Dodaj do ulubionych

Straszne!!!

IP: *.* 21.08.02, 12:48
Mam łzy w oczach. Po prostu straszne i niewyobrażalne nieszczęście i tragedia. Jak można potem normalnie żyć? Bardzo współczuję rodzicom.Zastanawia mnie czemu np. policja nie łapie takich ludzi i nie wlepia im stosownie wysokich mandatów. Może gdyby raz czy drugi zapłacili, woleliby kupić fotelik. Może gdy już nie trafia do nich wizja tragedii, choć w ten sposób uratowałoby się dzieci tych bezmyślnych osób. Po naszych drogach jeździ wielu policjantów w nieoznakowanych samochodach, ale oni zajmują się raczej łapaniem na radar, może coś by zrobili w tym kierunku! Po mieście też jeździ wiele patroli, mogliby zatrzymywać takie samochodu i wlepiać mandaty.Córa zawsze jeździ w foteliku, mimo że czasem protestuje. Zasada jest taka jesteś niezapięta - auto stoi. Raz zrobiliśmy odstępstwo: babcia wylała jej wrzątek na udko (córa miała wtedy 15 miesięcy). Było to w zimie - nawet jej nie ubierając, z gołymi nóżkami, zapakowaliśmy córę w koc i do samochodu. Całą drogę modliłam się, żeby nic się nie stało, jechaliśmy przez centrum miasta - niestety szybko, gdyż śpieszyliśmy się do Centrum Leczenia Oparzeń. Ale była to sytuacja podbramkowa. Nie było możliwości zapiąć małej w szoku, z otwartą raną na pół nogi w fotelik (na taką ranę nie można nic położyć, bo potem wszystko odchodzi razem ze skórą). Ale już z opatrunkiem córa siedziała w foteliku. Do dziś dziękuję Bogu, że wszystko dobrze się skończyło (rana też się zagoiła). Mam nadzieję, że fotelik stanie się wyposażeniem każdego samochodu w którym podróżują dzieci, a rodzice zaczną go używać. Pozdrawiam i łączę się w bólu z rodzicami. Iza
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka