Dodaj do ulubionych

Praca chałupnicza

IP: *.* 01.02.03, 10:27
WitajcieCzy ktoś ma informacje na temat różnych prac chałupniczych. Chodzi mi przede wszystkim o to, czy to są oszuści czy macie może jakieś sprawdzone firmy.Pozdrawiam Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Praca chałupnicza IP: *.* 01.02.03, 13:32
      Witaj AniuParokrotnie odpowiadałam na różne ogłoszenia w sprawie pracy chałupniczej i zawsze kończyło się na wyciąganiu ode mnie pieniędzy :( niby na materiały, które miały mi zostac wysłane. No i najpierw wysyłałam 20zł do agenta, który mi podawał adres firmy, która zlecała pracę. Potem zgłaszała sie firma i kolejne 20 -25zł i tak w koło !!!Kiedyś odpowiedziałam na pracę dotycząca adresowania kopert. A chodziło o to, by wysyłać kolejne ogłoszenia by znaleźć naiwnych, oni mi przysyłają te 20zł i podaję adres firmy i w ten sposób miałam zarabiać - na naiwności ludzkiej, na takiej naiwności jak ta moja :(Bardzo bym chciała sobie jakoś dorobić ale narazie to zawsze zostałam oszukana :(pozdrawiam :hello: lea
      • Gość: guest Re: Praca chałupnicza IP: *.* 01.02.03, 16:36
        Ja ostatnio znalazłam w G.W. ogłoszenie dotyczące przepisywania tekstów po korekcie dla wydawnictwa. Zadzwoniłam - miła pani podała cenę jednej strony, ogólne warunki, oraz iż umowę podpiszemy na czas nieokreślony (zapłoneło mi w głowie czerwone światło, bo niby dlaczego??!!). Podałam adres i miałam czekać na rzeczoną umowę do podpisania i odesłania. Doczekałam się w poniedziałek koperty, za którą miałam zapłacić 39 zł. - o czym oczywiście miła pani nic nie wspomniała. Razem z listonoszem obejrzeliśmy dokładnie przesyłkę, nie znaleźliśmy adresu siedziby wydawnictwa, więc podpisałam odmowę odbioru i pożegnałam się na zawsze z chęcią przepisywania dla pewnego wydawnictwa, co zatrudnia miłą panią.
        • Gość: guest Re: Praca chałupnicza IP: *.* 01.02.03, 18:40
          Niestety również nie znam pozytywnego przykładu, uważaj więc, najczęściej są to oszusci i wyłudzacze od kolejnych osób po 20-30 złotych.Zwracam też uwagę na ogłoszenia w gazetach na numer 070 - 0.... itd. to po prostu rozbity numer 0700 ....Agnieszka A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka