Dodaj do ulubionych

Poranne mdlosci

IP: *.* 05.09.01, 10:07
Czesc Dziewczyny,Czy macie jakis sposob na poranne mdlosci ?Mdli mnie niesamowicie przed sniadaniem i po. Dzis to prosilam ukochana kruszynke, aby sie uspokoila.... ale co tam ....Napiszcie, prosze dlaczego mnie tak mdli ?Meg
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Poranne mdlosci IP: *.* 05.09.01, 10:15
      Czesc. Poszukaj w innych postach. Chyba juz cos o tym bylo. Ja jak mialam mdlosci to lekarz przepiasl mi Mentoval. To krople. Troche pomagalo. Prawda jest jednak taka, ze mdlosci same musza minac. Ciesz sie, ze nie masz tak jak ja przez caly dzien. A mdlosci sa od tego, ze macica zaczyna si epowiekszac, a osrodek za to odpowiedzialny jest w scislym powiazaniu z osrodkiem odpowiedzialnym za wymioty. Poczatkowo te fale (z macicy) zaczepiaja o osrodek wymiotny (zapomnialam zaznaczyc, ze wszystko dzieje sie w mozgu) i dlatego sa mdlosci. Pozniej (gdzies okolo 3 miesiaca) macica wysyla juz tyle fal, ze osrodek wymiotny nie zwraca na to uwagi. I wtedy zazwyczaj wymioty i mdlosci mijaja.Pozdrawiam
    • Gość: kzk Re: Poranne mdlosci IP: *.* 05.09.01, 11:20
      Czesc Meg,A wiec jestes w ciazy. Super! Bylas u lekarza? Niestety nie moge pomoc Ci z mdlosciami, bo ich tak na prawde nie mialam. Ze dwa razy rano po wzieciu witamin. Za porada kolezanki, witaminki biore wieczorem i jest OK. Radze Ci zakupic sobie kilka ksiazek na temat przebiegu ciazy, znajdziesz w nich sporo informacji i porad. Powodzenia, pozdrawiam Kasia
    • Gość: guest Re: Poranne mdlosci IP: *.* 05.09.01, 13:38
      Czesc!Kilka tygodni temu sama plakalam tutaj i prosilam o rade. Mdlosci mialam 24godz/dobe i doskonale cie rozumie bo zatruwaly mi zycie ( i wszystkich wokol mnie...). Poszukaj starych postow pt.mdlosci. Bylo duzo rad, ale...niewiele pomaga. Jedynym pocieszeniem moze byc to ze mdlosci to dobry znak i mniejsze prawdopodobnienstwo poronienia (wg mojego lekarza). Wiem ze w tej chwili latwo mi mowic bo (na SZCZESCIE) mam to za soba. Z "domowych" sposobow nic mi nie pomoglo, jedynie beczenie w poduszke, albo w rekaw meza. Bralam BARDZO skuteczne lekarstwo - Itinerol B6 ( nie wiem czy dostepne w PL). Dopiero po nim odzylam.Jezeli nic ci nie pomaga, spij jak najwiecej!Zycze powodzenia i trzymam kciuki. Moze w to teraz nie wierzysz, ale to naprawde KIEDYS przechodzi!!
    • Gość: guest Re: Poranne mdlosci IP: *.* 05.09.01, 16:35
      Słonko nie wiem czy Cię to pocieszy ( mnie nie pocieszało) ale mdłości to dobry znak :-) Mój lekarz twierdził, ze to oznacza, ze dziecko się dobrze zagnieżdżą w macicy, mdłości są powodowane reakcjami jakie następują w skutek wchłaniania się ciałka żółtego i u mnie rzeczywiście zniknęły po jego wchłonięciu - tak powiedział lekarz.Ja miałam mdłości 24 na dobę od 6 do 24 tygodnia ciązy , prawie si odwodniłam, leżałam w łóżku trzy tygodnie a mój biedy mężulek tylko zmieniał miski i starał się wcisnąć mi coś do jedzenia. Od lekarza dostałam czopki o nazwie "Torecan" ale podobno leki przeciwwymiotne nie są najlepszym rozwiązaniem - poradź się najlepiej swojego lekarza.Ze swojej strony radzę jedno : nie jedz broń boże prażonej kukurydzy bo jeśłi zwrócisz to niemiłosiernir pokaleczy Ci gardło :-) Znam to z autopsji :-)to taki żart, ale rzeczywiście bolało jak niewiem kilka dni.pozdrawiam serdecznie i życzę Ci wszyskiego najlepszego i oby mdłości przeszły Ci jak najprędzej.wioleta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka