IP: *.* 08.03.02, 00:35
Powiedzcie kochani, skąd się wzięły Wasze nicki???Mój, czyli bunia, wziął się z Gumisiów. Mam przyjaciółkę Dziunię i ona wymyśliła, że będę bunią. Bunia i Dziunia... :lol: Mój szampański nastrój wziął się dzięki missy (moja Ty koleżanko do "flaszki"). :bounce: :hot: :spookie:Pozdrawiam. bunia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 00:41
      A mój nick z tęsknoty za BUNIĄ :)i za flaszką :)Nie.Tak naprawdę to mam go od dawna .Nazwano mnie tak pierwszy raz w szkole podstawowej i.....tak już zostało.Pozdrawiam wszystkie ,,nicki"" :) missy
    • Gość: AgnieszkaP. Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 03:50
      Mój nick jest kompletnie nieoryginalny ( bo która Agnieszka nie była w którymś momencie swojego życia Agą )Moja córa wołała do mnie na przemian Mama i Aga ( dzięki tacie) jeszcze do niedawna. :)Do Agi dołączyłam litery RN ( to mój tytuł zawodowy ) i tyle.Mało ciekawe, nie ?Agnieszka :hello:P.S.Ja osobiście mam nadzieję że się Yenna wypowie, bardzo mi się jej nick podoba i jestem zaintrygowana ...
    • Gość: Adzia Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 08:15
      A ja, żeby nie podpisywać się Agnieszka (bo to tak, jakby w ogóle się nie podpisać ;-) ) zdrobniłam sobie początek nazwiska. Infantylne, że hej, ale nic innego mi nie przyszło do głowy.
      • Gość: electra Re: Nicki IP: *.* 20.02.03, 20:19
        Mój nick pochodzi od mojego miejsca pracy, poprostu pracuję (obecnie siędzę z dzieckiem w domciu) w "Electraplanie". W pracy każda z nas była "electra", np: Aga Electra, Mona Electra itp.Pozdrawiam
    • Gość: giera Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 08:34
      Moj wziął się od nazwiska, nazywano mnie tak już w ogólniaku czyli jakieś....15 lat temu. Pozdrawiam wszelkie nicki - GIERA
    • Gość: Lilly Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 08:37
      Mój nick to szczyt pretensjonalnosci, infantylnosci i ogólnego bezguscia. Doskonale dobrze zdaję sobie z tego faktu sprawę. Ale bardzo go lubię i towarzyszy mi on w moich internetowych wyprawach już od dobrych kilku lat. Kiedys bowiem często udzielałam się na anglojęzycznych forach i Lilly sprawdzała się o wiele lepiej niż nasza polska swojska Lidka. A kiedy dodam jeszcze, że nie przepadam za swoim imieniem, to wszystko staje się jasne. I kiedy na studiach zaistniałam jako Lila, no to stąd droga do Lilly była już prosta. Ot i cała filozofia.A tak a propos nicków to mnie też intryguje oryginalnosc YennyM, bardzo podoba mi się nick MiGoTka, KvM też niczego sobie....Pozdrawiam :hello:
      • Gość: Adzia Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 08:42
        No ciekawe czy Yenna to od "tej" Yenny - ale w takim razie skąd to M? ;-) Mnie tam ze wszystkich nicków najbardziej podobają się Zilka i Słoneczko :-) Aha, jeszcze Farciara.
        • Gość: YennaM Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 09:01
          Adzia, dokladnie. Od Sapokowskiej czarodziejki.Malo oryginalne "toto", ale jakies cztery-piec lat temu przezywalam totalna fascynacje Sapkiem i przy logowaniu do witrualnej kawiarenki na wirtualnej polsce (to byla zupelnie inna kawiarenka niz ta obecna) wowczas wlasnie zalogowalam sie jako Yenna. A ze taka "gola" Yenna byla zajeta - najpierw byla YennaMagiczka (CzarodziejkaYenna bylo zbyt dlugie i nie chcialo chodzic), potem juz wersja skrocona YennaM. I tak zostalo do dzis, z tym, ze w miedzyczasie przechodzilam kilkakrotnie totalne zniechecenie do tego nicku i pojawily sie kachna_sl, GrubaKaska, Dziwna, StoKolorowMgly i pare innych jeszcze nickow.Ale to wlasnie do dzis loguje sie jako YennaM. Az dziwne, bo to juz tyle lat...Tak czy inaczej- jesli gdzies w sieci (GG, irc, icg, jakis czat, forum) natkniecie sie na YenneM - to na 99% bede ja :)PozdrawiamYennaM
          • Gość: YennaM Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 09:06
            Oj, dodam jeszcze, ze moj malzonek funkcjonuje wsrod netowych znajomych (pomimo, ze on od sieci trrzyma sie z daleka) jako Sedzia, a moje dzieciatko od kilku miesiecy tez ma kilka nikow (bździągwa, zmrol, MalyTrol ;) )
          • Gość: Adzia Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 09:07
            Na marginesie - moją najulubieńszą Sapkowską postacią jest Essi - śpiewaczka (któż ach któż zwrócił na nią uwagę? ;-)). Kurczę - zmienić nicka? ;-)
            • Gość: YennaM Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 09:09
              Zmienic ;)jesli masz tylko na to ochote, to czemu nie?YM
              • Gość: Adzia Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 09:12
                Nieeee, to byłoby takie dziecinne...A apropos KvM- a - mój brat też Krzysiek, ale w necie Christo. Albo Rience ;-) też sobie przewodnika duchowego znalazł....
                • Gość: KvM Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 09:14
                  adzia - za pare lat bedzie jak znalazł ;-)
                • Gość: YennaM Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 09:16
                  e tam.Juz samo posiadanie jakiegokolwiek nicka jest dziecinne :)Ale w koncu, gdy nie ma dziecka w czlowieku, to jak budowac szczescie na codzien (ale banal, hihi :) )? Pozdraiwam folozoficznieYennaM
          • Gość: Ika Re: Nicki IP: *.* 15.04.02, 23:31
            Yenna, ja się na Yennę nie natknęłam, ale na StoKolorowMgly owszem... Tylko nie pamiętam gdzie to było... VC? Stara Kawiarenka na WP...??? Czy to byłaś Ty????:hello:
            • Gość: guest Re: Nicki IP: *.* 16.04.02, 09:31
              Ika, to ja bylam :) Jeszcze jakis rok-dwa lata temu zdarzalo sie, ze zagladalam i do starej wk i na vc :) Hehe - net maly, jak widac :)
          • Gość: tas Re: Nicki IP: *.* 22.02.03, 15:25
            Taś - mój synek Stasiu, w początkach nauki języka polskiego mówił o sobie Taśsmile W końcu ja zostałam postrzegana jako Taśkowasmile)) Po sróceniu tego nicka został Taś. Oto moja historia.
      • Gość: KvM Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 09:01
        Wywołany do tablicy odpowiadam ;-)Historia do dość długa i skomplikowana. Okryta w odmętach zadym na dawnych forach. Kiedyś było samo "Kristo" - wiadomo od Krzysztofa. Miałem jakieś ciągotki, a to do Hiszpanii, a to do immiennika "dePomerania" (z "Mściciel przypływa z Ruggi" czytanej, w podstawówce). "velMefisto" Doszło po wojnach z adminem na forum samochodowym supermedii. Był tam taki jeden czarny charakter - denerwował userów. A ja głupi chciałem tylko aby wyjaśniał swoje kontrowersyjne zachowanie, zaproponowałem nawet projekt regulaminu. Długa historia. Skończyło się rewoltą, skasowaniem kont kilkudziesięciu userów (w tym lokaladmina), którzy stanęli po mojej stronie, a nawet skasowaniem całego forum. No i tak jakoś ewolucyjnie doszedł ten "velMefisto". Nick był za długi więc jest KvM.
        • Gość:  Dorka Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 10:27
          vel Mefisto wymyśliła Dorka - obserwując diabelskie poczynania mężusia. Kristo chyba zapomniał. Ostatnio wiele rzeczy dokonanych przez żonkę przypisuje sobie (wrrr...). Może niedługo stwierdzi, że dzieci sam sobie urodził ;-)A Dorka - banał - od Dorotymama Sikorek
          • Gość: guest Re: Nicki ... do Dorki IP: *.* 08.03.02, 11:41
            .... a ja myslałam, że tylko mój mężuś ma takie zapędy :-)
    • Gość: SANI Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 08:45
      Witam!!!!!!!!1Mój nick SANI również wziął sie z bajki"Gumisie"....(była tam taka mała dziewczynka Sani) a, że ja jestem mała...i mi sie bardzo podobałao to "imię" to tak sie nazwałam.A tak na prawdę to jestem Ania...ale imie to jest strasznie popularne wiec chcąc się nie mylić z innymi Aniami...to jestem Sani :bic:Pozdrawiam :hello:
    • Gość: malanda Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 10:20
      Ama - od Amandy, to imię mi się podobało i podoba, a Malanda - "anda" też od Amandy, a "mal" od malowania :benetton:Pozdrówka :hello:
    • Gość: Alka Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 11:32
      Ja po prostu przeleciałam w głowie przezwiska, którymi mnie wołano i jakoś tak ten skrót od zdrobnienia wydał mi się hmmm.... właściwie to nie wiem jaki. Bo Duszka, Sarenka i Zyta chyba nie byłyby lepsze :what: Pozdrowionaka dla wszystkich :hello:
      • Gość: guest Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 12:44
        Bo jestem ruda, a raczej byłam, zresztą to podobno bardziej cecha charakteru niż wyglądu
    • Gość: agis Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 13:29
      a mnie czasem tak nazywal maz (wtedy jeszcze chlopak) i brat. w wiekszosci na necie istnialam jako jagna lub jagnat (t od starego nazwiska) ale brat zaczal mnie wyzywac od gnatow (ja-gnat) i przestalo mi sie podobac :) w ogole to jestem oczywiscie agnieszka :)
    • Gość: wandzik Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 14:17
      A mój nick; trochę głupawe. Chodziłam do kompletnie żeńskiej klasy i tam na przerwach wymyślałyśmy sobie męskie ksywki; i ja zostałam Wandzikiem, był jeszcze Gabryś, Eros, Donat itp., od dawna zapomniałam już o tym przezwisku, dopiero "olaju" mi o nim przypomniałasmileNo tak, ale jak mozna zmienić nicka zachowując całą resztę?
      • Gość: Siunia Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 15:13
        mój nick chyba nie budzi watpliwoci :)Siunia - Asiunia - Asia - Joanna :)Jest nas tu wiele o takim imieniu, dlatego musiałam cos wymyslic. Banalna sprawa.Pozdrowionka, szczególnie dla DAM wszelkiego rozmiaru :)(kobiet, dziewczyn, dziewczynek i żeńskich fasolek w brzuszkach)DZIS NASZE ŚWIĘTO :)WSZYSTKIEGO NAJ........Siunia
        • Gość: kadyga Re: Nicki IP: *.* 18.02.03, 21:58
          Siunia ja nigdy nie pokojarzyłam, że Twój nick jest od asiunismile)))))))))))pozdrawiamKatarzyna mama Franka
    • Gość: tygrys Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 15:41
      Kłania się tygrys :)Tygrys wziął się od mojej przeogromnej miłości do wszelkich kotów dużych i małych... Z braku twórczej inwencji tak nazwałam swoją pierwszą kotkę, która niestety już zakończyła swój żywocik...No i sama się tak "ochrzciłam", może niezbyt oryginalnie, ale co tam :)A na czacie bywam niezmiennie jako GIJO. Tak się zalogowałam po raz pierwszy i tak zostanie. A GIJO to pierwsze słowo (chociaż słowo to chyba zbyt górnolotne określenie dla gaworzenia kilkumiesięcznego berbecia) jakie usłyszeliśmy od naszego Michasia...GIJO ma przeogromną zaletę, jeszcze nigdy drugiego takiego nicka nie spotkałam :)Buziaczki Kasia B.
      • Gość: Janka Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 15:57
        Fajny tematmój nick wziął się stąd że 2 letni bratanek nijak nie mógł sobie poradzić z wymówieniem mojego imienia zawsze było coś koło Jonka w końcu zostało ciocia Janka - z tą ciotką to przesada- ale tak mi się spodobało że często używam tego nicka. Wcześniej była Yana (to taka przeróbka od Yenny, zaraz po Ciri to moja ulubiona postać z Sapkowskiego). Pozdrawiam Janka
    • Gość: Aluc Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 16:05
      A mój - stale i wszędzie używany - to pierwsze litery imienia i nazwiska - trochę mało odkrywczo, za to dobrze brzmiało, jak pisałam na etranżerskich stronach i tak jakoś się przyjęło. Przezwisk z dzieciństwa nie mam, bo jak mnie przezywali, to lałam :lol:
    • Gość: kayak Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 17:02
      U mnie bylo tak ze Mart tu tyle ze ..... Wiec uzylam imienia mojej niedawno zmarlej suczki dalmatynki Kayi do ktorej w okresie szczeniecym mowilismy Kayak. Niech cos po naszej rybce zostanie w necie. A z tymi Gumisiami to smieszna sprawa moj maz ma nicka gumis juz od szkoly sredniej.PozdrMarta
      • Gość: dorsi Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 17:41
        Historia była taka: 5 lat temu w akademiku siedziały 4 zmeczone nauką dziewczyny. Trzymały w ręku łopatkę, by nauczyć się łacińskich i polskich nazw wszelkich zagłebień i nierówności na tej kości.A jest i powierzchnia żebrowa i grzbietowa czyli dorsalis po łacinie. Ktoś zauważył,że bedzie łatwiej zapamietać gdy skojarzymy dorsalis z Dorotą i tam powstało Dorsi..... Od tamtej pory jestem Dorsi i zarówno przyjaciele z roku jak i mój mąż tak na mnie wołają.Tak więc nad nickiem się długo nie zastanawiałam.pozdrawiam :hello:Dorsi mama Bianki
    • Gość: Misiek Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 17:39
      Do mnie Misiek mówi mój mąż, bo jestem strasznym śpiochem i łakomczuchem ;) . Proste, straszliwie popularne i oklepane...Dorka, oczywiście od Doroty, chociaż na pierwsze mam Elżbieta (używam tylko "urzędowo), a od Elżbiety mam Pepetka (tak wołał do mnie brat, gdy się urodziłam), Elutka. Ale ponieważ nie lubię swojego imienia (dlaczego :what: ) a jestem przywiązana do Dorki jeszcze ze szkolnych lat, tak już zostało. Może powinnam jednak zmienić nicka na jeszcze bardziej infantylnego (jeśli się da, hi hi ), bo kiedyś ktoś się wypowiadał na forum, że mamy zbyt dziecinne nicki... Zastanowię się nad tym.Tymczasem pozdrawiam:) Dorka vel Misiek vel Pepetka :)
    • Gość: aneea Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 21:28
      U mnie wygladalo to tak: pare lat temu kupilam sobie komputer i zaczelam szalec na IRCU (notabebe tam wlasnie poznalam mojego meza :)). Nicka wymyslilam sobie sama. Mam na imie Anita, a ze nie moglam "wejsc" na swoje imie i poza tym po co od razu sie tak odslaniac ;) wymyslilam Aneea. Moja logika byla nastepujaca: wielu znajomych mowi do mnie Ania, a ze Ania tez zaklepane zrobilam z "i" "ee". Aneea, z angielskawego czytac Ania :lol:PS: mnie od dluzszego czasu intryguje "ZLA GOSIA" :hello:
    • Gość: MaMi Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 21:38
      U mnie banalnie: MaMi-to po prostu MAma MIchała. Z tym "nazywaniem" siebie w sieci to w ogole dziwna sprawa, ja sama nie lubie zdrobnienia "Ewcia" (moj kochany mezus mowi na mnie przewaznie Ewik, nigdy Ewka, ani Ewcia) a kiedy wchodzilam na czata to zawsze logowalam sie wlasnie jako Ewcia i nawet mi sie podobalo to zdrobnienie. Pozdrawiam. Ewa Mama Michała (po domowemu "Pysia"-sam sie tak nazwal bo kiedy zaczal mowic zamiast "m" wymawial "p" i tak zostal nam Pysio)
    • Gość: Mela Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 22:31
      Edziecko jest pierwszym forum na jakim sie wypowiadalam. Najpierw podpisywalam sie imieniem, ale poniewaz jest popolarne, posty mylily sie z innymi. A ze mialam w glowie niewykorzystane imie Melania, bo przymierzalam je do mlodszej corki, ale jej tak nie nazwalam, wiec zostalam Melą. Szkoda tylko ze charakter mi sie nie zmienil na anielski - taki jaki miała moja imienniczka Melania z "Przeminęło z wiatrem" :( Ciagle blizej mi do Scarlett.Moje ulubione nicki to : jojo :hap: - przyznaje pierwsze miejsce bezapelacyjnie , KvM, YennaM i Lilly. _Su_ tez jest swietny.:hello: Mela
      • Gość: guest Re: Nicki - do Meli IP: *.* 11.03.02, 15:09
        Melu - dziękuję za docenienie mojego nicka. Nawet nie wiesz jak mi miło :)
    • Gość: guest Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 22:35
      Ikasię wymyślił mój mąż . Była już Kasia , Kaśka , Katarzyna (swoją drogą - jakie pospolite imię (wszystkie Kasie - wybaczcie mi...)). A ponieważ nasz komp to iMac więc ja to iKasia...Pozdrawiam :hello:ikasia
    • Gość: Anna72 Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 23:16
      To ja już jestem zupełnie nieoryginalna :-( . Mój nick powstał w momencie totalnej frustracji, kiedy to po kilku odrzuconych (już wykorzystanych przez kogoś)pomysłach zabrakło takowych i poszłam na łatwiznę. Znajomi i mąż mówią do mnie Anusia, ale tak jakoś głupio samemu się tak przedstawiać, jak się ma już te parę ;-) lat. Pozdrawiam, Anka.
    • Gość: mysia Re: Nicki IP: *.* 08.03.02, 23:23
      Mój nic Mysia pochodzi od pieszczotliwego zdrobnienia ,które wymyślił mój mąz,druga część Dora,to pseudonim z czasów szkolnych,wiąże sie z tym tyle wspomnień...Dorota
    • Gość: wioleta Re: Nicki IP: *.* 09.03.02, 00:21
      Ja tutaj używam imienia, ale wszędzie indziej podpisuję się jako "Aari..." od Aaricii z Thorgala :-) może zmienię nicka - co myśłicie?pozdr.wioleta - a może Aari... ?:-)
      • Gość: Silije Re: Nicki IP: *.* 10.03.02, 19:09
        Silije wzięło się z książek skandynawskiej pisarki Margit Sandemo "Saga o ludziach lodu". Czytałam to jako 16-latka, mam wszystkie części (35!) Bohaterka, założycielka rodu w oryginale ma na imię SILJE ale dodałam jedno "I" dla wyrazistości i powstało SILIJE. Przed eDzieckiem na kilku innach forach m.in. na www.sekretykobiet.pl byłam Ankusią. Tak pieszczotliwie nazywał mnie mąż zanim został mym mężem (teraz już mu się nie zdarza :-( ) A on sam od lat jest pingvinkiem, od nazwy swego zastępu harcerskiego na zimowisku sprzed lat.
        • Gość: Adzia Re: Nicki - do Anki (Silije) IP: *.* 11.03.02, 07:14
          Hihihi, Ankusia, ale numer - a pamiętasz angie z Sekretów Kobiet - forum Twoje Dziecko? :-) Nie pisałam dużo, byłam wtedy w ciąży i chciałam wszyściutko wiedzieć - i ciebie pamiętam doskonale :-)
    • Gość: rudka Re: Nicki IP: *.* 09.03.02, 00:25
      Żeby odróżnić się od setek innych Kasiek dodałam sobie Rudkę. Rudka to moje m-ce magiczne, po prostu nazwa osady, w której spędzam ciepłe miesiące roku odkąd urodził się moj synek. Moja Rudka pachnie nagrzaną słońcem łąką, malinami, mlekiem "prosto od krowy". To moja cisza. To zieleń. Powietrze. To moja sielskość-anielskość. Tęsknię co dzień, co dzień próbuję odnaleźć Rudkę w sobie, więc stąd nick.Aha, wśród znajomych funkcjonuję do dziś jako mała Kasia. Mąż przyjaciółki - sam ojciec 3-letniej Kasi- odbiera telefon i woła żonę: Kochanie, mała Kasia dzwoni! Fajnie będzie to usłyszeć za jakieś 30 lat! :)Kasia czyli Rudka
    • Gość: PAULA Re: Nicki IP: *.* 09.03.02, 11:51
      a ja myślałam,że tylko ja jestem dziunia więc się zdziwiłam jak się dowiedziałam, że bunia ma koleżankę dziunię tym bardziej że ja mam koleżankę bunię.A mój nick wymyślił mąż-dziuniek.
    • Gość: Aldonia Re: Nicki IP: *.* 09.03.02, 12:40
      Jak urodziłam się, mama zastanawiała się nad imieniem dla mnie. Chodziły jej po głowie: Aldona, Ewa, Anna.Byłam szczęśliwa że nie nazwała mnie Aldona. A teraz sama się tak nazwałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka