Dodaj do ulubionych

Problem - ksiazka kucharska

IP: *.* 29.03.02, 11:32
Polecice mi, slabej kucharce- dobra, bardzo dobra ksiazke kucharska.jest ich tyle na rynku - ale jaka Wy wybralyscie i co warto kupic!Chce sie w koncu nauczyc gotowac!Mag
Obserwuj wątek
    • Gość: Siunia Re: Problem - ksiazka kucharska IP: *.* 29.03.02, 15:27
      heh..... ja od zawze umiałąm gotować :) Naprawde, i sama nie wiem skąd. Chyba w genach dostałam tę umiejętność. Oboje moi rodzice świetnie gotowali.Zatem książki Ci żadnej nie polece - nawet nie mam czegos takiego w domu. Ja nawet jak gdzies zjem coś dobrego, to sama sobie kombinuje co tam było i robie wg. własnego uznania, na tzw. "czuja". Mąż uwielbia moją kuchnie :)Więc jest chyba dobrze.Ale gdzieś tu na którymś z forów, są proste i szybkie przepisy. Dla początkującej kucharki w sam raz :)I nie tylko dla początkującej.Nie wiem dokłądnie gdzie, a też sie szykuje by poszukac. Może juakieś nowe pomysły mi wpadna w oko- Siunia z światecznymi zyczonkami :)
      • Gość: askak Re: Problem - ksiazka kucharska IP: *.* 29.03.02, 20:44
        Ksiazka jest ciut droga ale wierz mi fantastyczna, zbieram ksiazki kucharskie ( mam ich ponad 200 hehe) ale tylko te jedna wzielam ze soba do Etiopi, bo na wszystko i wszystko jest swietna, moze uda ci sie ja zdobyc"Kuchnia Polska" nauka gotowania,ponad 3000 przepisow,ponad 2000 kolorowych zdjec,wydawnictwo TENTEN´S.5 lat temu kosztowala 69 zl, droga ale wierz mi , oplaca sie . Przepisy proste ale smaczne i szybkie. Zycze milego gotowania buzkaaskak
    • Gość: humbak Re: Problem - ksiazka kucharska IP: *.* 29.03.02, 17:10
      Ja gotuje tak sobie, ale bardzo dobrze (czytaj: smacznie)wychodzi mi nauka przy ksiazeczkach, jakie mozna w ilosci xxx kupic w kioskach, z serii "przepisy czytelnikow" z biblioteczki Poradnika Domowego. Polecam tez "Dziecko" - od zeszlego miesiaca wychodza mi knedle ze sliwkami. :)Milej nauki!!!Aga
    • Gość: Aluc Re: Problem - ksiazka kucharska IP: *.* 29.03.02, 17:29
      Trzymaj się z daleka od książek kucharskich :D wypróbuj jakieś łatwe przepisy z gazet i potem je udoskonalaj po swojemu. Gotowanie z "partyturą" w ręku jest dziesięć razy bardziej upierdliwe i sto razy mniej przyjemne niż pichcenie z głowy :lol: i absolutnie nie przejmuj się, jak ci coś nie wyjdzie, następnym razem będziesz miała szanse to poprawićAl, która "Kuchni Polskiej" używa wyłącznie do zdobycia tak bezcennych informacji, jak czas gotowania ziemniaków :lol:
    • Gość: Bilag Re: Problem - ksiazka kucharska IP: *.* 01.04.02, 11:36
      Hej! Ja uczyłam sie gotowac dawno temu z takiej książeczki "Nastolatki gotują" - sa tam "łopatologicznie" opisane podstawy przyrzadzania potraw, i proste, a przy tym smaczne przepisy... A potem to już poooszło, Aktualnie też korzystam z książeczek "Przepisy czytelników" - mają one ta zaletę, że wszystkie przpisy są sprawdzone i składają się z rzeczy dostępnych u nas, czego nie zawsze można się spodziewać po luksusowych, zagranicznych książkach... No i są tanie... A jakbyś chciała się trochę przy gotowaniu "wyluzować", to gorąco polecam "Książkę poniekąd kucharską" nieocenionej Joanny Chmielewskiej - przecudowne gawędy o jedzeniu, przeplecione całkiem sensownymi przepisami (pisanymi z myślą o "kobietach pracujących"...)
    • Gość: Lilly Re: Problem - ksiazka kucharska IP: *.* 02.04.02, 07:03
      Mam kilka książeczek kucharskich tematycznych, zadje się wydawnictwa Poradnika Domowego, ale szczerze mówiąc rzadko z nich korzystam, a nawet jeśli, to zawsze i tak modyfikuję przepis po swojemu. "Kuchnia polska", podobnie jak dla Aluc, jest dla mnie nieocenionym żródłem podstawowych informacji kulinarnych - jak przyrządzić kaszkę manną, albo co to jest kąpiel wodna.Z czystym sumieniem polecam jednak moje ulubione "Moje gotowanie" - miesięcznik do dostania w każdym kiosku. Kupuję go od paru lat i muszę stwierdzić, że wykorzystałam wiele przepisów, z reguły bardzo udane i często oryginalne. W zasadzie bez tego "Mojego gotowania" zginęłabym marnie wśród garnków i garnuszków, a tak - nieraz udało mi się zaskoczyć męża i znajomyh. Gorąco polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka