Gość: guest IP: *.* 23.10.01, 10:31 mam takie drobne pytankochodzi mi o to czy jesli nie jestesmy z ojcem dziecka malzenstwem a chcemy aby nazwisko mial ojca czy musimy isc oboje do urzedu czy wystarczy sam ojciec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: rejestracja dziecka IP: *.* 23.10.01, 10:34 z tego co mi sie wydaje to powinni byc oboje rodzice albo przynajmniej pisemne upowaznienia ale lepiej dowiedziec sie jak wola w konkretnym urzedzie - co urzad to niestety inne zasady Wika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: rejestracja dziecka IP: *.* 23.10.01, 10:55 Z tego, co wiem, jesli ojcostwo jest ustalone przez "uznanie" dziecka przed kierownikiem USC, to wymagana jest do tego zgoda matki, czyli musielibyscie isc oboje, albo jakies oficjalne wyrazenie zgody, notarialne prawdopodobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: rejestracja dziecka IP: *.* 23.10.01, 10:59 Musicie być razem.Cała sprawa trwa 5 minut.(chyba,że jesteś po rozwodzie który był niedawno) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: rejestracja dziecka IP: *.* 23.10.01, 11:04 Musicie iść razem, a ty dodatkowo musisz mieć ze sobą swój skrócony akt urodzenia, tudzież jeżeli jesteś po rozwodzie, to odpis aktu tegoż rozwodu. Aha, i obydwoje musicie mieć ze sobą dowody osobiste.Pozdrawiam Sammy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: rejestracja dziecka IP: *.* 23.10.01, 13:18 Możecie iść osobno, ale w odstępie nie większym niż 14 dni, jutro napiszę więcejruda kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: rejestracja dziecka IP: *.* 23.10.01, 14:59 dzieki za pomoc tak mi sie wlasnie wydawalo ale nie bylam pewna Odpowiedz Link Zgłoś