estusia 24.11.06, 17:00 kupiłam jeansy, ale niestety farbuja. jeszcze ich nie prałam i zastanawiam sie jak je zakonserwować by nie farbowały ? Moze któraś z mam ma sprawdzony sposób ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
estusia Re: farbujące spodnie 24.11.06, 17:17 czyli ocet ma być rozcieńczony w wodzie ? na ile czasu zostawić namoczone? czy tylko przepłukac? Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: farbujące spodnie 24.11.06, 17:22 nie wiem, ja leję na oko aż woda zacznie śmierdzieć octem, troche w niej trzymam, płuczę i już. Tak się robiło jak się w domu farbowało materiały, ocet powoduje, że się tak łatwo nie spierają, więc i do spodni farbujących stosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
estusia Re: farbujące spodnie 25.11.06, 21:01 całą butle zuzyłam (1l), zostawiłam na noc w misce i jeszcze drugą przycisnełam zeby nie wypływały ale jak zaczełam prać to i tak kolor gubiły, mam nadzieje ze choc troche ocet zatrzyma utrate koloru. spodnie taniocha ale bardzo mi sie podobaja wiec musze o nie walczyć ) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pimenta Re: farbujące spodnie 25.11.06, 21:09 Ja za to cos o soli slyszalam. Zamoczyc w slonej wodzie zostawic do wysuszenia no i chyba raczej prac od nowa. Nic sobie nie dam uciac bo nigdy tego nie robilam. Odpowiedz Link Zgłoś