Dodaj do ulubionych

poród z oksytocyną

IP: *.* 05.09.01, 10:43
Kochane, poradzcie mi czy zgodzic sie na poród wywołany kroplówką z oksytocyną czy cierpliwie czekać na naturalne skurcze?Powód wywołania porodu jest taki, że mam bardzo mało wód płodowych - a i tak termin porodu mam wyznaczony na ten tydzien
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: poród z oksytocyną IP: *.* 05.09.01, 11:44
      Ja miałam wywoływany poród oksytocyną i bardzo to sobie chwalę , żadnych skutków ubocznych nie odczułam, poszło sprawnie i wszystko jest OK.
      • Gość: guest Re: poród z oksytocyną IP: *.* 06.09.01, 11:40
        WITAMU mnie przy porodzie było rozwarcie lecz nie było bóli partych.Wtedy lekarz zadecydował aby podać oksytocynę. Jeżeli mam być szczera, to bolało bardzo. Jednak po oksytocynie wszystko potoczyło się o wiele szybciej.Po 20 min.Igor już był na świecie.
    • Gość: guest Re: poród z oksytocyną IP: *.* 05.09.01, 12:11
      mnie nie pomogło bo miałam za małe rozwarciedopiero cesarka uwolniła mnie od dalszych katuszy.pozdrawiam!!
    • Gość: guest Re: poród z oksytocyną IP: *.* 05.09.01, 12:19
      Cóż, wydaje mi się, że tutaj decydujący głos mają lekarze. Czy Ty potrafisz ocenić, czy ilość wód płodowych jest właściwa i bezpieczna dla dziecka? Moim zdaniem, jeśli lekarze będą uważać, że należy wywołać poród, nie masz na co czekać.Ja miałam poród z oksytocyną, ale też ze znieczuleniem, więc nie wiem, czy bardziej boli po oksytocynie. Słyszałam, że tak, gdyż skurcze są silniejsze (z wyjątkiem takich sytuacji, jak u Zuzy, gdzie i to nie pomogło).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka