basia725 18.11.06, 11:21 Mam jednego synka Jasia który ma 17 miesięcy. Jestem w 5 miesiącu ciąży i...będą bliźniaki. Dziewczyny, która z Was ma troje dzieci? Napiszcie jak sobie radzicie bo ogarnia mnie lekkie przerażenie. Pozdrawiam was serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arnikaarnika Re: Kto ma troje dzieci? 18.11.06, 11:25 moja kumpelka ma troje opisuje swoje życie w tej konfiguracji dzień po dniu od ich urodzenia zobacz : www.skafander-i-hiena.blog.pl/ niesamowita rodzinka Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Kto ma troje dzieci? 18.11.06, 11:30 mam troje . w lutym będe miala czworo i radze sobie calkiem niezle.a co konkretnie miałas na mysli sytuacje finansowa czy opieke nad dziecmi???? Odpowiedz Link Zgłoś
basia725 Re: Kto ma troje dzieci? 18.11.06, 11:34 Sytuację finansową mamy w porządku. Boję się raczej że nie dam sobie rady z trójką maluchów. W jakim wieku są twoje dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Kto ma troje dzieci? 18.11.06, 11:38 syn lat 7 corka niecale 4 i syn poltora roku Odpowiedz Link Zgłoś
arnikaarnika Re: Kto ma troje dzieci? 18.11.06, 12:06 To weź sobie jakąś miłą estetyczną ukrainkę do pomocy to wielka pomoc .A kosztuje grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: Kto ma troje dzieci? 18.11.06, 11:31 nie martw się, moja koleżanka szkolna w wieku 20 lat miała już czwórkę. W liceum urodziła córeczkę a tuż po maturze trojaczki. A swoją drogą;jak ja chciałabym mieć bliźniaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
zojkaojka Re: mam 4 18.11.06, 12:31 i żyję Z kasą krucho , roboty mnóstwo , chorowanie razy cztery , wycieczka na miasto jak zdobycie Mount Everest , nachalne zainteresowanie obcych , uziemienie w domu z braku opiekunki chętnej( i wydolnej )) , ale po za tym sam miód )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia zojka ja mam 5 ale nie o to chodzi :)) 18.11.06, 14:28 dzieci mi w dodaku nie choruja, za miasto jezdze normalnie, nie mam mnostwo roboty i nie czuje sie uziemiona a opiekunke mialam. chodzi o to ze grzalce po coreczce urodzily sie blizniaki a blizniaki szczegolnie na poczatku to jednak inna liga niz rok po roku ) a trojaczki..... Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola rok po roku gorzej 18.11.06, 15:05 Moim zdaniem rok po roku jest ciężej. Bliźniaki obsługuje się tak samo, w tym samym czasie wykonuje się te same czynności, a przy różnicy 1 roku... jedno płacze, drugie ucieka albo dostaje napadu zazdrości... kota bym dostała. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonika Re: rok po roku gorzej 20.11.06, 17:05 Nie zgodziłabym się Mam czwórkę, w tym dwoje "rok po roku". Widziałam, jak wygląda opieka nad malutkimi bliźniakami i ... zdecydowanie wolę swój przypadek )) P.s. tez funkcjonuję normalnie bez "zdobywania gór". Opiekunki są chętne do podjęcia się zadania (zwłaszcza, że u mnie jest dwójka przedszkolaków, trzeci w przyszłym roku). Czym się niby różni moja rodzina od "standardowej" w takim przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
zojkaojka Re: zojka ja mam 5 ale nie o to chodzi :)) 20.11.06, 22:55 ale mi to się akurat ostatnio nasuwa na myśl ))Zmęczona jestem chyba;0Jasne że bliżniaki to hardcor , ale swoją drogą to w jakim wieku masz dzieci że tak bez problemowo się z nimi przemieszczasz? Bo ja tworzę kawalkadę wózek + córcia za rączkę + 2 łobuzów na głośnej smyczy głosowej + duża torba rzeczy na zmianę , cztery butle picia itp. Nadaję komunikaty jak radio :stój , idz ,teraz wszyscy razem , zostaw ją/go itp, i raczej muszę powtarzać i to głośno. A odrabianie z dziećmi lekcji i ogólnie pilnowanie ich szkolnych i zdrowotnych spraw? Dla mnie przy 4 to kołomyja. A kąpiel całej gromady po kolei ? Ja wiem że to szybko minie ale na razie padam na nos.Ze zmęczenia , znurzenia , niedospania . Ale fakt córka 4 lata jest ciężko chora i szpital ostro nam w kość daje też. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra74 Re: Kto ma troje dzieci? 18.11.06, 13:10 ja mam. Wiek w latach niecałe 13, 3 i 1. Własnie dwójka maluchów jest chora. Podpisuję się pod postem Zojki. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Kto ma troje dzieci? 18.11.06, 14:00 Ja mam synka 4,4 roku i bliźniaki. Radzę sobie nadspodziewanie dobrze, oprócz tego, że obecnie przechodzę kryzys spowodowany uziemieniem w domu przez jesień i choroby Nie takie straszne bliźnięta jak je malują Odpowiedz Link Zgłoś
ibulka Re: Kto ma troje dzieci? 18.11.06, 14:00 basia725 napisała: > Mam jednego synka Jasia który ma 17 miesięcy. Jestem w 5 miesiącu ciąży > i...będą bliźniaki. > Dziewczyny, która z Was ma troje dzieci? Napiszcie jak sobie radzicie bo > ogarnia mnie lekkie przerażenie. > Pozdrawiam was serdecznie. Moja córka Julia urodziła się 2 października 2003 roku. Po minimalnej przerwie zaszłam w ciążę drugi raz - praktycznie 'od razu po powrocie organizmu do normy'. No i mężuś ustrzelił bliźniaki... :o) Daria i Łukasz urodzili się 21 sierpnia 2004 roku. Na początku było nam troszkę ciężko, bo wiadomo - jedno dziecko się obudzi, to już zaraz budzi się też dwoje pozostałych. W dodatku Julia troszkę negatywnie była z początku nastawiona do młodszego rodzeństwa... Na szczęście od dłuższego czasu konflikt został zażegnany i cieszymy się z mężem, że ustrzeliliśmy Darię i Łukasza za jednym zamachem, a nie na przykład na dwa razy - są cudowni, fantastyczni i niesamowici, a w połączeniu ze starszą siostrzyczką i szalonymi rodzicami tworzą niezłą mieszankę wybuchową ;o)) Akurat ja i mój ślubny jesteśmy typem Matki Polki i Ojca Polaka - kochamy dzieci i od najmłodszych naszych lat pragniemy mieć gromadkę ;o)) Mamy już trójkę, planujemy dojść do pięciorga... W styczniu rozpoczniemy starania... ;o) Stać nas, lubimy tą naszą 'pracę' - więc dlaczego nie? ;o) Tak, tak... Jesteśmy trochę szaleni, ale myślę, że w pozytywnym tego słowa znaczeniu! ;o) Będzie dobrze, zobaczysz! Pozdrawiamy bardzo serdecznie Ciebie i wszystkie wielodzietne Rodzinki ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
basia725 Re: Kto ma troje dzieci? 20.11.06, 09:13 Dzięki za wasze odpowiedzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
4dzieciimy Ja mam 4, planuję piąte 20.11.06, 11:14 Jak w temacie. Mamy czwórkę cudnych dzieci, planujemy piąte - ostatnie planowane. Jak chcesz, to napisz na priv, chętnie podzielę się spostrzeżeniami. Pozdrawiam i głowa go góry aldi Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka spoko 20.11.06, 22:25 da się przezyć przy odrobinie samozaparacia na Forum "Mamy wielodzietne z wyboru" jest nawet osobny watek dla tekich jak my Odpowiedz Link Zgłoś
jol5.po Re: Kto ma troje dzieci? 21.11.06, 11:00 wspomniane wyżej forum dla wielodzietnych jest tutaj forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16714 Odpowiedz Link Zgłoś
polka79 do BASI 725 21.11.06, 21:37 a nie masz czasem terminu na kwiecien skoro jestes w 5 miesiacy jesli tak to zapraszam forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42045 jesy tu tez mama spodziewajaca sie blizniakow - tusia21 - Odpowiedz Link Zgłoś
1urszula1 Re: do BASI 725 22.11.06, 00:45 hej! Ja mam trojeczke(0,5; 2,5; 4,50)! Jestem w tej szczesliwej sytuacji, ze nie musze pracowac, padlo na mojego meza, wiec caly czas spedzam z dziecmi. Lubie zycie kury domowej i spotkania z kolezankami kurami domowymi i ich dziecmi. A zajmowaie sie trojeczka to nie problem, na prawde. Ale przyznaje tez, ze maz mi pomaga. I jako mama trojga jestem NA PRAWDE szczesliwa! Ula Odpowiedz Link Zgłoś