Modzio i Panie Szanowne

Nie wiem zupełnie gdzie ten post umieścić

na kupię, oddam, przyjmę, na salonie,edziecku ??? ale w końcu to mój problem

Pisałam kiedyś o tym, że Klusek próbuje „dosięgnąć niemożliwego”, czyli m.in. dosiąść resoraka..

To nie koniec bajki.Odkąd pamiętam, zawsze w samochodziku musiał siedzieć kierowca. No i jest problem, znów narastający

Za kierowcę, u nas robiła taka jedna żaba, zdobyczna, skądś przywleczona, wzrostu sześć centymetrów, w okropnych marynarskich gaciach i z ręką wyciągniętą jak w NSDAP...

Żaba, na nieszczęście, jest „stojąca”. Problem ten pokonaliśmy, odkąd jeden kierowca autobusu pozwolił Klusce trochę postać w kabinie..Zgodził się na to, ze niektórzy kierowcy (żaba) kierują , stojąc. UFFF.Ale wciąż cierpimy na brak kierowców..

bo żaba nie wszędzie wlezie, nie wszędzie pasuje

, a i często się gubi

.Doszły mnie słuchy, że w sklepach modelarskich można kupić w paczuszkach takie figurki, co od biedy mogą robić za kierowców. Szukałam, nędza, żołnierzyki z karabinami, leżące, jacyś piloci...no, marnie. A w innych jakieś Boby, Disneje ( mamy Pluta figurkę, ale jest kompletnie sekowany jako kierowca), Akszyn Meny i Keny, za duże, za brzydkie, no i nie kierowcy

Aż pewnego razu wpadłam na genialny pomysł. Kupiłam w Hicie sześć paczek modeliny...Ręce, jak i uszy mam drewniane..

, ale akurat spędzik towarzystwa mieszanego się zdarzył, to dałam zadanie. Produkujcie kierowców. Dużych, małych, siedzących, wąsatych...

Jako żem zmęczona już była, zostawiłam artystów i poszłam spać, nie czekając na efekty.Zaniepokoić mnie już powinno ...w nocy, rumor jakiś...książki „ze wschodnimi rycinami” szukał... no i rano, ja patrzę, a tu są, a i owszem mężczyźni, a nawet kobiety, ale kierowców...żeby się diabeł uparł, nie przypominają

Nadziabdziane to wszystko, postacie w dziwnych pozach, nawet ugotowane

, ale nijak to Dziecku pokazać...

Wzięłam resztę modeliny i lepię jakieś pokraki

, gotuję, odcedzam

,Kluska jak to zobaczył, powiedział krótkie: BE i poszedł

I znów się awanturuje o kierowców

Żaba też ostatnio na indeksie, bo Kluchowi ta wystająca ręka zaczęła przeszkadzać, drzwi się w autobusie nie domykają

Kochana redakcjo, pomóż !!!Nie wiem co robić. Monik