Gość: guest IP: *.* 17.07.01, 09:25 Czy ktos z Was jest moze (lub byl)prenumeratorem Dziecka i dostal od nas plyte z bajka Brzechwy i Panem Kuleczka? Co o takiej plycie sadzicie? Bede wdzieczna za odp. Ewa Rosciszewska z redakcji Dziecka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 17.07.01, 11:32 cześć mam od was bodajże dwie lub trzy płyty przychodza cos tak przed swiętami napewno czerwony kapturek i kot w butach.mój maluch je uwielbia słuchamy przed zaśnięciem , omawiamy jak czegos nie wie ma 3,5 roku, a przygody Pana Kuleczki wprost chłonie . Żałujemy że nie ma tych płyt częściej. Ja osobiscie polecam znajomym i podoba mi sie ze czytaja je nasi starsi aktorzy którzy to sa po specjalnej szkole dykcji Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 17.07.01, 11:42 A propos starszych aktorów dostalam "Kopciuszka" i wyobraźcie sobie moje wzruszenie gdy po odpaleniu płytki usłyszałam moją ukochaną bajkę z dziecinstwa słuchaną na winylu. Cudowne, a jak się spodoba Kindze zobaczymy za jakiś czas.Może Redakcja jest w posiadaniu starego nagrania wierszyka "Dziesięcioro murzyniątek"?PozdrawiamOla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 17.07.01, 11:48 Prenumeruję "Dziecko" od 3 lat i mam 3 płyty z bajkami i panem Kuleczką. Moje dziecko je uwielbia i każe sobie puszczać je ciągle. Lubi zwłaszcza Pana Kuleczkę. Od tego zaczynamy lekture każdego nowego numeru. Pan Kuleczka na płucie pojechał nawet z nami w podróż. Oby więcej takich miłych upominków. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 17.07.01, 12:13 tez mam taka plyte, maly narzaie za maly ale plyta ma swoje miejsce i cierpliwie czeka... wiecej, wiecej... to byl naprawde uroczy upominek j........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 17.07.01, 13:38 a ja nie mam takiej płyty...Dziecko prnumerowałam dwa latka temu na dwanascie numerów doszło do mnie może z połowa. Wkurzyłam się i kupuję co miesiąc w kiosku bo nie muszę mysleć czy tym razem dojdzie czy nie. A bajki z kuleczką- Krzysio uwielbia gy mu czytam (mamy specjalnie założony segregator i wpinamy kartki)-a płytę chciałabym mieć, czy mogę ją dostać gzies i kupić? Prenumerować nie będę, bo wyszło mi 2 razy drożej jak musiałam kupować te brakujące nr w kiosku....MartaP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 17.07.01, 14:20 Marto p! Prosimy o kontakt z redakcja, postaramy sie cos wymyslic - tel. 60 77 660, lub mail dziecko@proszynski.pl Pozdrowienia. Ewa Rosciszewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnetaDr Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 18.07.01, 08:05 Marto, skorzystaj z rady p. Ewy. Miałam ten sam problem, w zeszłym roku nie doszły do mnie 3 numery "Dziecka", w tym również te z płytą. Domyslam się, że komus po "po drodze" spodobały się prezenty. Wtedy wysyłałam e-mail do redakcji i NIGDY nie zdarzyło się, aby mój list pozostał bez reakcji. Zawsze dostawałam brakujące numery (tym razem w szarej kopercie, aby nie kusić). Pozdrawiam. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 17.07.01, 17:59 Mnie ta plyta bardzo ucieszyla Moim zdaniem to naprawde dobry pomysl, tym bardziej, ze niewiele jest wydawnictw na plytach CD przeznaczonych dla mlodszych dzieci (mysle o bajkach). Moze by tak czesciej obdarowywac prenumeratorow plytami z bajkowymi sluchowiskami dla dzieci?Pozdrawiam YennaM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 18.07.01, 07:07 ja mam taką nieśmiałą propozycję...a właściwie marzenie - Piotruś Pan! Wychowałam się na tej bajce, do dzisiaj mam "winylka", ale adapter zszedł no i niestety...To było takie nagranie z siedemdziesiątego któregoś roku. Aha i pamiętam jedną piosenkę: "Na syrenich ogonach halo hej, w ten bajeczny, słoneczny mkniemy rejs, wielkie straszą nas fale, a my dalej i dalej..."takie śliczne to było! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 18.07.01, 10:25 Otrzymałam od Was trzy płytki z bajkami i o Panu Kuleczce. Jestem zachwycona. Moja córeczka lubi tańczyć słuchając muzycznych bajeczek, potem pewnie równie chętnie będzie ich słuchać.Proszę o następne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 19.07.01, 10:24 Ja mam od Was "Kota w butach" i "Kopciuszka". To świetne prezenty . Póltoraroczna córeczka na razie z upodobaniem słucha pierwszej, bo "Kopciuszek" jest trochę trudniejszy. Ja miałabym wielki apetyt na "Pchłę Szachrajkę" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow - dlaczego tylko dla nich IP: *.* 19.07.01, 10:54 Prenumerowałam "Dziecko" przez rok. Nie mam niestety środków na prenumeratę, teraz kupuję w kiosku tylko te numery w których znajduję coś bardzo mnie interesującego, czasem czytam w Empiku. Szkoda że płyta jest tylko dla prenumeratorów. Czy zwykli "kioskowi" czytelnicy na nią nie zasługują? Mój 19 m-czny synek też lubi bajki, ale to ja mu je czytam. Pozdrowienia Ula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 19.07.01, 21:04 Też byłam prenumeratorem dwa lata temu,wszystkie numery do mnie dotarły, teraz kupuję w kiosku lub czytam w necie, niestety żadnej płyty nie otrzymałam... Szkoda mam 3 letnia córkę Alę napewno posłuchałaby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 19.07.01, 22:34 Preumeruję DZIECKO "od zawsze" (tzn. od ok. 4-5 numeru!) chociaż moja córeczka ma dopiero 11 miesięcy, ale dzięki temu mam wszystkie płyty. Są naprawdę super, zwłaszcza "Kot w butach", bo sama miałam tą płytę w dzieciństwie, razem z książeczką, chociaż piosenki były w nieco innej, mam wrażenie że trochę weselszej i żywszej aranżacji, ale i tak łezka nostalgii mi się w oku zakręciła, że teraz moja Mała bedzie mogła słuchać tego samego, co jej mama. A że na CD - znak czasu! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 27.07.01, 10:51 "Dziecko" kupuję od 1. miesiąca ciąży. Prenumeruję od ok. pół roku, czyli od narodzin mojego Jaśka. "Nie mam chwili do stracenia, królewiczu, do widzenia!" Od lat powtarzam to, gdy mi się śpieszy. Włączyłam sobie Waszą płytkę i najnormalniej w świecie popłakałam się ze wzruszenia. Przecież to moje dzieciństwo! Płyta analogowa gdzieś zaginęła, podobnie jak inne - "Kot w butach", "Piotruś Pan", "Jacuś i Agatka", "Tadek-niejadek"... Pan Kuleczka to dla mnie nowość, ale bardzo mi się podoba. Szczególnie "Podróż" - przecież tak właśnie jest z podróżami!Do naszej wieży można włożyć 3 płyty na raz. Kopciuszek i Pan Kuleczka siedzą w niej non-stop, odkąd tylko pierwszy raz tam trafili. Jasiek ich jeszcze nie rozumie, ale ja sama mam ogromną frajdę. Podśpiewuję pod nosem piosenki, a dziecko patrzy na mnie i też ma radochę!Ejże, płynie woda... ejże, płynie czas...PozdrowieniaJustynaP.S. Poprosimy o więcej bajek - nawet z każdym numerem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 27.07.01, 11:01 ... a ja jestem młoda, to się w wodzie przejrzę ...Kurczę, to ten Kopciuszek ,którego słuchałam na czarnym krążku miliony lat świetlnych temu!Teraz naprawdę żałuję, że nie prenumeruję Dziecka. Jakoś zawsze mi się wydawało, że pocztą pisma docierają do domu później, niż pojawiają się w kioskach. Ale teraz chyba zaprenumeruję, bo widzę kilka korzyści1.cena2.płyty (szkoda, że już nie Kopciuszek, buuu)3. pisemko szybko w domu4. co za radość znaleźć w skrzynce korespondencję i ... to nie będzie rachunek za telefon!Czy jest jakaś możliwość zdobycia Kopciuszka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 27.07.01, 12:59 Pozazdrościłam Wam tych płyt.Koniec z kupowaniem gazety w kiosku, zaprenumerowałam ją!!!A czy istnieje możliwość zakupienia archiwalnych egzemplarzy z płytą??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow-muszę się pochwalić!!!! IP: *.* 03.09.01, 11:32 Czesć!Wczoraj wróciłam z urlopu, a tu taka niespodzianka! Dostałam od redakcji obiecane płyty z Kuleczką i jeszcze bluzeczkę z krótkim rękawem dla Misia. Mały był wniebowzięty (co tu kryć ja też!)! Teraz czekam na najblizszy numer, bo od pażdziernika mam prenumeratę! Pięknie dziękuję Redakcjo!Pozdrawiam całą Redakcję i Rodziców z edziecka!MartaP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 03.09.01, 18:13 Do nas pismo nie dotarło. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: plyta dla prenumeratorow IP: *.* 03.09.01, 18:54 Bo jak się okazało prenumerata wygasła Odpowiedz Link Zgłoś