Dodaj do ulubionych

Diane 35 - pomóżcie

21.04.03, 07:10
Dziewczyny mam pytanie na które nie mogę znaleźć odpowiedzi, chociaż wiem, że
najprościej byłoby pójść do lekarza. Teraz jednak nie bardzo pozwala mi na to
czas, a raczej jego brak. Lekarz przepisał mi Diane 35 ale na ulotce jest
napisane, że środka tego nie należy stosować w celu zapobiegania ciąży, a ja
dostałam to jako środek antykoncepcyjny. Więc jak to jest czy ten lek nie
chroni przed ciążą? Proszę o odpowiedź. Apa
Obserwuj wątek
    • trik Re: Diane 35 - pomóżcie 21.04.03, 07:25
      to jest lek, który przy okazji zapobiega ciąży; brałam go przez bardzo długi
      okres czasu i jak dla mnie daje 100% gwarancji zabezpieczenia; lekarze nie
      zalecają go jednak jako środka wyłącznie anykon.; pozdrawiam
      • monah Re: Diane 35 - pomóżcie 21.04.03, 16:46
        Ja brałam bardzo długo. Okazał się bardzo skuteczny. Wpłynął bardzo dobrze na
        moją cerę, bo leczy przede wszystkim zmiany trądzikowe związane z problemami
        hormonalnymi i oczywiście doskonale zabezpiecza przed ciążą. Pozdrawiam Monika.
    • adamskakamila Re: Diane 35 - pomóżcie 22.04.03, 08:52
      Cześć , wiesz ja stosowałam ten środek przeszło 1,3 miesiąca - byłam bardzo
      zadowolona , przede wszystkim cera i włosy - 100% poprawa po porodzie , a poza
      tym stosowałam jako środek antykoncepcyjny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Teraz zrobiłam sobie miesiąc przerwy i od maja znowu zaczynam go brać !!!!
      Polecam go bardzo !!!!

Pozdrawiam , kamila
      • mamamikolaja Re: Diane 35 - pomóżcie 22.04.03, 09:57
        Jeśli potrzebujesz antykoncepcji, nie masz problemów z nadmiernym owłosieniem,
        trądzikiem, skórą i czym tam jeszcze, to są lepsze tabletki, zawierające
        mniejsze dawki hormonów. Stąd ta info na ulotce "leku nie poleca się jako
        środka antykoncepcyjnego", co nie oznacza oczywiście, że działanie Dianne w tym
        względzie jest zawodne. Stosuję ten lek od kilku miesięcy z powodzeniem, o
        ciążę się nie martw, ale zastanów się czy aż tak silnego preparatu Ci potrzeba??
        Jaga
        • rubi21 Re: Diane 35 - pomóżcie 22.04.03, 18:43
          dzięki za odpowiedzi. Jaga chyba jednak muszę bo owłosienie niestety jest
          nadmierne i co do tego nie ma wątpliwosci, ciesze sie ze moze mi pomoze również
          pod tym wzgledem.
    • aska27 Re: Diane 35 - pomóżcie 22.04.03, 20:09
      rubi21 napisała:

> Dziewczyny mam pytanie na które nie mogę znaleźć odpowiedzi, chociaż wiem, że
      > najprościej byłoby pójść do lekarza. Teraz jednak nie bardzo pozwala mi na to
      > czas, a raczej jego brak. Lekarz przepisał mi Diane 35 ale na ulotce jest
      > napisane, że środka tego nie należy stosować w celu zapobiegania ciąży, a ja
      > dostałam to jako środek antykoncepcyjny. Więc jak to jest czy ten lek nie
      > chroni przed ciążą? Proszę o odpowiedź. Apa
      Z tą Diane 35 to jest różnie , moja przyjaciółka brała 3 latka dianę i teraz
      chociaż baaardzo chce nie może zajść w ciążę a to dlatego , że Diana
      spowodowała zmiany w jajnikach , które nie produkują teraz kom . jajowych tak
      więc z Dianką to ostrożnie !!!
      • magdalenack Re: Diane 35 - pomóżcie 23.04.03, 08:52
        Ja też brałam kilka lat Diane a później długo nie mogłam zajść w ciążę. Nigdy
        nie myślałam że tabletki mogły być przyczyną, raczej uważa się że po
        antykoncepcji hormonalnej łatwiej zachodzi sie w ciążę.
        Jeżeli tak jest to dlaczego lekarze o tym nie uprzedzają? Sto razy wolałabym
        mieć trądzik niż przeżyć te trzy koszmarne lata czekania na dziecko.

Pozdrawiam, trochę zdenerwowana
    • hcmagda Re: Diane 35 - pomóżcie 23.04.03, 14:03
      A ja mam bardzo pozytywne zdanie na temat tego leku. Przed ciążą brałam go
      przez dobre 2 lata . Odstawiłam celowo i po trzech miesiącach zaszłam w ciąże.
      Póżniej po karmieniu wróciłam do Diane i od prawie dwóch lat stosuje z dobrym
      skutkiem. Moim zdaniem to zależy od organizmu, zawsze można odpowiedni
      dopasowac lek antykoncepcyjny.
      Wyadje mi się że producent celowo używa sformułowania "nie można stosować jako
      środka antykoncepcyjnego" gdyż w ten sposób moze uzyskać dofinansowanie i
      dzieki temu płacimy tylko 50% ceny
      Pozdrawiam Magda
      • adzia_a Re: Diane 35 - pomóżcie 23.04.03, 14:21
        > Wyadje mi się że producent celowo używa sformułowania "nie można stosować
        jako
        > środka antykoncepcyjnego" gdyż w ten sposób moze uzyskać dofinansowanie i
        > dzieki temu płacimy tylko 50% ceny

Chyba jednak nie...Diane-35 to lek antyandrogenny i to właśnie jest jego
        podstawowe zastosowanie. Stąd wysoka - w porównaniu z tabletkami anty -
        częstotliwość występowania skutków ubocznych, po prostu nie każdej kobiecie
        służą tak wysokie dawki hormonów...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka