaś granica. Jestem w 31 tygodniu i mam (chyba) śladowe ilości- 0,06 g/e.Poooozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Białko w moczu IP: *.* 10.06.01, 16:29 Bozenko,Nie wiem jak to jest. Wydaje mi sie,ze kada ilosc powinna byc dokladnie sprawdzona , ale nie recze za to. Pamietam,ze mi czasem podczas wizyty u poloznej wykazalo obecnosc bialka(takim jednorazowym wskaznikiem???) ale o ile nie mialam przy tym podwyzszonego cisnienia to nie bylo problemu. Polozna tylko zaznaczala mi w karcie,ze cos tam bylo i zeby zwrocic na to uwage nastepnym razem. Gdyby to sie dwa razy powtorzylo, wtedy juz robiono by dodatkowe badania. Czasem naczynie na mocz moze byc nieco zanieczyszczone a ja nawet zauwazylam,ze jesli ten mocz nie jest z rana [naczczo] tylko np po sniadaniu wtedy zawsze cos tam bylo.Moze jest tu jakis lekarz czy polozna i beda wiedzialy wiecej. Jesli nie, radzilabym Ci sie skontaktowac z kims kompetentnym. Jesli nie dla bezpieczenstwa to chocby dla Twojego spokoju. Wiem jak to jest gdy sie czlowiek zacznie martwic.Pozdrawiam cieploBogusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Białko w moczu IP: *.* 11.06.01, 20:09 u nieciezarnych bialko w moczu bez objawow nie niepokoi,ale u kobieT w ciazy bialkomocz powyzej 0,5 g/dobe trzeba leczyc.u ciebie jest 60 mg czyli Trzeb kontrolowac a nie leczyc Odpowiedz Link Zgłoś