IP: *.* 29.09.02, 21:29
Cześć.Mam problem z moją 14 mies. córeczką.Gdy sie gdzieś przewróci lub uderzy mocniej i zaczyna płakać, to zapowietrza sie i nie może złapać oddechu.Dopiero po jakimś czasie zaskakuje.Nie wiem co mam wtedy robić, aby jej pomóc?Czy waszym pociechom też się tak robi?Bardzo proszę o jakieś rady.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: lea Re: Problem IP: *.* 29.09.02, 22:19
      Cześću nas skutkuje dmuchanie w twarz, mały szybciej łapie oddechpozdrawiam :hello: lea
    • Gość: Madziejka Re: Problem IP: *.* 30.09.02, 07:11
      Mojemu synkowi też się to zdarzyło pod moją nieobecność. Dobrze, że niania wiedziała jak postepować. Jednak zestresowana faktem spytałam lekarza jak postępować w takich przypadkach. Należy dziecko potrząsnąć (tak jakby miało się ocknąć) i tak jak napisała poprzedniczka można dmuchnąć mocno w otwartą buzię dziecka. Ogólnie lekarz powiedział, że to jest częste u dzieci i jeżeli szybko mija nie należy się zbytnio martwić. Czasami dzieci mają to do siebie. Oczywiście zawsze należy zwracać uwagę, ale o tym nie muszę chyba pisać.
      • Gość: uldzia Re: Problem IP: *.* 30.09.02, 14:10
        Dzieki za rady.Czasami jestem w takiej panice, ze trace realne myslenie.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka