Dodaj do ulubionych

jakie kołdry poduszki?

IP: *.* 12.06.02, 12:45
Hej!Jakie kołdry i poduszki kupić antyalergiczne takie żeby można prać w pralce i używać dłużej niż do pierwszego prania? Znacie jakies i możecie polecić?Wczoraj była u nas doktor i powiedziała żeby na początek pozbyć się piór i wełny bo może od tego Misio jest ciągle kaszlący i ma katar. Poleccie cos, i dajcie znak gdzie kupić i co i za ile.PozdrawiamNiki
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa_s Re: jakie kołdry poduszki? IP: *.* 12.06.02, 22:51
      Witaj.Najważniejsze nowe, wagowo i objetościowo nieduże. Antyalergiczne są w sklepach z pościelą, w halach Makro, w Selgrosie.Ale takie dziecięce (sztuczne w środku na wierzchu bawełna) tez mozna prać w pralce w dużych temperaturach. Są duzo mniejsze i najwazniejsze mieszcza się w bebnie pralki i jeszce jedna zaleta sa tańsze. Wazne by często zmieniac posciel.(Nie wolno krochmalić, bo w krochmalu rozwijaja się roztocza)Nie wiem ile lat ma Twój Misio. Jezeli spi w łóżeczku to sprawdź jeszcze z czego jest materacyk.Jeżeli zdecydujesz sie kupić pościel dziecięcą i prać ją to sprawdź czy jest pikowana, powinna mieć przynajmniej poprzeszywane rogi, aby w czasie prania wkład nie przesuwał sie w tkaninie, bo potem są problemy z ułożniem go w prawidłowej pozycji. A dla dorosłych ( żeby swoimi pierzanymi kołdrami nie wachlowali dzieciaczkowi) mozna kupić pościel już od dwudziestu kilku złotych za kołdre poduszki duże ok.10 zł.A taka antyalergiczna, w zależności od rozmiaru, w Selgrosie kosztowała w granicach 110-160 złotych, poduszki coś koło 30 zł, jaski 10 zł. Pozdrawiam w razie czego służę radąPa pa EWA :hello:
      • Gość: mamula Re: jakie kołdry poduszki? IP: *.* 12.06.02, 22:56
        Własnie zakupilam kołdre z poduszka oraz cudna posciel w ikei (rozmiar dzieciecy).nie wiem, czy jest antyalergiczna, ale jest z bawełny o polipropylenu (?)W ogole stałam sie fanka ikei-wszystko jest przemyslane, estetyczne i ma atesty.i wcale niedrogie. pozdr :)
        • Gość: niki1 Re: jakie kołdry poduszki? IP: *.* 13.06.02, 07:17
          Hej!Misio ma 3 latka spi na takim gąbkowym rozkładanym fotelu, potrzebuję więc normalny rozmiar poscieli dla niego. Dzięki za rady. Czy prałas parę razy posciel z Ikei? I jak po praniach?Jesli możecie podać konkretne nazwy firm będę wdzięczna. Widziałam różne w sklepach, ale interesuje mnie jak to znosi kilkakrotne pranie. To bardzo ważne!PozdrawiamNiki
          • Gość: Anuk Re: jakie kołdry poduszki? IP: *.* 13.06.02, 07:59
            Cześć Niki,otóż ja mam 2 rok pościel z Ikei i o ile kołdra (tzw. średnio ciepła) znośi dzielnie prania o tyle poduszka nie. To co jest w środku zbiło się w takie kłęby i nie da się na tym spać. Właśnie stoje przed dylematem zakupu i tym razem kupię niemarkową poduszkę w supermarkecie. Kupiłam taką dla nas (wierz bawełna, środek sztuczny) i pierze się rewelacyjnie (kołdra i 2 poduszki) kosztowało to jakieś 40 parę złotych.PozdrawiamANUK
    • Gość: agarad Re: jakie kołdry poduszki? IP: *.* 13.06.02, 07:39
      chyba na stronie DREWEX-u widziałam pościel dla alergików a i poszewki mają rewelacyjne - ja używam juz prawie dwa lata ciągle piorę a posciel wyglada jak nowa wogóle nie straciła kolorów - udanych zakupówagarad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka