Cześć DziewczynyOd paru dni jest u mnie z wizytąteściowa i raczy mnie swoimi mądrościami

Nie mam serca zatrzymywać ich wyłącznie dla siebie- poczęstujcie się!1.Każdy jest chory na raka, tylko nie każdy o tym wie.2. Jeśli lekarz po szczegółowym badaniu jakiegoś organu mówi, że nie ma raka- to znaczy, ze rak się przeniósł w inne miejsce.3. Jeśli lekarz po szczegółowym badaniu całego organizmu mówi, że nie ma raka- to znaczy, że lekarz się myli.4.Istotą katolicyzmu jest chodzenie do kościoła. Zmartwychwstanie Jezusa, żywot wieczny to takie tam bzdury, w które i tak nikt nie wierzy (moja teściowa uważa się za gorliwą katoliczkę)5. Miłość żony do męża przekłada się na ilość wyprasowanych koszul.6.Jeżeli facet bije, pije, zdradza itd. to wcale nie znaczy, że nie kocha- ma tylko trudny charakter.7. Trzeba wybaczać trudny charakter.8. Przeznaczeniem człowieka jest być nieszczęsliwym- nie ma co z tym walczyć.9. Nie ma sensu pracować nad sobą, bo- patrz pkt 8.10. Nie ma sensu zmieniać życia, bo- patrz pkt 8.11. Nie ma sensu rozmawiać z dzieckiem i czytać mu bajek, bo telewizor może to zrobić za rodziców.12. Nie ma sensu się leczyć, bo i tak wiadomo o co chodzi- patrz pkt 1, a poza tym -pkt 8.13. Nie ma żon idealnych, ale istnieje idealny mąż (jej syn)14. Jeśli ktoś ma inne zdanie niż moja teściowa- jest w błędzie.Jeszcze tylko dwa dni...pozdr Ania