Gość: guest IP: *.* 10.10.01, 20:19 Czy ktoś ćwiczył jogę?Jakie wrażenia? No i gdzie ćwiczyć w Poznaniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: joga IP: *.* 11.10.01, 08:49 Ja ćwiczyłam i teraz mam zamiar ponownie rozpocząć. Ale w W-wie. Upewnij się, że osoba, która to prowadzi ma doświadczenie, jest kompetentna. Moja koleżanka zaszkodziła sobie (kręgosłup) bo chodziła raczej do nieodpowiedniej osoby!!!EWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: joga IP: *.* 11.10.01, 12:50 Ja chodzę , dzisiaj idę na 4 zajęcia. polecam. Chodzę w Lublinie,potwierdzam trzeba wybrać dobrą szkołę i doświadczonego nauczyciela.Sa różne odmiany Yogi. www.ijoga.republika.pl (strona na której można poczytać o joga iyengara)Nie wiem jak w Poznaniu , ale mogę spytać. Poecam jest super. Od dawna chciałam chodzić ,ale ciąża wysokiego ryzyka małe dziecko i ciągle odkładałam, no i nie mogłam się zdecydować na szkołe .Tę poleciła mi znajoma z pracy , która miała poważne problemy z kręgosłupem. Miała.Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: joga IP: *.* 11.10.01, 14:03 Ja mieszkam w Poznaniu i cwicze joge ... w domu. Ale mozesz sie zapytac w centrum Aura (na ul. Pieknej), wiem tez ze organizowane sa zajecia na Os. Wichrowe Wzgorze (nr chyba 19, w jakims piwnicznym klubie). prowadzacy to Grzegorz Domanski - chyba rzetelny czlowiek, robilam u niego jeden kurs (reiki) i bylam zadowolona. Jakbys dowiedziala sie czegos to daj znac, bo ja nadal mam zamiar kiedys zapisac sie na kurs.Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: joga IP: *.* 12.10.01, 06:36 Dzięki, dziewczyny. W przyszłym tygodniu zaczynam zajęcia na uczelni(mój debiut jako belfra), ale pod koniec poszpperam. Doszłam do wniosku, że dzieciaki chodzą na basen, mąż na kosza, a ja?! Trudno zorganizować dodatkowe wyjście z domu co prawda, ale mój mąż jest wspaniałym opiekunem, a na razie ma tylko 1 stałe popołudnie z dziećmi(właśnie na czas tych zajęć na uczelni, rano 4 g. mamy opiekunkę),więc nie będzie protestował.Gorzej ze mną, mi jest trudno je opuścić...Pa.Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: joga IP: *.* 12.10.01, 08:09 Co do ćwiczeń w domu to chyba lepiej od tego nie zaczynać bo można roic sporo błędów. Kupiłam kiedyś książkę z pozycjami i instrukją, ale zaczął ćwiczyc małżonek bo ja akurat zaszłam w ciążę i nienajlepiej się czułam. Teraz jak już zresztą pisałam chodzimy oboje na zajęcia i to jednak nie to samo co z książki, ogromna różnica. Wiadomo później będzie można ćwiczyć samemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: joga - pytanko do Magdy IP: *.* 12.10.01, 08:19 Cześć Magda.Mam pytanko o reiki, też jestem po kursie. Dawałaś reiki swoim dzieciaczkom? Ja próbowała w weekendy w czasie spania małej, wiadomo dzieciaczki są ruchliwe (moja Ola ma 20 miesięcy). Trochę o reiki zapomniałam bo robiłam kurs tuż przed zajściem w ciąże ( a raczej zaszłam po kursie- przypadek? wcześniej staraliśmy się o dzidzi ponad 2 lata)W ciąży nie bardzo mi te "zabiegi" służyły. A jak u Ciebie?. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: joga - pytanko do Magdy IP: *.* 12.10.01, 10:11 Sluchaj, u mnie historia jak z filmu. W dniu w ktorym szlam na kurs, zrobilam rano test ciazowy. Wielki szok - dwie kreski! Trudno mi sie bylo skoncentrowac na zajeciach. Ale byc moze pomoglo - lekarze dawali mi bardzo male szanse na zajscie w ciaze, nie mowiac o donoszeniu ciazy i to blizniaczej (niedorozwinieta macica). A jednak rodzilam w 38. tygodniu. Nie stosuje za duzo reiki, dzieci mam niesklonne do przytulania, no i na pewno nie przetrzymalyby calego zabiegu. Ale czasem robie pewne elementy. Po prostu mysle, ze kazdy dotyk jest dla nich czyms dobrym, reiki czy nie.Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: joga IP: *.* 18.10.01, 12:50 Ponieważ pytałam swojego nauczyciela Henryka Liśkiewicza o kontakt w poznaniu podał mi jeden adres Maria Modrzyńska ul. Jarocińska 1660-468 Poznańi jeden telefon Helena Gic 0602 222 746. Jeśli będziesz zainteresowana powołaj się na jego nazwisko, aha jestem z LublinaNie wiem czy są to osoby prowadzące zajęcia czy tylko uczęśczczające na nie, sorki nie dopytałam z braku czasu. PozdrawiamPS. Ale dał nam przedwczoraj wycisk , bolą mnie nawet mięśnie dolnej części stóp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: joga IP: *.* 18.10.01, 17:53 Wielkie dzięki, dziewczyny, gdyby nie Wy to może bym zrezygnowała...Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: joga do Hani IP: *.* 26.10.01, 11:19 Cześć Haniu. Czy dzwoniłaś pod te numery telefonów? Ja też jestem z Poznania i też myślałam o jodze. Chciałam ćwiczyć w domu ale nie bardzo wiem jak. Odpowiedz Link Zgłoś