Gość: guest
IP: *.*
23.10.01, 07:32
Hej czy ogladałiście wczoraj wieczorem w jedynce film Dziecko Alison , - opowiadał o niepełnosprawnej kobiecie i jej maleństwie o perypetiach zycia dnia codziennego.Jestem za aby ludzie niepełnosprawni uczestniczyli w codziennym zyciu, super ze sa kraje gdzie ludzie moga sobie pozwolic na wynajęcie opiekunki całodobowej, ale czy ona nie krzywdzi dziecka wprawdzie uczestniczy w róznych zajeciach z nim np pływaniu ale skazuje go na ciągłą opieke obcych kobiet , swietnie że karmi piersią, ale czy nie robi tego na pokaz aby ludzie zobaczyli jestem niepełnosprawna ale moge robic wszystko to co wy i miec dzieci, czy to nie jest z jej strony zbyt egoistyczne , to maleństwo moze byc potem wysmiewane przez kolegów że ma taka mame , chyba że to jest społeczeństwo angielskie - podobno są oni bardziej bezpruderyjni , ja wiem ze w polsce ludzie by zlinczowali wręcz taka kobiete gdyby powiedziała że chce miec dziecko , wysmiewali dokuczali i nie wiem co jeszcze i poza tym raczej nie byłoby stac polskiej mamusi samotnej na takie doswiadczenie , tzn u nas mysle ze by pomogła rodzina a nie obcy bo jakby nie patrzec to rodziny raczej sie trzymaja razem i sobie pomagaja choc nie zawsze jakże często gdy sie noga komus powinie odsuwaja sie wszyscy.Mysli kołacza mi sie po głowie próbuje sie postawic w jej sytuacji , ale myslę ze raczej bym stchurzyła ( czy tak sie pisze ?) bo bałabym sie naszego społeczeństwa ,nie chce nikogo ganic ani nikomu zrobic tym postem przykrosci , po prostu głośno sie zastanawiam i uwazam ze temat jest wart dyskusji co wy byscie zrobili lub co sadzicie o tej sprawie