emid25 03.01.07, 12:58 Moja córcia porysowała ściany długopisem.....bardzo proszę o poradę czym to usunąć...dodam ze ściany pomalowane są farbą dobrej jakości zmywalną,kredka zchodzi bez problemu,ale długopis nie chce... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: porysowane ściany!! 03.01.07, 13:01 w tylek przylac a foto wrzucic do galerii malych artystow ;D na dlugopis chyba nic nie poradzisz zamalowac zostaje Odpowiedz Link Zgłoś
boranet Re: porysowane ściany!! 03.01.07, 13:14 U mnie niestety też ściany na wysokości wzrostu mojej córeczki są "pięknie" ozdobione długopisem. Nie udało mi się tego pozbyć. Na dodatek ślady po długopisie są gorsze niż od kredek Zostają wgłębienia od mocnego przyciskania. Pewnie jak mała wyrośnie z rysowania po ścianach to czeka mnie malowanie pokoju. Na razie wszystkie długopisy zostały umieszczone w miejscu dla niej niedostępnym. Kup blok do rysowania, może Twoje dziecko zmieni zainteresowania Moje dziecko mimo próśb i gróżb nadal potrafi coś zmalować (na szczęście teraz już kredkami). Niektóre dzieci podobno tak mają. Może wyrosną z nich artyści Sama tak się pocieszam bo ściany wyglądają naprawdę okropnie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: porysowane ściany!! 03.01.07, 13:16 Nie zawsze okropnie. Zobacz na Małych Artystach Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: porysowane ściany!! 03.01.07, 13:23 zbic ramke i powiesić, będzie obraz nowy A tak powaznie to tylko zamalowac Ja czekam az maly wyrosnie z takich numerow i zrobie remont 9juz by sie przydal). Mam sciany w jego pokoju wszystkim pomalowane, wlacznie z tuszem do rzes Odpowiedz Link Zgłoś
alexa-75 Re: porysowane ściany!! 03.01.07, 21:24 Niestety nic nie poradzisz na długopis na ścianie. Ja też mam dlugopis i kredki i nawet drewniane klocki (które o dziwo świetnie po ścianie rysują Na dodatek jak przychodzą do nas goście to synek oprowadza ich po mieszkaniu i pokazuje gdzie coś narysował. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-ja Re: porysowane ściany!! 03.01.07, 21:33 Zamalować.A i to parę razy.U nas wzory(już nie tak widoczne ale jednak)zostały nawet po 2- krotnym pomalowani bardzo dobrą farbą Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda Re: porysowane ściany!! 03.01.07, 22:02 W jakim wieku dzieciom to przechodzi? Moja ma 19 miesięcy a ściany już w opłakanym stanie Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: porysowane ściany!! 03.01.07, 22:06 Moja ma 5 lat i niedawno okno mi na ścianie narysowała orzeszkiem w czekoladzie. Też ciężko zchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
marlamon Re: porysowane ściany!! 17.01.07, 15:48 U nas to samo kredki zawsze ścieram płynem do szyb ale długopis został. Moja mala powiedziała,że Elmo ma taki domek -w sumie racja. Odpowiedz Link Zgłoś