Dodaj do ulubionych

chora kasa

IP: *.* 05.03.03, 22:46
Dziś rano poszłam do mojej przychodni zaszczepić się na WZW B (szczepionka płatna w 100%) i już w rejestracji się zagotowałam. Ponieważ w śląskim lekarze nadal protestują przeciwko nowym kontraktom z kasą chorych, dlatego w przychodni wyłożono informację o finansowaniu usług medycznych przez wspomnianą wyżej instytucję.Słuchajcie!!! - kasa chorych miesięcznie płaci lekarzom rodzinnym całe 5,95 zł za jednego pacjenta. W 2002 roku kasa płaciła więcej, bo aż 7 zł. Sprawdziłam na pasku - z mojej pensji (niskiej) co miesiąc na fundusz zdrowia odciągają mi 105 zł. Do wszystkich specjalistów chodzę prywatnie, bo terminy oczekiwania na wizyty zakontraktowane przez kasę przekraczają przynajmniej dwa (a często 3,4) miesiące. Gdzie więc podziewa się 99 zł z mojej pensji? Wiem, że na pewno żadna z Was mi na to pytanie nie odpowie, ale chciałam sobie ulżyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: zwierzozwierzyna Re: chora kasa IP: *.* 06.03.03, 08:39
      Wszystkiego naj. Jeszcze gorsze odczucia ma się samemu płacąc zus i te inne. Wtedy pieniądze muszą przejść przez twoje ręce. Wpłacasz wiedząc, że w zasadzie psu na budę :cry: :gun: A zrezygnować nie pozwalają...Kasia
    • Gość: refi Re: chora kasa IP: *.* 06.03.03, 10:41
      Ja Ci mogę odpowiedzieć. Trzeba utrzymać tabun urzędników, siedzib i samochodów. Pozdr,Renata, która nigdy, poza wczesną młodością, nie była u państwowego lekarza a składki płaci od wielu, wielu lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka