IP: *.* 17.11.01, 22:59
Czy używacie leżaczków?Czy sa przydatne?Poradżcie dziewczyny.I od jakiego wieku można kłaść dziecko w leżaczku?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: lezaczek IP: *.* 18.11.01, 11:36
      Nie wiem od kiedy dokładnie ale my jakoś tak od 6 miesiąca chyba. Dla nas to rewelacja, bo nasza mała jest spokojnym dzieckiem i korzysta z niego do tej pory. Ma teraz 9 miesięcy.
    • Gość: 102 Re: lezaczek IP: *.* 19.11.01, 13:55
      Witam! Niestety mam zle doswiadczenie z lezaczkiem. Moja Mala tez uwielbiala lezec w leczaczku, ale prawdopodobnie za wczesnie zaczelismy ja tam sadzac i potem niestety :( skonczylo sie na rehabilitacji (miala tendencje to przekrzywiania sie na jedna strone). Oczywiscie jak to w medycynie bywa lekarze nie podali nam jednoznacznej odpowiedzi co bylo przyczyna, ale sugerowali, ze mogl to byc lezaczek. Niestety, widzisz nie pamietam dokladnie w jakim to bylo wieku. Kruszynka pisze, ze ona zaczela jak Dzidzia miala pol roku i do chyba dobry moment. U mnie bylo niestety zdecydowanie wczesniej. Moj blad moja wina :sweat: To rewelacyjny wynalazek, ale sprawdz dokladnie w jakim wieku mozna zaczac go stosowac. I jeszcze jedno, nie pozwalaj dziecku w nim sypiac. Jak zasnie :sleep: zaraz przeloz do lozeczka. Zbyt dlugie przebywanie w pozycji jaka wymusza lezaczek z pewnoscia nie jest wskazane. Pozdrawiam. :hello:
    • Gość: guest Re: lezaczek IP: *.* 19.11.01, 14:40
      Aniu,ja przez miesiąc stosowałem leżaczek (z przeznaczeniem od 3 miesiąca). Lekarz jednak zdecydowanie mi tego zabronił-niewłaściwe ułożenie dziecka. Pani neurolog zaleciła trzymanie dziecka w foteliku samochodowym/kubełkowym (0-13kg). Taka pozycja jest (zgodnie z opinią lekarza) nakorzystniejsza dla młodego kręgosłupa.pozdrawiamEliza
    • Gość: guest Re: lezaczek IP: *.* 19.11.01, 17:39
      Ja poszłam na całość i zamiast lezaczka kupiłam krzesełko z możliwością ustawienia w pozycji leżaczka. Doskonałe rozwiązanie gdyż krzeseło jest na kólkach i bardzo stabilne oraz ma możliwość ustawiania na róznych wysokościach - wadą jest wysoka cena - 580 zł. Ale może posłużyć nawet do 2-3 lat. polecam . monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka