IP: *.* 25.07.01, 14:53
Jestem w 6 tygodniu i miewam dosc czesto wzdecia. Ciekawa jestem, czy moze ktoras z Was miala podobny problem. Jesli tak to bylabym wdzieczna za ewentualne rady poradzenia sobie z nim. Pozdrawiam Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Wzdecia IP: *.* 25.07.01, 17:28
      cześć jedynie co mogę Ci poradzić to:unikaj grochu i fasoli :-)i regularnie się wypróżniaj.Powodzenia.
    • Gość: guest Re: Wzdecia IP: *.* 26.07.01, 10:11
      W początkach ciąży miałam podobne problemy. Okazało się, że była to reakcja mojego organizmu na Duphaston. Gdy go odstawiłam (oczywiście za zgodą lekarza) wszystko wróciło do normy. Dziś wzdęcia pojawiają się tylko po posiłkach z fasoli, grochu, kapusty itp. ale za radą mojej mamy piję maślankę lub kefir i wszystko mija.Hanna
    • Gość: guest Re: Wzdecia IP: *.* 26.07.01, 11:29
      To normalne, ale staraj się unikać smażonych potraw oraz kapusty i czereśni oraz wszystkiego co może spowodować wzdęcie. Ja piłam dużo kefiru i to mi pomogło.PowodzeniaAga
    • Gość: guest Re: Wzdecia IP: *.* 30.07.01, 11:10
      Ja też miałam ten problem na początku (teraz jestem w 25 tyg.) i jak się zapomnę i zjem coś cieżkostrawnego to znowu się zaczyna. Za namową lekarza kupiłam w aptece tabletki Espumisan i one mnie jeszcze ratują. Sprawdź może pomogą i Tobie. Pozdrawiam.
    • Gość: guest Re: Wzdecia IP: *.* 31.07.01, 09:38
      Cześć,Ja też potwierdzam skuteczność Espumisanu. Co bardzo istotne, nie ma żadnych przeciwskazań do stosowania w czasie ciąży, bo nie wchłania się z przewodu pokarmowego.Sylwia
    • Gość: guest Re: Wzdecia IP: *.* 31.07.01, 10:06
      Kasiu, jestem teraz w 7 tygodniu a od 2 dni po zjedzeniu obiadu wyglšdam jakbym była w 4 miesišcu. Tak samo było w poprzednich cišżach. Taki urok stanu błogoslawionego.
      • Gość: kzk Re: Wzdecia IP: *.* 01.08.01, 07:38
        Ja takze jestem wlasnie w 7 tygodniu i podobnie jak Ty po zjedzeniu czegokolwiek po prostu "pekam". Czy przejrzalas wczesniejsze odpowiedzi? Ja planuje zapytac lekarza o ten lek, wzdecia te sa bowiem dla mnie bardzo klopotliwe. Nie wygladaja estetycznie i do tego powoduja moje zle samopoczucie. Kiedy masz termin? Ja na 22 marca 2002. Pozdrawiam Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka