Dodaj do ulubionych

Kochany mąż

IP: *.* 30.11.01, 12:36
Jestem juz po porodzie 3 m-ce. Caly czas karmie piersia i przez to "mam sucho". Raz probowalismy sie pokochac z mezem, ale mnie bolalo, mimo ze uzylismy specjalnego zelu. Boje sie ,ze juz nigdy nie bede mogla kochac sie z moim mezem, ze bedzie mnie juz zawsze bolalo. Powiedzcie mi kochane mamy jak to bylo z Wami. Z gory dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Kochany mąż IP: *.* 30.11.01, 13:01
      HejkaNo tak suchosc w pochwie to niestety klasyka po porodzie. Po pierwszym porodzie w miare normalnie i bez bolu kochalismy sie dopiero po 5 m-cach. Jak teraz bedzie to nie wiem bo jestem 7 tygodni po i jeszcze nie probowalismy, stosujemy narazie srodki zastepcze ;-)))Tak wiec nie martw sie "ze juz nigdy"-poczekaj jeszcze troche -na wszystko potrzeba troche czasu i bedzie na pewno OK. :-)))Aga
    • Gość: guest Re: Kochany mąż IP: *.* 30.11.01, 13:06
      Droga Alicjo,nie rozpaczaj, Twoje kłopoty na pewno miną, jak hormony wrócą do równowagi. Miałam podobne "tarcia" w czasie ciąży. Pomaga zwykły krem (może być Bambino dla dzieci), ślina albo maść (wypróbowałam Pimafucort). Głowa do góry, jeszcze niejedna upojna noc przed Wami. Pozdrawiam.
    • Gość: guest Re: Kochany mąż IP: *.* 30.11.01, 16:08
      mieliśmy problem bólu, aż zaczełamunikać go,w końcu zamknęłam oczy on się przebił i od tej pory jest wspaniale. Myślę,że to było bardziej w mojej głowie. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
      • Gość: guest Re: Kochany mąż IP: *.* 30.11.01, 19:05
        Napiszcie mi czy kobiety rodzace przez cc maja mniej problemow przy podjeciu wspolzycia po porodzie niz kobiety rodzace naturalnie ???
    • Gość: guest Re: Kochany mąż IP: *.* 30.11.01, 19:36
      Mi ginekolog zapisał Lactovaginal. Jest to środek dopochwowy. Stosuje się go chyba 2 razy w tygodniu.Pomogło.Acha wydaje mi sie że jest bez recepty.
      • Gość: guest Re: Kochany mąż IP: *.* 30.11.01, 19:45
        ale czy ten Lactovaginal moze stosowac karmiaca matka ?
        • Gość: guest Re: Kochany mąż IP: *.* 02.12.01, 12:16
          Zdecydowanie tak. Stosuje się go dopochwowo, więc nie ma to żadnego wpływu na mleko. Ja brałam karmiąc.
    • Gość: guest Re: Kochany mąż IP: *.* 30.11.01, 21:11
      mnie dopiero przestało cokolwiek boleć pół roku po porodzie, a nawet jeszcze teraz co nieco odczuwam. Miałam b. szybki poród i trochę "popękałam", potrzeba jest dużo cierpliwości i wyrozumiałosci ze strony męża ,do czasu kiedy wszystko wróci do normy. My próbowaliśmy , ale czasem potem trzeba było czekac znów kilka tygodni. Mięśnie pochwy muszą się stać ponownie elastyczne jak przed porodem, a jak miałaś nacięcie krocza, to w tym miejscu zapewne jest stwardnienie i to moze sprawiać ból. Naprawdę nie masz się co martwić, co to jest te kilka miesięcy powrotu do zdrowia w stosunku do wieczności? Pozdrawiam, cierpliwości!!!
    • Gość: guest Re: Kochany mąż IP: *.* 01.12.01, 16:26
      Ktos tu pytal o mamy po cesarskim cieciu. Ja jestem po cc, w dodatku ciaza byla zagrozona i nie wspolzylismy od 2. m-ca ciazy. Kiedy karmilam piersia tez mialam problem suchej pochwy, myslalam, ze minie jak skoncze karmic, ale nic z tego. jeszcze dzis (11 m-cy po porodzie) w czasie wspolzycia czuje sie jak dziewica - niestety wcale to nie romantyczne. Pomagamy sobie oliwka.Grunt to poczucie humoru w takich sytuacjach.Magda
    • Gość: guest Re: Kochany mąż IP: *.* 01.12.01, 16:50
      Witam :hello:Ja co prawda jestem po cesarce ale cierpie na ta sama "przypadlosc" co Wy. Rozmawialam z moim ginekologiem i jest to spowodowane duza iloscia prolaktyny w organizmie ( poniewaz karmimy piersia) przynajmniej ja. Polecila mi specjalny srodek zwilzajacy nzaywa sie K-Y i jest dostepny w aptece. bezzapachowy, beztluszczowy ( mozna go zlizac ;) ) a doskonale nawilza :) Sprawdzil sie :)Polecilam go rowniez mojej przyjaciolce ( tez jest po cc ) i jak reka odjol wszelkie problemy sie skonczyly. Mysle rowniez, ze nam po cc latwiej jest sie przelamac w koncu nas "tam nie rozerwalo" ale problemy z " nawilzaniem" to normalka hormonalna.Pozdrawiam i zycze powodzenia ;-)Thessi mama Mateusza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka