Dodaj do ulubionych

Czy facet może chcieć dziecka???

IP: *.* 28.09.02, 12:04
Oczywiście, że chce, uwielbia dzieci, nie może się doczekać kiedy urodzi się jego kruszynka, gada do brzucha... jego dzieci są najkochańsze, najładniejsze itp.Ale czy zdarza się, że to mężczyzna nagle może zapragnąć mieć dziecko i... podejmuje w tym celu starania. nie wiem czy dobrze mnie zrozumiecie??? Tzn. czy to on inicjuje temat (tak nagle ni z gruszki ni z pietruszki), namawia partnerkę.Ostatnio właśnie spytałam nagle męża czy chciałby mieć drugie dziecko - "czywiście że tak" - ale czy sam by mi o tym powiedział - chwila konsternacji - "no.. jeśli przyjdzie na to odpowiedni moment, trochę się ustabilizujemy finansowo... ble ble ble" i raczej watpię, żeby kiedyś przyszedł ten najodpowiedniejszy monemt (dla niego) co nie oznacza, że jest kiepskim ojcem - wręcz przeciwnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: olaaaa2 Re: Czy facet może chcieć dziecka??? IP: *.* 28.09.02, 12:39
      Tak mój chce !!!!! cały czas o niczym innym nie mówi tylko o drugim dziecku !!! Twierdzi, że już wie, jak to jest (fajnie) :) i chce drugie - dodam że nasza córeczka 5 września skończyła roczek :)papatki olaps. Ja jeszcze jestem "twarda" i cały czas mówie NIE, ale ciekawe do kiedy hihihi
      • Gość: Aari Re: Czy facet może chcieć dziecka??? IP: *.* 28.09.02, 12:48
        Może MożeWłaśnie tak zaczęły się rozmowy o Krzysiu.To ja byłam niezdecydowana i się nie spieszyłam. Mój mąż namówił mnie na Krzysia i teraz jestem szczęśliwa,ze go mamy ...... Tomek już mówi o trzecim dziecku ...ale chyba się nie dam już namówić .. finansowo nie wyrobimy - teraz brakuje a jak by nas było więcej to chyba byśmy jedli chleb z wodą :lol:wioleta
    • Gość: mow Re: Czy facet może chcieć dziecka??? IP: *.* 28.09.02, 18:55
      Namawiałam Swojego 10 lat (tak, tak, to nie literówka, słownie dziesięć!) A teraz oszalał z miłości. Julaszek ma 3 miesiące, koleżanka jest w ciąży więc mówię, że jej oddam ubrania ciążowe, a on na to "nie oddawaj, może się jeszcze przydadzą". A ja właśnie skończyłam 41 lat!!! Rodząc Julaszka myślałam, że umrę z wysiłku a on mi takie rzeczy opowiada! Teraz, po 10 latach zagustował w maluchach. Ale jestem bardzo szczęśliwa i on też, więc może się jeszcze zastanowię, w końcu już Julaszek to było szaleństwo a wyszedł bardzo udany model :) Monika
    • Gość: AgaB. Re: Czy facet może chcieć dziecka??? IP: *.* 28.09.02, 20:10
      Właśnie postanowiłam przetestować mojego męża i zapytałam czy chce mieć drugie dziecko ( obecnie mamy 6 -cio miesięczną Mariankę) a on na to że "tak" a ja pytam kiedy na co on "zaraz". No i co ja mam o tym wszystkim myśleć.pozdrawiamAga
    • Gość: altro1 Re: Czy facet może chcieć dziecka??? IP: *.* 29.09.02, 00:39
      Tak, znam takiego który nie tylko sam zaczął o tym mówić, ale musiał też przełamywac niechęć małżonki. Ona 10 lat nie chciała mieć dzieci, potem wyraźnie na jego żądanie zaszła w ciąże, która zakończyła się obumarciem płodu. Ona dalej nalegał, znowu ciąża zakończona przedwczesnym porodem i śmiercią dziecka. Facet był załamany, obwiniał ją o zaniedbania (tak między nami mówiąć to nie była typem matki polki np. intensywnie odchudzała się podczas ciąży, paliła, imprezowała itp. mimo że ją ostrzegał, prosił. Mówiła mu, że i tak się poświęca, bo nie chce mieć dzieci,a robi o tylko dla niego. W końcu się rozstali z jego inicjatywy.aga
      • Gość: Horska Re: Czy facet może chcieć dziecka??? IP: *.* 29.09.02, 18:48
        I mój chce i to bardzo. Do pierwszego dziecka musiałam go "namówić siłą" :lol: i teraz świata poza dzieckiem nie widzi. Ciągle się dziwi jak mogliśmy życ bez niego i co my byśmy bez niego robili.Drugie będzie niedługo i trzecie i...oj byleby się nie rozpędziłPozdrawiam :hello:Haga
    • Gość: 20001222 Re: Czy facet może chcieć dziecka??? IP: *.* 30.09.02, 08:51
      Chce i nie chce. Na pierwsze namawiał i był bardziej pewny, że chce niż ja. A teraz? Jak mówię o drugim to się uśmiecha bo myśli, że żartuję ( nie mamy na razie własnego kąta) ale kiedyś w poważniejszej rozmowie stwierdził, że owszem chciałby ale powinniśmy się zastanowić czy nie zostać przy jednym bo takie ciężkie czasy i jak tu wszystko dzieciom zapewnić. Moja córeczka w grudniu skończy 2 lata i tak naprawdę to chciałabym mieć drugie dziecko już ale czekam bo Karolina mała, mąż nie jest zdecydowany, nie ma gdzie wstawić drugiego łóżeczka, w domu ( mieszkamy z dziadkami)nerwowa atmosfera, krótszy macierzyński a o wychowawczym nie ma mowy.......i można tak wypisywać w nieskończoność. Myślę, że i ON ma takie obawy i wątpliwości ale gdybyśmy byli "bogaci" sam by powiedział, że już czas na następnego dzidziusia.Pozdrowienia :-)Kasia
      • Gość: Berenika Re: Czy facet może chcieć dziecka??? IP: *.* 30.09.02, 10:22
        Tak sobie myślę - jakie "wszystko" my chcemy dzieciom zapewnić? Piszę "my", bo i my łapiemy się na takim myśleniu, zwłaszcza mój małżonek szanowny (to chyba taka męska cecha). Muszą być pieniądze na najlepszy wózek, najlepsze ciuchy, najlepsze przedszkole, szkołę, zabawki, wyjazdy, na wszystko, co najlepsze.Byłoby cudownie, gdyby były. Ale ważniejsza pd tych wszystkich "naj" rzeczy dostępnych za pieniądze jest największa, na jaką nas stać, miłość, poczucie tego, że dom to jest to jedyne miejsce na świecie a rodzina - to właśnie ci ludzie, z którymi można wszystko. I tego się za żadne pieniądze nie kupi. Jeśli tylko będziemy kochać nasze - oby jak najlicniejsze ;) dzieci, nie będzie im żal, że nie mają trzeciej Barbie tylko dlatego, że mają trzecią siostrę ;).Ale ad rem - myślę, że facetom trudniej jest chcieć dziecka, zwłaszcza kolejnego, bo mniej rządzą nimi hormony, a bardziej mają poczucie odpowiedzialności finansowej i większe wymagania materialne. Robert też się czasem zachowuje tak, jakby najważniejsze było, czy będziemy mogli wyjechać za granicę albo kupić to czy tamto. I trudno jest mu pojąć, że nie będzie wtedy gorszy i ja go nie będę mniej kochała.A może to kwestia tego, jak kto został wychowany? Bo mama mojego męża zawsze za dowód miłości do niego uważała to, co mu kupowała. Może stą takie podejście niektórych panów - jesli nie będę mógł zapewnić mojej rodzinie wszystkiego, co najlepsze (czytaj - także drogie), to znaczy, że jej nie kocham.Uff, trochę to nie na temat... ale może jednak?Berek mama Żaby :bounce:
        • Gość: Gosia_wiecznie_mŁoda Re: Czy facet może chcieć dziecka??? IP: *.* 30.09.02, 10:49
          Jak to czy "moze"? No pewnie ze moze chciec. A czy zona sie zgodzi to juz inna sprawa. Moj maz jest wielbicielem dzieci. Odpreza sie w iich obecnosci i bryka po pracy z nimi jak szalony, mam wrazenie ze po 19 nie ma doroslego faceta, jest piate dziecko- ktore trzeba czasami obrugac, kazac mu powycierac wode w lazience (skakalismy, ja tez). Maz bardzo chce jeszcze miec dziecko- widze ze kolejna ciaza dodaje mu takeij pary do pracy- zmieniamy wtedy mieszkania, robimyplany, moj maz staje sie kopalnia pomyslow, walczy o podwyzki w pracy (normalnie tego nie robi, wiec jak latwo policzyc mial 4 podwyzki jak dotad :lol: ). Ja przemysle sprawe chociaz raczej juz nie zgodze sie... ale kto wie... mezowie potrafia byc baaardzo przekonujacy ;)
    • Gość: Ania_mam_Huberta Re: Czy facet może chcieć dziecka??? IP: *.* 30.09.02, 11:28
      od kilku miesięcy słyszę jak mąż pyta naszgo synka: Chcesz mieć siostrzyczkę?Mnie nie pyta bo ja nie chcę (chwilowo) ...właśnie wyrosłam z pieluch, przestałam być "uwiązana" synek ma 2 latka to taki fajny okres wszędzie można z nim pójść ... może już niedługo zacznie przsypiać całą noc ... chciałabym jeszcze chwilę odpocząć kończę bo chyba wyszłam na egoistkę pozdrawiam gorącoAnka
    • Gość: Ufcio Re: Czy facet może chcieć dziecka??? IP: *.* 30.09.02, 11:59
      Ależ oczywiście! Mój mąż ostatnio zacząl rozmowę. Ustaliliśmy, że zaczniemy działać w przyszłym roku. O ile nasz pierworodny to była całkowicie moja inicjatywa i powiedziałam teraz i już o tyle drugie to zdecydowana inicjatywa mojego męża, który nie wyobraża sobie rodziny 2+1.
    • Gość: oSka Re: Czy facet może chcieć dziecka??? IP: *.* 30.09.02, 13:43
      Pewnie, że może! U nas własnie tak było - gdyby nie nagabywania męża, to nie wiem, czy dziś mielibyśmy naszą Zuzankę..To Krzyś pierwszy zaczął rozmowę na ten temat i mimo moich poczatkowych oporów ciągle do niej wracał. Ja oczywiście miałam takie argumenty, jak: brak kasy, brak mieszkania, stałej pracy ,ble ble ble..itd..i tak mnie nagabywał, że w końcu urodził się nasz Skarbuś ;)KIKA
    • Gość: Margotka69 Re: Czy facet może chcieć dziecka??? IP: *.* 30.09.02, 23:16
      Mamy dwoje dzieci i mi by to w zupełności wystarczyło, ale mój mąż już od roku przy każdej nadarzającej się okazji namawiał, prosił, przekonywał, żeby jeszcze jedno, a wtedy obiecuje, że już da mi spokój (chyba, że sama bym chciała jeszcze). No i się doczekał! Gdy się dowiedział, że jestem w ciąży, po prostu oszalał z radości (zupełnie jakby ojcostwo zdarzyło mu się po raz pierwszy), obściskiwał obcych ludzi na ulicy!!!
    • Gość: olaart Re: Czy facet może chcieć dziecka??? IP: *.* 01.10.02, 07:22
      U nas tak było, poza tym podstępnie wykorzystał mają nieuwagę i proszę mamy Maksia. Teraz twierdzi, że drugie dziecko będziemy mieli za 3 lata. Co więcej jest o tym całkowicie przekonany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka