Dodaj do ulubionych

DOSYĆ!!!!!

IP: *.* 08.03.03, 18:30
Czy wyście wszystkie powariowały (ze mną włącznie)???!!Wydaje mi się, że pewne rzeczy zostały wyjaśnione a tu proszę nowe posty, nowe oskarżenia i rozgrzebywanie starych ran. Po co te wszystkie prowokacje i opluwanie siebie nawzajem. Zastanówmy się może wspólnie po co tu przychodzimy i co nam to daje; co chcemy dac a co zyskać. Ta strona miała być dla nas, po to żeby nam było lżej a nie po to by ludzie tu płakali i denerwowali się na siebie wzajemnie. Ciągle zwady i pyskówki (sama dałam się wciągnąć niestety) a przecież w sumie większość z nas chce dobrze. Chyba najwyższy czas nauczyć się kultury mowy i pisma bo tego nam wyraźnie brakuje(oczywiście nie wszystkim :) Chyba musimy dłużej myśleć zanim naciśniemy wyślij. Najwyższy czas nie personalizować przykładów by nie ranić innych-niestety znam przykłady gdzie słowa tutaj wypowiedziane zraniły wiele osób i kilka z nich nie wytrzymało tego psychicznie i teraz musi sie leczyć. Znam też inne-takie gdzie pomimo zaciętej walki i początkowej niechęci walczące strony żyją teraz w zgodzie i nawet się lubią. Ta strona wiele mi dała. Poznałam wielu wspaniałych ludzi i też kilku mniej wspaniałych a mimo nie uważam ich za swoich wrogów. Kiedy nie mam ochoty z nimi rozmawiać po prostu nie rozmawiam. Tyle razy mówiłam sobie,że mam dość tych jatek i ataków na innych bliskich mi ludzi. Znikałam ale później coś zawsze ciągnęło mnie znowu. Przestańmy szaleć i grozić że odejdziemy i nie wrócimy bo nikt nas nie lubi bo przeciez to nie tak. Same tworzymy tę stronę i to co myśla o nas ludzie. Większość z rzeczy które piszemy czy piszecie są wartościowe tylko nie zawsze język jakim są napisane jest jasny i przejrzysty. A przecież to chyba nie jest takie trudne-mam nadzieję. Więc błagam dajcie już spokój i przestańcie się atakować ( do siebie też to mówię co by mnie nie podkusiło). Kiedy stwierdziłam że to co sie stało jest nie fair z wielu powodów dowiedziałam się że życie jest nie fair. Dobrze może i jest ale to nie znaczy, że jeśli jest nie fair to trzeba dalej siebie i innych pogrążać i kopać leżących. więc błagam jeśli macie choć trochę rozsądku i dobrej woli przestańcie już drążyć i dopisywać w nieskończoność te posty i przedłużać męczarnię niektórych osób. Przecież potrafimy wybaczać, lubić, kochać bo jesteśmy mądre i dobre. Gdyby ktoś miał wątpliowści o co mi chodzi to chętnie wytłumaczę. Od razu mówię, że nie miałam nic złego na myśli. jestem po prostu zmęczona tym wszystkim i chcę pokoju nie tylko na ziemi ale i tutaj bo przecież Was lubię.I proszę Was wszystkie nie odchodźcie-jeśli tylko zapanujemy tylko nad emocjami i słowami będzie naprawdę dobrze. A inteligentna wymiana zdań może wiele wnieść do naszych umysłów.Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i ogłaszam pokój.bardzo pokojowo nastawiona Su
Obserwuj wątek
    • Gość: karolinek Re: DOSYĆ!!!!! IP: *.* 08.03.03, 18:37
      Tak, masz całkowitą racje Su,Ja już napisałam co myślę o tym w wątku beatach. Tam jest moja opinia i to co o tym sądzę.W każdym razie popieram Cie, bo przez te kłótnie stajemy sie tylko słabsze a nie silniejsze, niestety..
      • Gość: 20020101 Re: DOSYĆ!!!!! do Su ! IP: *.* 09.03.03, 11:43
        Cześć ! My nie miałyśmy okazji się poznać bo na eDziecku jestem stosunkowo od niedawna ,ale na forum odrazu mnie zraziło podejście piszących mam.Przeczytałam kilka postów i odrazu widać że jest dużo dominujących tutaj osób , mało tego one próbują "nawracać " ludzi na swój tok myślenia . To by jeszcze nie było takie złe , gdyby nie drążyły tematu do momentu kiedy zainteresowana osoba umilknie. To jest forum gdzie można napisać coś od siebie (tak ja to widze ),poradzić wyżalić i nie narażać sie na umoralnianie ,krytyke czy wyśmianie.(Dowodem są posty pt. czy chrzcicie swoje dzieci?)Sztuką jast wyrażenie swojej opini chyba ,oczywiście nie wszyscy mają z tym problem. Doskonałym przykładem na nietolerancje opini innych jest post Lei która pisała żartobliwie o siusianiu (bardzo dobrze ) i kuleczka napisała że jej to sie nie podoba czy raczej była oburzona tym postem i WTEDY SIE ZACZĘŁO atakowanie biednej kuleczki która napisała co myśli , żadna prawie nie pomyślała że kuleczka może być chorobliwą estetką i już taka jest . Ten jeden przykład mówi nowym mamą wiele na temat tego forum i wierze że nie które mamy może zrazić, pisze nie które bo ja tu jestem i czytam posty na te co chce odpowiadam .Mysle Su że twój post był bardzo potrzebny i powinna każda mama to przeczytać by "wyleczyć " to forum tak by każda mama z przyjemnością go czytała i była aktywna bez żadnych obaw . Serdecznie Cie pozdrawiam !Ewa
    • Gość: _Su_ Re: DOSYĆ!!!!!-no tak jak pokojowy post to nie czytają IP: *.* 08.03.03, 19:54
      Niestety ja też spotkałam się z niechęcią ze strony szefa - kobiety. Ponieważ jestem geografem ekonomistą chciałam chociaż otrzymać pracę w szkole jako nauczyciel. Sądziłam, że w państwowej instytucji będzie łatwiej z zatrudnieniem kobiety - matki. Pomyliłam się jednak. Pani dyrektor była zachwycona moimi kwalifikacjami, ale po dwóch dniach zadzwoniła do mnie i powiedziała, że przeprowadziła małe śledztwo i dowiedziała się iż posiadam dziecko. Pomimo moich zapewnień, ze nie chodzę na zwolnienia(co zresztą łatwo udowodnić swiadectwem pracy) usłyszałam,że się do tej pracy nie nadaję. W tej sytuacji jestem zmuszona wyjechać z kraju bo tu pracy nie mogę znaleźć a przecież żyć trzeba. Pozdrawiam serdecznie. Agnieszka
      • Gość: żona Re: DOSYĆ!!!!!-no tak jak pokojowy post to nie czytają IP: *.* 08.03.03, 19:57
        czytają, czytają. danka
        • Gość: MałgośkaR Re: DOSYĆ!!!!!-no tak jak pokojowy post to nie czytają IP: *.* 08.03.03, 20:12
          i myślą, myślą, muślą-dobry znak :)
      • Gość: Zosieńka Re: DOSYĆ!!!!!-no tak jak pokojowy post to nie czytają IP: *.* 08.03.03, 23:15
        Czytają. Tylko tu już nic dodać, nic ująć.
        • Gość: hanna Re: DOSYĆ!!!!!-no tak jak pokojowy post to nie czytają IP: *.* 09.03.03, 21:58
          Su, dobrze, że o tym piszesz!!!!Popieram!!!I pozdrawiam serdecznie :hello:
    • Gość: beatach Re: DOSYĆ!!!!! IP: *.* 08.03.03, 20:23
      Su chyle czola :) :) :)Zgadzam sie w 100%. Z pozdrowieniamiBeataCh
    • Gość: IlonaCz Re: DOSYĆ!!!!! IP: *.* 08.03.03, 20:34
      Zgadzam się w 100%. Ja w ogóle przestałam w większości zabierać głos na forum bo nie mam ochoty brać udziału w słownych przepychankach i być super idealną mamą (z tego co czytam większość się tu za takie uważa) bo tak się nie da. Więc sobie tylko czytam i kręcę głową :) Su obyś była wróżką i wyczarowała spokój i harmonię :)Pozdrawiam, myszka.
    • Gość: akacha Re: DOSYĆ!!!!! IP: *.* 08.03.03, 20:39
      myszko :) i ja siedzę cichutko jak... ;)akacha
    • Gość: Miśk@ Re: DOSYĆ!!!!! IP: *.* 09.03.03, 00:02
      Su wiesz co ??? Ja też ma tego wszystkiego dosyć :( To co się teraz dzieje na forum to totalna beznadzieja :( jakby ktoś otworzy wór z brakiem kultury i ogłady i wszystko wysypał na to forum :( Czytam posty i nawet nie chce mi się odpowiadać,i tak zaraz pewnie byłabym posądzona o "lizanie........" "starej wierze" jak to co poniektóre mówią.Wspominając kłótnie sprzed roku (z pewnym facetem ..Mefisto ;) )myślę,że to była betka w porównaniu z tym co się teraz dzieje.Dziwi mnie tylko cierpliwość niektórych dziewczyn,ja bym tak nie mogła,nawsadzałabym odrazu za ten brak kultury i .....szkoda słów..... Żal mi patrzeć jak takie fajne (kiedyś) forum spada na psy..... :(
    • Gość: anelka5 Re: DOSYĆ!!!!!- pierwsze kroki i juz klotni IP: *.* 15.03.03, 21:29
      Czesc!!!Melduje sie na forum pod imieniem "Anelka5". Wlasciwie od niedawna tu jestem. Niedawno, a wlasciwie dzisiaj, napisalam post, Ty wiesz, ze po chwili byla odpowiedz, i to odpowiedz, ktora bardzo mnie zabolala.Nie wiedzialam, ze jestesmy tu po to, zeby robic siebie nawzajem "malym".PozdrawiamANia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka