Dodaj do ulubionych

MAM DOSC - moze glupie...

IP: *.* 12.09.01, 11:08
Hej dziewczyny,czuje sie dzisiaj zle,jakas niedospana,w pracy wszyscy w szoku po wydarzeniach w Stanach,atmosfera nieciekawa.Moje bąbelki kopia dwa dni bez przerw,juz mam wszystko obolale...dzis sie troche uspokoily. ale coz. Wlasnie mnie zirytowal kolega, z 5 lat ode mnie mlodszy, opieprzywszy mnie na czym swiat stoi,jak ja smialam mu nie sprawdzic wyjazdow do Bialegostoku,on ma bilet (zamowilam), a on nie wie, o ktorej ma jechac!!!! i musi teraz SPECJALNIE wchodzic do internetu i sobie to sprawdzic!!!!! straszne, prawda? wydrukowalam mu cala liste polaczen, on nadal nie wie, co to znaczy, o ktorej jest wyjazd i dlaczego ten pociag jedzie 6 godzin??? (byly podane 3 polaczenia). co za debil, a ja go mialam za inteligentnego czlowieka... dzieci sie rozkopaly, cholera, a tak juz ladnie dzisiaj spaly... serce mi wali i zle sie zaczelam czuc... chce do domu. wiem, ze to szczeniackie, ale mam dosc doczynienia z kretynami,teraz na dodatek do wszystkiego tak emocjonalnie podchodze... do domu wroce po 20, bo mam szkole rodzenia. nie wytrzymam tego dluzej.no wyzalilam sie. przepraszamAsiaT
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... IP: *.* 12.09.01, 11:21
      Asiu ! moge sie przyłączyć do tego wyżalania się???Bo ja tez dzisiaj mam wszystkiego dość, cały czas robi i sie słabo, dziecko kopie niemiłosiernie, jestem niewyspana od conajmniej tygodnia, bo w każdej pozycji mi niewygodnie, wszystko mnie boli a to dopiero 32 tydzień - gdzie do końca ciąży , Myśle że to wina tego wiatru przynajmniej w Krakowie okropnie wiejeNo to przepraszam Cie Asiu że Cie nie pocieszyłam tylko sama skorzystałam i się wyżaliłamtrzymaj się KasiaK
      • Gość: asia_t Re: MAM DOSC - moze glupie... IP: *.* 12.09.01, 11:38
        Kasiu, pociesze Cie: ja jestem w 23 tygodniu!!!! i tez mi niewygodnie i maluchy kopia 4 nozkami i 4 raczkami,wala obuchem dwiema glowkami... zapraszam wszystkie ciezarowki do wyzalania sie! :-) moze nam bedzie potem lepiej???papa
        • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... IP: *.* 12.09.01, 11:58
          Czołem dziewczyny!Ja też muszę się trochę pożalić. Wyobraźcie sobie jakiego mam pecha - termin porodu za 10 dni, a mnie dzisiaj tak rozbolało gardło, dostałam katar, boli mnie głowa, że naprawdę mam wszystkiego dosyć. Jeszcze do tego wszystkiego moja półtoraroczna córeczka ma wysoką temperaturę i wszystkie te same objawy choroby co ja. Nie wiem jak ja urodzę - dzisiaj jestem załamana.Może ktoś nas pocieszy, bo dzisiaj jest jakiś pechowy dzień.Pozdrawiam Monika F.
          • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... IP: *.* 12.09.01, 12:07
            Cześć Moniko!Może trochę Cię pocieszę, gdyż ja też zachorowałam (straszny katar) na dwa tygodnie przed terminem. Miałam takie samo zmartwienie jak Ty. Na szczęście dostałam dobre leki i po 5 dniach mi przeszło a właściwie to przekazałam chorobę mężowi. W tej chwili jesteśmy już zdrowi i czekamy na małą, a ona nie spieszy się na ten świat - może dlatego, że jest zimno i brzydko więc woli ciepełko w brzuchu.PozdrawiamMonika
            • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... IP: *.* 12.09.01, 19:26
              Moniko!Czy możesz napisać mi co brałaś na katar, bo w aptece powiedziano mi że w ciąży nie mozna stosować żadnych kropli do nosa.Dziękuję za słowa otuchy. Mam nadzieję, że to przeziębienie wkrótce minie, a dzidzia jeszcze trochę poczeka.Pozdrawiam Monika F.
              • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... IP: *.* 12.09.01, 20:11
                Ja dostałam od lekarki Bioparox (jest na receptę). Poza tym powiedziała mi że już na tym etapie ciąży można brać bez obaw wszystkie lekarstwa na przeziębienie.Do nosa wpuszczałam krople Eurobhitum Compositum (czy coś takiego) Są to krople homoepatyczne, które nie podrażniają śluzówki nosa, można je wpuszczać nawet niemowlakom.Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowiaMonika
    • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... IP: *.* 12.09.01, 11:55
      Cześć dziewczynyJa też mam dość, ale dość czekania na moją dzidzię. Jestem w 40 tygodniu, termin mam na poniedzialek ale ja chcę już.PozdrawiamMonika
      • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... IP: *.* 12.09.01, 13:01
        Witam was wszystkie. Wy macie dosc bo was dzieciaczki kopia. A ja mam dosc wyczekiwania kiedy mnie zacznie moje malenstwo kopac. Wiem, ze zaraz mi powiedzie , ze jeszcze bede miala dosyc tego. Ale ja naprawde juz tego chce. Jestem w 20 tyg. lekarze mowia wszystko jest o"key. Tylko dlaczego ja tego nie czuje ?pozdrawiam i trzymajcie sie cieplo.MonikaB
        • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... - do MonikiB IP: *.* 12.09.01, 13:38
          Witaj Moniczko!Ja, aby poczuc poraz pierwszy ruchy mojego dzieciatka czekalam do 21 tygodnia i zreszta tez nie bylam do konca przekonana ze to wlasnie TO. Ruchy dziecka to rzecz bardzo subiektywa, jedni czuja je wczesniej inni pozniej. Jezeli wszystko jest OK nie masz sie czym przejmowac. Nic tak dobrze nie wplywa na Dzieciatko jak Twoj spokoj.Ja obecnie jestem w 29 tygodniu, moja coreczka raz jest bardziej ruchliwa, raz mniej. Ale zapewniam Cie, ze to strasznie mile uczucie czuc swoje dziecko.Zycze wszystkiego dobrego i przesylam pozdrowienia.Aneta
          • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... - do MonikiB IP: *.* 12.09.01, 13:58
            Jak się żalić to się żalić. Dzisiaj rano byłam u lekarza i po dwóch godzinach siedzenia w poczekalni, spokojnie czekając na swoją kolej, jakiś wstrętny babsztyl wpycha się przede mną twierdząc, że "teraz ona". Ja, najbardziej opanowana i tolerancyjna dziewczyna na świecie, tak ją zbeształam, że .... Weszłam pierwsza, ale za to lekarz musiał mnie uspokajać bo się rozpłakałam. Całe życie zyłam w przekonaniu, że kobietom w ciąży trzeba ustąpić, ja tak robiłam. Dodam,że jestem w 23 tygodniu juz widocznej ciąży. Jak dotąd nie wykorzystałam jeszcze pierwszeństwa w kolejce itp., ale od dziś będę wszędzie wpychać się pierwsza!!!!!! Teraz tak wiele z nas ma trudności z zajściem w ciążę, donoszeniem, a znieczulica ludzka jak była tak jest. No, teraz mi lepiej. Pozdrawiam wszystkie "uprzywilejowane". Pa
            • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... IP: *.* 12.09.01, 14:00
              sorry, to nie było wyłącznie do Moniki B.
            • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... - do MonikiB IP: *.* 12.09.01, 20:16
              A ja też mam dość bo............jestem już w 39 tygodniu ciąży a maleństwo ani myśli wychodzić.A co do korzystania z przywilejów to należy a czemu nie?Przecież w ciąży jest się "tylko" 9 miesięcy.Pozdrawiam.Marzena
          • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... - do MonikiB IP: *.* 12.09.01, 14:34
            Aneta,bardzo dziekuje Ci za slowa otuchy. Ale sama rozumiesz jak to jest jak sie na cos bardzo czeka. Tym bardziej, ze jak przegladalam e-maile innych dziewczyn. To pisaly, ze one juz w pierwszej ciazy w 17, 18 tyg. czuly ruchy dziecka. A u mnie nic. Wiem, ze to roznie bywa. Tylko jestem taka niecierpliwa i to powoduje, ze sie denerwuje.Raz jeszcze dziekuje za te slowa. Bardzo sie przydaly.pozdrawiamMonikaB
            • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... - mialo byc do Anety. IP: *.* 12.09.01, 14:36
              Przepraszam za zmylke.MonikaB
        • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... IP: *.* 13.09.01, 10:24
          Ja też mam dość. Dwa dni w pracy ryczałam. Jak niektórzy mogą być aż tak chamscy. Na szczęście mam też dużo fajnych ludzi w pracy, bo chyba bym oszalała. Ja też nie mogę, jak Monika B doczekać się ruchów.Jestem pod koniec 19 tygodnia, a nic nie czuję. Czytałam, że pierwsze ruchy czuje się od 14tygodnia( ale to wieloródki i b. szczupłe osoby)do 26, ale najczęściej od 18 do 22.Mam nadzieję, że to wkrótce nadejdzie, bo martwię się o maluszka. Jeszcze prawie nie widać ciąży, a we wszystkich badaniach USG wychodzi, że jest dużo mniejszy, niż powinien.Pozdrowienia dla wszystkich.
          • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... IP: *.* 13.09.01, 10:37
            Nic się nie martw moja mała też na początku bya mniejsza niż powinna a jak robiłam USG w 34 tygodniu to już była o 2 tyg. większa czyli jak bym była w 36 tyg.PozdrawiamMonika
    • Gość: guest Re: MAM DOSC - wcale nie glupie... IP: *.* 12.09.01, 19:20
      Asiu! Ja też mam już dość...ale dzisiaj chyba dzień taki paskudny, w dodatku w nocy nie mogłam spać, kiedy stawały mi przed oczami obrazy z TV z Nowego Jorku...Poza tym cały tydzień mam zajęcia z zaocznymi studentami, całe szczęście jeszcze tylko dwa dni i w weekend leżę 36-ścio tygodniowym Brzuszkiem do góry, może będzie lepiej.PozdrawiamKasia R
    • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... IP: *.* 13.09.01, 12:27
      Ja też mam dosyć jestem dopiero w 15 tygodniu i niedawno dostarczyłam zaświadczenie lekarskie mojemu pracodawy.I od tamtej pory każda czynność którą wykonuję jest opatrzona komentarzem: uważaj żebyś nie poroniła, bo będę musiał zapłacić odszkodowanie. Dodam tylko że moim pracodawcą jest znany Warszawski adwokat, szkoda żę razem z wykształceniem nie otrzymał odrobiny kultury...Pozdrawiam Ania
      • Gość: guest Re: MAM DOSC - moze glupie... IP: *.* 13.09.01, 13:13
        Jakie odszkodowanie????? Za co????? Nic na temat nie wiemKasiaO (z Poznania)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka