Dodaj do ulubionych

Termin na 18 lutego 2002

IP: *.* 15.07.01, 12:16
Mam termin na 18 lutego. Zauważyłam w innych tematach, że kilka Mam ma ten sam termin. Może byśmy poprzeżywały wspólnie.Mam 28 lat i to będzie moje drugie dziecko.Córeczka ma 2lata i 8 m-cy. Jak z apetytem na różne jedzonka? Ja w pierwszej ciąży jadłam słodkie i była dziewczynka. Teraz tylko kwaśne i ostre. Może będzie chłopczyk?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 16.07.01, 05:38
      To ja Gosia. Proszę o odpowiedzi na forum, lub na e-mail rabbit.gosia@poczta.fm
      • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 16.07.01, 10:38
        A ja chetnie pokoresponduje z wszystkimi przyszłymi mamuśkami bo troche mi smutno mój maż jest marynarzem i wypłynął. Chce wrócić na rozwiązanie więc teraz musiał iść popracowac.Jestem w domu sama i wybłagałam lekarza aby pozwolił mi wrócić do pracy bo w domu samemu można oszaleć. Pa
        • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 18.07.01, 14:29
          Hej imienniczko,ja chetnie pokoresponduje! chodze co prawda do pracy,ale aktualnie nie dzieje sie NIC, wiec moge sobie popisac. mozesz pisac na priva.pozdrawiamasiaps. ja mam termin na 10 stycznia. ale zbyt duza roznica to chyba nie jest?
        • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 25.07.01, 09:38
          Joasiu,mój mąż niemógł znaleźć pracy w warszawie i teraz jest w Krakowie, mi też jest smutno, ale znalazłam na to sposób 1. wróciłam do pracy, 2. pomieszkuję u mamy, bardzo dobrze dogadujemy się ze sobą. Mój mąż wróci na miesiąc przed urodzeniem dzidziusia, a mam wyznaczony termin na tydzień później niż Ty. To moje pierwsze dziecko i wszystko jest dla mnie nowością. Pozdrawiam Ania
    • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 16.07.01, 06:50
      Witaj Gosiu, ja mam termin na 16 lutego 2002, a moj synek ma 2 lata i 9 miesięcy (ur.13.10.98), czyli podobnie jak Twoja corcia. Bedzie podobna roznca wieku. Szczerze mowiac, ja najbardziej boje sie o to jak Dawid zareaguje na rodzenstwo i jak mu w tym pomoc, aby przyjal to jak najlepiej. W koncu do tej pory jest jedynakiem i wszyscy poswiecaja mu maximum czasu. Zycze wszystkiego najlepszego. Jesli masz ochote napisz na moj priv (gsleczek@pl.dhl.com), chetnie porozmawiam. Gabi
      • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 16.07.01, 09:32
        Ja mam termin na 5 stycznia i jest to moje pierwsze dziecko.A co z apetytem najpierw byl koszyk nektarynek dziennie pozniej 2kg truskawek a teraz 1,5 kg czeresni i na jaka to płec wskazuje? Poza tym ostatnio odczuwam lekkie ruchy dziecka ale zawsze poźnym wieczorem chyba bedzie jakies imprezowe. Pozdrowienia dla wszystkich przyszłych mam i tatusiów
    • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 16.07.01, 07:39
      Witaj , a moja Zona ma termin 23 lutego 2002 roku - i bedzie to nasze pierwsze dziecko...
      • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 27.07.01, 08:52
        Pozdrawiam, mój termin jest na 28 lutego 2002, jestem tym strasznie podekscytowana, bo jest to moje pierwsze maleństwo i jestem pełna obaw, i niepokoju. Nie wiem czy poradzę sobie z tą odpowiedzialnością.Chciałabym już rodzić, bo nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moją Perełkę!
        • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 27.07.01, 08:56
          Agnieszko, sama zobaczysz jak to szybko minie. A potem roczek, dwa, przedszkole, szkoła i wnuki do chowania.
        • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 27.07.01, 19:17
          Ja ma wprawdzie termin na 3 marca, ale chętnie to Was dołączę. Jest mi cały czas słabo, chce mi się spać i generalnie chodzę ze skwaszoną miną. Siedzę na zwolnieniu lekarskim, bo niestety grozi mi krwawienie. Ale tak wogóle to bardzo się cieszę z dzidziusia.
    • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 16.07.01, 09:40
      cześć GosiuTak jak ty mam termin na 18 lutego, będzie to moje pierwsze dziecko i bardzo bym chciała aby był już przynajmniej październiksmile nie mogę się doczekać pierwszych ruchów a to jeszcze tak długo. Od momentu zrobienia testu jestem na L4 bo poprzednio się nie udało a i teraz wprawdzie wszystko jest OK ale pobolewa mnie brzuch. Co do tych bóli brzucha to nie wiem co o tym sądzić bo podobno mogą być z tym że u mnie były najgorsze w czasie kiedy miałam dostać okres. Chętnie z tobą pokoresponduję bo czasami zbyt wiele myślę a ty masz o wiele większe doświadczenie niż ja. Pozdrowienia Hanna
    • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 16.07.01, 12:56
      Hej!Ja mam termin na 15 lutego 02. Mam 27 i bedzie to nasze pierwsze dziecko. Jeszcze nie opuscil mnie strach przed poronieniem ( mowia do konca 3 miesiaca) Co prawda ja tego nie przezylam, ale moja siostra tak, niedawno, byl to szok.Wlasciwie nie powinnam sie martwic, bo wszystko jest OK. Brzuch mnie nie boli, nie mam krwawien, winiki dobre (ostatnie 3 tyg temu). Biore lekarstwo przeciw mdlosciom ktore dopadly mnie w 3 tyg i nie dawaly zyc. Teraz jest lepiej ale jeszcze nie jestem w najlepszej formie, wiecznie zmeczona. Apetyt marny. Jem bo wiem ze musze, czasami mam zachcianki - frytki lody, ale tylko zjem troche i juz mi przechodzi ochota. Wydaje mi sie ze mam wielka ochote na kiszone ogorki, ale tu gdzie mieszkam ich nie ma, wiec musze jeszcze wytrzymac 2 tyg do wyjazdu do PL, zeby sprawdzic czy naprawde mi sie ich chce!!W 7 tyg widzialam nasze malenstwo i byl to najcudowniejszy widok. Za 2 tyg zobaczy go tez tatus!Pozdrawiam wszystkie przyszle Mamy!
      • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 16.07.01, 13:01
        czesc. Ja mam termin na 25 stycznia. Ostatnio bylam na USG i dowiedzialam sie, ze bede miala blizniaki. Mdlosci troche mi juz przechodza (teraz mam tylko wieczorami), jestem ciagle zmeczona (pocieszam sie, ze to od upalow) i beda to moje pierwsze dzieci. Z wielka przyjemnoscia porozmawiam z osobami, ktore maja wieksze doswiadczenie.Pozdrawiam :-)
        • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 18.07.01, 14:32
          Hej Margotka!~!witaj w klubie! ja mam termin na 10 stycznia, i tez bede miala blizniaki! dowiedzialam sie 3 tygodnie temu. :-) to tez moje pierwsze dzieci! mdlosci nie mam. masz ochote na korespondencje??? chetnie bym sie wymienila doswiadczeniami i uwagami! pozdrawiamasia
          • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 18.07.01, 16:54
            Hej Dziewczyny mi ciągle chce się spać i ciągle spię i nie mogę sie wyspać.
    • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 17.07.01, 12:05
      Mam termin na 23-02-2002. Zuza urodziła się 22-02-1999. Ta dzidzia miała być tak trochę dla niej na prezen na 3 urodziny. Było nam strasznie przykro jak snuła się sama po ogródku, postanowiliśmy jej dostarczyć towarzystwa - powiem szczerze strasznie w tej chwili się obawiam jak ona to przyjmie. Boję się czy będę potrafiła poświęcić wystarczjąco dla niej dużo uwagi i tak bardzo ją kocham, że boję się czy będę mogła pokochać to drugie. Czuję się paskudnie z Zuzą nie wymiotowałam teraz tak. Co do zachcianek to musiałam wczoraj zjeść niedojrzałe jabłka prosto z drzewa. Mój maż patrzył na to z przerażeniem, a przecież nie jedno już widział jeśli chodzi o ciązę. Mam jeszcze paskudne huśtawki nastroju, ale myślę że nie długo to się skończy bardzo chętnie porozamwiam z wami!
      • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 18.07.01, 20:54
        Ja powiem tylko jedno: zazdroszcze!!Mam nadzieje ze niedlugo dolacze do grona szczesliwych zaciazonych kobitek!
    • Gość: ElaB. Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 22.07.01, 21:11
      Ja urodziłam 18 lutego 1999 roku. Mam to już za sobą. Objadałam krzaki porzeczek z porzeczek, a drzewa wiśniowe z wiśni. Potem jadłam śledzie i ogórki kiszone.... Tak było przez 9 miesięcy. Potem urodziłam wspaniałego Wojtusia. Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 23.07.01, 08:50
        Witaj Eluniastrasznie sie cieszę że dołączyłaś do grona emamUwaga! To strasznie wciąga.Buziaki dla Wojtunia i dla tatunia Wojtunia MarcinuniaStara znajoma Kalunia ;)
        • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 24.07.01, 19:24
          Hej dziewczyny byłam wczoraj u lekarza moja dzidzia ma już 17 cm ale nie chciała pokazać kim jest chłopcem czy dziewczynką. Siedziała pupą "podparta" ręką i dumała.Ale przede wszystkim jest zdrowa i to jest najwazniejsze.
          • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 25.07.01, 08:02
            Asiu, z tego co pamietam, masz termin jakos tak jak ja - poczatek stycznia? to moje tez takie olbrzymy????? :-))) ja mam USG dopiero za 2 tygodnie... juz sie nie moge doczekac...moze wtedy sie dowiem, co ja w tym brzuchu nosze...:hello:
    • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 24.07.01, 08:50
      Witajcie!Dolaczam do grona - mam termin 8 lutego ;-)Ania
    • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 28.07.01, 20:50
      To nie jest regula. Nie trzeba w to wierzyc. Ja w pierwszej polowie ciazy jadlam same ostre i kwasne .W drugiej polowie gdy ustapily mdlosci zaczelam jesc slodkie.
    • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 01.08.01, 11:30
      No, no ja tez mam termin na 18 lutego 2002 roku. To bedzie moje drugie dziecko - mam już 4,5 letniego synka. On również urodził sie w lutym a dokładniej 7 lutego 97 roku.Tak sobie marzę, że ta nowa kruszynka urodzi sie wcześniej w urodziny Miśka?!Mdłości mi też dokuczają ale bardziej to płaczliwość :(((I co dziwne w tej ciąży mam wiekszy brzuszek - bo mimo iż dopiero 12 tydz. sterczy mi taki malutki bębenek. Na USG w 7 tyg. widziałam dzidzię z bijącym serduszkiem - to było cudnepozdrawiamJoasia z Miśkiem 4,5l i Szkrabkiem (~18,02,02)
    • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 06.08.01, 15:12
      Dopiero co znalazłam to forum i nie mogę się nadziwić tym wszystkim sympatycznym postom. Ja mam termin na 12 lutego 2002, 26 lat i jest to pierwsze dziecko. jak do tej pory żadnych mdłości i "smaki" raczej na swoje przeciwieństwa w tym samym czasie. Bardzo chętnie pokoresponduję.Pozdrawiam wszystkich
      • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 08.08.01, 14:00
        Czesc mam na imie Dominika(25 lat) i termin porodu na 4 stycznia, ale mam przeczucia ze urodze ciut wczesniej (tak wynika z moich wyliczen) ostatni dowcip w stosunku do mojego meza to ze sylwestra spedzimy na sali porodowej.Na poczatku ciązy mialam troche problemow (krwawienia, odklejanie sie cialka zoltego) bralam DUPHASTON i NO-SPA ale teraz chyba jest wszystko OK. Choc oczywiscie nie przestaje sie zamartwiac. W najblizszy poniedzialek ide na badania i pewnie bedee miala robione USG bo to bedzie poczatek 22 tygodnia. Dzidzia kopie juz od 18 tygodnia , ale robi to z rozna czestotliwoscia. Np wieczorem , albo rano jak zjem sniadanko.Chetnie pokoresponduje z kims na temat ciazy . Pozdrawiam
        • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 09.08.01, 10:47
          Jak do tej pory ciąża to jeden z najwspanialszych okresów w moim życiu, pod każdym względem. jedynym problemem jest senność, która bardzo trudno mi opanować. Poza tym czuję się bardzo dobrze. szczerze młowiąc to nie moge się już doczekać i robię sie coraz bardziej niecierpliwa - chetnie kupowałabym juz wozki, łóżeczka i cała ta fascynującą resztę. Dominika skąd jesteś?PozdrawiamKatarzyna
          • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 09.08.01, 16:46
            CZesc Ja tez mam ochote juz wszystko kupowac ale wole nie zapeszac ( po poczatkowych klopotach).Mam juz troche rzeczy dla dzidzi ale na razie zdeponowalam je u mojej mamy. Na kiedy masz termin?Jestem z Gdynii.Pozdrowienia
          • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 09.08.01, 16:49
            Juz znalazlam na kiedy masz termin.Gratuluje prawdopodobnie urodzisz Wodnika - to najfajniejszy znak , prawie wszyscy ktorzy sie urodzili jako Wodnikim sa bardzo pogodni i zadowoleni (ja sie urodzilam 1 lutego)Jeszcze raz pozdrawiam Dominika
            • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 10.08.01, 08:45
              W takim razie pozdrowienia z drugiego końca Polski - z Krakowa. Skoro tak polecasz Wodniki, to się zgadzam :)Cieszę się, że trafiłamna ten wynalazek (edziecko) bo w moim najblizszym otoczeniu albo juz ciażę mają dawno za sobą albo wcale im się nie śpieszy. Pochwal się co już zakupiłaś!P.S. jak nie chcesz "zapeszać" to na priviePozdrawiam deszczowo
    • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 08.08.01, 14:12
      Cześć dziewczyny,Ja mam termin na 30 października (moje urodziny). Wtedy będę miała 24 lata. Moje maleństwo właśnie wystawiło stópkę w okolicach pępka, a to trochę boli (może się przeciągało?). Nie mam jakiś specjalnych zachcianek na żarcie - jem tak jak przed ciążą. Unikam słodyczy, chociaż mam na nie czasem ochotę. Ale mojemu maleństwu nie przyniosą nic dobrego więc po co mam je jeść?
      • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 14.08.01, 14:47
        Hej dziewczyny,ja też mam termin na 18 lutego 2002 r., już nie mogę się doczekać, żeby chociaż poczuć jak się rusza - to moja pierwsza dzidzia i wszysko dla mnie jest taki nowe. Czuję się świetnie nie mam żadnych mdłości, nudności i wymiotów nawet nie jestem senna i nie mam zmiennych nastrojów, aż się zastanawiam czy z moimi hormonami wszystko w porządku? Widziałam już moją kruszynkę w 6 tygodniu jak biło jej serduszko - niesamowite przeżycie! Generalnie bardzo się cieszymy razem z mężem bo długo na tą kruszynkę czekaliśmy. Pozdrawiam wszystkie mamy i wszystkie dzieciaczki.Iwona B.
        • Gość: guest Re: Termin na 18 lutego 2002 IP: *.* 14.08.01, 19:54
          Hej Iwona zapewniam Cie ze wszystko z hormonkami w porzadku. jestem juz w siodmym miesiacu, i nie mialam zadnych dolegliwosci w ciazy. Raczej czuje sie wspaniale. :)Oczywiscie lekkie zmeczenie di sennosc na oczatku, ale zadnych nudnosci itd. I to jest normalne. Zycze Ci tak dalej. mogla bym byc caly czas w ciazy. A najbardziej lubie jak fika koziolki i strasznie sie rozpycha - az mi koszulka podskakuje.Trzymaj sie tak dalej, :bounce:kama
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka