gazeta2007 12.12.06, 18:57 SĄ TU JAKIEŚ"OKULARNICE"?JAKIE NOSICIE OKULARKI?JA TAM CHCIALAM SOCZEWKI ALE PRZED WIZYTĄ U OPTYKA ZREZYGNOWAŁAM JAK MIALAM WEJŚĆ DO POMIESZCZENIA GDZIE ZAKŁADAJĄ SOCZEWKI-ZOSTAJĘ PRZY OKULARACH LUBIĘ JE I CHĘTNIE NOSZĘ. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytka_73 Re: okularnice:-) 13.12.06, 21:54 Nie krzycz. Mam -6,5 ale widzę bez CAPS LOCKA. Nosiłam okulary, zbrzydły mi, nosiłam soczewki, teraz kupiłam nowe okulary i soczewki noszę coraz rzadziej. Może w lecie do nich wróce. Okularki sobie zafundowałam ładne (co nie znaczy, że te modniaste z szerokimi bokami) i lekkie: szkła plastikowe, indexowane (przy takiej wadzie jak moja bez indexu wychodzi ponad 0,5cm na brzegach!), z powłoką antyrefleksyjną (jak ktoś mi patrzy w oczy to widzi moje oczy a nie swoje odbicie w szkłach), przciwdeszczową i jeszcze jakąś. I super zadowolona jestem. Tylko przyzwyczajałam się do nich chyba z miesiąc - jednak te krzywizny przesytrzeni na bokach... w soczewkach tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaa Re: okularnice:-) 15.12.06, 14:47 od roku noszę soczewki i jestem zachwycona.Jednak z okularów całkowicie nie zrezygnowałam, noszę je w domu. Odpowiedz Link Zgłoś